wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,561 do 1,625 z 4,192 ]

1,561

Odp: wiadomości na portalach randkowych
john.doe80 napisał/a:

No dobrze anderstud, znasz już mnie trochę, w RL nie idzie mi najlepiej z kobietami. Po znajomości doradź na jaki portal mam iść, co tam napisać żebym trafiał lepiej niż w RL i jaką fotkę tam wstawić?

Ha ha ha, ale ze mnie doradca jak z koziej dupy saksofon smile Przede wszystkim obaj celujemy w całkiem inny target.

Ja szukam spokojnej, ułożonej, wiek 40plus, najlepiej po przejściach, najlepiej z dzieckiem, nie musi być przesadnie urodziwa,
ale musi mieć poukładane pod deklem i facet taki jak ja, ma być dla niej wartością sam w sobie,
a nie zapchajdziura z braku laku pełniący przy okazji różne przydatne funkcje w gratisie (domek wykończy, auto ogarnie, dzieci przypilnuje)
który zostanie spuszczony, gdy tylko spadnie mu tempo domyślania się na co pańcia ma ochotę, zakupy w Berlinie czy lot balonem...

Natomiast ty młody kawalerze szukasz energicznej, młodej laski, bez balastu w postaci dzieciaków czy upierdliwej pracy na przykład,
dla której facet taki jak ty, przystojny i bogaty niczym George Clooney z reklamy Jacobsa, będzie dopełnieniem jej niebywałej zajebistości
oraz spędzał sen z powiek koleżankom puchnącym z zazdrości i nie będzie zamulał siedzeniem w domu przed jakimś durnym serialem,
tylko będzie umiał zadbać o to, żeby nie brakowało w jej życiu atrakcji. Bo przecież jest tego warta...

Ja do takich dziewczyn mam stosunek jak pies do jeża, to co ja ci mogę doradzić smile Szczerze nawet gdybym był tobą, to by mi się nie chciało.
Dopiero co wczoraj miałem pogawędkę na ten temat z moją najnowszą znajomą, że ja poznając kobietę, nawet widząc ją pierwszy raz,
projektuję sobie wizje naszej wspólnej przyszłości, co byśmy mogli w niej robić, jak to by mogło wyglądać, czy w ogóle mogłoby się udać...
Tak mam, nie wiem czy tylko ja, ale mniejsza z tym. I serio w życiu by mi nie przyszło do głowy nawet podbijać do laski 10-15 lat młodszej,
która musi się codziennie opędzać od tabunów napalonych kolesi, młodszych ode mnie, przystojniejszych, bogatszych, jeszcze tam jakichś.
Po prostu w ciemno jeszcze zanim ryj otworzę, mogę spokojnie założyć, że nawet jeśli mi się uda zainteresować ją moją osobą na tyle,
że umówi się ze mną na randkę, po której być może będzie druga randka i kolejne... to gdzieś tam w gwiazdach jest zapisany dzień i godzina,
kiedy usłyszę przez telefon albo przeczytam w sms, że "to nie to" i dla mnie to nie ma żadnego znaczenia czy to nastąpi za miesiąc czy za rok,
bo to żadne pocieszenie, nawet gdyby miało potrwać i dwa lata. Jeśli relacja nie rokuje na "żyli długo i szczęśliwie" to bez sensu zaczynać.

Oczywiście zdania na ten temat mogą być podzielone, no to moje już znasz i w tym momencie kończy się moja przydatność jako doradcy smile

Jeśli jednak koniecznie chcesz poznać moją opinię, to ja osobiście proponowałbym już sobie odpuścić "małolaty" z sianem we łbie,
a energię i czas poświęcić na ogarnięcie normalnej babki, nawet niech to będzie księgowa w ZUS, a czemu nie, byłeś kiedyś z ZUS?
Ja byłem i gdybym nie był wtedy zajęty, to chłopie, rzucałbym się jak Reksio na szynkę, tyle tam zajebistych lasek w naszym wieku pracuje.
Znajdziesz sobie taką spokojną i miłą, na której twoje miliony i wygląd modela nie robią żadnego wrażenia i zobaczysz, przekonasz się
jak zupełnie inaczej może twoje życie wyglądać. Pewnie tam sobie myślisz - co ten anderstud pie*doli, chyba mu sperma na mózg ciśnie,
na co mi jakieś stare próchno, kiedy ja mogę mieć każdą... - Możesz mieć każdą? No to właśnie widzisz jak możesz, jakie mieć i jaką każdą.

Ich nie można mieć. Można to im przez jakiś czas imponować. Forsą, chatą, furą, wyglądem, ciuchami, innymi rzeczami. Rzeczami. Nie sobą.
Przed tobą było 30 po tobie będzie następnych 20 bo jak komuś za łatwo przychodzi, to nie potrafi docenić tego co ma i szybko się tym nudzi.
Jak chcesz być tylko kolejnym numerkiem na liście, to sam dobrze wiesz co masz robić, to co do tej pory, jeśli coś działa, to się nie zmienia.
Jak chcesz być tym jednym jedynym na całe życie, to musisz zapomnieć o fit modelkach, które mogłyby być twoimi córkami (ileż można)
zanim będziesz mógł być ich dziadkiem, bo nawet się nie obejrzysz jak życie przeleci i zostaniesz naprawdę sam, tyle że 10-15 lat starszy.
Co wtedy zrobisz John? No pewnie że wiem, że dzisiaj masz to gdzieś i jest to ostatnie o czym myślisz, ale ten dzień kiedyś nadejdzie.
Wiesz o tym John smile

Załóż sobie konto na sympatii, daj ze trzy normalne zdjęcia, jakieś normalne, nie w rozpiętej koszuli leżący na masce Porsche.
Nie wiem, nie pamiętam, masz dzieci? Dobrze mieć jedno fajne zdjęcie z dzieckiem jak coś robicie, nie wiem zamek z piasku, cokolwiek.
Na profilowe wstaw jakieś sylwetkowe, od pasa w górę na tle morza, gór czy ch*j wie czego, co nie jest łazienką ani nocnym klubem.
Co masz napisać, to już sobie doczytasz na poprzednich stronach tego wątku, masz tu wszystko co potrzeba krok po kroku.
Nie sugeruj się zbytnio fotkami dziewczyn, które zobaczysz, bo znakomita większość z nich wygląda całkiem inaczej na spotkaniu.
Czasami można się miło zaskoczyć, no a czasami... niezbyt miło też można. Bierz poprawkę na to, że treści umieszczane w opisach
najczęściej też mają się średnio lub nijak do rzeczywistości. Przeważnie jest to zestaw jakichś bzdetów, który ma jedynie służyć
jako wypełniacz wolnego pola w profilu, niekiedy może to też być zasadzka i pierwsze sito selekcji elementu niepożądanego,
które ma sprawdzić czy posiadasz jakiekolwiek poczucie humoru albo czy twoje IQ nie jest ujemne na przykład. Musisz to wyczuć.

Dobra, dość pieprzenia, bierz się do roboty i czekamy na relacje z frontu.

Zobacz podobne tematy :

1,562

...a najlepsze anderstud, że obu Wam wychodzi tak samo. Dlaczego zatem Twoje rady mają cokolwiek dac Johnowi? Tak wiem, zostałeś wywołany do tablicy. To nie krytyka, ale problem do zastanowienia. Ja mam przemyślenia takie (zgodne z niektórymi współczesnymi filozofami), ze związki padły i jak komuś się wydaje, ze tkwi w szczęśliwej relacji, to mu się tylko wydaje, bo nie zna szczegółów. A przynajmniej w przypadku faceta, który liczy na monogamię. Po prostu równowaga została zaburzona. A inna sprawa, ze John nie obniży nagle wymagań, bo tego zrobić się nie da. Jeżeli mogliśmy sobie pozwolić np na ładne, to ciężko przerzucić się na brzydkie.

1,563

Burzowy napisał/a:

Ja mam przemyślenia takie (zgodne z niektórymi współczesnymi filozofami), ze związki padły i jak komuś się wydaje, ze tkwi w szczęśliwej relacji, to mu się tylko wydaje, bo nie zna szczegółów. A przynajmniej w przypadku faceta, który liczy na monogamię. Po prostu równowaga została zaburzona.

