wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 30 31 32 33 34 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,016 do 2,080 z 4,192 ]

2,016

Odp: wiadomości na portalach randkowych

hej:) rozwijając trochę myśl z postu nr 2001;):)

john.doe80 napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Nic nie musisz poza tym żeby leciała na Ciebie.

Zabrzmiało to tak jakby dziewczyna miała sama odwalić całą robotę tongue

Uwierz mi, że tak jest ... szczególnie jeśli znają swoją konkurencję.

zdarza się taki pogląd że warunki niezbędne do utrzymania znajomości z dziewczyną to dobry wygląd i bogactwo, i oczywiście fajnie jest się podobać komuś z kim jest się w związku, a finansowo dobrze sobie radzić dla własnego komfortu. Jeśli jednak to będą jedyne cechy, nad którymi ktoś koncentruje się, i tylko na tym opiera swoją atrakcyjność bo myśli że tak trzeba, wtedy rzeczywiście może przyciągać uwagę tylko takich dziewczyn, i jeszcze bardziej utwierdzać się w takim przekonaniu. Dalsze wnioski podczas znajomości z tak poznaną osobą mogą być np. takie że przyjaźń w związku jest niemożliwa bo trzeba cały czas utrzymywać wizerunek siły. Można by zamknąć się w takim światopoglądzie i żyć zgodnie z tym, ale jednak wolę coś innego. Macie fajny cytat w moim podpisie więc może ocenicie sensowność tego co piszę na tej podstawie;):P ale mi to odpowiada, wy też możecie spróbować tak myśleć:)

hej niepodobna, cześć john.doe:) Harvey był na forum (fragment "kalafiorem mi zwisa" itd. nie przestaje mnie śmieszyć) fajnie gdyby odwiedził wątek:D

wiadomość z dzisiaj: "hej, jaka to rasa psa?:)u mnie kiedyś był podobny"

Zobacz podobne tematy :

2,017 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-05-19 11:10:31)

Znerx napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

swoim wkładem w przetrwanie białego człowieka? :-P

To brzmi jak niezły suchar wink
- Hej bejbe, zróbmy coś dla przetrwania białego człowieka. *wink**wink*.
lol

To może być sposób na podobne Tobie kobiety, które patrzą na współczesne problemy w tworzeniu relacji...globalnie ;-)

nudny.trudny napisał/a:

zdarza się taki pogląd że warunki niezbędne do utrzymania znajomości z dziewczyną to dobry wygląd i bogactwo, i oczywiście fajnie jest się podobać komuś z kim jest się w związku, a finansowo dobrze sobie radzić dla własnego komfortu. Jeśli jednak to będą jedyne cechy, nad którymi ktoś koncentruje się, i tylko na tym opiera swoją atrakcyjność bo myśli że tak trzeba, wtedy rzeczywiście może przyciągać uwagę tylko takich dziewczyn, i jeszcze bardziej utwierdzać się w takim przekonaniu. Dalsze wnioski podczas znajomości z tak poznaną osobą mogą być np. takie że przyjaźń w związku jest niemożliwa bo trzeba cały czas utrzymywać wizerunek siły. Można by zamknąć się w takim światopoglądzie i żyć zgodnie z tym, ale jednak wolę coś innego.

:-)
Miło poczytać
Ale wiesz nudny.trudny dla każdego coś miłego. Jak komuś wystarcza a+b, to może nawet ma łatwiej w nawiązywaniu (ale też utrzymywaniu) relacji, a jak potrzebujesz jeszcze „X FACTOR”, to też możliwości Ci się kurczą ;-)

2,018 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-05-19 11:10:46)

Dubel do usunięcia.

2,019

MagdaLena1111 napisał/a:

To może być sposób na podobne Tobie kobiety, które patrzą na współczesne problemy w tworzeniu relacji...globalnie ;-)

Nie nadaję się na "Prawdziwego Patriotę", na ojca też niespecjalnie... ale wy możecie się mnożyć wink
Sorry

2,020

Znerx napisał/a:

Transformacji, OK.
Jeżeli, od lat, mówi się o "starzeniu się społeczeństw w EU". I liczba dzieci, nie jest nawet na poziomie biologicznej zastępowalności pokoleń. Za to w "biedakrajach"....
W co się transformujemy jak wymrzemy?

Znerx napisał/a:

Nie nadaję się na "Prawdziwego Patriotę", na ojca też niespecjalnie... ale wy możecie się mnożyć wink
Sorry

Ot, rozważania hipokryty :-P
Ale przynajmniej już wiesz, skąd te liczby ;-)

2,021

nudny.trudny napisał/a:

zdarza się taki pogląd że warunki niezbędne do utrzymania znajomości z dziewczyną to dobry wygląd i bogactwo, i oczywiście fajnie jest się podobać komuś z kim jest się w związku, a finansowo dobrze sobie radzić dla własnego komfortu. Jeśli jednak to będą jedyne cechy, nad którymi ktoś koncentruje się, i tylko na tym opiera swoją atrakcyjność bo myśli że tak trzeba, wtedy rzeczywiście może przyciągać uwagę tylko takich dziewczyn, i jeszcze bardziej utwierdzać się w takim przekonaniu. Dalsze wnioski podczas znajomości z tak poznaną osobą mogą być np. takie że przyjaźń w związku jest niemożliwa bo trzeba cały czas utrzymywać wizerunek siły.

Dziś kolega poprosił mnie o pomoc jego znajomym w budowie drewnianego domu, przyjechałem w robociarskich ciuchach jego wiekowym autem po całym dniu moja falka drwala i broda nie wyglądała jak z żurnala wieczorem przyszły dziewczyny pogadaliśmy sobie i pomimo braku jakichkolwiek oznak "bogactwa" ani porażającego wyglądu, jedna z Pań która mi się spodobała ... na koniec powiedziała może byśmy kontynuowali nasza znajomość... Pani jest dentystką, ja osobie nie powiedziałem nic. Więc więcej prawdy w tym że kto ma dobry bajer ... za frajer. tongue

Z życiowego doświadczenia kasa i pozycja jest potrzebna przy małolatach, starsze kobiety przygarną "nieporadnego" misia jeśli tylko będą pasować do ich wizji świata... zgrabna pupcia, nie za duży intelekt ...

P.S.
Nie zadzwonię do niej.

2,022

Gdyż ponieważ albowiem?

2,023 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-05-19 21:42:26)

john.doe80 napisał/a:

Nie zadzwonię do niej.

anderstud napisał/a:

Gdyż ponieważ albowiem?

Właśnie!

2,024

racja Magdalena rozwinąłem to już w innym wątku więc tu odpisze na kolejne posty;)
nr 2019 Znerx ciekawe pojęcie prawdziwy patriota:D
john.doe80 czyli chyba super;) jeśli ktoś nie zwrócił na Ciebie uwagi przez wzgląd na pieniądze tylko np. to jak ona się czuła rozmawiając z Tobą? musiało być fajnie jeśli była chętna kontynuować znajomość:) chyba że sądzisz, że ona uznała Twój intelekt za niewysoki i z tego powodu była zainteresowana, więc dlatego nie zadzwonisz:D ale to byłaby chyba kuriozalna logika:D:D

2,025

MagdaLena1111 napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Nie zadzwonię do niej.

anderstud napisał/a:

Gdyż ponieważ albowiem?

Właśnie!

Też jestem ciekawa!

2,026

Wciąż za virusowaną głowę mam ex, niechcę wnosić błota do życia bardzo milej Pani.

2,027

za virusowaną głowę ex, czyli rozumiem, że dalej o niej myślisz? ale z tego co pamiętam, mieliście dłuższą przerwę w kontakcie:) jakoś miesiąc już chyba. ale ogólnie rozumiem, to uczciwe zwłaszcza jeśli dziewczyna była przyjaźnie nastawiona wobec Ciebie

2,028 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-05-20 00:03:18)

john.doe80 napisał/a:

Dziś kolega poprosił mnie o pomoc jego znajomym w budowie drewnianego domu, przyjechałem w robociarskich ciuchach jego wiekowym autem po całym dniu moja falka drwala(...) wieczorem przyszły dziewczyny (...) jedna z Pań która mi się spodobała ... na koniec powiedziała może byśmy kontynuowali nasza znajomość... Pani jest dentystką, ja osobie nie powiedziałem nic.

