Moja kobieta chce odpocząć. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja kobieta chce odpocząć.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

66

Odp: Moja kobieta chce odpocząć.
Istotka6 napisał/a:

MartaMaFarta,  Szukać  innej dziewczyny? Nie!  Zrobić coś ze  sobą najpierw i zrobić to dla siebie i dla dziecka a dopiero po tym ewentualnie  kogoś szukać.  Za przeproszeniem,  takiego  pierrr  to ja dawno nie widziałam  żeby receptą na problem z sobą  było szukanie innej. Dziewczyna  zła? To Autor  grozi myślami samobójczymi,  to Autor  olewal partnerkę,  to Autor ma widoczne problemy emocjonalne i osobiście nie dziwię
się bohaterce wątku, mnie takie zachowania Autora też by odniechecaly/odpychaly.
Pisze to jako kobieta co miała krótką podobną historie z człowiekiem co powinien coś przepracowac i groził samobójstwem. Krótką,  bo na czas uciekłam od takiego człowieka więc nie dziwię się partnerce Autora.

Dokładnie. Kobieta związała się z facetem, który ewidentnie ma problemy emocjonalne. Grożenie samobójstwem to już level hard i pewnie by uciekła jak najdalej ale dziecko.
Kobieta w facecie potrzebuje oparcia a nie drugiego 'dziecka' czy problemu.
Autor sam przyznał, że zlewał ją i wszelkie obowiązki domowe i ojcowskie. Teraz niby zmienił swoje zachowanie ale to z tego co zrozumiałam od kilku dni zaledwie... tam się pewnie zbierało kilka lat.
Ja się nie dziwię kobiecie, że (już) nie ufa i nie wie co dalej mimo iż niby szansę dała.
Sytuacja finansowa też jest jaka jest i mimo, że Autor twierdzi, że ze względów finansowych kobieta z nim jest bo kredyt, który spłaca itd., ale z drugiej strony jej rodzice udostępnili lokum. Gdyby miał się teraz wyprowadzić i płacić alimenty to z tej niby wyższej pensji w porównaniu z zarobkami jej rodziców, niewiele by mu zostało.
Dajcie sobie czasu trochę bez napinki. Jeżeli nie było wpadki i wcześniej między Wami się układało, może jest szansa, jeśli nie uda chyba lepiej rozstać choćby dla dobra dziecka. Ono potrzebuje wsparcia i poczucia bezpieczeństwa, nie ojca co szantażuje matkę, że popełni samobójstwo.
To, że ojciec Was zostawił kiedy miałeś 14 nic nie zmienia. Twoje, Wasze dziecko to nowy byt. I ma zaledwie 4 lata.
Za małe by pamiętać ale ... odwróć sytuację i pomyśl.
Różne są sytuacje w życiu ale jeśli ktoś szantażuje samobójstwem, w dodatku mając małe dziecko to... trzymałam się bym od takiej osoby z daleka.
Nawet dla dobra dziecka bo nie wiadomo co mu strzeli do głowy.
Na miejscu tej kobiety nie tylko bym się rozstała ale i wniosła o zakaz zbliżania w obawie o życie swoje i dziecka. Po prostu.
Osoba zdolna do samobójstwa jest nieobliczalna.

Zobacz podobne tematy :

67

Zamykam udalo sie dziekuje za pomoc jestesmy dalej razem wybaczyla mi

68

Domino1996 napisał/a:

Zamykam udalo sie dziekuje za pomoc jestesmy dalej razem wybaczyla mi

Super! Nie spie*l tego wink
Choć ja się bardziej o nią obawiam. Wiadomo ...

69

Bardzo chciałabym poznać przebieg tej rozmowy, ale jeśli o godzinie 21:19 napisałeś:

Ja juz nie wiem co w jej glowie siedzi raz mówi tak raz mówi tak.... Mnie chce strzelic

... a dwie godziny później następuje wielkie przebaczenie i happy end, to wygląda na to, że oboje zachowujecie się jak mocno niestabilne emocjonalnie osoby.
Tak na marginesie, nawiązując do posta Marty, Twoje trudne dzieciństwo jest Twoim problemem i mam nadzieję, że z tego powodu ani nie dajesz sobie taryfy ulgowej, ani nie przenosisz odpowiedzialności na innych, tu: na Twoją narzeczoną. To jest Twoje zadanie, by wyjść na prostą, ona może Cię jedynie wspierać.

70

Powiedziala mi ze mnie kocha ale nie umie tego okazac.
Jestesmy dalej chcemy oboje spróbować to naprawic dla malego dla nas.
6 lat razem troszke laczy ludzi.
Do tego gora oraz dziecko

71

Domino1996 napisał/a:

Oboje macie DUŻY problem ze sobą...

72

Cyngli napisał/a:
Domino1996 napisał/a:

Oboje macie DUŻY problem ze sobą...

