Kobieta i Mężczyźni -Manueli Gretkowskiej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Kobieta i Mężczyźni -Manueli Gretkowskiej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Kobieta i Mężczyźni -Manueli Gretkowskiej

Co sądzicie  o tej powieści, powstającej wraz z partią kobiet??? Ale co było pierwsze partia czy książka?I co miało bardziej promować drugie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta i Mężczyźni -Manueli Gretkowskiej

Czytałam - przeciętna

3

Też słyszałam opinie,że książka ta ma trochę wspólnego z partią, ja czytałam - lekki styl Manueli mi  bardzo odpowiada, w życiu bym nie powiązała tej książki  z partią kobiet gdyby nie rozdmuchane przez media opinie, nie wiem jak z tą promocjąjest tak naprawdę, ale nawet jak są kłamliwe, to w każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy!!!Ale książka mi się podobała:)

4

Minęło 6 lat, zapewne więcej osób przeczytało tę książkę smile Warto po nią sięgnąć?

Klara, znakomita lekarka, i przedsiębiorczy architekt, Jacek, są właściwie udanym małżeństwem, któremu nic nie brakuje do szczęścia. Nagle z przerażeniem odkrywają, że ich partnerski związek znalazł się na granicy rozpadu. Mimo wzajemnej miłości i szacunku, nie bardzo potrafią sobie z tym poradzić. Ich przyjaciele - niepracująca Joanna i zaangażowany politycznie Marek - żyją w zupełnie innym, tradycyjnym modelu wielodzietnej rodziny. Oni także przechodzą kryzys. Nie pomaga im w jego rozwiązaniu ani głęboka religijność ani odpowiedzialność za dzieci. Książka Gretkowskiej jest wnikliwym studium kryzysu związku mocno osadzonym w dzisiejszej Polsce. Z opowieści o kilkorgu ludziach i dwóch całkiem różnych modelach "bycia razem?, które pękają od środka bez względu na wyznawane zasady, powstaje współczesny, egzystencjalny dramat we współczesnej Polsce.

Źródło: empik.com

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Kobieta i Mężczyźni -Manueli Gretkowskiej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023