W moim typie jest Antonio Banderas a pokochalam bladego i chudego blondyna. Z kolei on zawsze umawial sie z wysokimi , szczuplymi blondynkami a ja jestem niska brunetka o zaokraglonych ksztaltach. Kochamy sie jak wariaty. Dalej podobaja nam sie nasze typy i lubimy sobie zerknac, ale co z tego.
Mimo wszystko strasznie dużo widać w poście Autorki przemyśleń, wątpliwości a przede wszystkim sprzeczności.
Tym bardziej zresztą, że aktualna relacja, jak sama wspomniała, nie jest niczym poważniejszym, choć mimo wszystko czuje się w nim dobrze. Musi się zdecydować, co jest dla niej najważniejsze. Każdy zresztą ma swoje fantazje i nie ma w tym nic złego. Facet chyba nigdzie nie stwierdził, że czegoś mu brakuje w Autorce. To jest błędny tok myślenia moim zdaniem, że ktoś stara się odszukać na siłę mankamenty w sobie czy w innych, podczas gdy wszystko, co jawnie okazuje temu przeczy. Można sobie przecież rozmawiać o fantazjach, ale jak partner nam odpowiada i my jemu, to czy to jest aż taki problem?
68 2020-05-09 23:01:54 Ostatnio edytowany przez Lovelynn (2020-05-09 23:07:35)
Można sobie przecież rozmawiać o fantazjach, ale jak partner nam odpowiada i my jemu, to czy to jest aż taki problem?
W stopniu nasilenia tych fantazji i chęci ich realizacji w życiu. Opowiadanie o tym, że by się chciało ściągnąć dziewczynę z Azji do kochania jest "aż takim problemem".
Przynajmniej dla mnie by nim było.
Może coś przegapiłem, ale póki ktoś tylko mówi o tym, co by chciał zrobić w życiu, czego pragnie lub pożąda a tego nie realizuje to jeszcze nie jest powód do ubolewań. Pytanie jest takie, czy Autorka znajduje jakiekolwiek podstawy, aby dalej trwać w tym związku, który niby ma charakter luźnego bez zobowiązań, choć czuje się w nim podobno dobrze...? Jeśli czułaby się niekomfortowo, chcąc jednocześnie poszukać kogoś na poważnie to intuicja podpowiada, żeby się w obecnej relacji wycofać(chyba?). Za dużo tutaj sprzeczności, bo przypuszczam, że przeciętna osoba, mimo innych pozytywnych aspektów, odeszłaby, kiedy robi się jej przykro, jak facet zaczyna fantazjować o innych kobietach. Tym bardziej, kiedy pragnie odnaleźć kogoś do stałego, trwałego związku, gdzie na takie fantazje może już miejsca nie być..