Głupoty gadasz. Relacje padają bo w dzisiejszych czasach brakuje silnych psychicznie mężczyzn, a kobiety uwielbiają czerpać z nas energię. Nie bądź mięczakiem to Cię nie zostawi.

1,564

Mystery_ napisał/a:

Relacje padają bo w dzisiejszych czasach

Relacje padają bo mogą.
Oczywiście mówimy tu o "bogatych krajach zachodu", a nie trzecim świecie. Tam relacje nie padają. Ciągle są duże/wielopokoleniowe rodziny, wspólnoty, nie ma 30+% rozwodów, 40+% singli i takich tam.

brakuje silnych psychicznie mężczyzn,

Myślisz, że Twój praprapradziadek był taki silny psychicznie i wspaniały "samiec alfa"?  lol
Pewnie nie, ale na 99% ożenił się zaraz po 20 i spędził całe życie z jedną kobietą.

1,565

Znerx napisał/a:

Oczywiście mówimy tu o "bogatych krajach zachodu", a nie trzecim świecie. Tam relacje nie padają. Ciągle są duże/wielopokoleniowe rodziny, wspólnoty, nie ma 30+% rozwodów, 40+% singli i takich tam.

Nie ma rozwodów bo to się wiąże z kosztami, a tam bieda panuje.

1,566

Dzizys, co Ty Mystery pieprzysz. Odstaw PUA poradniki, bo przedawkowales.

1,567

Burzowy napisał/a:

Dzizys, co Ty Mystery pieprzysz. Odstaw PUA poradniki, bo przedawkowales.

Nie stosuje pua poradników, wiedzę czerpie z doświadczenia. Dobrze wiem jak patrzyły na mnie kobiety gdy miałem stany depresyjne i szukałem wsparcia. A jak dużo zyskałem gdy zacząłem pracować nad sobą i dbać o swój komfort psychiczny. Ty smęcisz jak to ciężko z kobietami, a wspominałeś w innym temacie, że nawet flirtować nie umiesz.

1,568

Burzowy napisał/a:

...a najlepsze anderstud, że obu Wam wychodzi tak samo.

Generalnie każdy z nas trafił tutaj z jakiegoś powodu i tym powodem w 9 przypadkach na 9 jest wychodzenie wszystkim tak samo.

Zadbana 45 latka wcale nie musi być brzydka, ani tym bardziej 40 latka, za to istnieje o wiele większe prawdopodobieństwo,
że przy pierwszym spotkaniu z Johnem nie będzie myślała jedynie o tym, gdzie ją zabierze w sobotę i czy pojadą Porsche na wakacje,
tylko raczej o tym, że może trochę nadęty i zarozumiały pacan, ale w sumie dość interesujący i jakoś tak dobrze mu z oczu patrzy...

Wiesz Burzowy, przede wszystkim należy przeprowadzić z sobą samym szczerą rozmowę i ustalić czego ja właściwie chcę od życia.
Ja mam jasno sprecyzowane zamiary oraz ściśle określone wymagania względem kobiet, wszyscy je tutaj znają i one też je znają.
John mam wrażenie chciałby za dużo naraz i póki co nie dopuszcza do siebie myśli, że tak się nie da, marnując w efekcie czas
na beznadziejne znajomości, które tylko wpędzają go w lata i nic właściwie z tego nie wynika, poza tym, że sobie poużywa.
Oczywiście, dysponując wolną gotówką w nadmiarze, nawet w wieku 70 lat będzie rwał młode dupy chętne na zagraniczny wyjazd
czy pomieszkiwanie kątem w zamian za świadczenie pewnych usług i nie mam tutaj na myśli sprzątania czy robienia herbaty.
Pytanie czy takie coś go uszczęśliwi i ja akurat szczerze w to wątpię.

Moim zdaniem znacznie szybciej ja trafię na laskę, która spełni moje oczekiwania (napiszesz, że nie znam szczegółów, ale kto zna)
niż John trafi na młodą siksę, która zechce poświęcić najlepsze lata swojego życia na bycie uwiązaną do starszego o 15-20 lat typa
i robienie mu za żonę, kiedy tylu młodszych wokół i każdy ślini się na jej widok, składając mniej lub bardziej wprost "propozycje".

1,569 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-04 14:04:56)

Mystery - Nic takiego nie wspominałem, bo akurat łatwość w "zdobywaniu" (jak to dziwnie brzmi) kobiet mam. To prędzej przypadek jak u Johna, czy anderstuda, ale oczywiście inne charaktery, inne kobiety. O samym flircie akurat pisałem, ze umiem, ale po nastu razach już nudzi, bo staje się zbyt powtarzalny. I sorry, ale ociekasz takim bezrefleksyjnym, internetowym PUA, że bardziej się już nie da. I pewno, ze dobre rzeczy da się z tego wynieść, ale robisz z siebie niemal karykaturę momentami.

@anderstud Generalnie się zgadzam. Z tym, że mimo wszystko takich lasek ze starszymi facetami jest sporo. Naturalnie dzięki gotówce powinien zadziałać efekt aureoli, czyli John zamiast nadętego powinien być miły, bo kupił kwiatka. Niestety takim przykładem jest chociażby moja najstarsza siostra, która akurat wydaje mi się połączeniem kobiety pasujacej Tobie i Johnowi. Wybrała jak wybrała, wiele tam złego było, ale ona jest zadowolona. Ma 39 lat, niedawno zachciala mieć jeszcze córkę. No i urodziła dopiero co. Dostanie na własność ze dwa domy i mieszkanie jak stary się zawinie i będzie zadowolona, bo dzieci mają dobrze. A ogólnie z niej całkiem nieglupia i dobra kobieta. Ja się jednak powtórzę, uwazam ze nie tylko nam na forum nie wychodzi. To generalnie mało któremu facetowi wychodzi w naszym kraju. Pewnie można spróbować założyć smycz, ograniczyć... ale po co? smile. Każdy z nas prezentuje zupełnie inną postawę, a metody nie ma. Na ilość pewnie nagle możemy iść (nuda, slaby ze mnie facet czy coś big_smile) , ale żeby coś więcej z tego było, żeby było poczucie stabilności/bezpieczeństwa? Może nie bez powodu kobiety tak kiedyś ograniczano? wink. Ja sobie nowe schematy wypracowuje i mam zamiar na nich pojechać, ale Twojej determinacji w osiągnięciu pierwotnego celu już nie mam. Chociaż mam zamiar być fair, bo taki już jestem smile)). A Johnowi bym polecił badoo, tam były względne z twarzy dziewczyny. Na innych jak podglądałem to lipa, przynajmniej w przedziale 20-30.

1,570

Mystery_ napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Ja mam przemyślenia takie (zgodne z niektórymi współczesnymi filozofami), ze związki padły i jak komuś się wydaje, ze tkwi w szczęśliwej relacji, to mu się tylko wydaje, bo nie zna szczegółów. A przynajmniej w przypadku faceta, który liczy na monogamię. Po prostu równowaga została zaburzona.

Głupoty gadasz. Relacje padają bo w dzisiejszych czasach brakuje silnych psychicznie mężczyzn, a kobiety uwielbiają czerpać z nas energię. Nie bądź mięczakiem to Cię nie zostawi.

No serio? czerpiemy z mężczyzn energię? big_smile
pewnie że są związki, w których nie ma równowagi, ale to od płci nie zależy.

Dobry związek to taki w którym oboje coś dają, a i tak przybywa czegoś dobrego, taki matematyczny cud smile

1,571 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-05-04 14:09:15)

Burzowy napisał/a:

Mystery - Nic takiego nie wspominałem, bo akurat łatwość w "zdobywaniu" (jak to dziwnie brzmi) kobiet mam. To prędzej przypadek jak u Johna, czy anderstuda, ale oczywiście inne charaktery, inne kobiety. O samym flircie akurat pisałem, ze umiem, ale po nastu razach już nudzi, bo staje się zbyt powtarzalny. I sorry, ale ociekasz takim bezrefleksyjnym, internetowym PUA, że bardziej się już nie da. I pewno, ze dobre rzeczy da się z tego wynieść, ale robisz z siebie niemal karykaturę momentami.