Nie musiałeś o sobie nic mówić, pani i tak wszystko wiedziała a priori. wink Myślisz, że po co Cię ten kumpel zapraszał, do znajomych, na "budowanie chałupy"? I jeszcze potem fajna singielka przyszła na afterek. Pewnie panna kumpla chciała swatać wolną koleżankę i sprzedali Cię lol

2,029 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-20 00:31:50)

mam trochę pomysłów na pytania jakie mógłbym zadawać w tym temacie;) Burzowy jeśli poniższe jest nadal aktualne, może by przebadać jakieś zjawiska;):P masz pomysły?

Burzowy 22.03.2019 napisał/a:

Dla kobiet zawsze wszystko wokół jest ok, bo Wam to odpowiada big_smile. Poczekajcie aż uporam się ze wszystkimi sprawami to wtedy na moim przykładzie będziemy mogli przebadac wszystkie interesujące nas zjawiska poruszone w tym temacie. Nawet glupie portale zaatakujemy

a dzisiaj zamieszczę coś innego niż dotychczas - jak wygląda u mnie wybór dziewczyny do której napiszę, ciekawe czy zauważycie jakieś błędy albo coś co można zrobić lepiej:)na temat danych typu miasto, wzrost, wiek, już czasem wypowiadałem się, po wpisaniu danych odwiedzam strony, np. dzisiaj:
1. opisała się jako zwyczajna i trochę nieśmiała, liczy że istnieją jeszcze porządni uczciwi i odpowiedzialni - przechodzę dalej ponieważ mimo starań wiele mi brakuje jeśli chodzi o te cechy
2. pochodzi znad morza ale lubi góry, podróże i dobre książki, od imprez woli ciepłe ognisko domowe (chyba chodzi o kominek, a nie ognisko wewnątrz domu, to byłby zły pomysł z różnych przyczyn)
3. pisze o sobie że jest szczera i autentyczna, skłonna do refleksji i lubi pożartować, ceni rozwój osobisty, najważniejsi są dla niej bliscy i lubi spotkania z przyjaciółmi i rodziną, lubi zwierzęta.
4. trudno jej opisać siebie, twierdzi że spotkanie to najlepszy sposób na poznanie się, jest spokojną dziewczyną, wychowana tradycyjnie, jako bardzo ważne określa szczerość, uczciwość, wierność, prawdomówność, religię, nie lubi kłamstwa.

zapytałem dziewczyny opisanej pod nr 2. jaką książkę np. lubiła.

Wasze opinie, pomysły?;)

2,030

john.doe80 napisał/a:

Wciąż za virusowaną głowę mam ex, niechcę wnosić błota do życia bardzo milej Pani.

Wciąż czekasz i liczysz, że któregoś dnia napisze "tęsknię za tobą" i znów różowe jednorożce będą rzygać tęczą...
Rozumiem.
Ekhm, jakby to powiedzieć... no więc spróbuj sobie wyobrazić, że nic takiego się nie stanie i już przestań mnie wku*wiać chłopie.
Nie tęskni i nie napisze, bo ma na ciebie wysrane, a idę o zakład, że już dawno poczyniła przymiarki do zastąpienia ciebie kimś innym.
Byłem pewien, że przynajmniej tą jedną kwestię mamy już wyjaśnioną i przeczytam tu w końcu jakąś fajną historię, a ten błoto nosi...

P.S.
Przychylam się do zdania, że wstępny wywiad został przez miłą panią przeprowadzony jeszcze zanim ty dojechałeś na miejsce smile

2,031

John udawanie szaraka raczej Ci nie wychodzi obstawiam, bo nawet tutaj juz X postów o prosiaku itd widziałem. Niewątpliwie tak się zdobywa kobiety, ale Ty marzysz o czymś innym, także przemysl to.

2,032

anderstud napisał/a:

Wciąż czekasz i liczysz, że któregoś dnia napisze "tęsknię za tobą" i znów różowe jednorożce będą rzygać tęczą...
Rozumiem.
Ekhm, jakby to powiedzieć... no więc spróbuj sobie wyobrazić, że nic takiego się nie stanie i już przestań mnie wku*wiać chłopie.
Nie tęskni i nie napisze, bo ma na ciebie wysrane, a idę o zakład, że już dawno poczyniła przymiarki do zastąpienia ciebie kimś innym.
Byłem pewien, że przynajmniej tą jedną kwestię mamy już wyjaśnioną i przeczytam tu w końcu jakąś fajną historię, a ten błoto nosi...

P.S.
Przychylam się do zdania, że wstępny wywiad został przez miłą panią przeprowadzony jeszcze zanim ty dojechałeś na miejsce smile

Nie czekam bo nie mam na co, tak jak piszesz. Problem polega na tym, że wciąż łapię się na tym że kolejne dziewczyny porównuję do niej, myślę o niej. Często porównania są na korzyść nowych Pań, ale ... One wciąż byłby plasterkiem... muszę dociągnąć się do momentu kiedy będę rzygał tęczą na widok szczęścia mojej Ex inaczej komuś całkiem miłemu w życiu zamieszam. Po za tym jak znam swoje szczęście nowo poznana Pani ma przynajmniej chłopaka, w najgorszym męża.

Co do P.S.
Wywiadu nie było, Pani była z pensjonatu, a wszystko wydarzyło się dość szybko, nie ważne.

2,033

john.doe80 napisał/a:
anderstud napisał/a:

Rozumiem.

P.S.

Nie czekam bo nie mam na co, tak jak piszesz. Problem polega na tym, że wciąż łapię się na tym że kolejne dziewczyny porównuję do niej, myślę o niej. Często porównania są na korzyść nowych Pań, ale ... One wciąż byłby plasterkiem... muszę dociągnąć się do momentu kiedy będę rzygał tęczą na widok szczęścia mojej Ex inaczej komuś całkiem miłemu w życiu zamieszam. Po za tym jak znam swoje szczęście nowo poznana Pani ma przynajmniej chłopaka, w najgorszym męża.

Co do P.S.
Wywiadu nie było, Pani była z pensjonatu, a wszystko wydarzyło się dość szybko, nie ważne.

Nie wytrzymam - jak stary taki niedomyślny tongue Może i byłeś w "ciuchach roboczych" bez innych oznak "bogactwa" i broda drwala po całym dniu pracy była zmachana, ale pani dentystka chyba głupia nie jest żeby przynajmniej po rozmowie, sposobie bycia i takich tam innych, nawet bez wywiadu, domniemywać, że ma do czynienia z kimś.. hmm nazwijmy to... wartym zainteresowania.

2,034

nudny.trudny napisał/a:

2. pochodzi znad morza ale lubi góry, podróże i dobre książki, od imprez woli ciepłe ognisko domowe (chyba chodzi o kominek, a nie ognisko wewnątrz domu, to byłby zły pomysł z różnych przyczyn)

Wasze opinie, pomysły?;)

Cieple ognisko domowe - to raczej przenosnia, czyli nie lubi tłumu, tylko raczej spokojne, bardziej kameralne spędzanie czasu.

2,035

Burzowy napisał/a:

Tylko przestańcie mieszać mu w głowie i pisać te brednie znów. Gwarantuje Wam, ze gdyby byl przystojniakiem to te lasie odpisywalyby nawet na chamskie teksty. Bycie sympatycznym akurat jest totalnie bezwartosciowe i jeszcze żaden facet nic tym nie ugral. Może się to przyda jak wpierw spełni wszystkie inne przyziemne kryteria, które faktycznie mają znaczenie tj wygląd i kasa, a potem kilka pomniejszych. Piszecie do niego jakby mial 13 lat, a to już JASNO pokazuje, ze nie traktujecie go poważnie i same byście go olaly na takim portalu nawet gdyby nie roznice wiekowe itd. Czasem się zastanawiam czy Wy faktycznie wierzycie w te brednie, czy chcecie by bylo milo i nie przejmujecie się konsekwencjami, które on może ponieść.

