wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 52 53 54 55 56 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,446 do 3,510 z 4,192 ]

3,446

Odp: wiadomości na portalach randkowych

Nie wiem czy są ludzie tacy bardzo stabilni... A w pytaniu ładna czy inteligentna zawsze brakuje mi doprecyzowania. Bo jak wybieram inteligentna, to znaczy że z wyglądu będzie zwykła, czy bardzo brzydka? A bawiąc się w te glupotki wybieram :

- Ładna jeżeli oznacza to, że mi się podoba. Może być uznawana powszechnie za brzydka, ale przecież to mi się ma podobać...

- No i ta stabilność, jeżeli to oznacza wierność też...

No i na inteligencję nie ma miejsca, ale może to dobra poczciwa kobieta będzie.

Wygląd zawsze musi być, przecież kobiety nie wezmą zaradnego i rozumiejacego, ale takiego co ich nie kręci. Jeżeli chcą być mu wierne rzecz jasna.

Z drugiej strony gdybym trafił na kobietę aseksualna to może być inteligentna i ładna... Może takie są bardziej wierne to wtedy brak kontroli nad emocjami zakończy się najwyżej ranami ciętymi od pazurów, ale to sobie jakoś poradzimy big_smile.

Ja bym proponował już ułożenie jakiegoś zestawu cech, przypisanie każdemu kosztu punktowego. A następnie każdy miałby do dyspozycji ileś tam punktów do wydania. Można pomyśleć hmmm...

Zobacz podobne tematy :

3,447 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-01 17:24:43)

Snake napisał/a:

No przecież niezaradnego i nieprzystojnego by sobie nie brała.

No nie wiem, jak Twoja żona, ale ja chyba wolałabym niezbyt urodziwego od takiego, który nadaje na innych falach i zupełnie nie trybi, jak funkcjonuję. Ale spotkać takiego faceta, to chyba rzeczywiście jak znaleźć święty graal ;-)

Tak jak napisałem powyżej, z niestabilnością da się żyć wink Czasem trzeba ściągnąć wodze, czasem popuścić...

Pewnie wszystko zależy jakiego kalibru jest to niestabilność. Prawdziwej hetery nie poskromisz :-D A najbardziej stabilnymi emocjonalnie ludźmi są ponoć kobiety po menopauzie ;-)

Burzowy, tak naprawdę wszystkie te pojęcia/cechy trzeba byłoby zdefiniować, żeby coś wybrać.

Ogólnie widzę to tak w przypadku mężczyzn:
Przystojny i rozumiejący kobiety, ale nieogarnięty życiowo - czułabym się jak mama, opiekująca się niuniem , a nie jak partnerka;
Przystojny i ogarnięty życiowo, ale bez zrozumienia dla kobiet - to ciagle walenie głową w ścianę, albo żyjemy obok siebie;
Rozumiejący kobiety i ogarnięty życiowo, ale brzydal - wydaje mi się jeszcze niezłą opcją, o ile nie będzie zupełnie odstraszał

3,448

Magdalena, do ideału brakuje Ci tylko 20 lat więcej wink No chyba że się zapuścisz smile

3,449 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-01 17:28:24)

Ela210 napisał/a:

Magdalena, do ideału brakuje Ci tylko 20 lat więcej wink No chyba że się zapuścisz smile

Kobiety po menopauzie i tak są z automatu nieatrakcyjne. Natura. W sensie atrakcyjności wizualnej, atrakcyjności seksualnej.
Możemy tutaj uskuteczniać cuda wianki, ale prawda jest okrutna i pewnych rzeczy nie przeskoczymy.

Ale są wtedy świetnymi doradcami, nauczycielami, liderami,...

3,450 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-01 17:30:59)

MagdaLena1111 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Kobiety po menopauzie i tak są z automatu nieatrakcyjne. Natura. W sensie atrakcyjności wizualnej, atrakcyjności seksualnej.
Możemy tutaj uskuteczniać cuda wianki, ale prawda jest okrutna i pewnych rzeczy nie przeskoczymy.

napisałam 20 a nie 30 smile
jeszcze mam z 10 lat, patrząc po mamie i babci smile smile

a za 10 lat zapewne znajdzie się miły staruszek, co będziemy z błyskiem w oku podawać sobie sztuczne szczęki big_smile

3,451 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-01 17:32:01)

Ela210 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

napisałam 20 a nie 30 smile
jeszcze mam z 10 lat, patrząc po mamie i babci smile smile

Eee to przed Tobą najgorszy okres, bo przed menopauza jest premenopauza. Ostatnio mama nam o tym nawijała, czego możeny się spodziewać :-D, a ona w Twoim wieku jest niemal.

3,452 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-01 17:37:13)

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Ciekawe co Twoja żona na to?

No przecież niezaradnego i nieprzystojnego by sobie nie brała.

MagdaLena1111 napisał/a:

A u żony jakie cechy byś wybrał, a która jest „zbędna”, bo o bardziej przy wyborze partnera jest istotne.

Tak jak napisałem powyżej, z niestabilnością da się żyć wink Czasem trzeba ściągnąć wodze, czasem popuścić...

da się żyć, zwłaszcza jak całe życie miało się takiego partnera, ale po detoksie już nie chcesz w czymś takim nigdy być.

Magdalena.. a potem wszyscy umrzemy, takie życie..:)

3,453

Tak Ela, co racja to racja :-)

3,454

Widzę Elu, że zawsze lubisz wprowadzać pozytywny akcent.

3,455

Lucek Ty jesteś taki pozytywny za to, no dalej pokaż co potrafisz tongue.

3,456 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-08-07 04:56:46)

Burzowy dzięki za nieprzerwaną aktywność od strony chyba 1 albo 2;)

MagdaLena1111 napisał/a:

Ogólnie widzę to tak w przypadku mężczyzn:
Przystojny i rozumiejący kobiety, ale nieogarnięty życiowo - czułabym się jak mama, opiekująca się niuniem , a nie jak partnerka;
Przystojny i ogarnięty życiowo, ale bez zrozumienia dla kobiet - to ciagle walenie głową w ścianę, albo żyjemy obok siebie;
Rozumiejący kobiety i ogarnięty życiowo, ale brzydal - wydaje mi się jeszcze niezłą opcją, o ile nie będzie zupełnie odstraszał

hahaha ja ani przystojny ani rozumiejący, ani ogarnięty;D niuniem tzn?

