Jak sprawdzić czy facet mnie traktuje poważnie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawdzić czy facet mnie traktuje poważnie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Jak sprawdzić czy facet mnie traktuje poważnie ?

Trafiłam na facebooku na faceta który jest o 14 lat ode mnie starszy. Pisze mi się z nim dobrze. Mamy podobne zainteresowania i poglądy.
Tylko nie wiem czy on mnie traktuje poważnie. Ja lat mam 25. Wspomniałam mu że szukam obecnie pracy i mi mówił że w Urzędzie Miejskim w którym on pracuje będą oferty pracy to mam wysłać cv jak będą oferty a on mi po znajomości pomoże by mi się udało coś znaleźć.
Trafiłam kiedyś na oszusta matrymonialnego i w dużej mierze obawiam się czy on taki sam nie jest. O seksie nie rozmawiamy. O dupie maryni i o życiu.
Co prawda wiem co nieco o nim ale mam wątpliwości. Nigdy nie pisałam z nikim a mam tak że ze starszymi od siebie osobami dobrze mi się rozmawia.
Nie mam też doświadczenia w relacjach międzyludzkich. Byłam zawsze samotnikiem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak sprawdzić czy facet mnie traktuje poważnie ?

Proste: czy ma żonę... wink

3 Ostatnio edytowany przez serena66 (2016-10-09 19:29:15)

Klio napisał/a:

Proste: czy ma żonę... wink

Nie. Jest wolny. Wspomniałam mu że idę jutro na rozmowę o staż jako pracownik biurowy. On to wierzy we mnie, że mi się uda. Z tego co pytałam czemu jest singlem to mi napisał że tak wyszło. Ma brata w Angli. Pracuje w Urzędzie Miejskim w Gdańsku.

4

W takim razie sprawdzisz dopiero z czasem. Z czasem poznasz go lepiej. Z czasem dopiero przekonacie się nawzajem czy to coś poważnego, czy dobra znajomość.

5

Ale co dokładnie on ma traktować poważnie? Jakąś laskę z internetu, z którą sobie od czasu do czasu popisze? Widzieliście się chociaż raz?

6

Klio napisał/a:

W takim razie sprawdzisz dopiero z czasem. Z czasem poznasz go lepiej. Z czasem dopiero przekonacie się nawzajem czy to coś poważnego, czy dobra znajomość.

On też podobnie twierdzi że okaże się z czasem czy by coś z tego było.

CatLady -> Od kilku dni ze sobą piszemy. Dopiero się mamy pierwszy raz zobaczyć. Jeszcze się nie widzieliśmy.

7

serena66 napisał/a:

CatLady -> Od kilku dni ze sobą piszemy. Dopiero się mamy pierwszy raz zobaczyć. Jeszcze się nie widzieliśmy.

Serena jak Cię proszę... To Ty mu poematy już pisałaś jak to bardzo poważnie podchodzisz do znajomości z internetów i jak to potrzebujesz deklaracji... Ty się prosisz wręcz o skrzywdzenie... Jestem biedną sierotką i nie wiem co robię, przygarnij mnie, ale tak na poważnie... Desperacja level hard.

8

Klio napisał/a:
serena66 napisał/a:

Serena jak Cię proszę... To Ty mu poematy już pisałaś jak to bardzo poważnie podchodzisz do znajomości z internetów i jak to potrzebujesz deklaracji... Ty się prosisz wręcz o skrzywdzenie... Jestem biedną sierotką i nie wiem co robię, przygarnij mnie, ale tak na poważnie... Desperacja level hard.

Raz tylko rozmawialiśmy coś o tym ale tak o tym nie gadamy. Sama się obawiam czy coś z tego by było. Nie nawiązując do innych spraw. Trudno bym tego nie bagatelizowała jak mi w domu gadają żartobliwie o szwagrze. Zapewne się ktoś spyta czy o nim myślę. W ogóle o nim nie myślę. Jedynie mi się z nim dobrze gada. Mam tak niestety że z osobami starszymi od siebie rozmawia mi się dobrze. Ale nie czuję do niego chemii.
Trafiłam na niego w grupie dla singli na facebooku. Brakuje mi jakiegoś kontaktu z ludźmi a rówieśnicy mają swoich znajomych, paczki, drugie połówki. Ja tego nigdy nie miałam. To pierwsza moja taka znajomość.

