Kryzys po 19 latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kryzys po 19 latach

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 212 z 212 ]

196 Ostatnio edytowany przez balin (2020-01-25 19:13:02)

Odp: Kryzys po 19 latach
maku2 napisał/a:

A to znaczy że nie chce żeby dowiedziała się jego rodzina a to oznacza że jtż wdeptała bo na końcu zostanie sama.

Nie zostanie sama. smile Sprawa jest już urabiana. Nikt ma się nie dowiedzieć. Będzie to co było przerabiane przed laty. smile Gach wystraszył Daro, ma go nagranego, w razie czego będzie straszenie policją.

Zobacz podobne tematy :

197

balin napisał/a:
maku2 napisał/a:

A to znaczy że nie chce żeby dowiedziała się jego rodzina a to oznacza że jtż wdeptała bo na końcu zostanie sama.

Nie zostanie sama. smile Sprawa jest już urabiana. Nikt ma się nie dowiedzieć. Będzie to co było przerabiane przed laty. smile Gach wystraszył Daro, ma go nagranego, w razie czego nagranie trafi na policję.

Czyli gach odejdzie od swojej żony?
Pytanie co gach ma tam nagranego?

198

Nie chcę podbijać Ci emocji ale nie wytrzymam , gość ma czelność mówić Ci , że nie masz chodzić koło jego domu ale nic nie robi sobie z tego,  że obraca Ci żonę . Ja widzę to tak , jeden telefon , raz, na trzeźwo mówisz gościowi,  że swojej żony nie trzymasz siłą może sobie ją brać ale do czasu rozwodu ma się nie mieszać w  nie swoje sprawy , chyba że koniecznie chce aby jego rodzina uczestniczyła w sprawie,  jak i on sam zostanie powołany na świadka.
Pisałeś,  że robiła Ci zdjęcia, nie wiesz w jakim celu,  pijąc dajesz jej okazję aby miała też coś na Ciebie . W alkoholu możesz dać się łatwiej sprowokować i możesz dopiero wtedy dorobić się niebieskiej karty albo i równolegle wzywania policji do awantur.
Wytrzeźwiej  i idź do prawnika , niech zobaczy dowody,  będziesz wiedział na czym stoisz. Rozumiem emocje jakie Tobą targają ale robisz błędy rozmawiając z nią jak nie wiesz co dalej chcesz osiągnąć.  Jak rozwód z jej winy to potrzebujesz dowodów a ona już wie , że zbierasz dowody jej zdrady . Zejdzie do podziemia. Zastanów się czego chcesz , bo to że ją jeszcze kochasz to nie znaczy , że będziecie razem . Po prostu może ona nie chcieć albo Ty dojdziesz do tego , że nie akceptujesz dalej jej zdrad i życia z osobą której nie potrafisz zaufać. Przyszłość,  słowo klucz . Jak Ty ją widzisz .
Wytrzeźwiej to może uda się zgadać.

199 Ostatnio edytowany przez balin (2020-01-25 19:30:38)

maku2 napisał/a:

Myślę, że gach od żony nie odejdzie, za bardzo się broni. Nie ważne co ma nagrane, ważne że będzie tym straszył. Prawdopodobnie podpuścił Dara i poszło tak jak chciał. A nagrywać miał Daro. Prawdopodobnie żona wie, że Daro nic nie zrobi poza chwilowym awanturowaniem się. Zapewne sprytnie wypytała go intencje. Nie wiadomo, czy też nie dotrze do dowodów, które jej Daro pokazał i ich nie zniszczy.
Myślę, że Daro znowu przebaczy żonie i wszystko wróci do tego co było przed wykryciem romansu.

200 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-01-26 03:52:43)

Sorki za moją pisownie . Myślę E gość boi się tego co nogę zro IC z hegi rodzina. Na żonę i 2 dzieci. Ja [wulgaryzm]  poczekajcie do jutra bo dzisiaj nie mogę nam za mocno wypite

201

balin napisał/a:
maku2 napisał/a:

Myślę, że gach od żony nie odejdzie, za bardzo się broni. Nie ważne co ma nagrane, ważne że będzie tym straszył. Prawdopodobnie podpuścił Dara i poszło tak jak chciał. A nagrywać miał Daro. Prawdopodobnie żona wie, że Daro nic nie zrobi poza chwilowym awanturowaniem się. Zapewne sprytnie wypytała go intencje. Nie wiadomo, czy też nie dotrze do dowodów, które jej Daro pokazał i ich nie zniszczy.
Myślę, że Daro znowu przebaczy żonie i wszystko wróci do tego co było przed wykryciem romansu.

Pewnie tak. Bo skupia się na tym gościu i do niego ma wielkie pretensje. A żona sobie robi swoje spokojnie. Chyba wiem dlaczego ucieka od Autora.

202

słaba kobietka napisał/a:
balin napisał/a:
maku2 napisał/a:

Pewnie tak. Bo skupia się na tym gościu i do niego ma wielkie pretensje. A żona sobie robi swoje spokojnie. Chyba wiem dlaczego ucieka od Autora.