MagdaLena1111 napisał/a:

W ramach odskoczni.
Miałam dzisiaj w kuchni dyskusję z kolegami, bo zauważyłam, że od pewnego czasu robię jakąś akcję wokół mnie, więc zagadałam. Okazało się, że testują moją stabilność emocjonalną, bo ponoć istnieje teoria trójkąta partnerskiego, wedle której nie ma szansy na spotkanie kobiety posiadającej RÓWNOCZEŚNIE trzy cechy:
ŁADNA + INTELIGENTNA + STABILNA EMOCJONALNIE.
Uznali, ze łapię się na pierwsze 2, więc na pewno mam coś w stylu borderline :-D

Od słowa do słowa okazało się, że jest także trójkąt partnerski dla mężczyzn:
PRZYSTOJNY + ROZUMIEJĄCY KOBIETY (co przejawia się w poczuciu humoru, tolerancji, wyrozumiałości itp względem kobiet) + ZARADNY ŻYCIOWO

A teraz uznając, że w przyrodzie faktycznie nie istnieje połączenie powyższych 3 cech zarówno w przypadku kobiet, jak i mężczyzn, to wariant których 2 cech jest dla Was do przyjęcia? ;-)

robią akcję wokół Ciebie czyli? ciekawi mnie jak dokładnie testowali tę Twoją stabilność;) co do tych trzech co podałaś - fajnie żeby mnie rozumiała i nie wyśmiewała, nie wściekała się przy ludziach jak np. dyspozytor nie skomunikował opóźnionego pociągu na co ja nie miałem wpływu, gdy się podoba z wyglądu to też jest fajnie, wtedy brak zaradności życiowej nie byłby problemem. Tzn. mi bardzo imponuje gdy dziewczyna ma sukcesy w pracy i lubię gdy mi o tym opowiada ale gdyby nie radziła sobie z tym, to nie powoduje że ma zerową atrakcyjność. Brak zaradności mógłby być problemem w takim sensie, że ja nie podjąłbym się bezterminowego wzięcia odpowiedzialności za dwie osoby (a tym bardziej nie za więcej niż dwie czyli rodzinę z dziećmi) bo skutki takiej sytuacji mogłyby być złe, ale przez jakiś czas np. w przypadku choroby czy innych okoliczności powodujących niemożliwość zatrudnienia, nie byłoby problemu.

Burzowy napisał/a:

Nudny mam czymś rzucić... Ok to niech będzie to wspomniane rozumienie kobiet. Nie ma czegoś takiego. Kobiety same siebie nie rozumieją. A to domniemane zjawisko to po prostu robienie i mówienie tego czego one oczekują. A my faceci nie od tego jesteśmy. Też mogę pobajerowac jak mi zależy, nie mam problemu by słowami uwodzic. Jednak nie da się tak na stałe, bo to zbyt męczące. Dla wielu osób może być to trudne, bo wiadomo kobieta jedno mówi, drugie myśli i tu trzeba niejako czytać w tych ich myślach. Do pewnego etapu to bywa zabawne... Mógłbym się osobiście postarać gdyby mi anioł z nieba spadł, ale anioły nie istnieją, a ja na takowego i tak nie zasłużyłem, więc nie spadnie wink. Aha i zauważyliście, że kobiety mówiąc o sobie używają uogolnien, których tak nienawidzą? smile

a czemu myślisz że nie zasłużyłeś:)może jednak:) kobiety mówiąc o sobie używają uogólnień? nie widziałem:) a czy same siebie rozumieją - musiałbym się dłużej zastanowić i mieć jakieś przykłady do przeanalizowania, żeby móc się odnieść.

3,457 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-07 12:54:13)

nudny.trudny napisał/a:

robią akcję wokół Ciebie czyli? ciekawi mnie jak dokładnie testowali tę Twoją stabilność;)

Tak jak potrafili, czyli słabo :-D
Znika np, w tajemniczych okolicznościach kubek z herbatą w kuchni, gdy na chwilę cofasz się do pokoju. Albo inna z Twoich rzeczy, która później odnajduje się w zupełnie innym miejscu.
Albo ktoś Cię życzliwie informuje, że dzisiejsza dyrekcja odbędzie się wcześniej i podaje jeszcze wiarygodny powód, dlaczego nie został zaktualizowany kalendarz, więc wpadasz na spotkanie, którego nie ma.
Albo puszczasz wydruk na drukarkę w korytarzu (mamy takie kombajny, co drukują skanują, przesyłają gdzie trzeba, archiwizują itp.) a gry po niego idziesz to go nie ma (ale nauczyłam się przynajmniej drukować na hasło a nie bezpośrednio)

Są sposoby, żeby próbować wyprowadzić koleżankę z równowagi, ale póki co nie wyszło :-D

3,458

MagdaLena1111 napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

robią akcję wokół Ciebie czyli? ciekawi mnie jak dokładnie testowali tę Twoją stabilność;)

Tak jak potrafili, czyli słabo :-D
Znika np, w tajemniczych okolicznościach kubek z herbatą w kuchni, gdy na chwilę cofasz się do pokoju. Albo inna z Twoich rzeczy, która później odnajduje się w zupełnie innym miejscu.
Albo ktoś Cię życzliwie informuje, że dzisiejsza dyrekcja odbędzie się wcześniej i podaje jeszcze wiarygodny powód, dlaczego nie został zaktualizowany kalendarz, więc wpadasz na spotkanie, którego nie ma.
Albo puszczasz wydruk na drukarkę w korytarzu (mamy takie kombajny, co drukują skanują, przesyłają gdzie trzeba, archiwizują itp.) a gry po niego idziesz to go nie ma (ale nauczyłam się przynajmniej drukować na hasło a nie bezpośrednio)

Są sposoby, żeby próbować wyprowadzić koleżankę z równowagi, ale póki co nie wyszło :-D

To ja jestem chyba niestabilny, bo bym rozszarpał za takie żarciki big_smile

3,459 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-07 17:03:22)

Misinx napisał/a:

Wychodzi na to, że jednak jestem idealna :-D

nudny.trudny napisał/a:

co do tych trzech co podałaś - fajnie żeby mnie rozumiała i nie wyśmiewała, nie wściekała się przy ludziach jak np. dyspozytor nie skomunikował opóźnionego pociągu na co ja nie miałem wpływu, gdy się podoba z wyglądu to też jest fajnie, wtedy brak zaradności życiowej nie byłby problemem. Tzn. mi bardzo imponuje gdy dziewczyna ma sukcesy w pracy i lubię gdy mi o tym opowiada ale gdyby nie radziła sobie z tym, to nie powoduje że ma zerową atrakcyjność. Brak zaradności mógłby być problemem w takim sensie, że ja nie podjąłbym się bezterminowego wzięcia odpowiedzialności za dwie osoby (a tym bardziej nie za więcej niż dwie czyli rodzinę z dziećmi) bo skutki takiej sytuacji mogłyby być złe, ale przez jakiś czas np. w przypadku choroby czy innych okoliczności powodujących niemożliwość zatrudnienia, nie byłoby problemu.

nudny.trudny, w sumie coś podobnego w sensie analogicznego miałam na myśli.
Widzisz, piszesz, że chciałbyś aby Twoja partnerka Ciebie rozumiała, chociaż sam wcześniej wspominałeś, że kobiet nie rozumiesz :-P Ale przecież chodzi o to, żeby z tą jedną osobą nawzajem się rozumieć :-)
No i  też wychodzi na to, że nie chciałbyś niuniusia w wersji żeńskiej :-D Chociaż nie sprowadza¡abym życiowej zaradności tylko do kwestii pracy, ale fakt, że to jakoś świadczy o odpowiedzialności.

3,460

MagdaLena1111 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Dlatego Magdaleno weź odwet i zemścij się na kolegach z pracy - odczekaj cierpliwie tylko nieco smile

3,461

To jest nic... Nie uwierzylibyście, co może dziać się w pracy. Na szczęście chyba mam te jazdy za sobą.Obecne miejsce jest normalne.

3,462

Zrób im kawę z gruntem Magda.

3,463

paslawek napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Dlatego Magdaleno weź odwet i zemścij się na kolegach z pracy - odczekaj cierpliwie tylko nieco smile

Tak, mam już nawet pomysł na niecny plan :-D
Hihihi <zaciera rączki>

Co to jest kawa z gruntem? Chodzi o taką fusiastą?