Dorias jak laska Ci mowi, ze jest sapioseksualna to jest znak by się ewakuować, większej bzdury nie wymyślono.

Edit: kobietka, tyle milionow ogląda skoki w tym kraju i nie idzie znaleźć odpowiedniego rozmówcy? To dziwne dość.

Burzowy, czy pozwolisz mi pisać to co ja chcę, to co ja czuję?
Czy mam pisać tak,  jak Ty?
Czyli zgorzkniale, obrażająco, dołująco?

Ty sobie pisz, jak chcesz, jak czujesz (tylko bez obrażania), ja sobie piszę, jak ja czuję.

Wiesz kogo bym olała na takim portalu, Ciebie.

Pamiętam Cię, jak pisałeś wcześniej i szczerze, jakby nie ten sam nick, w życiu bym nie pomyślała, że to jedna i ta sama Osoba.

Ok. rozstałeś się, to przykre, ale wyluzuj.

Aha, tak na portalu randkowym liczy się wygląd tego nigdy nie kwestionowałam, ale zauważ, że każdy z nas ma inny gust i to, że mi się podoba pan A, nie znaczy, że jakieś innej dziewczynie też pan A przypadnie do gustu.

2,036 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-05-20 11:23:15)

To ja już wiem,co jest ze mną nie tak. Jestem sapioseksualna. Serio.
big_smile

2,037

SonyXperia napisał/a:

big_smile

Nie Sony powiedz jednak, że to jednak nie na serio.

Kocham Czarka Łasiczkę, mogłabym go słuchać godzinami i naprawdę podziwiam za profesjonalizm i cała wiedzę, którą nabył przez lata swojej pracy, ale też poczucie humoru i błyskotluwość, ale ta miłość może pozostać tylko miłością platoniczną :-D

2,038

Sony teraz każdy jest big_smile.

@Krejzi gusta są różne, ale nie na tyle różne by obejmowaly wszystkich. Zaskoczę Cię, ale mimo wszystko aż tak nie odstraszam jakby to mogło się wydawać, a te 3 lata temu po prostu dużo mniej rozumiałem smile. Możesz pisać co chcesz, ale nie rob chłopakowi wody z mózgu, przed nim i tak droga długa i wyboista.

2,039 Ostatnio edytowany przez dorias (2019-05-20 12:10:13)

SonyXperia napisał/a:

big_smile

Teraz każdy może być:)
A jeśli jesteś to nie wiem pogratulować czy nie ? big_smile

2,040 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-05-20 12:30:19)

Mam tu jakiś test na bycia sapio big_smile

1. Czy, według ciebie, atrakcyjny wygląd partnera/ki jest bez znaczenia, jeśli nie masz z nim/nią wspólnych tematów do rozmowy?

2. Czy uważasz, że kino albo teatr to jest zły pomysł na pierwszą randkę?

3. Czy uważasz, że przeciwieństwa wcale się nie przyciągają, jak zwykło się mówić?

4. Czy często zdarza się, że w piątkowy wieczór i przy butelce wina, zamiast kochać się ze swoją drugą połówką do późnej nocy gorąco nad czymś rozprawiacie?

5. A może nawet podczas seksu rozmawiacie?

6. Czy rozstałaś/-eś się kiedyś z kimś, kto twoim zdaniem, nie dorównywał ci pod względem intelektu?

7. Czy każdą decyzję, którą musisz podjąć, najpierw zawsze bardzo dokładnie analizujesz ze swoim partnerem/-ką?

8. Czy uważasz, że najlepszym prezentem, niezależnie od okazji, jest książka?

9. Czy często wspólnie czytacie, a potem dyskutujecie na ten temat?

10. Czy podobają ci się mężczyźni/kobiety w okularach?

No i kurcze, po dojściu do pyt nr 10 zaczęłam się poważnie obawiać big_smile A pyt nr 2 też wcale nie takie z próżni wzięte tongue

No nie wiem, nie wiem big_smile

2,041

Nie mogłabym być z tym co pisał te pytania, tyle błędów logicznych big_smile
może to ukryty test?

2,042

MagdaLena1111 napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

To zdobywaj! :-)
Pamiętaj tylko, że haj kiedyś mija i trzeba do tego czasu zbudowac fundamenty, żeby związek dalej trwał. Nie wiem jak to zrobić bez przyjaźni. Przywiązać do kaloryfera? Uzależnić od siebie w jakiś sposób? Pilnować jak pies, wilk i tygrys w jednym swojej zdobyczy, żeby nikogo innego nie poznał(a)? :-D

Chyba się nie rozumiemy. Też uważam, że przyjaźń w związku powinna być. Chodzi mi o to aby nie zaczynać relacji od przyjaźni, tylko być konkretnym i od razu prowadzić relacje na seksualno-związkowe tory. Jeśli facet tego nie robi to przegrywa bo zaraz się pojawi ktoś inny i mu dziewczynę sprzątnie.
Bo przyjaźń powinna być dopełnieniem, a nie fundamentem związku.
http://images2.memedroid.com/images/UPLOADED100/53666c8d4f339.jpeg

Super, że nie wywalasz przyjaźni ze związku. Przewracasz wiarę w facetów :-))
Nie sądzisz, że można jednocześnie budować przyjaźń i napięcie? Bo wg mnie to idealne rozwiązanie.

Ja też uważam, że przyjaźń w związku jest bardzo dobra. Namiętność prędzej, czy później i tak wygasa. Bez przyjaźni nie pozostaje wtedy praktycznie nic.

2,043

hej:)do Krejzolki napisałbym cytat, mam nadzieję że autorka nie ma nic przeciwko:D

rossanka napisał/a:

O ho ho,  kto zawitał  w moje skromne progi smile

Burzowy hmm zastanawiam się nad tymi Prosiakami i nie rozumiem tego jakoś, ale zgadzam się, jeśli john.doe marzy o czymś innym warto zeby przemyślał:) no i coś w tym jest, gdzieś widziałem Twoje posty sprzed kilku lat i też bym nie pomyślał że to ten sam użytkownik:)
john.doe80 rzeczywiście tak jest że na nią czekasz? czy już nie czekasz, ale jeszcze myslisz o niej i nie chcesz zaczynać kolejnej znajomości? z tego co piszesz wynika raczej że to ta druga możliwość. Czemu sądzisz że ona może mieć męża albo chlopaka?
Benita72 hmm przenośnia..z Wikipedii "związek frazeologiczny o innym znaczeniu niż dosłowny sens wyrazów" tego ogniska nie znałem dziękuje:)

MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

big_smile

czemu?:D

Burzowy napisał/a:

@Krejzi gusta są różne, ale nie na tyle różne by obejmowaly wszystkich. Zaskoczę Cię, ale mimo wszystko aż tak nie odstraszam jakby to mogło się wydawać, a te 3 lata temu po prostu dużo mniej rozumiałem smile. Możesz pisać co chcesz, ale nie rob chłopakowi wody z mózgu, przed nim i tak droga długa i wyboista.

hahaha dużo mniej rozumiałeś?:D
sonyXperia ciekawy test ale jak podliczać punkty?:P

2,044

nudny.trudny napisał/a:

ale jak podliczać punkty?:P

Wyniki:

Jeśli odpowiedziałaś/-eś TAK na do 3 pytań – intelekt partnera/ki ma dla ciebie duże znaczenie, ale zwracasz też uwagę na jego/jej powierzchowność. W kwestiach łóżkowych, podnieca cię jednak jego/jej fizyczność.

Jeśli odpowiedziałaś/-eś TAK na 3-5 pytań – masz wyraźne tendencje w stronę sapioseksualizmu. W obliczu inteligencji, wiedzy, oczytania i sztuki prowadzenia dyskusji przez twojego/twoją ukochanego/ukochaną jesteś w stanie zaakceptować mankamenty jego/jej urody, czy niemodne ciuchy. Widzisz te "wady", ale wiesz, że tak naprawdę nie mają one znaczenia.

Jeśli odpowiedziałaś/-eś TAK na więcej niż 5 pytań – zdecydowanie jesteś sapioseksualna/y. Dusza partnera/ki nie ma przed tobą tajemnic. Rozumiecie się w pół zdania, a swoje stany emocjonalne rozpoznajecie za pomocą jednego spojrzenia. Gdy słyszysz, jak on/ona z zapałem opowiada ci o właśnie przeczytanym dziele filozoficznym, masz ochotę zedrzeć z niego/niej ubranie!