Ja też wiem - bo to zła kobieta jest cool

203

maku2 napisał/a:

Ja też wiem - bo to zła kobieta jest cool

I tu nam się klamerka zamyka. Słabi kolesie, kochają złe kobiety. smile

204

Właściwie to tytuł też jest do kitu. Powinno być: efekt 19-letniego, nierozwiązanego kryzysu.

Złe kobiety nie kochają słabych mężczyzn. smile

205 Ostatnio edytowany przez balin (2020-01-26 11:18:34)

Właściwie to tytuł też jest do kitu. Powinno być: efekt 19-letniego, nierozwiązanego kryzysu.

Tak to powinno być. smile Tylko pojawił się w ich wspólnym życiu kolejny etap, dokładniej mówiąc pojawiła się zmiana. Dzieci stają się dorosłe, nie potrzebują opieki i znowu wrócił problem wspólnego życia małżeńskiego.

206

balin napisał/a:

Tak to powinno być. smile Tylko pojawił się w ich wspólnym życiu kolejny etap, dokładniej mówiąc pojawiła się zmiana. Dzieci stają się dorosłe, nie potrzebują opieki i znowu wrócił problem wspólnego życia małżeńskiego.

To nie to. Pojawiła się trzecia siła która przyciąga, miesza w myślach, obiecuje lepszy, bardziej kolorowy świat. A który jest taki sam jak ten. Muszą tylko razem zamieszkać żeby to zrozumieć. Ale przy okazji trzeba zrobić rozpierduchę.

207 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2020-01-27 15:18:11)

Jedyne co teraz mozesz zrobic, to takie pokerowe sprawdzam, przynosisz do domu pozew rozwodowy z jej winy, mowisz ze nie jestes stworzony do kolektywnej rodziny, dajesz jej wolnosc, niech odchodzi do swojego love, powiadamiasz jej rodzine I dzieci, bo zrobi z ciebie demona I bog wie co jeszcze, walcz o rozwod z jej winy, bys nie musial placic na nia alimentow, walcz o opieke naprzemienna dla dzieci to nie oskubie cie z majatku

208 Ostatnio edytowany przez karn (2020-01-27 16:49:49)

Ciśnienie mi się podnosi jak widzę takie komentarze. Zdrada nie jest efektem kryzysu w związku. Kryzys w związku powinien prowadzić do pracy nad nim, akceptacji lub zakończenia związku. Zdrada jest efektem słabości psychicznej i braku odwagi życiowej osoby zdradzającej. Kryzysy są w każdych związkach. Nie ma opcji, żeby ludzie przeżyli ze sobą 19 lat i nie mieli kryzysu. To bardzo wygodne i tchórzliwe, żeby ciągle będąc w związku, szukać "lepszej opcji" lub zdradzać chcąc mieć ciastko i zjeść ciastko. Do odejścia ze związku, w którym się nie jest szczęśliwym potrzeba siły charakteru, której zdradzacze nie mają.

Autorze. Przeczytaj wątek Pompy, gość dobrze ogarnął sytuację. Współczuję Ci, bo masz przerąbane. Wóda w niczym nie pomoże, ale domyślam się, że musisz się zresetować. Zrobisz głupoty po pijaku i pewnie o tym wiesz, ale pewnie też się nie powstrzymasz. Postaraj się zrobić ich mało smile A i nagrania, które masz skopiuj na kilka źródeł. Daj zaufanym osobom kopie do przechowania, bo żona je znajdzie i zniszczy. Przeczytaj też tutaj na forum historie zdrad, zrozumiesz, że tak działa świat i nie jesteś jedyny. Nie idealizuj miłości ani żony. Twoja żona już pokazała kim jest. Kłamanie Ci w żywe oczy pomimo dowodów... Dno.

I nie daj sobie wmówić, że zdrada była Twoją współwiną lub efektem kryzysu w związku. Jak Twojej żonie było źle to mogła razem z Tobą próbować naprawić albo odejść. No ale ona jest tchórzem.

209

karn napisał/a:

Ciśnienie mi się podnosi jak widzę takie komentarze. Zdrada nie jest efektem kryzysu w związku. Kryzys w związku powinien prowadzić do pracy nad nim, akceptacji lub zakończenia związku. Zdrada jest efektem słabości psychicznej i braku odwagi życiowej osoby zdradzającej. Kryzysy są w każdych związkach. Nie ma opcji, żeby ludzie przeżyli ze sobą 19 lat i nie mieli kryzysu. To bardzo wygodne i tchórzliwe, żeby ciągle będąc w związku, szukać "lepszej opcji" lub zdradzać chcąc mieć ciastko i zjeść ciastko. Do odejścia ze związku, w którym się nie jest szczęśliwym potrzeba siły charakteru, której zdradzacze nie mają.
Autorze. Przeczytaj wątek Pompy, gość dobrze ogarnął sytuację. Współczuję Ci, bo masz przerąbane. Wóda w niczym nie pomoże, ale domyślam się, że musisz się zresetować. Zrobisz głupoty po pijaku i pewnie o tym wiesz, ale pewnie też się nie powstrzymasz. Postaraj się zrobić ich mało smile A i nagrania, które masz skopiuj na kilka źródeł. Daj zaufanym osobom kopie do przechowania, bo żona je znajdzie i zniszczy. Przeczytaj też tutaj na forum historie zdrad, zrozumiesz, że tak działa świat i nie jesteś jedyny. Nie idealizuj miłości ani żony. Twoja żona już pokazała kim jest. Kłamanie Ci w żywe oczy pomimo dowodów... Dno.
I nie daj sobie wmówić, że zdrada była Twoją współwiną lub efektem kryzysu w związku. Jak Twojej żonie było źle to mogła razem z Tobą próbować naprawić albo odejść. No ale ona jest tchórzem.