3,464 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-07 18:39:22)

Co za gimbaza w tej pracy? Przypomina chowanie worka z kapciami w szatni w podstawówce.
Wiesz co? Upijaj im z kubków każdemu po trochu zostawiając taki tłusty ślad beznadziejnej szminki kupionej w tym celu

3,465

Tak, to fusy... Ale niekoniecznie z kawy.

3,466

Ela210 napisał/a:

Co za gimbaza w tej pracy? Przypomina chowanie worka z kapciami w szatni w podstawówce.
Wiesz co? Upijaj im z kubków każdemu po trochu zostawiając taki tłusty ślad beznadziejnej szminki kupionej w tym celu

Niech Cię pozory nie zmylą Ela, bo jak trzeba są mega poważni i merytoryczni. Dziś jeden uratował mi skórę i wyszło mu to tak naturalnie, że sama prawie uwierzyłam, że tak miało być :-D
Myślę, że dzięki tym różnym „numerom” panuje zdrowa atmosfera, spuszczane jest powietrze, kiedy trzeba i można sobie na to pozwolić.
Ale ze słodkiej zemsty nie zrezygnuję ;-) Uśmiecham się na samą myśl :-D

3,467 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-08 21:57:51)

MagdaLena1111 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Niech Cię pozory nie zmylą Ela, bo jak trzeba są mega poważni i merytoryczni. Dziś jeden uratował mi skórę i wyszło mu to tak naturalnie, że sama prawie uwierzyłam, że tak miało być :-D
Myślę, że dzięki tym różnym „numerom” panuje zdrowa atmosfera, spuszczane jest powietrze, kiedy trzeba i można sobie na to pozwolić.
Ale ze słodkiej zemsty nie zrezygnuję ;-) Uśmiecham się na samą myśl :-D

Tak trochę z przymróżeniem oka: czy tylko mi się wydaje( jeśli tylko mi, to proszę to zignorować), że zemsta, przynajmniej taka słodka i wyrafinowana jest częściej spotykana i popełniana przez kobiety? Nie chodzi mi tutaj absolutnie o krytykowanie czy wytykanie czegokolwiek komuś, nic z tych rzeczy smile Także drogie Panie, nie czujcie się proszę podstawione pod ścianą smile 
Zastanawiam się tylko jak długo można chować w sobie większą lub mniejszą urazę/żal do kogoś i czy warto w jakikowleik sposób się odgrywać ? Choćby to był taki czysty , drobny przysłowiowy kopniaczek lub pstryczek w nos...
Kiedyś jeden mój znajomy( zatwardziały kawaler swoją drogą) stwierdził, że dwóch facetów jak się pokłóci, to mogą dać sobie przysłowiowo po mordzie i za chwile iść na piwo a dwie pokłócone kobiety potrafią wydrapać sobie nawzajem oczy i za nic w świecie się do siebie więcej nie odzywać. Puszczam to mocno przez sito tego kolegi i jego osobistego spojrzenia na związki, ale ciekaw jestem jak to jest?
Czy zdarza się Wam kiedykolwiek, że żywicie chęć zemsty( choć może to zbyt mocne słowo) na kimś, za wyrządzoną krzywdę?
Może są to nieliczne przypadki, ale jeśli już się zdarzają to sa dla mnie niezrozumiałe zupełnie: jeśli osoba zabiegająca o czyjeś uczucia zostaje odrzucona, bez jakiś poważniejszych akcji oczwyiście, po prostu słyszy od swojego ukochanego/ukochanej, że nie może z nią być i wtedy od miłości do nienawiści jeden krok. W głowie odrzuconej osoby rodzi się szatańśki plan zniszczenia niedoszłego kochanka/kochanki i zamienienia jej/jego życia w piekło. Ot, ludzkie emocje są zmienne.. Brzmi jak scenariusz jakiegoś filmu, ale takie sytuacje się zdarzają...

3,468

bagienni_k (skąd Ty nick wytrzasnąłeś?), ostatnio mam wrażenie, że kobiety częściej odpuszczają „zranienia”, za to panowie mają problem, żeby przełknąć gorzką pigułkę. Jakby jedynym sposobem na pokonywanie bólu było...jego oddawanie dalej. Niekoniecznie tej samej osobie. Serio.
A w tym konkretnym przypadku, to będzie psikus i bardziej „mściwy” będzie element zaskoczenia, bo boleć to raczej nie będzie :-)

3,469 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-08 22:26:37)

MagdaLena1111 napisał/a:

bagienni_k (skąd Ty nick wytrzasnąłeś?), ostatnio mam wrażenie, że kobiety częściej odpuszczają „zranienia”, za to panowie mają problem, żeby przełknąć gorzką pigułkę. Jakby jedynym sposobem na pokonywanie bólu było...jego oddawanie dalej. Niekoniecznie tej samej osobie. Serio.
A w tym konkretnym przypadku, to będzie psikus i bardziej „mściwy” będzie element zaskoczenia, bo boleć to raczej nie będzie :-)

Nick jak nick - powstał raczej nie na drodze przypadku, ale wykonywanej profesji. Z racji zawodu( biolog) bywałem i bywam często na bagnach smile, które to wciągąją i nie tylko dosłownie :-) Przyroda, spokój, cisza, naturalne odgłosy i takie tam :-)
Jeśli obserwujesz taki trend, to muszę stwierdzić,że cieszy mnie zachowanie kobiet a przygnębia to u facetów. Bo ileż można chować uraz do drugiej osoby? I tutaj już nie mówię tylko o związkach, ale ogólnie o przeróżnych życiowych sytuacjach..Trzeba mieć chyba do tego zbyt dokładną i dobrą pamięć, żeby to roztsząsać po długim czasie, często latami. W związkach może chodzi często o tą urażoną męską/kobiecą/osobistą dumę: "Jak to, on/ona mnie nie che?, to nie może być prawda!" Mi się nie odmawia!" Oczywiście ból po zranieniu czy rozstaniu jest bardziej dotkliwy, ale też jest chyba jakąs granica, po której trzeba się podnieść...

Życzę zatem, żeby się psikus udał :-)

3,470

Faktycznie może dłużej to w kobietach siedzi, ale zemsta i plotki jako domena kobieca uważam za nieprawdziwe stereotypy wink.

3,471 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-08 22:24:35)

Burzowy napisał/a:

Faktycznie może dłużej to w kobietach siedzi, ale zemsta i plotki jako domena kobieca uważam za nieprawdziwe stereotypy wink.

No Burzowy, to się Panie z forum ucieszą :-) Taki komplement dowaliłeś smile - zemsta i plotki są zbędne z definicji, a ta pierwsza to dla mnie częśto jawi się jako czysta strata energii i wysiłku, przy niepewnym wyniku - sorry, znowu ten zawodowy żargon smile

3,472 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-08 22:34:07)

bagienni_k napisał/a:
Burzowy napisał/a:

No Burzowy, to się Panie z forum ucieszą :-) Taki komplement dowaliłeś smile - zemsta i plotki są zbędne z definicji, a ta pierwsza to dla mnie częśto jawi się jako czysta strata energii i wysiłku, przy niepewnym wyniku - sorry, znowu ten zawodowyt żargon smile

Ale to czysta prawda. Panowie to są tacy plotkarze, że głowa boli, a stereotyp brzmi, że niby kobiety :-D
Z zemstą, to w sumie nie wiem jak jest. Myślę, że nie ma płci. Być może kobiety rzeczywiście są bardziej pamiętliwe (ja jestem :-D), ale to się nie równa automatycznie chęci zemsty, oddania zranienia dalej, czy nawet pielęgnowania w sobie bólu.

bagienny (muszę przynajmniej trochę zmodyfikować Twój nick, żeby był bardziej dla mnie strawny ;-)), a czy Ty jesteś biologiem od ptaków, o których pisałeś sporo nudnemu.trudnemu, czy może człowiek bardziej Ciebie fascynuje?

