Co sądzicie o tej powieści, powstającej wraz z partią kobiet??? Ale co było pierwsze partia czy książka?I co miało bardziej promować drugie?
Czytałam - przeciętna
Też słyszałam opinie,że książka ta ma trochę wspólnego z partią, ja czytałam - lekki styl Manueli mi bardzo odpowiada, w życiu bym nie powiązała tej książki z partią kobiet gdyby nie rozdmuchane przez media opinie, nie wiem jak z tą promocjąjest tak naprawdę, ale nawet jak są kłamliwe, to w każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy!!!Ale książka mi się podobała:)
Minęło 6 lat, zapewne więcej osób przeczytało tę książkę Warto po nią sięgnąć?
Klara, znakomita lekarka, i przedsiębiorczy architekt, Jacek, są właściwie udanym małżeństwem, któremu nic nie brakuje do szczęścia. Nagle z przerażeniem odkrywają, że ich partnerski związek znalazł się na granicy rozpadu. Mimo wzajemnej miłości i szacunku, nie bardzo potrafią sobie z tym poradzić. Ich przyjaciele - niepracująca Joanna i zaangażowany politycznie Marek - żyją w zupełnie innym, tradycyjnym modelu wielodzietnej rodziny. Oni także przechodzą kryzys. Nie pomaga im w jego rozwiązaniu ani głęboka religijność ani odpowiedzialność za dzieci. Książka Gretkowskiej jest wnikliwym studium kryzysu związku mocno osadzonym w dzisiejszej Polsce. Z opowieści o kilkorgu ludziach i dwóch całkiem różnych modelach "bycia razem?, które pękają od środka bez względu na wyznawane zasady, powstaje współczesny, egzystencjalny dramat we współczesnej Polsce.
Źródło: empik.com