Metyl napisał/a:I_see_beyond napisał/a:Absolutnie streszczeń nie będzie! To dopiero jest "brak szacunku" dla smarującego posty! 
Śmiało, dyskutuj ... 
Nawet dla mnie nie będzie streszczeń? 
Dyskusja? Czy ja wiem czy to dobre słowo...
W każdym razie - Alone polecał Marsjanina i Interstellar. Cóż...
Oba widziałem jednokrotnie i już jakiś czas temu. Ani jeden ani drugi mnie nie zachwycił. Marsjanin to taki 'spoko film' na raz, do obejrzenia przy coli i popcornie jak ma się ochotę na lekkie, przyjemne i niespecjalnie angażujące filmidło. Takie 5/10 jak dla mnie. Tzn inaczej...ogląda się to dobrze ale to taki twór bez większej głębi i przesłania. Ja się zawiodłem sporo ale jeśli ktoś takich oczekiwań nie ma to obejrzy, dobrze się pobawi i...zapomni najprawdopodobniej za tydzień czy miesiąc.
Co do Interstellara - jak wspominałem, oglądałem raz. Pamiętać za wiele nie pamiętam, pamiętam za to, że (najwyraźniej) film mnie przerósł bo albo jestem zbyt prostym człowiekiem i nie rozumiem przesłania (?) tam zawartego albo zwyczajnie nic zachwycającego w tym tworze nie było. Kompletnie się od tego filmu odbiłem, po prostu obejrzałem, wyłączyłem, zapomniałem. O ile taką np: Odyseję kosmiczną Kubricka mimo różnorakich dziwactw i wielu lat na karku lubię tak IS do mnie zupełnie nie przemówił.
No dobra Marsjanin to film na raz, ale dla mnie wszystkie filmy są takie... I książka była ciekawsza...
Ale przesłania Interstellara to kolega nie zrozumiał.
Nolan robi bardzo dobre filmy i szkoda, że nie będzie części drugiej.
Każdy ma inny gust i nie muszą mi się podobać filmy, które dla innych były 10/10 na filmwebie, powiem więcej często podobają mi się te filmy, które oceniają tam 6,7/10.... Ale moim zdaniem każdy powinien sam obejrzeć film by wyrobić sobie zdanie, a nie kierować się zdaniem innych... Ja tylko napisałem jakie filmy mi się podobały...
Tak apropo tego co napisał rh72,
O ile nowe gwiezdne wojny to dla mnie gniot i odgrzewany kotlet, o tyle Łotr 1 był całkiem niezłym filmem.
Jeszcze z dobrych filmów mogę polecić (oba trzymaj w niepewności i nie wiadomo co jest prawdą, a co nie
)
Zaginioną dziewczynę http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dz … 014-695409
Cloverfield Lane 10 http://www.filmweb.pl/film/Cloverfield+ … 016-714080
Clovefield zdaniem, niektórych ma rozczarowujące zakończenie, ale moim zdaniem pasuję do filmu... Zresztą dla mnie wszystkie filmy i książki są na raz.
Szkoda życia na powtarzanie tego co było. 
No i "Lobster" fajny i dobry film moim zdaniem, który pokazuję jakim absurdem jest, że ludzie muszą być w związku i do czego ludzie zdolni są w imię miłości i zazdrości...