3,473 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-08 22:32:14)

To nick Shrek nie pasowałby?
wydaje mi się, że mężczyżni są bardziej mściwi i pamiętliwi. zwłaszcza jak chodzi o obcych samców. Kumple mają taryfę ulgową.
Zemsta wymaga planowania i strategii- męska specjalność big_smile
Kobiety raczej "zabijają" w afekcie i wtedy są grożne.

To prawda- w mojej rodzinie plotki na zewnątrz wychodzą męską stroną.
Kiedyś z siostrą trzymałyśmy bombę informacyjną w tajemnicy przez pół roku- a brat w pół godziny rozpaplał wszystkim.

3,474 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-08 23:27:46)

MagdaLena1111 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:
Burzowy napisał/a:

No Burzowy, to się Panie z forum ucieszą :-) Taki komplement dowaliłeś smile - zemsta i plotki są zbędne z definicji, a ta pierwsza to dla mnie częśto jawi się jako czysta strata energii i wysiłku, przy niepewnym wyniku - sorry, znowu ten zawodowyt żargon smile

Ale to czysta prawda. Panowie to są tacy plotkarze, że głowa boli, a stereotyp brzmi, że niby kobiety :-D
Z zemstą, to w sumie nie wiem jak jest. Myślę, że nie ma płci. Być może kobiety rzeczywiście są bardziej pamiętliwe (ja jestem :-D), ale to się nie równa automatycznie chęci zemsty, oddania zranienia dalej, czy nawet pielęgnowania w sobie bólu.

bagienny (muszę przynajmniej trochę zmodyfikować Twój nick, żeby był bardziej dla mnie strawny ;-)), a czy Ty jesteś biologiem od ptaków, o których pisałeś sporo nudnemu.trudnemu, czy może człowiek bardziej Ciebie fascynuje?

Od razu odpowiem Eli, żeby nie dublować postów:-)
Na bagnach bywam czasami, ale tam nie mieszkam, ponad wszystko kocham góry :-) Poza tym od bajek wolę świat rzeczywisty, jest o wiele bardziej fascynujący smile

To się wygadałem smile
Tak, można powiedzieć, że zawodowo zarabiam na życie, jako ornitolog( dziwne, prawda?:) ). Generalnie przyrodą i biologią fascynowałem się odkąd pamiętam. W ogóle w szkole wolałem nauki przyrodnicze i ścisłe a przysypiać zdarzało mi się tylko na j. polskim smile Człowiekiem zainteresowałem się bardziej z powodu choroby, przez którą o mały włos nie wylądowałem w ziemi, ale się okazuje że przyniosło to zdecydowanie więcej pożytku niż szkody:)
W każdym razie plotkarstwo to dla mnie coś, może nie karygodnego, ale bardziej godnego politowania. Choć czasami miewa opłakane skutki. Niezależnie od płci:jeśli ktoś chowa uraz czy wręcz nienawiść do drugiej osoby, która wyrządziła krzywdę i po iluś latach jescze się chce pokrzywdzonemu odgrywać, to tym bardziej wymaga to przemyślenia( co nie zmienia faktu, że samo w sobie jest rodzajem obłędu i zagubienia), zwłaszcza jeśli nie mamy z tą osobą kontaktu a chcemy go odnowić tylko po to, żeby się zemścić...

A nick mogę zmienić na paludophilus - będzie bardziej naukowo smile

3,475

Ojjj problem z utrzymaniem tajemnicy to akurat zdecydowanie kobieca domena. Przez to żadnej osobiście nigdy nic już nie powiem intymnego, bo ZAWSZE wychodzi i kobita uznaje, że tak jest lepiej.

3,476

Burzowy napisał/a:

Lucek Ty jesteś taki pozytywny za to, no dalej pokaż co potrafisz tongue.

Zaufaj mi, że odkąd dowiedziałem się, że nie mam raka (przy podejrzeniu takowego) to jestem zajebiście szczęśliwy i nabuzowany do działania.

3,477

No i szafa gra.

3,478

bagienni_k napisał/a:

To się wygadałem smile
Tak, można powiedzieć, że zawodowo zarabiam na życie, jako ornitolog( dziwne, prawda?:) ). Generalnie przyrodą i biologią fascynowałem się odkąd pamiętam. W ogóle w szkole wolałem nauki przyrodnicze i ścisłe a przysypiać zdarzało mi się tylko na j. polskim smile Człowiekiem zainteresowałem się bardziej z powodu choroby, przez którą o mały włos nie wylądowałem w ziemi, ale się okazuje że przyniosło to zdecydowanie więcej pożytku niż szkody:)
W każdym razie plotkarstwo to dla mnie coś, może nie karygodnego, ale bardziej godnego politowania. Choć czasami miewa opłakane skutki. Niezależnie od płci:jeśli ktoś chowa uraz czy wręcz nienawiść do drugiej osoby, która wyrządziła krzywdę i po iluś latach jescze się chce pokrzywdzonemu odgrywać, to tym bardziej wymaga to przemyślenia( co nie zmienia faktu, że samo w sobie jest rodzajem obłędu i zagubienia), zwłaszcza jeśli nie mamy z tą osobą kontaktu a chcemy go odnowić tylko po to, żeby się zemścić...

Współczuję chorobowych doświadczeń :-(.
Jak to jest z punktu widzenia biologa: życie jest kruche, czy życie to moc?

Nie wiem (a może wiem ;-)) dlaczego ludzie czasami hodują i pielęgnują w sobie urazy. Widocznie do czegoś tego potrzebują.
Mnie w „pamiętliwości” bardziej chodziło o to, że zdrowej jest pamiętać niż nie pamiętać, że ktoś/coś sprawia ból itp. „atrakcje”, żeby nie powielać błędów, bo to zbyt dużo może kosztować. Chyba wszystkie żywe istoty taką pamięć mają, dlatego przetrwały.

Próbowałam wyguglać co się kryje pod nowym nickiem, ale słabo mi poszło ;-)

3,479 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-09 09:01:56)

MagdaLena1111 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

To się wygadałem smile

Współczuję chorobowych doświadczeń :-(.
Jak to jest z punktu widzenia biologa: życie jest kruche, czy życie to moc?

Nie wiem (a może wiem ;-)) dlaczego ludzie czasami hodują i pielęgnują w sobie urazy. Widocznie do czegoś tego potrzebują.
Mnie w „pamiętliwości” bardziej chodziło o to, że zdrowej jest pamiętać niż nie pamiętać, że ktoś/coś sprawia ból itp. „atrakcje”, żeby nie powielać błędów, bo to zbyt dużo może kosztować. Chyba wszystkie żywe istoty taką pamięć mają, dlatego przetrwały.