9

poznawanie przyjaciół nie działa w dwie strony; ktoś będąc z nami w gorszych chwilach nie odejdzie gdy będzie lepiej

10 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-10-09 19:52:25)

Jak Ty chcesz poczuć jakąkolwiek chemię, skoro go na oczy nie widziałaś? Zaczęłabym się bać gdybyś poczuła w ten sposób chemię...
Nie rozumiem takiego prowadzenia znajomości. Już na wstępie zaznaczanie, że to ma być coś poważnego i nie skrzywdź mnie. Już na wstępie wywieranie presji i na niego i na siebie. Już na wstępie zaznaczenie do czego ta znajomość ma służyć i nawet nie pozwolenie sobie na zwykłe poznanie. Teraz cokolwiek by nie zrobił, a co nie byłoby dokładnie po Twojej myśli zostanie odebrane jako krzywda... Szczerze powiem, że zachowanie jakie prezentujesz dla mnie byłoby wielką i jasną jak nie wiem co czerwoną lampką...

11

Klio napisał/a:

Jak Ty chcesz poczuć jakąkolwiek chemię, skoro go na oczy nie widziałaś? Zaczęłabym się bać gdybyś poczuła w ten sposób chemię...
Nie rozumiem takiego prowadzenia znajomości. Już na wstępie zaznaczanie, że to ma być coś poważnego i nie skrzywdź mnie. Już na wstępie wywieranie presji i na niego i na siebie. Już na wstępie zaznaczenie do czego ta znajomość ma służyć i nawet nie pozwolenie sobie na zwykłe poznanie. Teraz cokolwiek by nie zrobił, a co nie byłoby dokładnie po Twojej myśli zostanie odebrane jako krzywda... Szczerze powiem, że zachowanie jakie prezentujesz dla mnie byłoby wielką i jasną jak nie wiem co czerwoną lampką...

Nie czuję nawet chemii. Mi myśli bardziej zaprząta znalezienie pracy, pasji niż on.
Na grupie dla singli dla niego trafiłam a tam ludzie bardziej szukają kogoś do związku.
Co do tego co nie byłoby po mojej myśli tylko, że kiedyś trafiłam na oszusta matrymonialnego i on mi o seksie głównie opowiadał. Że mu się śniło że go ze mną robił i mam obawy czy z tym facetem tak samo by nie było. Bo tamten mi też gadał że jest kierowcą, że interesuje go motoryzacja.
U tego faceta z którym teraz pisze to tyle co wiem to to, że interesują go sporty motorowe.
A poznawanie się to nie polega na rozmowach o życiu ?. Przyznaję nie rozumiem tych schematów znajomości bo nie miałam nigdy okazji się nauczyć. A sexu bym nie chciała i tak uprawiać. Boje się. Wpakowałabym się w problemy pt. ciąża a dopiero jestem na początku kariery zawodowej, mam swoje życiowe plany.

12

Teraz wychodzi pełno sprzeczności. Wysyłasz mu jasne sygnały, że liczysz na poważny związek, jednocześnie nie chcesz się angażować i nie przewidujesz seksu w razie gdybyś się z nim związała. Twoje podejście do ciąży/seksu/antykoncepcji mówi mi, że jesteś jeszcze strasznie niedojrzała, a oczekujesz dojrzałości od niego.
Jeden erotoman-gawędziarz stał się dla Ciebie wzorem relacji damsko-męskich...
Proponuję tak na luzie zacząć poznawać ludzi i otrzaskać się z relacjami, bo rzeczywiście masz spore braki. Nie nastawiaj się na związki, ani też nie nastawiaj innych, jeśli związku nie chcesz.
Najpierw przemyśl sama czego ty kobieto chcesz?

13 Ostatnio edytowany przez serena66 (2016-10-09 20:19:05)

Klio napisał/a:

Teraz wychodzi pełno sprzeczności. Wysyłasz mu jasne sygnały, że liczysz na poważny związek, jednocześnie nie chcesz się angażować i nie przewidujesz seksu w razie gdybyś się z nim związała. Twoje podejście do ciąży/seksu/antykoncepcji mówi mi, że jesteś jeszcze strasznie niedojrzała, a oczekujesz dojrzałości od niego.
Jeden erotoman-gawędziarz stał się dla Ciebie wzorem relacji damsko-męskich...
Proponuję tak na luzie zacząć poznawać ludzi i otrzaskać się z relacjami, bo rzeczywiście masz spore braki. Nie nastawiaj się na związki, ani też nie nastawiaj innych, jeśli związku nie chcesz.
Najpierw przemyśl sama czego ty kobieto chcesz?