Nie masz argumentów to atakujesz z tym PUA, a wnioski które przedstawiłem są moje przetestowane na żywym kobiecym organizmie.
Zjeżdżasz coraz niżej w dół Burzowy, niedawno był manifest teraz już stwierdzasz że wszystkie związki to złudzenie, co będzie następne?

1,572 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-04 14:20:41)

Burzowy zawsze ma argumenty jak zabiera głos. Inna sprawa, ze dyskusja musi być warta rozpisywania się. Związki jako ułuda - nie mój pomysł to, ale wydaje się nie być odrealniony. Poczekaj kilka lat, społeczeństwo reaguje z opóźnieniem zazwyczaj. Uważasz, że PUA Cię obroni przed seryjną monogamia (która tez taka monogamiczna wcale nie jest), masz prawo. Tylko to wszystko to są rzeczy, które każdy rozgarniety facet lapie jak kończy te 18 lat.

PS A trwaly związek (czyli na dziś to ze 3 lata) nie musi wcale wyglądać tak, ze facet to super samiec alfa, a kobieta od niego tylko czerpie mistyczne moce, a jak się kończą, to idzie do drugiego, który ma jeszcze jakiś zapas.

1,573 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-05-04 14:26:02)

Burzowy napisał/a:

Mystery - Nic takiego nie wspominałem, bo akurat łatwość w "zdobywaniu" (jak to dziwnie brzmi) kobiet mam.

Łatwość w zdobywaniu przechodzonych kobiet co to z każdym pójdą i równie szybko odejdą? Jest odpowiednie przysłowie do tego zjawiska wink

Burzowy napisał/a:

PS A trwaly związek (czyli na dziś to ze 3 lata) nie musi wcale wyglądać tak, ze facet to super samiec alfa, a kobieta od niego tylko czerpie mistyczne moce, a jak się kończą, to idzie do drugiego, który ma jeszcze jakiś zapas.

A ja nie użyłem słowa alfa, to wy to dopowiedzieliście. Trwały związek stworzy samiec z jajami, który będzie potrafił się mierzyć z trudnościami.

1,574 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-04 14:27:56)

No jak, przecież kobiety biorą tylko twardzieli, a dziś ich już prawie nie ma, to jak mogą z każdym do łóżka chodzić? smile. Dziewic nie znam to fakt, ostatnia umknęła gdzieś w wieku 19 lat. Niemniej Twoje dogryzanie mogę równie dobrze obrócić i napisać, że taki super jestem, ze nawet te zajęte chcą swoich narzeczonych dla mnie zostawiać.

Akurat w swoim temacie zupelnie pominalem te najbardziej typowe dupodajki, których jak wiadomo też nie brakowalo. Także to chyba nie to.

@Mystery Każdy umie mierzyć się z trudnościami, czy to samiec z jajami, czy bez. Tak samo samica. Kazdy jednak robi to na swój sposób. Ten, który udaje, ze po nim wszystko spływa najszybciej padnie w wieku 50 lat z powodów problemów z sercem.

1,575 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-05-04 14:58:19)

Burzowy napisał/a:

Niemniej Twoje dogryzanie mogę równie dobrze obrócić i napisać, że taki super jestem, ze nawet te zajęte chcą swoich narzeczonych dla mnie zostawiać.

Kogo Ty chcesz oszukać?

1,576 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-05-04 19:25:32)

anderstud wbrew pozorom kluczem do mojego powodzenia, nie jest prosiak, mój wygląd, czy ubiór, a bardziej tzw. gadka i jak to określiła żona mojego kolegi ta iskra w oczach... inna to określiła bardziej wulgarnie.
Tutaj może wychodzę trochę na buca, trochę chama z domieszką prostaka... ale otrzymałem bardzo dobre wychowanie i prędzej jestem lalusiem, ciepłą kluseczką. Taki typ faceta co nigdy nie ćpał, nawet nie popił że film mu się urwał, coś jak prawiczek tylko inaczej, ale do brzegu pracując w korpo nie mogłem narzekać na brak brania wśród, zamężnych, dzieciatych, z księgowości, logistyki... nawet Pani na recepcji i zawsze mi to schlebiało ... i nigdy nawet o krok nie przesunąłem granicy... choć męska część zawsze zazdrościła mi, rozliczenia delegacji jako pierwszego, idealnych wyników na audytach itp itd. Tylko po co w to brnąć? dlaczego mam wychowywać czyjeś dzieci, odbierać komuś żonę... poza tym dlaczego iść nisko, jak mogę zgarniać wysoko?

A co do twojego pytania nie mam dzieci. Nie mam też problemu ze spotykaniem się ze starszymi kobietami o ile nie mają facetów, choć nie wiem czy chciałbym się pakować w związek z kobietą z dziećmi.

P.S.
Mam świetną kandydatkę jedynie 13 lat różnicy, gdyby nie Ex(w mojej głowie) to już moglibyśmy razem zamieszkać a za pół roku robić dzieci(jej słowa). A czy w życiu nie chodzi o to żeby nie było łatwo, że człowieka musi zatkać na widok otaczającego go piękna?

1,577

Mystery_ napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Niemniej Twoje dogryzanie mogę równie dobrze obrócić i napisać, że taki super jestem, ze nawet te zajęte chcą swoich narzeczonych dla mnie zostawiać.

Kogo Ty chcesz oszukać?

Nikogo, bo pokuszę się o ryzykowne stwierdzenie, ze wiem lepiej z kim się spotykałem od Ciebie wink.

1,578 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-05-04 20:41:34)

Burzowy napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Kogo Ty chcesz oszukać?

Nikogo, bo pokuszę się o ryzykowne stwierdzenie, ze wiem lepiej z kim się spotykałem od Ciebie wink.

Gdybyś był taki super i te dziewczyny też byłyby takie super, to nie wypisywał byś manifestów na babskim forum. Coś robisz źle, albo wybierasz złe dziewczyny, zamiast siania defetyzmu ja bym radził popracować nad sobą.

1,579 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-04 22:36:54)

Burzowy napisał/a:

...a najlepsze anderstud, że obu Wam wychodzi tak samo. Dlaczego zatem Twoje rady mają cokolwiek dac Johnowi? Tak wiem, zostałeś wywołany do tablicy. To nie krytyka, ale problem do zastanowienia. Ja mam przemyślenia takie (zgodne z niektórymi współczesnymi filozofami), ze związki padły i jak komuś się wydaje, ze tkwi w szczęśliwej relacji, to mu się tylko wydaje, bo nie zna szczegółów. A przynajmniej w przypadku faceta, który liczy na monogamię. Po prostu równowaga została zaburzona. A inna sprawa, ze John nie obniży nagle wymagań, bo tego zrobić się nie da. Jeżeli mogliśmy sobie pozwolić np na ładne, to ciężko przerzucić się na brzydkie.

a Twoje i moje rady?:) no Twoje powiedzmy że tak bo jednak "coś";) umiesz w porównaniu do mnie:) ale wspólnymi siłami coś da się wypracować:D

Mystery_ napisał/a:

Głupoty gadasz. Relacje padają bo w dzisiejszych czasach brakuje silnych psychicznie mężczyzn, a kobiety uwielbiają czerpać z nas energię
[...] Coś robisz źle, albo wybierasz złe dziewczyny, zamiast siania defetyzmu ja bym radził popracować nad sobą.

świetne!<3 w ogóle mogłaby być kolejna edycja kampanii "Włącz STOP dla nielegalnego poboru energii":D

Burzowy (inny wątek) napisał/a:

Zawsze Cię do takich ciągnęło

Burzowy napisał/a:

a może jednak Mystery_ wie lepiej? tak samo jak Ty wiesz do jakich kogoś ciągnęło?;)

john.doe80 napisał/a:

Mam świetną kandydatkę jedynie 13 lat różnicy, gdyby nie Ex(w mojej głowie) to już moglibyśmy razem zamieszkać a za pół roku robić dzieci(jej słowa). A czy w życiu nie chodzi o to żeby nie było łatwo, że człowieka musi zatkać na widok otaczającego go piękna?

ta dziewczyna z wyjazdu?:)

Burzowy napisał/a:

Burzowy zawsze ma argumenty jak zabiera głos

smile więc poproszę argumenty na poniższe bo było świetne:D

Burzowy napisał/a:

I sorry, ale ociekasz takim bezrefleksyjnym, internetowym PUA, że bardziej się już nie da. I pewno, ze dobre rzeczy da się z tego wynieść, ale robisz z siebie niemal karykaturę momentami.

dzięki za wszystkie posty:) john.doe80 polecam Ci posty nr 1561 i 1568 jutro postaram się dopisać coś od siebie.