Próbowałam wyguglać co się kryje pod nowym nickiem, ale słabo mi poszło ;-)

Doświadczenie chorobowe sprawiło tylko to, że teraz człowiek jest bardziej ostrożniejszy smile Częste wizyty u lekarza nie są już tak bardzo męczące.
Życie jest własnie jednocześnie kruche, bo tak niewiele wystarczy, żeby je sobie spaprać. Z drugiej strony jak się właśnie patrzy na przyrodę czy zasady działania żywego organizmu to bije z tego taka włąsnie potęga i zdolność do przyzwyciężenia najcięższych warunków.
Moim zdaniem, zbyt długie i intensywne chowanie w sobie złości oraz zbytnia pamiętliwość mogą tylko szkodzić na dłuższą metę, chyba że ktoś jest skrajnym masochistą. I tutaj bardziej mam na uwadze rozwijanie się relacji między konkretnymi osobami, które przeszły w swoim życiu jakieś burzliwe chwile. Ludzie potrafią się nieraz nie odzywać do siebie latami, bo chowają w sobie jakiś uraz do drugiej osoby. Czasami targają nimi wyrziuty sumienia a czasami wręcz odwrotnie -każde z nich uważa, że zawiniła druga strona i sam nigdy nie wyciągnie ręki. Był tutaj gdzieś na forum wątek dziewczyny, która chciała odnowić kontakt z facetem po dwóch latach. On tymczasem nie chce o niej słyszeć. Ciekawiło mnie co mu takiego zrobiła, bo chyba nikt w tamtym wątku do tego nie doszedł...

Paludophilus - to nic innego jak bagiennolubny :-)Jednak stwierdziłem, że polski język jest lepszy i zostaję przy starym smile

3,480

bagienni_k napisał/a:

Życie jest własnie jednocześnie kruche, bo tak niewiele wystarczy, żeby je sobie spaprać. Z drugiej strony jak się właśnie patrzy na przyrodę czy zasady działania żywego organizmu to bije z tego taka włąsnie potęga i zdolność do przyzwyciężenia najcięższych warunków.

Dokładnie :-)
Idąc dalej, w każdym z nas jest jedno i drugie, w Tobie, we mnie, w nim, i w niej.

Moim zdaniem, zbyt długie i intensywne chowanie w sobie złości oraz zbytnia pamiętliwość mogą tylko szkodzić na dłuższą metę, chyba że ktoś jest skrajnym masochistą. I tutaj bardziej mam na uwadze rozwijanie się relacji między konkretnymi osobami, które przeszły w swoim życiu jakieś burzliwe chwile. Ludzie potrafią się nieraz nie odzywać do siebie latami, bo chowają w sobie jakiś uraz do drugiej osoby. Czasami targają nimi wyrziuty sumienia a czasami wręcz odwrotnie -każde z nich uważa, że zawiniła druga strona i sam nigdy nie wyciągnie ręki. Był tutaj gdzieś na forum wątek dziewczyny, która chciała odnowić kontakt z facetem po dwóch latach. On tymczasem nie chce o niej słyszeć. Ciekawiło mnie co mu takiego zrobiła, bo chyba nikt w tamtym wątku do tego nie doszedł...

Wątek, to zdaje się, że ten miałeś na uwadze: https://www.netkobiety.pl/t118979.html
Raczej wyjaśniła o co poszło, chociaż zupełnie nie rozumie, że nie „czuła” faceta, z którym była, więc nie przewidziała, jak zareaguje na treść, która go finalnie tak poruszyła, że doszło do definitywnego rozstania.
A facet może właśnie nie tyle chowa w sobie urazę, co uznał, że nie warto tracić czasu na kobietę, która nie znalazła w sobie wystarczająco dużo uwagi dla niego, żeby go poznać i na tej podstawie dostosować swoje postępowanie tak, aby go nie ranić. Tym bardziej, że to zdaje się nie pierwsze tego typu nieporozumienie wynikło. On po prostu mógł wyciągnąć wnioski, nauczyć się na błędach, ona wciąż jest w tym samym miejscu.

Paludophilus - to nic innego jak bagiennolubny :-)Jednak stwierdziłem, że polski język jest lepszy i zostaję przy starym smile

Intuicja mi coś takiego podpowiadała.
Dobrze, że bez zmian, bo bagiennego łatwiej ogarnąć;-)

3,481 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-09 15:11:51)

MagdaLena1111 napisał/a:

Wątek, to zdaje się, że ten miałeś na uwadze: https://www.netkobiety.pl/t118979.html
Raczej wyjaśniła o co poszło, chociaż zupełnie nie rozumie, że nie „czuła” faceta, z którym była, więc nie przewidziała, jak zareaguje na treść, która go finalnie tak poruszyła, że doszło do definitywnego rozstania.
A facet może właśnie nie tyle chowa w sobie urazę, co uznał, że nie warto tracić czasu na kobietę, która nie znalazła w sobie wystarczająco dużo uwagi dla niego, żeby go poznać i na tej podstawie dostosować swoje postępowanie tak, aby go nie ranić. Tym bardziej, że to zdaje się nie pierwsze tego typu nieporozumienie wynikło. On po prostu mógł wyciągnąć wnioski, nauczyć się na błędach, ona wciąż jest w tym samym miejscu.

Intuicja mi coś takiego podpowiadała.
Dobrze, że bez zmian, bo bagiennego łatwiej ogarnąć;-)

Tak, o ten mi właśnie chodziło. Być może rzeczywiście facet nie tyle się przejął jej słowami lub czynami, co stwierdził, że nie warto sie angażować w związek z kimś, kto nie ma do niego szacunku, jest totalnie niezdecydowany i zagubiony. Tym bardziej, jak wcześniej dochodziło między nimi do podobnych sytuacji. Dlatego wydaje mi się  to dziwne, bo własnie chowanie urazy z powodu stricte samych wypowidzianych słów czy czynów, po tak długim czasie jest od mocno zastanawiające.

Za dużo łaciny i greki na tych studiach się miało :-), szczególnie anatomia czy systematyka to często sama pamięciówa..Po nocach czasami wypowiadało się nazwy łacińskie :-)Z drugiej strony, w nowszych, interdyscyplinarnych gałęziach biologii jest sporo terminów angielskich. A bagno to mimo wszystko ciężko czasami ogarnąć, bo jak wciągnie raz, to już ciężko potem wyjść :-)

3,482 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-08-09 15:51:41)

Przerywając kolejny już forumowy flirt tej samej użytkowniczki i wracając do sedna tematu bardziej i wywołując do tablicy drogie panie użytkowniczki portali. Jak to jest, że trafiacie samych zboczencow i durniow, a na forum kolejny raz pisze przyzwoity facet, że żadna z kobiet mu nie odpisuje? Wrzucił nawet swoje zdjęcie, coś o sobie opowiedział. Ma dobre fotki, ok wygląd i pasje... A jednak ZERO odzewu. Zatem jak to jest? I dlaczego klamiecie wink?

3,483

Burzowy napisał/a:

Przerywając kolejny już forumowy flirt tej samej użytkowniczki i wracając do sedna tematu bardziej i wywołując do tablicy drogie panie użytkowniczki portali. Jak to jest, że trafiacie samych zboczencow i durniow, a na forum kolejny raz pisze przyzwoity facet, że żadna z kobiet mu nie odpisuje? Wrzucił nawet swoje zdjęcie, coś o sobie opowiedział. Ma dobre fotki, ok wygląd i pasje... A jednak ZERO odzewu. Zatem jak to jest? I dlaczego klamiecie wink?