2,045

1. Tak 2-9 Nie oraz 10 to zależy:D czyli wynik 1 albo 2 nie kwalifikuje nawet do przedziału 3-5 hahaha:D (nie jestem zdziwiony):P

2,046

Sapioseksualna to jest dziś co druga laska na tinderze. A patrząc na to co wyprawiają, to mamy bardzo inteligentnych facetów zatem. tongue

2,047

Burzowy napisał/a:

Tylko przestańcie mieszać mu w głowie i pisać te brednie znów. Gwarantuje Wam, ze gdyby byl przystojniakiem to te lasie odpisywalyby nawet na chamskie teksty. Bycie sympatycznym akurat jest totalnie bezwartosciowe i jeszcze żaden facet nic tym nie ugral. Może się to przyda jak wpierw spełni wszystkie inne przyziemne kryteria, które faktycznie mają znaczenie tj wygląd i kasa, a potem kilka pomniejszych. Piszecie do niego jakby mial 13 lat, a to już JASNO pokazuje, ze nie traktujecie go poważnie i same byście go olaly na takim portalu nawet gdyby nie roznice wiekowe itd. Czasem się zastanawiam czy Wy faktycznie wierzycie w te brednie, czy chcecie by bylo milo i nie przejmujecie się konsekwencjami, które on może ponieść.

Dorias jak laska Ci mowi, ze jest sapioseksualna to jest znak by się ewakuować, większej bzdury nie wymyślono.

Edit: kobietka, tyle milionow ogląda skoki w tym kraju i nie idzie znaleźć odpowiedniego rozmówcy? To dziwne dość.

Wtedy mi się cały post nie wkleił. Jakieś problemy z forum. Dopisalam, że już w necie nie szukam:p ale tez prędzej nie szukalam tam maniaków skoków, to fakt. Pochwalilam też nudnego, niestety się nie dodalo;) ze mimo że dużo odbiera bardzo dosłownie i trzeba potem tłumaczyć,  to pokazuje różną perspektywę i nazywa fajnie rzeczy po imieniu. Taka szeroka analiza.

Wracając do sapioseksualnych, komuś się chyba mocno nudzi jeśli chodzi o te nowe pojęcia,  albo ja jestem taka do tyłu:)

2,048 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-05-20 14:18:50)

nudny.trudny napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

big_smile

czemu?:D

W sumie czemu nie? :-D
Na początku pomyślałam, że to absurd, żeby pociąg seksualny bazował na intelekcie partnera, ale chyba nie musi bazować, ale być jednym z komponentów pożądania.
Mnie wyszedł w teście Sony sapioseksualizm, więc dorzucam go do wcześniejszego demiseksualizmu oraz kilku jeszcze nie poddanym ustandaryzowaniu i jednoznacznemu zdefiniowaniu, zmiennych, które w sumie składają się na „seksualizm” ;-)

2,049 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-05-20 14:35:28)

Burzowy napisał/a:

Sapioseksualna to jest dziś co druga laska na tinderze. A patrząc na to co wyprawiają, to mamy bardzo inteligentnych facetów zatem. tongue

Co oznacza "inteligencja"?
Wiesz, kiedyś to słowo dotyczyło tylko takich zdolności umysłowych które pozwalały zostać profesorem fizyki, członkiem mensy czy arcymistrzem szachowym.

Teraz, w nowych czasach, definicja jest taka żeby nikt nie poczuł się wykluczony, więc mamy:
1 Inteligencja językowa
2 Inteligencja logiczna lub matematyczna
3 Inteligencja wizualno-przestrzenna
4 Inteligencja muzyczna
5 Inteligencja interpersonalna (społeczna)
6 Inteligencja intrapersonalna (refleksyjna)
7 Inteligencja ruchowa
8 Inteligencja przyrodnicza
9 Inteligencje seksualna
itd...

Więc twoje panie z tindera mają 120 punktów tylko w 9tce wink.

:trolololo:

2,050

Mają, ale powtarzam one LECĄ tylko na inteligencję big_smile. Żadne tam wygibasy i inne. One są inteligentne, ale facet musi być jeszcze bardziej. Fizyka kwintowa, kwantowa... jakoś tak chyba, nie wiem potem sprawdzę w google... ale o tym jej mów. Ah i książki koniecznie, przeczytałam 3 książki w 5 lat, Paulo Coelho i Katarzyna Miller. Wchodzisz, rzucasz coś pseudo filozoficznego, połowa to mogą być brednie. Oczywiście liczy się tylko inteligencja, więc musisz mieć zdjęcie lepsze niż pozostałych 100 frajerów, ale może być gorsze niż poprzednich 20, teraz Twoja kolej. No i co... spotkanie 1-2 dnia, alkohol i seks, potem małe wyrzuty sumienia lub nie, a potem ona powtórzy to kolejne 20 razy. Potem sapioseksualizm trzeba będzie zmienić na coś innego, ale coś się znajdzie. <ironia mode off>. Przynajmniej tak było jakiś czas temu, ale raczej im dalej tym gorzej, to wątpię by było inaczej big_smile.

2,051 Ostatnio edytowany przez dorias (2019-05-20 15:56:36)

Spróbuj tego Sony Xperia ^^

Poznając nowego mężczyznę, skupiasz się na tym:

1.Jak wygląda?
2.Co mówi?
3.Jak się zachowuje?

Ile czasu potrzebujesz, żeby tracić dla kogoś głowę?

1.Wystarczy to coś - dotyk jego ręki, spojrzenie i już jestem jego.
2.Muszę najpierw kogoś dobrze poznać, czasami potrzebuję wielu miesięcy.
3.Ulegam szybkim porywom serca, ale też szybko się nudzę.

Dokąd wybrałabyś się na pierwszą randkę?

1.Do kina.
2.Na spacer.
3.Do restauracji.

Lubisz, jeśli:

1.Cała uwaga jest skierowana na innych, bo ty nie masz nic ciekawego do powiedzenia.
2.Chcesz być traktowana na równi z mężczyznami, bo w niczym im nie ustępujesz.
3.Lubisz błyszczeć i dobrze czujesz się, gdy jesteś w centrum uwagi.

Poszłabyś do łóżka z...

1.Liamem Hemsworthem.
2.Woodym Allenem.
3.Hugh Jackmanem.

Czego oczekujesz od związku?

1.Poczucia bezpieczeństwa.
2.Wyzwania.
3.Rozwoju

Punktacja:
Jeśli masz więcej JEDYNEK
Nie dla ciebie szermierki słowne. Wolisz działać, doświadczać niż słuchać i tracić czas. Imponują ci konkretni mężczyźni, więc  chętnie przystaniesz na życie w cieniu czułego przystojniaka lub kogoś operatywnego i odpowiedzialnego, dla którego będziesz atrakcyjną i wierną partnerką.

Jeśli masz więcej DWÓJEK
Jesteś stuprocentową sapioseksualistką, uwielbiasz intelektualne gierki, a flirt to twoje drugie imię. Lubisz zarówno zaskakiwać, jak i być zaskakiwana. Nigdy się nie nudzisz i nie masz dość, dla tego jednego jedynego jesteś w stanie przenosić góry i znieść każdą niewygodę pod warunkiem, że będzie mądry i nigdy nie spocznie na laurach.

Jeśli masz więcej TRÓJEK
Jeśli ktoś miałby być obiektem westchnień sapioseksualisty, to tylko ty! Niełatwo ci zaimponować, dlatego bacznie obserwujesz adoratorów nim pozwolisz się uwieść. Nie gardzisz pięknym ciałem, ale porzucisz je bez żalu dla równego tobie umysłu, bo doceniasz, gdy ktoś potrafi dorównać ci kroku. Może kiedyś weźmiesz pod uwagę oddanego safandułę, ale nie pozostaniesz mu wierna.

Od taka rozrywka chociaż akurat dużo osób ma skłonność do tej orientacji to takich w pełni 100% saphiosekualnych ludzi jest mało.