totalnie popieram, bajdurzenie o kryzysach nie jest uzasadnieniem do nastawiania krocza boczniakowi, twoje zadanie ogarnij dowody, kopie w bezpieczne miejsca, zabezpiecz sie majatkowo, jak zona wyrazi prawdziwa skruche, to dasz jej szanse na bycie razem, ale w zadnym wypadku nie w roli zony, ona swoj egzamin na zone ma oblany wydzielinami kochanka

210

Daro ! Porzuć rozwiązywanie problemu alkoholem bo to znieczuli na krótki czas a problemu nie załatwi !

Teraz w Twoim życiu dzieją się ważne rzeczy i dlatego musisz być przytomny, mnie okrutnie denerwuje w Twojej opowieści to że pozwoliłeś aby jakiś dupek, nazwany kolegą żony zabierał głos na temat Twojego małżeństwa i Twojego życia, a jak już nawet tak bardzo chce dyskutować niech przychodzi ze swoją żoną to chociaż parytety będą zachowane, odbieram że jest Ci ciężko przyjąć i pogodzić się z tym - jak ta Twoja żona mogła znów Cię zdradzić, Ciebie który jej przecież wspaniałomyślnie przebaczyłeś pierwszy raz ? jak widzisz mogła, pewnie ten obecny to nie ten co kiedyś i nie wiadomo tak naprawdę czy jedyny od tamtego czasu bo niby jaką masz pewność - ona raczej prawdy nie powie  a świadczy to o niej źle, dlatego traktuj to wszystko poważnie i pilnuj dowodów jeśli faktycznie jakieś zdobyłeś
   Chciałabym wiedzieć jak to się stało że ten gość miał prawo głosu, napisz o tym

211 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-01-27 18:54:58)

Daro wspomniał że się plątał pod domem "kolegi" jż -  pewnie w celu "zniechęcania" do romansu albo na przeszpiegi z ciekawości z emocjami ,gorzej że Autor mógł być pod wpływem,coś nagadać, grozić, straszyć choć to tamten go zaczepił, a tamten przecież wie jak Daro wygląda dostał jego fotki nawet jak spał to żona robiła zdjęcia i je jemu  wysyłała.
To że ma koleś głos w całej tej sprawie  nie jest dobre wciąga się następną osobę w konflikt ,kryzys a właściwie koniec małżeństwa tak to widzę.
Facet się broni przed Daro nie ma poukładanego do końca być może co będzie z jego żoną czy związek czy dalej romans po cichu i na boku odejście jego od żony jest pod znakiem zapytania raczej 3 miesiące to krótko żeby go żona wypróbowała dała sobie czas na rok lub dłużej i to zęby ściemniać mężowi przez ten czas że nie zdradza i nie ma nikogo na boku zapewnić miało w miarę bezproblemowe rozstanie, ewidentnie zainspirowane i skatalizowane znajomością z nowym "kolegą" .
Zdemaskowanie zakłóciło ten proceder i proces i różne opcje, plany teraz trwają pewnie pomiędzy kochankami stałe konsultacje co ustalić,uzgodnić i co  zrobić Autorowi  co wymyślić na i dla niego niego z żoną kochanka może być problem tego obawia się "kolega".
Widać chyba że jeszcze kochankowie nie bardzo pewni siebie i związku ze sobą chyba inaczej to miało być dla żony i kochanka albo rozwijało się to jakoś jedno wiadomo żona i tak chce i chciała odejść czy do kochanka czy nie miała taki plan.
Już samo to oznacza koniec i nie ma o co walczyć na siłę znowu zatrzymywać kogoś kto nie chce być w związku do tego robi jakieś krzywe akcje zamydla obraz Autorowi saksem z nim.

212

Daro powinien zrobic ruch wyprzedzajacy, idzie do zony kochanka zony  I proponuje jej aby wszyscy spotkali sie we cczworo, w koncu I jedna I druga para ma dzieci, nalerzy ustalic, jak podzielona zostanie opieka nad dziecmi w zwiazku z przeszeregowaniami tych dwuch do tej pory malzenstwach, bo to nie jest temat tylo kochanka I zony Daro, a nawet doroslych dzieci kochanka zony

Posty [ 196 do 212 z 212 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kryzys po 19 latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024