Ktoś tutaj wrzucał swoje foty ? Hmm ciekawe. wink

3,484 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-09 18:56:30)

Burzowy napisał/a:

OK, lepiej nie drażnić moderacji smile

Rzeczywiście, na pierwszy rzut oka wydaje się to niedorzeczne. Sam nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobiety ciągnie do takich bad-boyów, którzy jedyne co potrafią, to rzucać bluzgami, napinać mięśnie i siedzieć z piwkiem w ręce nqa kanapie. Może mają w sobie to "coś", ten pierwiastek szaleństwa, co sprawia, że kobietom wydaje się, że nigdy nie będą się nudzić. W pełni za to rozumiem te kobiety( poza księżniczkami oczywiście), które reprezentując pewien poziom intelektualny czy zawodowy pragną mieć u boku siebie kogoś podobnego. Łatwiej jest się po prostu dogadać w wielu życiowych kwestiach.

Obiektywnie każdy z takich przeciętniaków może wydawać się przyzwoity, tylko każda z Pań pewnie dostaje dziennie dziesiątki, jeśli nie setki takich wiadomości. Albo są dla nich zbyt banalne, albo okraszone podtekstami. Jedne i drugie stają się zbyt powszechne i zniechęcają do dalszej konwersacji. Z drugiej strony warto czasami chociaż odpisać grzecznie, że nie jest się zainteresowanym. Milczenie odbiorcy to najgorsze rozwiązanie dla osoby rozpoczynającej rozmowę. Czasami sie naprawdę zastanawiam, co trzeba napisać takiej osobie, żeby chociaż wykazała zainteresowanie. Pamiętam pierwszą stronę tego tematu, gdzie Autor zamieścił oryginalne teksty, które wysyłał. Nie pamiętam, żeby zawarte w nich były jakiekolwiek chamskie, wulgarne czy zbyt banalne odpowiedzi. Odnosiły się raczej bezpośrednio do informacji zawartych w profilu danej Pani. To jak się rozmowa dalej potoczy, to zupełnie inna sprawa. Moim zdaniem specyfika kontaktów w sieci sprawia, że ciężko jest dokładnie wyczuć intecje drugiej osoby i dlatego dochodzi potem do nieporozumień w realu.

Mimo wielu opinii Pań, że nie powinno się zaczynać wiadomośći od krótkich zdawkowych zaczepek typu "Hej!","Co tam?" to do końca tego nie rozumiem. Są to raczej typowe zwroty rozpoczynające wypowiedź, które mają za zadanie nawiązanie konwersacji. Dalej rozmowa potoczyć się może już różnie. Chyba, że każda kobieta odbiera takie zaczepki, jako oznaki niskiego poziomu intelektualnego rozmówcy, co jest już moim zdaniem znacznym uproszczeniem. Jest chyba różnica między zwykłym "Cześć!" czy "Hej!" a np. "Siema bejbe!". To drugie wyrażenie owszem, może dawać do myślenia, kto siedzi po drugiej stronie. Pierwsze dwa z kolei ludzie raczej dość powszechnie używają, komunikując się w realu.

3,485 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-09 18:47:08)

bagienni_k napisał/a:

[Za dużo łaciny i greki na tych studiach się miało :-), szczególnie anatomia czy systematyka to często sama pamięciówa..Po nocach czasami wypowiadało się nazwy łacińskie :-)Z drugiej strony, w nowszych, interdyscyplinarnych gałęziach biologii jest sporo terminów angielskich.

Wierzę, że musiało być tego sporo.
Jaram się ludzkim mózgiem i umysłem, więc próbowałam swego czasu przyswoić nazwy poszczególnych struktur mózgowych. Nie do przejścia i przyswojenia dla mnie :-D I rzeczywiście część nazw nie znalazłam w j.polskim, bo albo funkcjonują w łacinie albo w angielskim

A bagno to mimo wszystko ciężko czasami ogarnąć, bo jak wciągnie raz, to już ciężko potem wyjść :-)

Bagno nie kojarzy się dobrze. Mnie osobiście kojarzy się z przenikającym chłodem, wilgocią i mgłą. Klimat niczym z „Psa Baskerville’ów” ;-)
Jeszcze do tego dochodzą te wszystkie kolokwialne powiedzenia: „ale bagno”, „wdepnąć w bagno”
Ja tu marudzę, a dla Ciebie to pewnie kraina szczęśliwości :-D

Burzowy napisał/a:

kolejny już forumowy flirt tej samej użytkowniczki

To o mnie? :-D
Może spróbuj też dla odmiany „poflirtować”, tj. zainteresuj się tym, co inni mają do powiedzenia zamiast pacyfikować każdą wypowiedź, która wykracza poza Twoje poznanie a zamiast pogardy przydałoby się nieco szacunku.

na forum kolejny raz pisze przyzwoity facet, że żadna z kobiet mu nie odpisuje? Wrzucił nawet swoje zdjęcie, coś o sobie opowiedział. Ma dobre fotki, ok wygląd i pasje... A jednak ZERO odzewu. Zatem jak to jest? I dlaczego klamiecie wink?

Mowa o tym https://www.netkobiety.pl/t118431.html ?
Swego czasu nawet zastanawiałam się czy coś autorowi odpisać, ale coś mi w nim nie gra. Na fotkach wydaje się starszy niż deklarowany wiek i jego odpowiedzi są jakieś takie szorstkie, wyczuwam w nich maskowaną niechęć do kobiet. Nie wzbudził mojej sympatii, a nie widziałam sensu, żeby mu „dokładać”.

3,486

Bagno to KOMARY ale one i tak są wszędzie nawet u mnie w domu czasem w grudniu jakiś cymbał się obudzi i wiadomo jak ciemno bzyczy jak jasno znika one z resztą wydają się nieśmiertelne.

3,487

bagienni_k napisał/a:
Burzowy napisał/a:

OK, lepiej nie drażnić moderacji smile

Rzeczywiście, na pierwszy rzut oka wydaje się to niedorzeczne. Sam nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobiety ciągnie do takich bad-boyów, którzy jedyne co potrafią, to rzucać bluzgami, napinać mięśnie i siedzieć z piwkiem w ręce nqa kanapie. Może mają w sobie to "coś", ten pierwiastek szaleństwa, co sprawia, że kobietom wydaje się, że nigdy nie będą się nudzić. W pełni za to rozumiem te kobiety( poza księżniczkami oczywiście), które reprezentując pewien poziom intelektualny czy zawodowy pragną mieć u boku siebie kogoś podobnego. Łatwiej jest się po prostu dogadać w wielu życiowych kwestiach.

Obiektywnie każdy z takich przeciętniaków może wydawać się przyzwoity, tylko każda z Pań pewnie dostaje dziennie dziesiątki, jeśli nie setki takich wiadomości. Albo są dla nich zbyt banalne, albo okraszone podtekstami. Jedne i drugie stają się zbyt powszechne i zniechęcają do dalszej konwersacji. Z drugiej strony warto czasami chociaż odpisać grzecznie, że nie jest się zainteresowanym. Milczenie odbiorcy to najgorsze rozwiązanie dla osoby rozpoczynającej rozmowę. Czasami sie naprawdę zastanawiam, co trzeba napisać takiej osobie, żeby chociaż wykazała zainteresowanie. Pamiętam pierwszą stronę tego tematu, gdzie Autor zamieścił oryginalne teksty, które wysyłał. Nie pamiętam, żeby zawarte w nich były jakiekolwiek chamskie, wulgarne czy zbyt banalne odpowiedzi. Odnosiły się raczej bezpośrednio do informacji zawartych w profilu danej Pani. To jak się rozmowa dalej potoczy, to zupełnie inna sprawa. Moim zdaniem specyfika kontaktów w sieci sprawia, że ciężko jest dokładnie wyczuć intecje drugiej osoby i dlatego dochodzi potem do nieporozumień w realu.