2,052

Ale jak to mam punktowac?

2,053 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-20 15:41:30)

Burzowy napisał/a:

poważnie co druga? to inteligentni mają duży wybór, mogą się cieszyć:D

Krejzolka82 napisał/a:

Dorias jak laska Ci mowi, ze jest sapioseksualna to jest znak by się ewakuować, większej bzdury nie wymyślono

sapioseksualna to trzeba się ewakuować? a czemu? poproszę o przykład:D

kobietka taka 123 napisał/a:

Wtedy mi się cały post nie wkleił. Jakieś problemy z forum. Dopisalam, że już w necie nie szukam:p ale tez prędzej nie szukalam tam maniaków skoków, to fakt. Pochwalilam też nudnego, niestety się nie dodalo;) ze mimo że dużo odbiera bardzo dosłownie i trzeba potem tłumaczyć,  to pokazuje różną perspektywę i nazywa fajnie rzeczy po imieniu. Taka szeroka analiza.

Wracając do sapioseksualnych, komuś się chyba mocno nudzi jeśli chodzi o te nowe pojęcia,  albo ja jestem taka do tyłu:)

to szkoda;)dzięki za mile komentarze, usmiecham sie:P z tym tłumaczeniem hahhaaha ja pamiętam kiedyś jak umawiałem się z dziewczyną i mówiła np. "ja ci nie będę tłumaczyć rzeczy oczywistych, jak nie rozumiesz to masz sobie zapisywać i poszukać" zapytałem jakie to są rzeczy oczywiste bo to chyba względne pojęcie i nie dowiedziałem się;)ale raczej zawsze jak o coś pytam to wynika z tego że nie rozumiem a inni mogą powiedzieć coś ciekawego:) z tymi nowymi pojęciami u mnie też słabo:)

Znerx, tej przyrodniczej inteligencji to nie znałem potem zobaczę czego dotyczy:P albo dobra teraz;)

hahaha no i jestem zdziwiony! jakiś artykuł "czym jest inteligencja przyrodnicza i jak to LECZYĆ" sądząc po tytule można by mieć nadzieję że nie ma się takiej:D ale w dalszej części hmm nic już o leczeniu nie ma, tylko piszą hmm niezwykła wrażliwość i szacunek dla świata:P i osoby którym bliski jest los planety i aktywności na rzecz ochrony środowiska powiedzmy że hmm nie wpadłbym na to, że to może być podtyp inteligencji;)

z tymi szachami:D moja gra w szachy to jest na zasadzie nadziei: znam ruch, ten obiekt powinien na ukos albo pionowo, więc spróbuję pionowo może będzie ok i złapię temu drugiemu jakiś pionek. ale nie, jednak nic z tego, on się przesunął do tyłu, to ja go gonię. no i znowu nic z tego, poszedłem za nim, a on już czekał z innym pionkiem żeby mnie złapać. taka pułapka której sobie nie uświadamiałem:P i po powtórzeniu schematu kilkanaście razy przegrana jak zawsze:D chyba nie pisałem jeszcze, że nie zdarzyło mi się wygrać w szachy ani razu, z nikim:D

Burzowy ta fizyka kwantowa:D czemu akurat 3 książki Coelho w 5 lat? znasz tego autora? ja nie, zobaczę sobie:) z tą pseudofilozofią to czasem czytam takie teksty, sam nie umiem pisać:)

test doriasa;) w pierwszym pytaniu wszystko prawdziwe, w drugim 2, w trzecim 1 i 3 (na spacer to ze zwierzątkiem można iść:P chyba że po plaży to można pomyśleć) na czwarte pytanie to centrum uwagi jest fajne:D np. jak byłem na jakimś forum pracodawców i powiedziałem takie coś hmm nie pamiętam dokładnego tekstu, ale przez chwile byłem gwiazdą:D w znaczeniu bardzo wątpliwym ale podobało mi się to:D:D

Związek najlepiej wszystko na raz ale jak muszę wybrać to nr 1. Hmm z tym "poszlabys do łóżka" na to nie ma odpowiedzi w moim przypadku:PP ale nazwiska sobie poszukałem. Liam Hemsworth - aktor, Woody Allen aktor i reżyser, Hugh Jackman też aktor ale do tego teatralny. Jakieś różnice na pewno są między nimi ale nie umiem rozwinąć tematu tutaj:) czyli z tych odpowiedzi żaden wynik raczej nie wychodzi:)

2,054 Ostatnio edytowany przez dorias (2019-05-20 15:58:13)

SonyXperia napisał/a:

Ale jak to mam punktowac?

Poprawiłem to bo nie zauważyłem, że wkleiło się nie tak jak powinno i wyglądało jak kupa.

2,055 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2019-05-21 22:06:45)

nudny.trudny napisał/a:

a dzisiaj zamieszczę coś innego niż dotychczas - jak wygląda u mnie wybór dziewczyny do której napiszę, ciekawe czy zauważycie jakieś błędy albo coś co można zrobić lepiej:)
1. opisała się jako zwyczajna i trochę nieśmiała, liczy że istnieją jeszcze porządni uczciwi i odpowiedzialni - przechodzę dalej ponieważ mimo starań wiele mi brakuje jeśli chodzi o te cechy
3. pisze o sobie że jest szczera i autentyczna, skłonna do refleksji i lubi pożartować, ceni rozwój osobisty, najważniejsi są dla niej bliscy i lubi spotkania z przyjaciółmi i rodziną, lubi zwierzęta.
4. trudno jej opisać siebie, twierdzi że spotkanie to najlepszy sposób na poznanie się, jest spokojną dziewczyną, wychowana tradycyjnie, jako bardzo ważne określa szczerość, uczciwość, wierność, prawdomówność, religię, nie lubi kłamstwa.

Wasze opinie, pomysły?;)

Cześć, tak na szybko:
Dziewczyna nr 4 moim zdaniem prawie na pewno marzy o klasycznym związku i chce mieć dzieci. Nie zaznaczyła tego ma profilu? Jesli zaznaczyła, to czemu uwzględniasz ją jako potencjalna kandydatkę?
Nr 1 mnie też odstrasza swoim opisem, ale z innych przyczyn niż Ciebie. Masz obniżoną samoocenę, to szeroki temat więc raczej go nie będę tykał i poprzestanę na ogólnej radzie-
Pozwól kobietom oceniać czy im odpowiadasz, nie decyduj za nie.
Z pozostałych dwóch (gdybym nie był w związku, ale też będąc na Twoim miejscu) wybrałbym nr 3,  ta opisuje siebie (jako osobę) nieco lepiej/głębiej niż nr 2. Ty też jesteś "skłonny do refleksji", sporo juz o sobie wiesz, rozwijasz się i dowiadujesz tu nowych rzeczy- myslę więc, że gdybyś zainteresował ją pierwszą wiadomością, to mogłoby coś z tego być.
Ale musisz się nieco bardziej postarać niż z tym tekstem o ksiązce, który posłałeś do nr 2... Czemu dziewczyna ma się wysilać i pisać do Ciebie jakieś nieokreślone eseje, skoro Tobie nie przyszło do głowy napisać coś o sobie, dać coś od siebie (np. w tym przypadku choćby opisać swoją ulubioną książkę itp.)?

Tak więc pytanie- co byś napisał dziewczynie nr 3 i dlaczego akurat to ?
Podpowiedź nr 1
Jeśli szukasz partnerki to cała ta gadka-szmatka nie powinna być celem samym w sobie (a tak to wygląda w Twoim przypadku), ale mieć na celu nawiązanie (coraz) głębszej więzi emocjonalnej z daną osobą, poznaniu jej charakteru i oceny czy nam on odpowiada. Rozmowa dajmy na to o czarnych dziurach może być niewątpliwie pasjonująca i trwać godzinami, ale w kontekście poszukiwania partnera jest abstrakcyjna i do niczego raczej nie doprowadzi. Chyba, że masz do czynienia z ekstremalnym sapioseksualizmem :)
Przy okazji, przypomniał mi się zabawny przypadek lingwiseksualizmu: https://www.youtube.com/watch?v=eSK3BpSfULo ;)

Podpowiedź nr 2
Otrzymałeś tu sporo ciekawych rad. Nawet jeśli część z nich nie ma dobrego przełożenia na portale randkowe, może Ci się przydać.
Ja jednak proponuję post nr 122 z tego wątku: https://www.netkobiety.pl/t113924.html
(który obrazuje na konkretnym przykładzie w jakimś stopniu również to, co miałem na myśli w podpowiedzi nr 1)

Burzowy napisał/a:

Zaskoczę Cię, ale mimo wszystko aż tak nie odstraszam jakby to mogło się wydawać...