1,580

Sorry, ale to nie temat o Mysterym ani Burzowym. Chociaż wypieranie PUA uważam za zabawne, bo nawet jego nick to pseudonim jednego z twórców tej "sztuki".

Połączenie sił czemu nie, nie wydaje mi się by ilość doświadczenia była tu kluczowa. Dla każdego coś dobrego. Aczkolwiek ja się wypisuję z szukania związków. Najświeższą propozycję dostałem dziś od 34 latki, jest to kolejna chęć nawiązania relacji typowej dla dzisiejszych czasów i tym razem kasować takich rzeczy od razu nie będę, a raczej poszukam dla siebie korzyści.

1,581

Burzowy napisał/a:

Sorry, ale to nie temat o Mysterym ani Burzowym. Chociaż wypieranie PUA uważam za zabawne, bo nawet jego nick to pseudonim jednego z twórców tej "sztuki".

No i co z tego że nick wziąłem z Gry Straussa. O samym PUA czytałem jakieś 7 lat temu, ale to nie znaczy, że to wszystko stosuje. Poza tym trenerzy różnili się w naukach i czasami sobie przeczyli. Jeden mówił A a drugi już zupełnie inaczej B. Traktowałem tą wiedzę, tylko jako lekką inspiracje, a co naprawdę działa wyszło w praniu. I nie był to żaden Mystery ani Strauss tylko po prostu ja, ten prawdziwy nie skrępowany, umiejący cieszyć się chwilą, pełen energii i ciepła człowiek.

1,582 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-05 06:37:43)

hmm ten skrót pua to pamiętam;)kiedyś było jakieś forum czy blog, nie pamiętam:P no i szkolenia za sumy wykraczające poza zdrowy rozsądek:P w każdym razie znalazłem to bodajże jako 16-latek i powiedzmy że było zaskakujące:D czasem czytałem mamie fragmenty, w których, jeśli dobrze pamiętam, było że trzeba być nieuprzejmym dla dziewczyn bo wszyscy są zawsze mili i to nie robi na nich wrażenia:D miło wspominam, mieliśmy zabawę

34 latka Burzowy? fajnie:) powodzenia:) ta którą opisałem na początku strony też miała 34, ostatni rocznik sprzed reformy. Na moje nawiązanie do tematu nie jakieś "hehe" albo "fajnie" tylko normalna rozmowa i wiedza przewyższająca moją, co spodobało mi się;) ale z nią koniec rozmowy na tej ostatnio opisanej

moja dzisiejsza, bo czasem lubię się popisywać:D (jeśli sądzicie że napisałem coś niefajnego poproszę o komentarz, nie miałem takiego zamiaru)
"witaj kolezanko! czemu powyżej 43 lata nie może być?:P pytasz "gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy" no niestety tego nie wiem bo jestem wersją fałszywą:D nie chcesz piszących niepoprawnie? ciekawe czy przejdę:D myśli niektórych są płytkie? jak to oceniasz, to chyba pojęcie względne?:) czy masz jakąś miarę:) jak rozumiesz zaniedbanie 30-40 latków? pozdrawiam!"
john.doe80 słuszne myślenie, nie musisz nikomu odbierać żony czy życia rodzinnego, możesz związać się z kimś nie mającym dzieci.

Mystery_ napisał/a:

tylko po prostu ja, ten prawdziwy nie skrępowany, umiejący cieszyć się chwilą, pełen energii i ciepła człowiek.

super;)pozdrawiam

Mystery z gry Straussa nic takiego nie znalazłem:) hmm w ogóle nie widzę w wikipedii nic na M

1,583

Panowie,

Wczoraj rozmawiałem z koleżanką i mam dla was zagwozdkę, uważacie że mężczyzna w moim wieku nie może stworzyć udanego związku z młodszą kobietą, bo za 15 - 20 lat ...
No dobrze czy myślicie, że jedyne co kobieta potrzebuje w facecie to wygląd i dlatego za 15-20 lat to nie wypali?, Ona zasugerowała, że dalej taki gość mentalnie jest wstanie zaoferować więcej (nie mówiąc o tym że może lepiej wyglądać od zapuszczonych młodziaków). Większym problemem jest to czy kobieta jest mentalnie dojrzałą na związek ze starszym gościem który zupełnie czegoś innego oczekuje.

1,584

john.doe80 napisał/a:

Panowie,

Wczoraj rozmawiałem z koleżanką i mam dla was zagwozdkę, uważacie że mężczyzna w moim wieku nie może stworzyć udanego związku z młodszą kobietą, bo za 15 - 20 lat ...
No dobrze czy myślicie, że jedyne co kobieta potrzebuje w facecie to wygląd i dlatego za 15-20 lat to nie wypali?, Ona zasugerowała, że dalej taki gość mentalnie jest wstanie zaoferować więcej (nie mówiąc o tym że może lepiej wyglądać od zapuszczonych młodziaków). Większym problemem jest to czy kobieta jest mentalnie dojrzałą na związek ze starszym gościem który zupełnie czegoś innego oczekuje.

Dla mojej córki już z 5 lat starszy to jest staaaary. Jest z rówieśnikiem.

Ja bym z kolei się bała, że facet starszy ode mnie więcej niż z 10 lat, nie nadąży za mną. 5-10 lat to różnica, która by się mogła zatrzeć.

1,585 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-05-05 11:54:52)

mallwusia napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Panowie,

Ja bym z kolei się bała, że facet starszy ode mnie więcej niż z 10 lat, nie nadąży za mną. 5-10 lat to różnica, która by się mogła zatrzeć.

ale że niby w czym ? w robieniu chyba makijażu tongue

P.s.
Moja Ex potrafiła zrobić szybciej pełen make up niż ja się kremem posmarowałem...

1,586 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-05 12:00:00)

To gadanie, że starszy jest lepszy, bo dojrzały itd to kit, zasłona dla pozycji, pieniędzy i niczego więcej. Niektórym tez ojca brakowalo. Ale jak pisalem takich związków wiele, ale szczere i wierne raczej rzadko są. Ja mam 26 lat i ciężko mi się gada z laskami w wieku 21 lat. Za duża różnica już. Dojrzale to one szybciej są, ale płciowo.

1,587 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-05-05 12:19:47)

Burzowy napisał/a:

Dla każdego coś dobrego. Aczkolwiek ja się wypisuję z szukania związków. Najświeższą propozycję dostałem dziś od 34 latki, jest to kolejna chęć nawiązania relacji typowej dla dzisiejszych czasów i tym razem kasować takich rzeczy od razu nie będę, a raczej poszukam dla siebie korzyści.

Wczoraj wieczorem odezwała się do mnie trzecia z listy tych, które wcześniej mnie olały, a teraz nagle mój profil ją zachwycił.
Z racji tego, że obecnie jestem zaangażowany już w inną znajomość, nawet nie siliłem się na jakieś wstępy i owijanie w bawełnę,
więc w krótkich żołnierskich słowach jej objaśniłem "co facet taki ja robi w miejscu takim jak to" i nie czekając na odpowiedź wyszedłem.
Dzisiaj rano skrzynka pocztowa ledwo mi się domyka, tyle tam nabazgrała. Co prawda ma 46 lat, ale lufa taka, że szok, no i czytam...

