Chcę odejść od żony po 15 latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chcę odejść od żony po 15 latach

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

66

Odp: Chcę odejść od żony po 15 latach

Co masz na myśli "bez niej"? Dzięki

Zobacz podobne tematy :

67

A co myślicie o separacji? Życie pod jednym dachem obok siebie. Dać sobie czas na przemyślenie. Tylko jak długo? Miesiąc? 3?

68

Ja ci powiem, odejdź od niej jak najszybciej. Zmarnowałes kobiecie 15 lat, zrobiłes jej trójkę dzieci, wpędziłes w lata, przez ten cały czas zauroczałes się innymi kobietami, żadna cię nie chciala a teraz jakaś chce? Korzystaj z okazji, że jakas ofiara losu chce takiego niezgułę z alimentami na karku i zostaw w koncu tę kobietę, twoją zonę, która ci dzieci rodziła z nadzieją, że dotrwacie razem do starosci. Może gdy ją zostawisz teraz, to gdy cię juz opłacze i pozegna to spotka kogos, kto będzie jej wart. Jesli znowu przy niej zostaniesz z tymi swoimi rozterkami, to znowu będziesz kłamal, oszukiwal, znowu żył z nią bo nic lepszego ci się w życiu nie trafiło. Zadbaj o siebie i zostaw swoją zonę w spokoju wreszcie. Tylko odejdź z godnością, nie jak tchórz, ktory będzie jej robił nadzieje. Chociaz nie spodziewam się tego po tobie.

69

Chcesz odejść i błogosławieństwa szukasz na forum? Nie masz odwagi się podpisać pod własnymi decyzjami, czy co?

70 Ostatnio edytowany przez Peter4x (2019-09-29 00:06:16)

A ja się zastanawiam czy przed ślubem dawno temu partnerka prawda111 też wykazywała takie cechy, czy też zmieniła się dopiero jak już byli razem. Jeżeli to drugie to moim zdaniem prawda111 ponosi połowę winy i tak jak inni tutaj piszą, zmarnował kobiecie kilkanaście lat życia.

71

Salomonka i niepodobna - Panie chyba piszą nie do mojego problemu.. Ja włączyłem się w istniejący wątek i nie jestem tym, który zaczynał..

72

prawda111 napisał/a:

Salomonka i niepodobna - Panie chyba piszą nie do mojego problemu.. Ja włączyłem się w istniejący wątek i nie jestem tym, który zaczynał..

Ja do autora wątku.

73

Peter4x - ja nie mówię, że jestem bez winy. Owszem gdybym od początku postawił granice to albo byłoby normalnie albo byłbym z kimś innym.
Ja tutaj proszę o rady na przyszłość a nie osądzanie przeszłości..

74

prawda111 napisał/a:

Peter4x - ja nie mówię, że jestem bez winy. Owszem gdybym od początku postawił granice to albo byłoby normalnie albo byłbym z kimś innym.
Ja tutaj proszę o rady na przyszłość a nie osądzanie przeszłości..

To naucz się czytac, to tez jakaś przyszlość:) Albo założ osobny watek, nie będzie bałaganu.

75

No masz rację. Tak mogłem zrobić.

76 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-09-29 17:05:54)

Też miałam podobne problemy w związku, z tą różnicą, że bez dzieci. Nie wiem jak można z takim bagażem myśleć o odejściu od rodziny. U nas zaczęło się to jak nie poświęcaliśmy sobie zbyt dużo czasu. Wspólne rozmowy, plany, pasje bardzo wzbogacają związek, jeżeli się w niego nie inwestuje to wiadomo, że w końcu się coś popsuje, ale nie jesteśmy dziećmi przecież, wiemy co to szacunek i prawdziwa miłość, która zdarza się tylko raz. Ja bym się zastanowiła na twoim miejscu co wolisz, pielęgnować swój związek czy krótki romans z pierwszą lepszą kobietą. Skoro założyłeś rodzinę to nie bądź teraz tchórzem i nie wycofuj się bo jest ciężko. Mobilizujcie się nawzajem do zmian. W tym może was nakierować specjalista, tak jak nas parę lat temu. Poszliśmy na terapie do kliniki SPAM, nie było łatwo na początku, teraz niczego nie żałuję i dalej jesteśmy razem:)

77

Bagażem bym tego nie nazwał.. Ale dziękuję za wypowiedź.

78

prawda111 napisał/a:

Bagażem bym tego nie nazwał.. Ale dziękuję za wypowiedź.

A jak jest teraz?

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chcę odejść od żony po 15 latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024