Ciezka sprawa z tymi slodyczami. Przy odchudzaniu nie powinno sie jesc slodyczy. Jednak mysle,ze musi byc jakis balans. Ustal sobie jakis jadlospis jedz potrawy niskokaloryczne w malych ilosciach (5 malych posilkow dziennie) w tym jedna rzecz slodka do 100/200kcal na dzien lub co dwa dni. Ja bylam na diecie bezcukrowej przez 8 miesiecy i to doprowadzilo do napadow glodowych. Jednak za malo wtedy jadlam. Nie bylo to dobre dla mojego zdrowia.
Przyklad 5 malych posilkow na utrate wagi:
sniadanie: 8-9 rano
2 chromki chleba zytniego wieloziarnistego z maslem, moze byc pumpernikiel, do tego serek almette lub inny chudy serek na to salata zielona i pomidor lub ogorek zielony.
2gie sniadanie 11-12
salatka z tunczyka/lososia z warzywami lub kanapka z chleba zytniego z chuda wedlina, ogorkiem lub jajko smazone na masle ze szczypiorkiem z kromka chleba
Przekaska: kilka migdalow lub jablko, banan, mandarynka jakis owoc.
Obiad 15-16
zupa warzywowa z zieloncyh warzyw: brokul, brukselka, kapusta wloska, lub zupa z soczewicy z dodatkiem pomidora lub jakas inna pomidorowa z lubczykiem bez dodatkow wegety
lub
kasza z sosem miesnym lub skwarkami
lub
jakies miesko (kawalek) pieczone najlpeiej lub gotowane z warzywami
lub ryz brazowy z warzywami
lub makaron razowy z warzywami lub sosem miesnym
lub ryba pieczona z warzywami
Podwieczorek
Jogurt Aktivia fat free sa rozne smaki wisniowy, brzoswkiniowy kiwi etc
Kolacja
Chleb chrupki Wasa zytni z maselkiem smakowym z rzodkiewka, salata, ogorkiem, pomidorem, papryka. (2 kromki)
Mozna tez zamiast slodyczy: ryz z jablkiem i cynamonem, gorzka czekolada w malych ilosciach, migdaly, orzechy w malych ilosciach, bakalie, batonki z platkow musli do 100kcal raz kiedys, salatka owocowa egzotyczna, makaron z dodatkiem rodzynek, pokrojonych orzechow z jogurtem kokosowym (pycha).
Ps. Wazne aby uzywac oliwy z oliwek/pestek winogron do salatek, masla dobrej jakosci do kanapek, sosy na bazie smlcu robic
Co myslisz o takiej diecie?
Ja do tego jeszcze biore witaminy rozne: probiotyki, witaminy dla kobiet, Omega3, heratka zielona lub czerwona. I jakos jest 
'If you really want something, all the universe conspires to make your dream come true'