He he... dwa razy żonaty... no to ja nie....raz jedyny mi się przydarzyło...
17:45
To też się nie spiesz.... do USC.... bo jakoś ciśnienia nie mam....do zamążpójścia.
17:46
A raczej mam wielki NIE.
Cenię sobie niezależność swą, życie, pracę, dziecko....
Lubię i, co najważniejsze, umiem spędzać czas we własnym towarzystwie..... nie potrzebuję drugiej osoby by pójść do kina czy na rower... nie znoszę zakupów a szczególnie w towarzystwie faceta... co by wszyscy zobaczyli....nie nie.... jak to mówią każdy ma aspekt płci przeciwnej... tj. ja mam trochę z faceta:)
17:48
A pytaj... to niezobowiązujące.... jak nie będę chciała czegoś to Ci o tym powiem....że wścibski czy tam jakieś granice przekraczasz:))
17:49
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i dalej następnego dnia

W sumie jest w tym coś... ja również chadzam na imprezy ale raczej nie w celach zapoznawczych
11:40
Może dlatego, że nie szukam.... może i kiedyś marzył się związek.... i byłam nawet po rozwodzie.... ale się rozpadł...
11:41
Jakoś już nie ciągnie mnie do stałości i przyspawania do drugiej osoby
11:42
Nie wchodzi w grę mieszkanie wspólne i ntegracja
Nie zamierzam mojej córce fundować kolejnych wujków
Ale jednocześni jakaś bratnia dusz by się przydała.... choćby do wypicia kawy w przelocie
Wyrosłam z poświęcania się
11:43
Mam fajną robotę... realizuję się, kocham jak coś się dzieje
Mam swoje pasje, na które i tak mi brakuje czasu....
I ostatnia moja znajomość jak i poprzednia skończyła sie pretensjami .... że brak czasu... itd.
11:44
Nie chcę wybierać między facetem a mim dzieckiem.
Tada....i tyle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pominąłem nic nie znaczące bzdety, żeby nie rozmydlać, skupiłem się na głównym przekazie, który brzmi...
No właśnie. Tłumaczę i objaśniam jak krowie na rowie, że dopiero co się uwolniłem od bycia kimś "na kawkę w przelocie"
i nawet gdybym już resztki rozumu postradał, to nigdy więcej się nie wpakuję w podobny układ, a ta dalej swoje.
Niby tam rura jej mięknie, niby tam dopuszcza ewentualność, niby tam już by chyba chciała, że ze mną o 5:45 rano na tarasie z kawą...
po czym następuje nagła zmiana tematu i dalej jest smęcenie o byłym, jednym, drugim, standardowe pierdy na portalach
i ostatecznie konkluzja jest taka, że koniecznie musimy się spotkać, bo ona woli twarzą w twarz. WTF?

Chyba laska nie dopuszcza, że żadne się spotkać twarzą w twarz, gdyż wyraziłem się na tyle jasno,
iż nie pozostawiłem najmniejszych złudzeń w kwestii jakiegoś tam się spotykania, bo robienie za chłopaka do towarzystwa,
kiedy pańcia ma akurat wolną chwilę, słabo mi wychodzi raczej i jakoś mało porywające jest tak ogólnie, więc

- W jakim to niby celu mielibyśmy się spotkać, że tak przejdę już do konkretów?
- A co, nie chcesz?
- Chcę czy nie chcę, to jest sprawa drugorzędna, po prostu jestem ciekaw puenty.
- O jezu, a musi być puenta? Nie możemy sobie posiedzieć i pogadać jak znajomi? Bez podtekstów i puenty?
- He he, dobra, posłuchaj.
- No słucham
- Miło się rozmawia, ale ja szukam czegoś innego. Za stary już jestem na to, żeby się spotykać na kawy bez podtekstów i puenty. 
- To znaczy?
- To znaczy, że próbuję najgrzeczniej jak potrafię powiedzieć "dziękuję za propozycję, ale nie jestem zainteresowany" 
- Taki jesteś zasadniczy?
- Dokładnie właśnie taki.
- OK to pa
- No hej, trzymaj się

Kawę wypiłem sobie w domu i dwie dychy w kieszeni. Główka pracuje smile

1,588

Burzowy napisał/a:

To gadanie, że starszy jest lepszy, bo dojrzały itd to kit, zasłona dla pozycji, pieniędzy i niczego więcej. Niektórym tez ojca brakowalo. Ale jak pisalem takich związków wiele, ale szczere i wierne raczej rzadko są. Ja mam 26 lat i ciężko mi się gada z laskami w wieku 21 lat. Za duża różnica już. Dojrzale to one szybciej są, ale płciowo.

Najlepszy to rowiesnik, ewentualnie, bo ja wiem, 6, 8 lat starszy.  AlBo ciut młodszy.  Może nawet 3 lata.
Przecież nie 10, kto by się chciał ze starą babą zadawać big_smile

1,589 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-05-05 12:14:38)

Burzowy napisał/a:

- W jakim to niby celu mielibyśmy się spotkać, że tak przejdę już do konkretów?
- A co, nie chcesz?
- Chcę czy nie chcę, to jest sprawa drugorzędna, po prostu jestem ciekaw puenty.
- O jezu, a musi być puenta? Nie możemy sobie posiedzieć i pogadać jak znajomi? Bez podtekstów i puenty?
- He he, dobra, posłuchaj.
- No słucham
- Miło się rozmawia, ale ja szukam czegoś innego. Za stary już jestem na to, żeby się spotykać na kawy bez podtekstów i puenty. 
- To znaczy?
- To znaczy, że próbuję najgrzeczniej jak potrafię powiedzieć "dziękuję za propozycję, ale nie jestem zainteresowany" 
- Taki jesteś zasadniczy?
- Dokładnie właśnie taki.
- OK to pa
- No hej, trzymaj się

Kawę wypiłem sobie w domu i dwie dychy w kieszeni. Główka pracuje smile

Well played !
Dobre, końcówka jak ostatnia moja rozmowa z Ex.

rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Najlepszy to rowiesnik, ewentualnie, bo ja wiem, 6, 8 lat starszy.  AlBo ciut młodszy.  Może nawet 3 lata.

No tak, jak to mawia mój kolega - taką to trzeba by streczem owijać żeby sie w szwach nie rozeszła jak się ją na obroty weźmie tongue

1,590

Ja czasem kminie czy kobiety w ogole słuchają (lub czytają) tego co mówimy. Bo coraz częściej się przekonuję, ze nie. Przyklad anderstuda dobrze to pokazuje. To jak to co pisałem wyżej, ze po lekturze mojego tematu pisała do mnie laska, która miala idealnie to co mnie odrzuca, a w temacie było jak krowie na rowie wypisane co to jest. Może czas zacząć wszędzie gadać, ze szukam puszczalskich z przebiegiem jak rekordowe Volvo P1800, które mają narzeczonego, ale szukają kolejnego? Wtedy się zaczną zgłaszać dla odmiany te stałe w uczuciach albo chociaż szczere :D. Kasę zbierać i jak Jack Gilbert wybudować chatke w górach, odciąć się od świata, a od czasu do czasu zawitać do miasta w celu poluzowania :D. Co Wy na taki sposób życia? ;)

1,591

john.doe80 napisał/a:

Panowie,

Ja mogę mówić tylko za siebie i z tego co obserwuję, to mam już problem w relacjach z dziewczynami młodszymi o lat powiedzmy 10
czyli w moim przypadku to będzie wiek panny ok. 35 lat, gdzie napotykam bariery komunikacyjne wykluczające trwały udany związek.
Inne są też oczekiwania dziewczyny w wieku lat 35, a inne w wieku lat 45, inne u bezdzietnej panienki, a inne u samotnej matki po rozwodzie.
Także absolutnie nie chodzi o to, co będzie za 15-20 lat... tylko chodzi o tu i teraz. Nawet jeśli z jej strony nie będzie problemu z moim wiekiem,
to raczej na pewno z mojej strony pojawi się problem z jej wiekiem. Być może za mało w życiu widziałem, a być może jestem pier*olnięty, nie wiem.

1,592

No bez przesady z tymi obrotami u Panów przed 50 tongue
A co do streczu- fakt, przydałby się niektórym- chociaż nie wiem czy taki związek to ma z wiekiem czy płcią smile)
Więcej nastolatek z cellulitem widuję niż kobiet po 40..pewnie to śmieciowe jedzenie?

1,593 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-05-05 13:03:23)

john.doe80 napisał/a:
mallwusia napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Panowie,

ale że niby w czym ? w robieniu chyba makijażu tongue

P.s.
Moja Ex potrafiła zrobić szybciej pełen make up niż ja się kremem posmarowałem...