Tu się nie musi nic nikomu wydawać. Masz (tu na forum) aż nadto przykładów, że Twoje poglądy lub/i nastawienie są zniechęcające, lub odstręczające dla kobiet na poziomie (usłyszałeś to od nich WPROST wiele razy).

To dlatego moim zdaniem (póki co) masz niewielką szansę na satysfakcjonujący Cię związek. Nawet bowiem jeżeli na takie kobiety w realnym życiu trafiasz (trafiałeś), jesteś przez nie skreślany zanim się zorientujesz. W efekcie byłeś ( i jesteś) niejako skazany głównie na pół-wariatki, którym Twoje teorie nie przeszkadzają bo... w głębi ducha same w nie wierzą (nawet jeżeli zapierają się, że nie mają one do nich zastosowania),
lub wręcz traktują je jako usprawiedliwienie swojego wątpliwego pod względem moralnym zachowania.
Trochę szkoda, że (nieco) ponaprzeciętnie inteligentny facet, tak się zafiksował na jednym punkcie. Przecież tą energię, którą wkładasz w tropienie i obrażanie się na uwarunkowania biologiczne kobiet i pokrewne temu sprawy, mógłbyś wykorzystać w innym celu, takim który będzie Ci służył. Nie masz poczucia, że marnujesz swój potencjał?

2,056 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-21 22:44:15)

Oho Krejzolka posiłki wezwała.

Naprędce napisał/a:

Tu się nie musi nic nikomu wydawać. Masz (tu na forum) aż nadto przykładów, że Twoje poglądy lub/i nastawienie są zniechęcające, lub odstręczające dla kobiet na poziomie (usłyszałeś to od nich WPROST wiele razy).

Szczerze mówiąc to nie bardzo. Widzisz tutaj jest pewna różnica. Ty piszesz o kobietach na poziomie (to brzmi źle akurat, zamieniłbym na "Kobiety, które Naprędce uważa za fajne wg własnego gustu" - a tak btw to użyłeś tego określenia jedynie na potrzeby dyskusji i nie sądzę by było zgodne z Twoją oceną tych kobiet akurat), a ja akurat jestem ewentualnie atakowany przez kobiety (przy całym szacunku do nich), z którymi nie chciałbym mieć wiele wspólnego. Za to o dziwo te w opinii mojej, które są najbardziej "na poziomie" (hohoho) z jakiegoś dziwnego powodu nie rzucają we mnie kamieniami, a toczymy fajne rozmowy poza forum. Niestety trzeba rzucać ogólnikami by nikogo nie urazić, ani nie naruszyć czyjejś prywatności. Także wygląda to tak:

Naprędce: Ej, Burzowy a nie wolałbyś mieć tak jak ja uważam, że mógłbyś mieć?
Burzowy: Dobrze mi z tym co mam
Naprędce: Głupi jesteś

Naprędce napisał/a:

To dlatego moim zdaniem (póki co) masz niewielką szansę na satysfakcjonujący Cię związek. Nawet bowiem jeżeli na takie kobiety w realnym życiu trafiasz (trafiałeś), jesteś przez nie skreślany zanim się zorientujesz.

Kolejne zdanie w stylu, nie da się tego zweryfikować. Akurat jestem osobą, która bardzo łatwo nawiązuje przyjaźnie w realu i nikt ode mnie nie ucieka, a na naście razy kosza dostałem raz big_smile (a kto nie dostał?). Uwielbiam to szafowanie sloganami typu "takie kobiety" "kobiety z miejsc X" "kobiety ze środowisk Y" w celu niedorzecznego wyjaśnienia pewnych zjawisk. Widzisz tu jest ta różnica, którą widocznie dostrzegają co bystrzejsze jednostki na tym forum. Że moja opinia nie jest tylko moja, moje osądy nie są z dupy, jestem zwyczajnie wyedukowany w temacie. Tak, bo nauka bada takie rzeczy. Ludzie nie są napędzani maną z nieba, a w życiu niewiele magii jest. Nie opieram opinii o to, że mam tyle, czy tyle lat, że mam lub nie mam doświadczenia i za 20 lat nie będę ludziom mówił "gówno wiesz, bo jesteś młody".

Naprędce napisał/a:

W efekcie byłeś ( i jesteś) niejako skazany głównie na pół-wariatki, którym Twoje teorie nie przeszkadzają bo... w głębi ducha same w nie wierzą (nawet jeżeli zapierają się, że nie mają one do nich zastosowania),
lub wręcz traktują je jako usprawiedliwienie swojego wątpliwego pod względem moralnym zachowania.

Generalnie to musisz mieć jednak złe zdanie o użytkowniczkach z tego forum, bo jednak do jakiegoś stopnia mnie tolerują - wariatki.

Naprędce napisał/a:

Nie masz poczucia, że marnujesz swój potencjał?

Gościu piszesz do mnie z tyłka wiadomość w stylu "Nie lubię cię, więc hiperbolizując napiszę, że wszystko co masz jest do dupy"... Ty o potencjale mówisz? Zastanów się nad SENSEM swojej wypowiedzi. Bo przecież Ty tylko i wyłącznie zgadujesz big_smile. Co za koleś. I to nie temat o Burzowym, a więc radzę przenieść dyskusję gdzie indziej, jeżeli niesiesz dalsze oświecenie, o mój Ty Anthony de Mello.

2,057

Burzowy napisał/a:

a ja akurat jestem ewentualnie atakowany przez kobiety (przy całym szacunku do nich), z którymi nie chciałbym mieć wiele wspólnego. Za to o dziwo te w opinii mojej, które są najbardziej "na poziomie" (hohoho) z jakiegoś dziwnego powodu nie rzucają we mnie kamieniami [...]

No, i tym sposobem Burzowy zrobił z siebie męczennika big_smile wink

2,058

Nieee, ja nie cierpię z tego powodu przecież. Te kamyki... to ledwo draśnięcia. Ja tam jestem naprawdę zadowolony z moich "forumowych kontaktów" tongue.

2,059

Taaa... Najpierw było że ataki kamieniami teraz że to tylko kamyki big_smile

2,060

i dyskusja realizuje Monty Pythona wink

2,061

I nikt się nie spodziewa Hiszpańskiej  Inkwizycji big_smile wink

2,062

rossanka napisał/a:

I nikt się nie spodziewa Hiszpańskiej  Inkwizycji big_smile wink

bo ta osądza.. naprędce ..;)

2,063 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-21 23:59:26)

użytkownik Naprędce chyba 1 raz w temacie:) nie mam pewności ale miło mi powitać:) "tak na szybko" a jeden z fajniejszych postów:D

Naprędce napisał/a:

Dziewczyna nr 4 moim zdaniem prawie na pewno marzy o klasycznym związku i chce mieć dzieci. Nie zaznaczyła tego ma profilu? Jesli zaznaczyła, to czemu uwzględniasz ją jako potencjalna kandydatkę?

nie miała nic w polu "czy chce dzieci" ale tak można domyślać się:) hmm streściłem teksty z odwiedzonych profili, mam jedną wiadomość dziennie więc np. jak odwiedzę 4 strony to do jednej z dziewczyn piszę. Tutaj zamieściłem opisy żeby pokazać jak wygląda wybór:)

Naprędce napisał/a:

Nr 1 mnie też odstrasza swoim opisem, ale z innych przyczyn niż Ciebie. Masz obniżoną samoocenę, to szeroki temat więc raczej go nie będę tykał i poprzestanę na ogólnej radzie

aha rozumiem;)możecie pisać co chcecie jeśli macie ochotę, na pewno mi to pomoże;) u mnie to taki mix, wewnętrznie mam przerośniętą samoocenę, a patrząc obiektywnie z punktu widzenia dziewczyn to jest zero bezwzględne:)w sensie jakbym zastanowił się co oferuję swoją osobą:)ale oprócz stwierdzenia faktu to jest coś co można zmieniać, więc nie martwię się:D