Mimo wielu opinii Pań, że nie powinno się zaczynać wiadomośći od krótkich zdawkowych zaczepek typu "Hej!","Co tam?" to do końca tego nie rozumiem. Są to raczej typowe zwroty rozpoczynające wypowiedź, które mają za zadanie nawiązanie konwersacji. Dalej rozmowa potoczyć się może już różnie. Chyba, że każda kobieta odbiera takie zaczepki, jako oznaki niskiego poziomu intelektualnego rozmówcy, co jest już moim zdaniem znacznym uproszczeniem. Jest chyba różnica między zwykłym "Cześć!" czy "Hej!" a np. "Siema bejbe!". To drugie wyrażenie owszem, może dawać do myślenia, kto siedzi po drugiej stronie. Pierwsze dwa z kolei ludzie raczej dość powszechnie używa się w komunikacji w realu.

Podpisuje się po tym. Bo czasem człowiek chętnie by zagadał jakoś górolotnie, ale mimo dogłębnego przeszukania profilu po prostu nie ma jak. Zdjęcia wszystkie podobne nie przedstawiające niczego poza daną osobą. Opis też albo jakiś minimalny lub brak. Zero jakiegokolwiek punktu zaczepienia, więc jak można wtedy zacząć inaczej niz zwykłym "co słychać". Tak jak ktoś wspomniał, panie piszą, że trafiają na samych chamów i zboczeńców. Nie uważam abym się zaliczał do którejkolwiek z grup, a przewaznie brak odpowiedzi. I o ile jeszcze rozumiem, jeśli zaczepiam jakąś na portalu gdzie mogę się po prostu nie podobać. O tyle na popularnej aplikacji, nie wiem czy mogę wpisywać nazwę. Po sparowaniu czyli teoretycznie oboje się sobie podobamy, piszę wiadomość w celu rozpoczęcia konwersacji i cisza.. To po co te kobiety tam są? Dla podbudowania ego?

3,488

MagdaLena1111 napisał/a:

Na fotkach wydaje się starszy niż deklarowany wiek i jego odpowiedzi są jakieś takie szorstkie, wyczuwam w nich maskowaną niechęć do kobiet.

Paranoja.

A ja na lajkowanej ochoczo fotce wyglądam na 18-20. Czasem nie tak łatwo określić, czy facet ma 20, 25 czy 30. Natomiast proszę Cię... chcesz mi powiedzieć, że kobiety mu nie odpisywały, bo wyczuły niechęć do kobiet wynikającą z... w sumie z czego, bo postów na portalu nie miał możliwości pisania? I każdego, kogo spotyka to samo (czyli np nudny.trudny) też w ten sposób prześwietliły big_smile? Czy Tobie się wydaje, że każdy facet, który się z Tobą nie zgadza albo z Tobą nie flirtuje nie lubi kobiet? Ja czekam tu na rzeczowe odpowiedzi. Bo ja uważam, że drogie panie od portali zwyczajnie plotą głupoty i właśnie wbrew temu co mówią szukają albo fajnych fagasów na seks albo szukają szmalu. Na logikę gdyby było tak jak jednak one piszą, to tacy kolesie nie pozostaliby bez odpowiedzi. Ahhh i ja ponoć kobiet nienawidzę, a jednak lajki zbierałem jak opętany. Rozumiem, że oszukałem detektory? Magdaleno, Ty tak lubisz naukę. Nie wydaje Ci się, że to wszystko to jest konkretne pie***lenie?

Absurd.

Może spróbuj też dla odmiany „poflirtować”, tj. zainteresuj się tym, co inni mają do powiedzenia zamiast pacyfikować każdą wypowiedź, która wykracza poza Twoje poznanie a zamiast pogardy przydałoby się nieco szacunku.

Wybacz, masówa to nie mój styl.

3,489 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-09 19:09:15)

Burzowy, litości.
Napisałam o swoich odczuciach dotyczących tego konkretnego użytkownika forum, które są pochodną tego, co o sobie napisał i jak odpowiadał na posty innych osób. Nie wiem jak inne kobiety na niego reagują, ale ja mam dokładnie tak jak napisałam. Nie „kupuję” go i tyle.
Jasne, że mogę się totalnie mylić. Tym bardziej chyba rozumiesz, dlaczego wolałam nie napisać mu nic.

3,490

Nie ma litości, to jest ten moment kiedy trzeba cisnąć. Oczywiście, że się mylisz bo nie ma facetów, którzy nienawidzą kobiet. Feminizm Wam do główek wszedł i zaczynacie po nich powtarzać ten bełkot. Natomiast odpowiedz mi proszę na pytanie: Czy nie wydaje Ci się, że w bajce pt "Szukam normalnego kolesia na portalu, ale nie ma żadnego" vs wielokrotne "Piszę do kobiet na portalach, ale mi nie odpisują" COŚ NIE GRA?

3,491 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-09 19:25:46)

Burzowy, przecież ten temat był w tym wątku wałkowany już mnóstwo razy. Dużo pisał o tym anderstud.
Ważne jest pierwsze wrażenie. Musisz mieć jakiś „superpower” na początek, żeby przyciągnąć, więc albo dobrze wyglądasz, albo masz ciekawy opis, albo się wysilisz ponad zwykle „hej, co słychać?”

Dobre było określenie „wystawa sklepowa”. Nikt nie wejdzie do sklepu, którego witryna nie zachęca, a mało kto ma czas, żeby zaglądnąć do każdego mijanego sklepu.

3,492

Magiczne "superpower", które nikt nie potrafi zdefiniować big_smile
Burzowy na serio nie ma sensu o tym pisać, bo i tak będzie wypieranie się wszystkiego i argumentowanie takimi durnotami.

3,493

Burzowy napisał/a:

t "Szukam normalnego kolesia na portalu, ale nie ma żadnego"

Raczej pytaj o definicję "normalnego kolesia".

"Piszę do kobiet na portalach, ale mi nie odpisują"

Popyt vs podaż?
Ta mityczna hipergamia?
Syndrom portalu randkowego (za następnym matchem pewnie będzie książę/księżniczka)?
Czy tam hipermarketu z ludźmi? Więc łatwo przebierać, w sumie w obcych ludziach.

Przeciez to było wałkowane miliony razy, jak net długi i szeroki roll

3,494 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-08-09 19:27:47)

Było, a kobiety dalej, że wszyscy tylko chcą seksu i są chamscy, ale one tylko normalnego chcą do pogadania, ALE TAM W OGÓLE TAKICH NIE MA!!! A wygląd to i tak się dla nich nie liczy przecież, tak też mówią/piszą. Pomijam już, że na portalach to głównie wystawa bazyli jest, więc faktycznie nie powinien się chyba liczyć. A jednak coś nie gra...

3,495

Burzowy napisał/a:

Było, a kobiety dalej, że wszyscy tylko chcą seksu i są chamscy, ale one tylko normalnego chcą do pogadania, ALE TAM W OGÓLE TAKICH NIE MA!!! A wygląd to i tak się dla nich nie liczy przecież, tak też mówią/piszą. Pomijam już, że na portalach to głównie wystawa bazyli jest, więc faktycznie nie powinien się chyba liczyć. A jednak coś nie gra...