Racja mam braki w tych kwestiach. Sama sobie tak myślę że niepotrzebnie dopisałam się do grupy dla singli a tam ludzie szukają kogoś do związku. Skoro ja sama nie mam doświadczenia w związkach i relacjach. No cóż. Człowiek uczy się na błędach.

14

To nie jest błąd o ile chcesz związku. Czy tego chcesz? Odpowiedz sobie na spokojnie do czego dążysz i dopiero działaj.

15

Klio napisał/a:

To nie jest błąd o ile chcesz związku. Czy tego chcesz? Odpowiedz sobie na spokojnie do czego dążysz i dopiero działaj.

Co do związku to we mnie są takie problemy że z jednej strony brakuje mi bratniej duszy (i co roku muszę słuchać życzeń bym sobie kogoś znalazła) ale z drugiej boje się że coś mu powiem i go zranię. Nie mam dobrych doświadczeń w znajomościach. Jestem samotnikiem takim.
A na co dzień bardziej się skupiam na innych priorytetach. Znalezienie stażu, rozwijanie pasji.

16

Wszystko da się połączyć. Nie musisz rezygnować ze wszystkiego dla związku. Nikt tak nie robi (...zdrowy wink ). Samotnikiem nie przestaniesz być z obecnym podejściem... Nie bój się tak życia. Żyj, pozwól sobie na to. Będą wzloty i upadki. Zarówno pierwsze, jak i drugie to naturalna kolej rzeczy. Ciągłe asekurowanie się pomoże Ci na uniknięcie i pierwszego i drugiego, ale ominie Cię życie...

17 Ostatnio edytowany przez serena66 (2016-10-09 20:38:58)

Klio napisał/a:

Wszystko da się połączyć. Nie musisz rezygnować ze wszystkiego dla związku. Nikt tak nie robi (...zdrowy wink ). Samotnikiem nie przestaniesz być z obecnym podejściem... Nie bój się tak życia. Żyj, pozwól sobie na to. Będą wzloty i upadki. Zarówno pierwsze, jak i drugie to naturalna kolej rzeczy. Ciągłe asekurowanie się pomoże Ci na uniknięcie i pierwszego i drugiego, ale ominie Cię życie...

Sama mam dlatego obawy bo zawsze byłam samotnikiem. Napisałam facetowi żeby nie robił sobie nadzieji. Z jednej strony bym chciała z kimś być, mieć bratnią duszę ale z drugiej coś palnę i go zranię jeszcze. To mu napisałam że z jednej strony bym chciała być z kimś ale z drugiej się boję że go zranię.
Nie mam doświadczenia w relacjach z ludźmi. Mam tak z szukaniem pracy teraz. Co prawda są wzloty bo raz mi się udało znaleźć ale i są upadki bo tej pracy nie ma.
Co do rezygnowania ze wszystkiego. Złe wzorce mam z domu.

18

serena66 napisał/a:

Sama mam dlatego obawy bo zawsze byłam samotnikiem. Napisałam facetowi żeby nie robił sobie nadzieji. Z jednej strony bym chciała z kimś być, mieć bratnią duszę ale z drugiej coś palnę i go zranię jeszcze. To mu napisałam że z jednej strony bym chciała być z kimś ale z drugiej się boję że go zranię.

Serena nie bój się tak, bo przez ten strach niczego nie zrobisz, niczego nie zmienisz, a ewidentnie chcesz, choć skonfliktowana wewnętrznie z Ciebie osoba... Daj sobie i innym szansę. Przy czym to dodam przypis wink : są osoby, które nie zasługują na szanse i nie obawiaj się również nie dawania szans tym, którzy Ci nie pasują (vide: erotoman-gawędziarz). Pamiętaj nie tylko o uczuciach i krzywdach innych. Zwróć uwagę również na swoje.

serena66 napisał/a:

Nie mam doświadczenia w relacjach z ludźmi. Mam tak z szukaniem pracy teraz. Co prawda są wzloty bo raz mi się udało znaleźć ale i są upadki bo tej pracy nie ma.