Naprędce napisał/a:

Z pozostałych dwóch (gdybym nie był w związku, ale też będąc na Twoim miejscu) wybrałbym nr 3,  ta opisuje siebie (jako osobę) nieco lepiej/głębiej niż nr 2. Ty też jesteś "skłonny do refleksji", sporo juz o sobie wiesz, rozwijasz się i dowiadujesz tu nowych rzeczy- myslę więc, że gdybyś zainteresował ją pierwszą wiadomością, to mogłoby coś z tego być.
Ale musisz się nieco bardziej postarać niż z tym tekstem o ksiązce, który posłałeś do nr 2... Czemu dziewczyna ma się wysilać i pisać do Ciebie jakieś nieokreślone eseje, skoro Tobie nie przyszło do głowy napisać coś o sobie, dać coś od siebie (np. w tym przypadku choćby opisać swoją ulubioną książkę itp.)?

tutaj są dwa różne podejścia, czasem robiłem właśnie tak jak piszesz, natomiast od jakiegoś czasu stosuję się do rady którą cytowałem kilka stron wcześniej, i której sens (jeśli nie przeinaczyłem) był mniej więcej taki, że treść wiadomości nie ma zbyt wielkiego znaczenia. Jednakże można czasem tak, a czasem tak:) następnym razem opiszę dziewczynie ulubioną książkę i tu też wkleję:D

Naprędce napisał/a:

Tak więc pytanie- co byś napisał dziewczynie nr 3 i dlaczego akurat to ?

może zapytałbym: Twoje ulubione zwierzę?:P

Naprędce napisał/a:

Podpowiedź nr 1
Jeśli szukasz partnerki to cała ta gadka-szmatka nie powinna być celem samym w sobie (a tak to wygląda w Twoim przypadku), ale mieć na celu nawiązanie (coraz) głębszej więzi emocjonalnej z daną osobą, poznaniu jej charakteru i oceny czy nam on odpowiada

racja:) początek od pisania, a później w zależności jak się czujemy może być dalszy ciąg

Naprędce napisał/a:

Rozmowa dajmy na to o czarnych dziurach może być niewątpliwie pasjonująca i trwać godzinami

tak:Dzwłaszcza gdyby ona opowiadała o czymś na temat czarnych dziur czego nie wiem;> (strasznie to głupie ale tu mogę):P

Naprędce napisał/a:

Otrzymałeś tu sporo ciekawych rad. Nawet jeśli część z nich nie ma dobrego przełożenia na portale randkowe, może Ci się przydać.
Ja jednak proponuję post nr 122 z tego wątku: https://www.netkobiety.pl/t113924.html

racja, fajnych rad jest bardzo dużo:)dziękuje przeczytałem post nr122 stamtąd:) jedna z użytkowniczek chyba mallwusia już pisała o pytaniach otwartych i przydało mi sie:)

Naprędce napisał/a:

To dlatego moim zdaniem (póki co) masz niewielką szansę na satysfakcjonujący Cię związek. Nawet bowiem jeżeli na takie kobiety w realnym życiu trafiasz (trafiałeś), jesteś przez nie skreślany zanim się zorientujesz. W efekcie byłeś ( i jesteś) niejako skazany głównie na pół-wariatki, którym Twoje teorie nie przeszkadzają bo... w głębi ducha same w nie wierzą (nawet jeżeli zapierają się, że nie mają one do nich zastosowania),
Trochę szkoda, że (nieco) ponaprzeciętnie inteligentny facet, tak się zafiksował na jednym punkcie. Przecież tą energię, którą wkładasz w tropienie i obrażanie się na uwarunkowania biologiczne kobiet i pokrewne temu sprawy, mógłbyś wykorzystać w innym celu, takim który będzie Ci służył. Nie masz poczucia, że marnujesz swój potencjał?

Burzowy:) a mam inny pomysł:) może zamiast kontrargumentacji popatrz się czy coś dla Ciebie stąd nie wynika? rzeczywiście czasem zdarzały się takie reakcje na Twoje poglądy, mnie też nieraz zaskakiwało to co pisałeś, rozumiem że to ma jakieś podłoże ale mi wydaje się że rzeczywistość jest inna. Pamiętasz może użytkowniczkę marta929292 i to co pisała na stronie 30którejś? to jest trochę podobna sytuacja, wprawdzie podejmowałem próby przedstawienia jak to wygląda z męskiej perspektywy, ale czasem było mi trudno. Tak samo czasem mogą czuć się dziewczyny które spotykasz, i to może zniechęcić kogoś fajnego. Tylko nie traktuj tego jak np. atak na który trzeba odpowiedzieć, to raczej rada pisana z pozytywnym zamiarem:) a ogólnie potrafisz ciekawie pisać i np. mnie często zachęca to do dyskusji:)

ale pomijając, możesz z wpisu mojego i Naprędce wziąć coś dla siebie, ale możesz też popatrzeć na mój podpis:P i jeśli masz jakieś kontakty poza forum z których jesteś zadowolony, z dziewczynami jak to określasz "na poziomie", to super:)

Burzowy napisał/a:

Gościu piszesz do mnie z tyłka wiadomość w stylu "Nie lubię cię, więc hiperbolizując napiszę, że wszystko co masz jest do dupy"... Ty o potencjale mówisz? Zastanów się nad SENSEM swojej wypowiedzi. Bo przecież Ty tylko i wyłącznie zgadujesz big_smile. Co za koleś. I to nie temat o Burzowym, a więc radzę przenieść dyskusję gdzie indziej, jeżeli niesiesz dalsze oświecenie, o mój Ty Anthony de Mello.

może być temat m.in. o Burzowym, już było o modzie, księżycach Jowisza, i naprawdę różnych rzeczach:D ale to tylko jeśli chcesz:D:D mi post nr 2055 podobał się:)

inkwizycji?:D

2,064

nudny.trudny

2,065

hahahaha:D niezłe Lucyfer:D

2,066

nudny.trudny - jeśli masz tylko jedną wiadomość dziennie, to możesz sobie w ogóle odpuścić pisanie na tym portalu. Chcesz kogoś naprawdę poznać, to musisz mieć profil otwarty, tak, aby każda dziewczyna mogła do Ciebie napisać.
Wyobraź sobie, że tutaj na netkobietach masz tylko jeden post dziennie big_smile big_smile big_smile Zróbmy eksperyment haha. Możesz jutro odpisać tylko jednej osobie, tylko na jeden post. A następny po północy big_smile

2,067

mallwusia napisał/a:

nudny.trudny - jeśli masz tylko jedną wiadomość dziennie, to możesz sobie w ogóle odpuścić pisanie na tym portalu. Chcesz kogoś naprawdę poznać, to musisz mieć profil otwarty, tak, aby każda dziewczyna mogła do Ciebie napisać.
Wyobraź sobie, że tutaj na netkobietach masz tylko jeden post dziennie big_smile big_smile big_smile Zróbmy eksperyment haha. Możesz jutro odpisać tylko jednej osobie, tylko na jeden post. A następny po północy big_smile

Dlatego warto sobie założyć nawet specjalnego maila na to i przy drugiej wiadomości po prostu się wymienić kontaktem.

