Rozmowy w związkach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozmowy w związkach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Rozmowy w związkach

Jak dużo i o czym rozmawiacie ze swoim partnerem?
Macie ulubione tematy?
Są takie, których unikacie?

U nas porusza się wiele kwestii. Od spraw codziennych, po nasze zainteresowania.
Często rozmawiamy o religii i duchowości, o różnych teoriach około-tematycznych.

Jeśli chodzi o wątki, których staramy się nie poruszać... ciężko mi na tę chwilę coś konkretnego przytoczyć. Czasem bardziej wrażliwe tematy sprawiają, że debata robi się ostrzejsza, bo w jakimś punkcie dość mocno się różnimy. Ale to wynika tylko czasem przy różnych innych wątkach.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozmowy w związkach

My rozmawiamy O przyziemnych sprawach, o codzienności, problemach, planach, pracy itp. Plus o głupotach z internetów i o aktywności fizycznej, bo on jest jej wielkim fanem, a ja się powoli zarażam jego zapałem. Jeszcze o przedstawieniach w operze, bo swego czasu chodziłam przynajmniej raz w miesiącu.

3

Taka już chyba idea związków, aby rozmawiać o wszystkim i sporo wink Co do unikania tematów - unikamy tego, co jest skrajnie nudne dla drugiego, tak to niczego.

4

Można by się zdziwić. W wielu związkach jakie znam partnerzy narzekają, że nie potrafią rozmawiać ze sobą.

5 Ostatnio edytowany przez grenade (2016-10-07 06:58:54)

U nas rano przy kawie i wiadomościach zazwyczaj rozmawiamy o tym co dzieje się na świecie, o sprawach ważnych( przyziemnych),wieczorem rozmawiamy o tym co działo się przez cały dzień, o sprawach lekkich, przyjemnych. Staramy się rozmawiać o wszystkim, nie unikamy żadnych tematów. A czasami wcale nie rozmawiamy(rozumiemy się bez słów) wink

6 Ostatnio edytowany przez kkarolinkka2 (2016-10-07 10:32:49)

Nie wyobrażam sobie rozmawiania tylko o przyziemnych sprawach typu zakupy, sprzątanie, praca. Wiadomo, że tego się nie uniknie, ale nie żyjemy tylko tym. Mam koleżankę, która ze swoim chłopakiem rozmawia w stylu: Patrz, jak pomalowałam paznokcie... tongue masakra. Lubię rozmawiać o poważniejszych sprawach z chłopakiem, ale i z przyjaciółką (szczególnie pod wpływem alkoholu... big_smile) o życiu ogólnie, relacjach, psychologii, religii... To wychodzi spontanicznie.

7

Nie ma u nas tematów których byśmy unikali, rozmawiamy o wszystkim co nam tylko przyjdzie do głowy, od początku nasz związek oparty jest na ogromnej szczerości i prawdomówności a także szacunku do siebie nawzajem.

Nie musimy jednak gadać dużo, znamy się dobrze, rozumiemy bez słów, nasze poglądy na wiele kwestii są podobne.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozmowy w związkach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024