Wzięłaś to bardzo dosłownie big_smile Bardziej chodziło mi o relacje, ale właściwie można zaaplikować to do wszystkiego.

serena66 napisał/a:

Pracowałaś nad tym sama? Jeżeli potrzebujesz pomocy w tym zakresie to nie obawiaj się po nią zwrócić. Skieruj się na terapię, porozmawiaj z psychologiem itp. Cokolwiek, co pomoże Ci z tym z czym się zmagasz. Nie musisz zmagać się z tym sama.

19

Klio napisał/a:
serena66 napisał/a:

Serena nie bój się tak, bo przez ten strach niczego nie zrobisz, niczego nie zmienisz, a ewidentnie chcesz, choć skonfliktowana wewnętrznie z Ciebie osoba... Daj sobie i innym szansę. Przy czym to dodam przypis wink : są osoby, które nie zasługują na szanse i nie obawiaj się również nie dawania szans tym, którzy Ci nie pasują (vide: erotoman-gawędziarz). Pamiętaj nie tylko o uczuciach i krzywdach innych. Zwróć uwagę również na swoje.

serena66 napisał/a:

Wzięłaś to bardzo dosłownie big_smile Bardziej chodziło mi o relacje, ale właściwie można zaaplikować to do wszystkiego.

serena66 napisał/a:

Pracowałaś nad tym sama? Jeżeli potrzebujesz pomocy w tym zakresie to nie obawiaj się po nią zwrócić. Skieruj się na terapię, porozmawiaj z psychologiem itp. Cokolwiek, co pomoże Ci z tym z czym się zmagasz. Nie musisz zmagać się z tym sama.

Przyznam rację jestem bardzo skonliktowaną w sobie osobą. Z jednej strony owszem trzeba dawać szansę ludziom tylko złe wzorce się we mnie odzywają. Rodzice ani brat nie mają za bardzo znajomych. Słyszę nieraz że ludzie są dwulicowi, okropni. A sama się przekonałam że nie ma nic za darmo i bezinteresownie nikt nikomu nie pomaga. Raz komuś pomogę a potem znów by to było.
Biorę wszystko dosyć dosłownie przyznaję. Nie mam za bardzo poczucia humoru.
Byłam u psychiatry bo na nfz by iść do psychologa muszę od niego zacząć. A wiadomo jak jest na nfz z terminami u psychologów. Z tego co wiem jest 2 na cały Elbląg na nfz. Reszta jest prywatnych. Nie mam pracy więc nie stać mnie na prywatne wizyty u psychologów. A biorąc pod uwagę moje problemy to po prostu dużo kasy bym wydała na takie wizyty.

20

Zapytać?

21

Przykre. Takie nastawienie nie pomoże Ci w życiu i w kontaktach z innymi. Rzeczywistość nie jest obiektywna. Jest jak najbardziej subiektywna. Widzisz to, co chcesz widzieć. Pamiętasz to, co chcesz pamiętać. Jeżeli chcesz widzieć i pamiętać w ludziach zło i interesowność, to będziesz to widzieć. W taki sposób zinterpretujesz zachowanie innych i sytuacje w jakich się znajdziesz. Zmianę rzeczywistości, która Cie otacza zacznij od siebie. Jest to możliwe. Trzeba chcieć i dążyć do tego nie szukając wymówek.

22

Klio napisał/a:

Przykre. Takie nastawienie nie pomoże Ci w życiu i w kontaktach z innymi. Rzeczywistość nie jest obiektywna. Jest jak najbardziej subiektywna. Widzisz to, co chcesz widzieć. Pamiętasz to, co chcesz pamiętać. Jeżeli chcesz widzieć i pamiętać w ludziach zło i interesowność, to będziesz to widzieć. W taki sposób zinterpretujesz zachowanie innych i sytuacje w jakich się znajdziesz. Zmianę rzeczywistości, która Cie otacza zacznij od siebie. Jest to możliwe. Trzeba chcieć i dążyć do tego nie szukając wymówek.

Rozumiem. Dzięki za poradę. Ktoś mi mówił że ludzie narzekają i przez to kreują sobie taki świat jaki mają.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawdzić czy facet mnie traktuje poważnie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024