Nie dziwie sie jej ze nie umie tego okazac jak nie szlo ze mna normalnie porozmawiac i nie mial jej kto wysluchac.
Ona nie ma nikogo nie ma sie komu wygadac. Co ja boli i lezy na sercu juz wiem.
Co robilem zle tez juz wiem

73

Olinka napisał/a:
BEKAśmiechu napisał/a:

Dostałeś tu porady, zeby być "lepszą wersją siebie"... to przyniesie odwrotny skutek, bedziesz tylko postrzegany przez nią jako naskakująca, upierdliwa, bezjajeczna pomoc domowa. Chyba nie chcesz byc tak postrzegany przez kobietę z którą jesteś.

Jeśli Twoim zdaniem to co jest teraz, jest w porządku, to niech Domino1996 dalej zachowuje się jak dotychczas i zobaczymy do czego to zaprowadzi.

Nie napisałem, ze to jak on zachowuje sie jest w porzadku. Ewidentnie facet ma spore problemy, ale taka nagła zmiana "dla kogoś" nie przyniesie nic dobrego. Juz pomijam ten nędzny szantaż na samobójcę, czy ciagłe nagabywanie o rozmowę na temat ich dalszego zwiazku. Po tych kilku postach autora juz chyba wiadomo, ze ta historia nie skonczy sie szczesliwie bez ogromnej pracy jedej i drugiej strony. Jak nic z tym nie zrobią albo beda razem w tym beznadziejnym zwiazku raniąc sie nawzajem, albo rozsypie sie przy którejś z kolejnych kłótni.

74

pamiętaj, żeby nie być takim narwanym i nigdy nie liczyć na szybkie efekty. najważniejsze zmiany wymagają czasu. a u was potrzebne są gruntowne zmiany.

75

sosenek napisał/a:

pamiętaj, żeby nie być takim narwanym i nigdy nie liczyć na szybkie efekty. najważniejsze zmiany wymagają czasu. a u was potrzebne są gruntowne zmiany.

Nie jestem juz narwany jezeli o czyms rozmawiamy, i ona mi mowi nie drecz juz to odpuszczam.

76 Ostatnio edytowany przez MartaMaFarta (2020-07-10 11:40:45)

Istotka6 napisał/a:

MartaMaFarta,  Szukać  innej dziewczyny? Nie!  Zrobić coś ze  sobą najpierw i zrobić to dla siebie i dla dziecka a dopiero po tym ewentualnie  kogoś szukać.  Za przeproszeniem,  takiego  pierrr  to ja dawno nie widziałam  żeby receptą na problem z sobą  było szukanie innej. Dziewczyna  zła? To Autor  grozi myślami samobójczymi,  to Autor  olewal partnerkę,  to Autor ma widoczne problemy emocjonalne i osobiście nie dziwię
się bohaterce wątku, mnie takie zachowania Autora też by odniechecaly/odpychaly.
Pisze to jako kobieta co miała krótką podobną historie z człowiekiem co powinien coś przepracowac i groził samobójstwem. Krótką,  bo na czas uciekłam od takiego człowieka więc nie dziwię się partnerce Autora.

Widać Autorze że podchodzisz z rodziny  z dysfunkcjami.  Zapoznaj się z terminem  DDD i zacznij to leczyć aby i dziecko  było szczęśliwe w życiu dorosłym.  Przede wszystkim  psycholog i nie broń się,  musisz zauważyć  problemy aby zacząć to leczyć.  Do tego jeżeli chcecie ratować  związek to terapia małżeńska

Powiem tak. Nie jedna kobieta doprowadziła faceta do ruiny i wielu "dysfunkcji". Przemoc bierna, werbalna to też przemoc. I kobiety często taką przemoc stosują na facetach. A później co do czego to facet jest "chory".
Kobieta nie może tylko wymagać, że coś się samo zrobi! Jak gościu ma się sam ogarnąć beż żadnego wsparcia, kobiety, rodziny itp. ?

Jaką będzie miał motywację, by się ogarnąć w ogóle?

Niestety. Mówię to tak ogólnie teraz. Bo tu nie znam niestety szczegółów i po prostu nie wiem jak naprawdę jest.

77

Zapytalem ja czy mnie kocha powiedziala ze czasami jak jej nie robie krzywdy

78

Domino1996 napisał/a:

Zapytalem ja czy mnie kocha powiedziala ze czasami jak jej nie robie krzywdy

Czyli odpowiedź brzmi: NIE.

79

Nie można kogoś czasem kochać, a czasem nie. Drugą osobę albo się kocha, albo się jej nie kocha i nie ma w tym żadnej większej filozofii.

80

Autor dorzuca tu zgrabnie najpierw olewałem,źle traktowałem,potem szantaże samobójstwem,dodatkowo groźby że uprzykrzy życie,na koniec wielkie pogodzenie się ale miłość gdy nie robi krzywdy.Śmierdzi przemocowcem i to bardzo , wolałabym żeby to był troll.

81

Mozna zamykac.
Jest fantastycznie nawet lepiej jak na poczatku

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja kobieta chce odpocząć.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024