Nie bierz John mojej odpowiedzi pod uwagę, bo my jesteśmy chyba rówieśnikami, więc pan starszy ode mnie o lat 20 to jest już dziadek albo nawet pradziadek big_smile  Czasem mijam takich starszych panów na treningu, niektórych codziennie, deszcz czy śnieg, bardzo ich podziwiam, ale to są naprawdę wyjątki. W zasadzie tylko dwóch na mojej trasie i jeden pan na basenie, który zawsze pływa na grzbiecie, pewno dla wzmocnienia kręgosłupa wink (oczywiście się nie nabijam, podziwiam go bardzo!!!, w przeciwieństwie do 30-40 latków, którzy stoją na pomoście z piwskiem w ręku i patrzą, jak ich dzieci pływają).

Jeśli chodzi o Ciebie, to moim zdaniem jak najbardziej taki związek z młodszą mógłby Ci się udać, pozytywnych przykładów jest przecież wiele. Omijaj jednak szerokim łukiem kobiety w związkach, tak jak ta ostatnia, bo kłamstwa wchodzą w krew.

1,594 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-05-05 13:05:52)

Ela210 napisał/a:

W starym piecu diabeł pali, albo wspomaganie testosteronem tongue

mallwusia napisał/a:

Nie bierz John mojej odpowiedzi pod uwagę, bo my jesteśmy chyba rówieśnikami, więc pan starszy ode mnie o lat 20 to jest już dziadek albo nawet pradziadek big_smile  Czasem mijam takich starszych panów na treningu, niektórych codziennie, deszcz czy śnieg, bardzo ich podziwiam, ale to są naprawdę wyjątki. W zasadzie tylko dwóch na mojej trasie i jeden pan na basenie, który zawsze pływa na grzbiecie, pewno dla wzmocnienia kręgosłupa wink (oczywiście się nie nabijam, podziwiam go bardzo!!!, w przeciwieństwie do 30-40 latków, którzy stoją na pomoście z piwskiem w ręku i patrzą, jak ich dzieci pływają).

Jeśli chodzi o Ciebie, to moim zdaniem jak najbardziej taki związek z młodszą mógłby Ci się udać, pozytywnych przykładów jest przecież wiele. Omijaj jednak szerokim łukiem kobiety w związkach, tak jak ta ostatnia, bo kłamstwa wchodzą w krew.

Hmm dla mnie wzorem jest Arnold (może nie z tym synem z gosposią), ale fizycznym. Jeśli nie umrę na jakąś egzotyczną chorobę zaszczepioną przez czarnobyl to tak właśnie się zestarzeję, na wesoło i fit.

1,595

anderstud - fajnie piszesz, zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach, ale nie czytam cudzych wiadomości i mógłbyś ich proszę tutaj nie cytować, bo to jest okropne. Żadna z tych pań nie upoważniła Cie do tego, abyś upubliczniał waszą korespondencję.

1,596

john.doe80 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

W starym piecu diabeł pali, albo wspomaganie testosteronem tongue

mallwusia napisał/a:

Hmm dla mnie wzorem jest Arnold (może nie z tym synem z gosposią), ale fizycznym. Jeśli nie umrę na jakąś egzotyczną chorobę zaszczepioną przez czarnobyl to tak właśnie się zestarzeję, na wesoło i fit.

Przykład Arnolda pokazuje, że o sferę mentalną należy dbać równie mocno. Choć dla mnie osobiście to jednak za duży mięśniak smile Ale sama idea na wesoło i fit jak najbardziej smile

1,597

john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

No tak, jak to mawia mój kolega - taką to trzeba by streczem owijać żeby sie w szwach nie rozeszła jak się ją na obroty weźmie tongue

Oj oj znajomy niech nie będzie taki pewny, bo się jeszcze może zdziwić big_smile

1,598 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-05-05 13:33:14)

Burzowy napisał/a:

To gadanie, że starszy jest lepszy, bo dojrzały itd to kit, zasłona dla pozycji, pieniędzy i niczego więcej. Niektórym tez ojca brakowalo. Ale jak pisalem takich związków wiele, ale szczere i wierne raczej rzadko są.[...]

To jest taki sam kit, jak Twoje sztampowe myślenie. Zresztą, czy można mieć pretensje do innych o ich indywidualne preferencje. Zdecydowanie nie. Ludzie dobierają się na poziomie nie tylko fizycznym, ale także intelektualnym i społecznym.

Wydaje mi się Burzowy, czytając Twoje wypowiedzi, że przemawia przez Ciebie, takie dość charakterystyczne dla młodego mężczyzny, rozgoryczenie, z powodu tego, że jeszcze z racji wieku niewiele w życiu osiągnął czym, oprócz samego swojego jestestwa, mógłby zaimponować kobiecie, która oczywiście mam jakieś własne oczekiwania co do potencjalnego partnera.
I niekoniecznie musi być to przebieg kariery zawodowej czy wysokość rocznych dochodów.
Imponować drugiej osobie można na wiele sposobów.

1,599

SonyXperia napisał/a:
Burzowy napisał/a:

To gadanie, że starszy jest lepszy, bo dojrzały itd to kit, zasłona dla pozycji, pieniędzy i niczego więcej. Niektórym tez ojca brakowalo. Ale jak pisalem takich związków wiele, ale szczere i wierne raczej rzadko są.[...]

To jest taki sam kit, jak Twoje sztampowe myślenie. Zresztą, czy można mieć pretensje do innych o ich indywidualne preferencje. Zdecydowanie nie. Ludzie dobierają się na poziomie nie tylko fizycznym, ale także intelektualnym i społecznym.

Wydaje mi się Burzowy, czytając Twoje wypowiedzi, że przemawia przez Ciebie, takie dość charakterystyczne dla młodego mężczyzny, rozgoryczenie, z powodu tego, że jeszcze z racji wieku niewiele w życiu osiągnął czym, oprócz samego swojego jestestwa, mógłby zaimponować kobiecie, która oczywiście mam jakieś własne oczekiwania co do potencjalnego partnera.
I niekoniecznie musi być to przebieg kariery zawodowej czy wysokość rocznych dochodów.

w punkt

1,600

mallwusia napisał/a:

anderstud - fajnie piszesz, zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach, ale nie czytam cudzych wiadomości i mógłbyś ich proszę tutaj nie cytować, bo to jest okropne. Żadna z tych pań nie upoważniła Cie do tego, abyś upubliczniał waszą korespondencję.

Nie szukajmy problemu na sile, nic zlego się nie dzieje. To tak jak gdyby zakazac plotek.

1,601

A ja myślę ze bardzo się mogą zawieść 40 łatki . które szukają dojrzałości akurat wśród wolnych rówieśników..
Ci dojrzali zostali w związkach. No chyba że kobiety ich zostawiły. Są oczywiście wyjątki.
Co komu imponuje to sprawa indywidualna oczywiście i na szczęście.
Ale na pewno nie można postawić znaku równości miedzy wiekiem i dojrzałością.
Ani w jedną ani w 2 stronę smile

1,602

Ela210 napisał/a:

A ja myślę ze bardzo się mogą zawieść 40 łatki . które szukają dojrzałości akurat wśród wolnych rówieśników..
Ci dojrzali zostali w związkach. No chyba że kobiety ich zostawiły. Są oczywiście wyjątki.
Co komu imponuje to sprawa indywidualna oczywiście i na szczęście.
Ale na pewno nie można postawić znaku równości miedzy wiekiem i dojrzałością.
Ani w jedną ani w 2 stronę smile

Nie dojrzały może być 40 latek jak i 50 latek jak i 60 latek. Trzeba poznać człowieka najpierw.