Tak samo jak Twoje opinie dotyczące kobiet, ich skłonności do zdrad itp. nie wzięły się znikąd, tak samo narzekania kobiet nie wzięły się znikąd. To suma ich doświadczeń. Może jak trafi się na początek na kilku podrywaczy, to później zapał mija i zastępuje go rozczarowanie i narzekania.

Wyglądem się przyciąga, ale zatrzymuje charakterem. Chyba że masz inny superpower, którym ściągniesz zainteresowanie.
A w życiu to faktycznie wygląd ma któreśtamrzędowe znaczenie.

3,496

To nie suma doświadczeń, tylko stan faktyczny. A stanem faktycznym nie jest brak normalnych facetów na portalach, bo z 321312 ich tutaj zakładało tematy na forum. Ale nie szkodzi, wiemy jak to jest z tą prawdomównością dziś. Nikt na to nie odpowie... bo tak. Bo się nie da. Teraz można rozmawiać o czymś wesołym.

3,497 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-09 20:24:28)

bagienni_k napisał/a:

Sam nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobiety ciągnie do takich bad-boyów, którzy jedyne co potrafią, to rzucać bluzgami, napinać mięśnie i siedzieć z piwkiem w ręce nqa kanapie. Może mają w sobie to "coś", ten pierwiastek szaleństwa, co sprawia, że kobietom wydaje się, że nigdy nie będą się nudzić.

A uwierzysz jak napiszę, że ja też tego nie rozumiem.
Równie dobrze mogłabym znaleźć analogiczny przykład, jak panowie uganiają się za paniami o wątpliwym uroku. Na tym forum przykładów nie brakuje.

W pełni za to rozumiem te kobiety( poza księżniczkami oczywiście), które reprezentując pewien poziom intelektualny czy zawodowy pragną mieć u boku siebie kogoś podobnego. Łatwiej jest się po prostu dogadać w wielu życiowych kwestiach.

Otóż to.
W ogóle chodzi o kompatybilność, która bardziej wynika z podobieństw niż przeciwności.

Mimo wielu opinii Pań, że nie powinno się zaczynać wiadomośći od krótkich zdawkowych zaczepek typu "Hej!","Co tam?" to do końca tego nie rozumiem.

Jak to nie rozumiesz, przecież sam prawie sobie odpowiedziałeś :-P

Obiektywnie każdy z takich przeciętniaków może wydawać się przyzwoity, tylko każda z Pań pewnie dostaje dziennie dziesiątki, jeśli nie setki takich wiadomości.

PS nudny.trudny, czy Ty czekasz aż my tu do 100 strony bez Ciebie dojedziemy?

3,498

Fotki fotki. Hmm a może by tak swoją wrzucić w awatar. wink

3,499

Mordimer napisał/a:

Fotki fotki. Hmm a może by tak swoją wrzucić w awatar. wink

Ale zdajesz sobie sprawę, że to forum dyskusyjne a nie portal randkowy?
A co z utratą anonimowości? Już nie mówiąc o tym, że można byłoby wstawić sobie fałszywą fotkę albo jakąś odjechaną. Mam nawet takie zdjęcia, gdzie mnie moi rodzice nie rozpoznają, nie żartuję. W sumie tę można byłoby wstawić, bo ryzyko rozpoznania żadne :-D

3,500 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-09 21:00:55)

MagdaLena1111 napisał/a:

Wierzę, że musiało być tego sporo.
Jaram się ludzkim mózgiem i umysłem, więc próbowałam swego czasu przyswoić nazwy poszczególnych struktur mózgowych. Nie do przejścia i przyswojenia dla mnie :-D I rzeczywiście część nazw nie znalazłam w j.polskim, bo albo funkcjonują w łacinie albo w angielskim
Bagno nie kojarzy się dobrze. Mnie osobiście kojarzy się z przenikającym chłodem, wilgocią i mgłą. Klimat niczym z „Psa Baskerville’ów” ;-)
Jeszcze do tego dochodzą te wszystkie kolokwialne powiedzenia: „ale bagno”, „wdepnąć w bagno”
Ja tu marudzę, a dla Ciebie to pewnie kraina szczęśliwości :-D

Fakt, neuroscience to ciężki kawałek chleba :-) Ale na biologii naprawdę nie brakuje świrów i pasjonatów jednocześnie :-) Jedni kroją, drudzy przelewają, inni robią posiew, inni latają w teren z lornetką albo czerpakiem. A potem i tak w ruch idzie komputer i publikacje:-)
Bagno bagnu nierówne, ale własnie ta wilgoć, mgła stanowi o całym jego uroku smile Pomijając uczucia estetyczne, to niezwykle ciekawe przyrodniczo miejsca, choć niestety zagrożone zanikiem. A komary to najmniejszy problem. Tak zapytam Użytkowników z ciekawości, na koniec offtopu: ile razy zdarzyło się Wam kleszcza złapać?

Magiczne pierwsze wrażenie, czyli ten mityczny superpower smile Hm, może być mylący i to bardzo. Tym bardziej, jak ludzie dowiadują sie o sobie zupełnie nowych rzeczy po iluś tam latach wspólnego życia. Korzystanie z aplikacji i portali sprawia, że to pierwsze wrażenie zostaje jeszcze bardziej spłycone i ograniczone.
Z tymi zaczepkami, chodziło mi raczej o sam odbiór ich przez kobiety, który może nie wynikać z ilości otrzymywanych wiadomości, ale stricte z odbioru POJEDYNCZEJ takiej wiadomości.Błędem moim zdaniem jest, jeśli kobieta z góry zakłada, że ktoś piszący słowo "Hej" od razu wydaje sie zupełnie nieatrakcyjny i nie warty rozmowy. Jeśli przyjmiemy, że początkowa wiadomość nie musi być elaboratem, czy nawet zdaniem, ale krótkim powitaniem( co dla mnie jest normalne), to jakiego zwrotu użyłybyście? "Dobry wieczór!", "Witaj"! czy coś jeszcze?

3,501

Gdybym swoją wstawił to byście wszystkie zaraz dziewice udawały.

3,502

Przecież wstawiłeś w profilowym. Do fryzjera byś poszedł czasami...

3,503

A może by tak wrzucić bez koszulki ? Hmm...

3,504

Ee tam jak anonimowość, to anonimowość pełną gębą :-) Pozwólmy działać wyobraźni :-)

3,505

bagienni_k napisał/a:

Ee tam jak anonimowość, to anonimowość pełną gębą :-) Pozwólmy działać wyobraźni :-)

https://i.imgflip.com/1dbuly.jpg

3,506

Lucyfer666 napisał/a:

Przecież wstawiłeś w profilowym. Do fryzjera byś poszedł czasami...

"Nie ma to jak długie pióra"

3,507

Mordimer napisał/a:

A może by tak wrzucić bez koszulki ? Hmm...

Albo z mokrą koszulką smile

3,508

Podobno kobiety lubią ciągnięcie za włosy...

3,509

Tak i z powodu tej miejskiej legendy wielu goli się na zero..

3,510

Lucyfer666 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

https://i.imgflip.com/1dbuly.jpg

Na pewno kolor skóry się nie zgadza, trochę sylwetka i parę innych cech morfologicznych smile Poza tym, wspomniałem wcześniej, że bajki są nudne i zbyt schematyczne:)

Posty [ 3,446 do 3,510 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 52 53 54 55 56 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024