2,068 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-22 00:18:09)

może zrobiłbym tak, że każdego dnia zamieszczam w tym temacie post ogólny z odpowiedziami na wszystko co mnie zainteresowało na forum:D Lucyfer dzięki, można też dodawać na końcu każdej wiadomości:)

na temat premium już myślałem, ale nie tak łatwo jest znaleźć profil z ciekawym opisem (zastanawiałem się czy tu nie ma problemu że np. wybieram te zbyt dobrze i interesująco napisane, a takie użytkowniczki mogą dostawać dużo wiadomości od osób na wyższym poziomie ode mnie) i więcej niż 1 dziennie i tak nie byłoby wykorzystane:)

2,069 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-05-22 00:20:42)

Lucyfer666 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Dlatego warto sobie założyć nawet specjalnego maila na to i przy drugiej wiadomości po prostu się wymienić kontaktem.

tiaaaa, a może jeszcze podawać dziewczynom telefon, by zadzwoniły? big_smile
Na drugi dzień to już może być pozamiatane, bo jakiś inny koleś, któremu nie żal parę zeta, zdąży zaprosić na kawę

2,070

tylko że rzadko jestem w domu:D więc dzwoniłby a mnie nie ma haha:D ale to wszystko są rzeczy o których trzeba by pomyśleć:P

2,071

nudny.trudny napisał/a:

może zrobiłbym tak, że każdego dnia zamieszczam w tym temacie post ogólny z odpowiedziami na wszystko co mnie zainteresowało na forum:D Lucyfer dzięki, można też dodawać na końcu każdej wiadomości:)

na temat premium już myślałem, ale nie tak łatwo jest znaleźć profil z ciekawym opisem (zastanawiałem się czy tu nie ma problemu że np. wybieram te zbyt dobrze i interesująco napisane, a takie użytkowniczki mogą dostawać dużo wiadomości od osób na wyższym poziomie ode mnie) i więcej niż 1 dziennie i tak nie byłoby wykorzystane:)

nie premium, ale profil otwarty, aby dziewczyny bez abonamentu mogły pisać do Ciebie bez ograniczeń

2,072

mallwusia napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

nie premium, ale profil otwarty, aby dziewczyny bez abonamentu mogły pisać do Ciebie bez ograniczeń

Koleżanka chyba nie wie, jak wygląda korzystanie z takiego portalu z perspektywy faceta.
Niestety zwykle to raz na ruski rok się bot jakiś odezwie.

2,073 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-22 01:14:38)

dziękuje poszukam tej opcji "Profil otwarty":) dzisiaj odwiedziłem takie strony:)
1. nieśmiała z bujną wyobraźnią, lubi podróże i góry, kuchenne eksperymenty, ceni poczucie humoru, lubi ciekawe książki, najważniejsze wartości - rodzina, szczerość, przyjaciele
2. nie szuka przygód i przelotnych znajomości
3. uśmiechnięta, próbująca odnaleźć swoje miejsce na ziemi (czyli chodzi chyba o całą planetę m.in. inne kraje) przeraża ją ilość dziur i zakrętów na życiowej drodze (hmm rozumiem, kilka lat temu jeździłem dość długą trasą gdzie było dużo przystanków, zakrętów i dziur, trochę męczyło jeśli nie było miejsc siedzących) katoliczka marząca o rodzinie (hmm dla mnie dziewczyna z którą jest się w stałym związku należy do rodziny, ale tu chodzi chyba o małżeństwo albo dzieci) lubi długie spacery (fajnie:)ja też gdy są ładne krajobrazy)
zapytałem dziewczyny opisanej pod nr 1 jakie książki uważa za ciekawe i zgodnie z radą użytkownika Naprędce dodałem w kilku zdaniach jaka mi się podobała:)

przepraszam za błędny cytat z postu nr 2053, "Dorias jak laska Ci mowi, ze jest sapioseksualna to jest znak by się ewakuować, większej bzdury nie wymyślono" pisał Burzowy

2,074

Jak już korzystacie z portalów randkowych to warto zrobić małe rozeznanie na temat osoby do której piszecie. Ludzie bardzo często wrzucają te same zdjęcia na FB, wystarczy wyszukać imię, przefiltrować po miejscowości i poświęcić z godzinę na odnalezienie profilu. Może się okazać, że dziewczyna jest już w związku, a na portalach pisze, żeby się dowartościować.

2,075

Mystery_ napisał/a:

Jak już korzystacie z portalów randkowych to warto zrobić małe rozeznanie na temat osoby do której piszecie. Ludzie bardzo często wrzucają te same zdjęcia na FB, wystarczy wyszukać imię, przefiltrować po miejscowości i poświęcić z godzinę na odnalezienie profilu. Może się okazać, że dziewczyna jest już w związku, a na portalach pisze, żeby się dowartościować.

Zgadzam się big_smile
Do tego, jak jest dosyć wylewna na profilu to można na spotkaniu lekko zabłysnąć

2,076

mallwusia napisał/a:

Małe pytanie kontrolne:
- do ilu facetów napisałaś sama z siebie,
- jaki to jest % całości których przeglądałaś. Pi razy oko,
- na ile otrzymanych wiadomości odpisujesz.

2,077

Mystery_ napisał/a:

Albo po datach postów może się okazać, że zdjęcia, które wiszą na portalu, były robione w 2011 roku smile

2,078

Lucyfer666 napisał/a:
mallwusia napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

Koleżanka chyba nie wie, jak wygląda korzystanie z takiego portalu z perspektywy faceta.
Niestety zwykle to raz na ruski rok się bot jakiś odezwie.

Nie wiem, bo ani nie jestem facetem, ani nie mam konta na takim portalu. Ale ..
Wyobraź sobie Lucek, że szukasz pracy. Siedzisz na d****, czekając aż Ci oferta spadnie z nieba, czy też jesteś w tym aktywny? Wysyłasz CV, jeździsz na rozmowy ( często od razu wiedząc, że szanse są marne, ale dla samego obycia i dośiadczenia).
Mając konto otwarte, możesz napisać do dziewczyny i trafić na taką, która nie ma aktywacji , a swoją jedyną wiadomość już tego dnia wykorzystała. Rachunek prawdopodobieństwa- o ile % zwiększasz swoje SZANSE. Oczywiście jest setka innych czynników, które mogą okazać się ważniejsze, ale jeśli Ci naprawdę zależy, to nie zaniedbujesz tego, na co masz wpływ. To tylko parę zeta.

P.s. to równocześnie odpowiedź na ostatnie pytanie.

Mystery- znaleźć po zdjęciu można wiele prościej. Wujek Google szybko sobie z tym poradzi ( wyszukiwanie po obrazie).

2,079

Burzowy napisał/a:

Oho Krejzolka posiłki wezwała.

Burzowy, bardzo Ci dziękuję, że uświadomiłeś mi, że mam Rycerza na białym koniu, który ratuje mnie z opresji. big_smile big_smile big_smile
A najlepsze, że z opresji, o której nic a nic nie wiedziałam. tongue tongue tongue

Burzowy[/b napisał/a:

Szczerze mówiąc to nie bardzo. Widzisz tutaj jest pewna różnica. Ty piszesz o kobietach na poziomie (to brzmi źle akurat, zamieniłbym na "Kobiety, które Naprędce uważa za fajne wg własnego gustu" - a tak btw to użyłeś tego określenia jedynie na potrzeby dyskusji i nie sądzę by było zgodne z Twoją oceną tych kobiet akurat), a ja akurat jestem ewentualnie atakowany przez kobiety (przy całym szacunku do nich), z którymi nie chciałbym mieć wiele wspólnego. Za to o dziwo te w opinii mojej, które są najbardziej "na poziomie" (hohoho) z jakiegoś dziwnego powodu nie rzucają we mnie kamieniami, a toczymy fajne rozmowy poza forum. Niestety trzeba rzucać ogólnikami by nikogo nie urazić, ani nie naruszyć czyjejś prywatności.

Jeżeli to o mnie, to nie atakuję Cię, ponieważ nie mam powodu.
Z niektórymi rzeczami się nie zgadzam i po prostu czasem o tym napiszę, z niektórymi postami Twoimi się zgadzam i tyle.
Chyba pójdę popłakać w poduszkę,  jeżeli okaże się, że Burzowy nie chce mieć nic wspólnego ze mną. tongue tongue tongue
A co do Twoich e-mail'owych kontaktach to nie wypowiem się pisemnie, ponieważ złamałabym zasadę poufności w korespondencji.

Burzowy czemu znowu tutaj piszesz?
Zdradzisz?
Bo mnie to ciekawi.
Sorki Autorze, no ale moja ciekawość musi zostać zaspokojona tu i teraz. big_smile big_smile big_smile

2,080

A czemu jemy czekoladę lub wychodzimy do kina?

Posty [ 2,016 do 2,080 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 30 31 32 33 34 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024