1,603

hej!:)
john.doe i różnica wieku, o tym już w kilku tematach pisałem, jaką mam opinię:) m.in. tutaj https://www.netkobiety.pl/t118077.html i młodszym dziewczynom może podobać się nie tyle pozycja społeczna i aspekty materialne do których nawiązywał Burzowy, ale także to że masz raczej szerokie zainteresowania i możesz być ciekawy ogólnie (sądząc po postach na forum) napisz jak ta relacja się rozwinie, bo chyba cały czas są na to szanse w przypadku tamtej dziewczyny z podróży z kolegami, wtedy będzie można pisać więcej:)

anderstud i cytaty - tutaj sam czasem mam wątpliwości, wydaje mi się że nie ma problemu gdy cytat jest anonimowy, chociaż w swoich postach mimo to unikam takich cytatów. jeśli to wstawiam swoje albo streszczam co znajdowało się w otrzymanej odpowiedzi gdy nie ma możliwości powiązania streszczenia z konkretną osobą np. za pomocą wyszukiwarki google

sonyXperia nie wiem czy masz rację w odniesieniu do Burzowego a w czyimś imieniu trudno się wypowiadać, ale u mnie trochę jest to prawda, mogłem lepiej zaplanować pierwsze lata studiów i nie ma się co oszukiwać, chociaż pretensje mogę mieć do siebie a nie do dziewczyn mających wymagania, raczej staram się wyciągać wnioski i wykorzystywać w przyszłości. A jakie osiągnięcia masz na myśli, jeśli nie kariera i dochody?:)

1,604 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-05-05 14:14:55)

rossanka napisał/a:

Oj oj znajomy niech nie będzie taki pewny, bo się jeszcze może zdziwić big_smile

No ja nie mam zdania, nigdy nie spałem z kobietą starszą niż 34 lata.

nudny.trudny napisał/a:

john.doe i różnica wieku, o tym już w kilku tematach pisałem, jaką mam opinię:) m.in. tutaj https://www.netkobiety.pl/t118077.html i młodszym dziewczynom może podobać się nie tyle pozycja społeczna i aspekty materialne do których nawiązywał Burzowy, ale także to że masz raczej szerokie zainteresowania i możesz być ciekawy ogólnie (sądząc po postach na forum) napisz jak ta relacja się rozwinie, bo chyba cały czas są na to szanse w przypadku tamtej dziewczyny z podróży z kolegami, wtedy będzie można pisać więcej:)

Wiesz jest bardzo miłą dziewczyną, mamy dużo wspólnego, tylko problem jest ze mną, nie potrzebuję plasterka. Najpierw muszę oczyścić się z Ex.

1,605 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-05-05 15:31:54)

nudny.trudny napisał/a:

sonyXperia nie wiem czy masz rację w odniesieniu do Burzowego a w czyimś imieniu trudno się wypowiadać, ale u mnie trochę jest to prawda, mogłem lepiej zaplanować pierwsze lata studiów i nie ma się co oszukiwać, chociaż pretensje mogę mieć do siebie a nie do dziewczyn mających wymagania, raczej staram się wyciągać wnioski i wykorzystywać w przyszłości. A jakie osiągnięcia masz na myśli, jeśli nie kariera i dochody?:)

@nudny.trudny

Przekaz Burzowego jest jasny - według niego kobiety lecą na "starszych" facetów z uwagi na ich "kasę"  i "pozycję zawodową"  tłumacząc to jednym słowem  - dojrzałość. Pomijając już to, że Burzowy nie precyzuje od jakiego wieku facet jest "starszy", ile ma wynosić ta "kasa" oraz jakie zawody i stanowiska należy rozumieć pod pojęciem "pozycja zawodowa", to ani jedno ani drugie, nie ma nic wspólnego z dojrzałością, której kobiety u mężczyzn szukają.

Oczywistym przecież jest, że mężczyzna może posiadać obie cechy lub tylko jedną z nich, i to jeszcze relewantną, bo wyborem kobiety jest, co stanowi dla niej wartość.

1,606 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-05-05 15:44:29)

SonyXperia napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

@nudny.trudny

Przekaz Burzowego jest jasny - według niego kobiety lecą na "starszych" facetów z uwagi na ich "kasę"  i "pozycję zawodową"  tłumacząc to jednym słowem  - dojrzałość. Pomijając już to, że Burzowy nie precyzuje od jakiego wieku facet jest "starszy", ile ma wynosić ta "kasa" oraz jakie zawody i stanowiska należy rozumieć pod pojęciem "pozycja zawodowa", to ani jedno ani drugie, nie ma nic wspólnego z dojrzałością, której kobiety u mężczyzn szukają.

Oczywistym przecież jest, że mężczyzna może posiadać obie cechy lub tylko jedną z nich, i to jeszcze relewantną, bo wyborem kobiety jest, co stanowi dla niej wartość.

Ależ skąd, my nic nie wybieramy! My po prostu jesteśmy zaprogramowane przez biologię!

A poważniej, przekaz Burzowego ma też inne znaczenie - potrzeba wyjaśnienia sobie swoich niepowodzeń; przyczyn zawsze łatwiej szuka się w tej sferze, na którą nie ma się wpływu, niż w tym, na co się go ma.

Nie jeden tylko Burzowy sabotuje własne możliwości. Powiedziałabym, że to typowa przypadłość.

1,607

niepodobna napisał/a:

Ależ skąd, my nic nie wybieramy! My po prostu jesteśmy zaprogramowane przez biologię!

Zaprogramowanie przez biologie, nie wyklucza związku kobiety ze starszym facetem, taki osobnik może mieć przecież dobre geny.

1,608

Mystery_ napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Zaprogramowanie przez biologie, nie wyklucza związku kobiety ze starszym facetem, taki osobnik może mieć przecież dobre geny.

Wg teorii Burzowego nie wyklucza, tylko determinuje szukanie starszych.

1,609

SonyXperia napisał/a:

Przekaz Burzowego jest jasny - według niego kobiety lecą na "starszych" facetów z uwagi na ich "kasę"  i "pozycję zawodową"  tłumacząc to jednym słowem  - dojrzałość. Pomijając już to, że Burzowy nie precyzuje od jakiego wieku facet jest "starszy", ile ma wynosić ta "kasa" oraz jakie zawody i stanowiska należy rozumieć pod pojęciem "pozycja zawodowa", to ani jedno ani drugie, nie ma nic wspólnego z dojrzałością, której kobiety u mężczyzn szukają..

A co jak jest tylko starszy ale bez kasy i pozycji zawodowej? Co wtedy?
smile
I jaka to jest pozycja zawodowa? Prezes firmy, czy właściciel sieci warzywniaków?  Profesor na uczelni czy właściciel restauracji? A kasa? Od ilu będzie kasiasty?  Od 3000, 8000, 15000 zł /mc ?
Jedynie wiek jest bezsporny.,chociaż  jaka jest górna granica, tzn od kiedy facet zrobi się "za stary" ? Mimo kasy i pozycji zawodowej?  smile

1,610

rossanka napisał/a:
john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ja bym uważała na takie żarciki, bo z tej  drugiej strony mogą być bardziej bolesne wink

nudny.trudny - tak, o to mi chodziło, aby nie cytować, tylko streszczać, bez podawania nicków.

1,611

mallwusia napisał/a:
rossanka napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Ja bym uważała na takie żarciki, bo z tej  drugiej strony mogą być bardziej bolesne wink

big_smile już to pisałam,  lepiej się śmiać niż płakać.

1,612

rossanka napisał/a:

I nagle cisza jak makiem zasiał... to właśnie to jest wtedy smile
Jeśli zdrowa laska powiedzmy 30 letnia ma do wyboru 30 latka, 35 latka, 40 latka, 45 latka i 50 latka,
widząc ich wszystkich tylko w spoconym dresie na siłowni i nie wiedząc nic o ich statusie, kasie oraz pozycji,
znając tylko wiek z karty klienta, to pozwólcie niech sam zgadnę, którego z nich wybierze, żeby on mógł wybrać ją...
No nie wiem, naprawdę, a Ty jak myślisz Ross?

mallwusia napisał/a:

o to mi chodziło, aby nie cytować, tylko streszczać, bez podawania nicków.

Bez obaw, nicki są tak spreparowane, żeby nie można było tych dziewczyn odnaleźć,
a suche streszczenie wiadomości nie oddaje w pełni klimatu i kontekstu, więc w zasadzie mija się z celem.
No ale spoko, nie muszę tych treści tu zamieszczać, no problemo.

1,613

anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

Jeśli zdrowa laska powiedzmy 30 letnia ma do wyboru 30 latka, 35 latka, 40 latka, 45 latka i 50 latka,
widząc ich wszystkich tylko w spoconym dresie na siłowni i nie wiedząc nic o ich statusie, kasie oraz pozycji,
znając tylko wiek z karty klienta, to pozwólcie niech sam zgadnę, którego z nich wybierze, żeby on mógł wybrać ją...

W sumie dawno nie grałam w toto-lotka.
Ene due rike fake
torba borba ósme smake
eus deus kosmateus
i morele baks

Liczyłam od końca tongue

1,614

anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

o.

Myślę,  że wybrałabym  tego, przy którym dobrze bym się czuła i mogła być sobą, a na dodatek byłoby zainteresowanie i wnętrzem,  tzn jako osobą,  oraz pociag fizyczny  (do tej pory niedoceniany). I najlepiej jakby zainteresowanie było w koncu  obustronne.
Co do wieku, to jak miałam 30 lat "celowalam" W 30,  35, góra 40 latka, ale to był max.

Wiecie co, tak zmieniając temat,  myślę,  że błędne było moje założenie,  że fizycznośc nie odgrywa tak dużej roli, że jak kogoś polubie, to z czasem może mi się spodobać i fizycznie i wystąpi tzw chemia.  Tzn nie musi być to od pierwszego razu, bo co to to nie, ale powiedzmy jak się spotykamy raz, drugi,  piaty  i nic i czuje się jakbym z bratem była,  to nic z tego nie będzie,  chociaż nie wiem jakbym się zmuszała.

Finanse musi mieć,  ale na zasadzie, że się sam utrzymuje, a nie siedzi  w kieszeni u rodziców emerytów,  albo ma kupę długów bo powydawał  kasę na pierdoły,  albo oczekuje, że znajdzie sobie kobietę,  która będzie go utrzymywać.  O na pewno nie.
W sumie szukam kogoś podobnego do siebie. Żeby był w tym temacie samowystarczalny.

1,615 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-05-05 17:35:16)

SonyXperia napisał/a:
Burzowy napisał/a:

To źle Ci się wydaje, ale bronisz swojego tyłka, to zrozumiałe. Chociaz ataku nie było, więc skąd to poruszenie?

1,616 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-05-05 17:50:24)

Burzowy napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Burzowy napisał/a:

To źle Ci się wydaje, ale bronisz swojego tyłka, to zrozumiałe. Chociaz ataku nie było, więc skąd to poruszenie?

W odpowiedzi na post o tym, że starszy jest lepszy, bo dojrzały itd. to kit, zasłona dla pozycji, pieniędzy i niczego więcej?

To ujmę to inaczej. Zazwyczaj z wiekiem każdy z nas nabywa cechy, którymi nie mógł  wykazać się w młodości. Cechy te zazwyczaj związane są z nabywaniem z biegiem czasu tzw. doświadczenia życiowego. Z wiekiem, co jest zrozumiałe, następuje nie tylko ugruntowanie pozycji zawodowej, jeśli ktoś oczywiście robi karierę.
Osoby "starsze" są zazwyczaj bardziej wyważone w poglądach, przejawiają więcej zrozumienia i akceptacje dla różnych sytuacji życiowych, znają swoje możliwości i ograniczenia.
I uwierz mi na słowo, że człowiek zmienia się z biegiem lat. Kształtuje się jego charakter, światopogląd. Zmienia się nie tylko stan jego finansów wprost proporcjonalnie do rozwoju kariery życiowej.
To jest to wszystko co nazywa się dojrzałością. Można to zawrzeć w doświadczeniu życiowym, o którym można mówić dopiero na pewnym etapie życia.

1,617

rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:
rossanka napisał/a:

Duża klatka mały ptaszek?

1,618

Z wiekiem jedyne z czym się zgodzę to ze nabywa się trochę dystansu.. Innych rzeczy niekoniecznie. Mialas wyjątkowe szczęście Sony spotykając tyle dojrzałości u osób starszych bo ja obracam się w rożnych środowiskach i nie widzę takiej zależności. Tak samo spotkałam wiele młodych osób które przeszły juz tysiące kilometrów mentalnych jak i 60 latkow co nie zrobili kroku..

1,619

john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Oj John John.

1,620

Tak wziąłem się dziś za zrobienie tego profilu i już mi się nie chce, już widzę podobne pytania, podobne odpowiedzi, nudne seryjne spotkania. Do tego umówię się, zobaczę że laska mi się nie podoba i co w tył zwrot i sayonara. Znam się z kultury będę musiał posiedzieć i tracić czas... Mój kumpel kiedyś w akcie desperacji skorzystał z jakiejś agencji matrymonialnej, przez miesiąc się spotykał i jedna gorsza od drugiej. Czuje się jak desperat. Czuję, że te portale to totalnie nie moja bajka...

Chyba dam losowi szanse, I dare you !

1,621

john.doe80 napisał/a:

Tak wziąłem się dziś za zrobienie tego profilu i już mi się nie chce, już widzę podobne pytania, podobne odpowiedzi, nudne seryjne spotkania. Do tego umówię się, zobaczę że laska mi się nie podoba i co w tył zwrot i sayonara. Znam się z kultury będę musiał posiedzieć i tracić czas... Mój kumpel kiedyś w akcie desperacji skorzystał z jakiejś agencji matrymonialnej, przez miesiąc się spotykał i jedna gorsza od drugiej. Czuje się jak desperat. Czuję, że te portale to totalnie nie moja bajka...

Dobrze zrozumiałam, ze szukasz przez internet?

1,622

rossanka napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Dobrze zrozumiałam, ze szukasz przez internet?

No chciałem spróbować czegoś nowego, ale już mnie to znudziło. Więc odpowiem NIE.

1,623

john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

taaa, a szympansy mają 4x większe jądra od goryli wink

A co do portali, to może sam opis, bez zdjęcia? Taki test, czy przyciągasz kogoś, kto nie widzi czarującego uśmiechu smile

1,624 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-05 20:25:04)

hej;) john.doe80 też się zgadzam:)

SonyXperia napisał/a:

dojrzałością, której kobiety u mężczyzn szukają

o tej dojrzałości chętnie bym poczytał więcej, nadal nie do końca rozumiem to pojęcie mimo kilku miesięcy na forum:)ale pewnie jest dużo tematów o tym, później sobie poszukam

john.doe80 napisał/a:

No chciałem spróbować czegoś nowego, ale już mnie to znudziło. Więc odpowiem NIE.

"krótko" tam byłeś zatem;) czyli zostają inne możliwości niż internetowe:)

a u mnie:
1. dziewczyna z portalu do której wiadomość cytowałem nie odpisała, bo ... pewnie coś źle kliknąłem i nie wysłało się:D a drugi raz już nie znajdę jej profilu:)
2. 34-latka napisała dzisiaj po kilkudniowej przerwie i zapytała dość wprost, co u mnie i czy mam chęć z nią rozmawiać bo nie wie czy się nie narzuca, odpowiedziałem że nie i wszystko ok. Nie wiem skąd takie pytanie:)bo rozmowy z nią były najciekawsze, też znam ją dłużej niż standardowo trwały moje internetowe znajomości (na ogół po kilku tygodniach wychodziły jakieś znaczące różnice) i ma pomysł na spotkanie odbiegający od normalności a to podobało mi się.
3. na innej stronie (nie randkowej ale podobnej) dziewczyna młodsza ode mnie, studentka trudnego kierunku, która nigdy nie była w związku, zacząłem rozmawiać o temacie związanym z jednym z rodzajów produktów spożywczych:) później na temat kierunku studiów, znała specjalistyczną literaturę którą ja interesowałem się dawniej, oczywiście nic z tego nie rozumiałem:)
4. dziewczyna 32-letnia z dużego miasta, zagadałem też w jakiś głupi sposób (coś o kolorach w informatyce czyli RGB od 0 do 255), interesuje się jakimiś festynami związanymi z zagranicznymi komiksami, zwróciła na mnie uwagę bo byłem jednym z nielicznych który zagadał inaczej niż coś rodem z jakichś 90 twarzy, to chyba jest jakaś bajka animowana. Można powiedzieć że jest o wiele więcej ciekawych tematów niż praca i kariera i na takich można się skupiać:) wprawdzie w moim wykonaniu z różnym skutkiem, ale i tak jest ciekawie:)
john.doe na pewno nie musi tak być, żeby spotkania były nudne:) rozmowy tak samo nie muszą:) co opisałem powyżej, no i wygląd też widzisz na zdjęciu nie musząc czekać do realnego spotkania. Wybór jest Twój, na pewno są wady i zalety:)

1,625

nudny.trudny  To jest kolejny Twój post roku tutaj big_smile big_smile big_smile

Posty [ 1,561 do 1,625 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024