Czego szukają ludzie w związkach na portalach towarzyskich? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czego szukają ludzie w związkach na portalach towarzyskich?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez prawie.dobrze (2014-01-30 01:28:27)

Temat: Czego szukają ludzie w związkach na portalach towarzyskich?

Ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad tym, czy nie powinnam zmienić swoich staroświeckich poglądów, może "iść z postępem"...
Jakiś czas temu korzystałam z portalu Badoo, ponieważ jestem singielką, chciałam sobie z kimś porozmawiać, ewentualnie spotkać się z kimś sympatycznym, nie wykluczałam czegoś więcej...

Jednak nieco się zdziwiłam, ponieważ przy przeglądaniu profili ludzi tam zarejestrowanych, natknęłam się na wiele osób, które miały zaznaczony status "w związku". Niektóre osoby nawet kojarzę z widzenia i wiem, że są naprawdę zajęte.

Czy to normalne, że osoby posiadające żonę, dziewczynę, męża, chłopaka szukają w sieci nowych znajomości? Gdybym miała chłopaka, byłoby to dla mnie bardzo dziwne, gdyby także i on kontaktował się przez internet z nowymi koleżankami... bo nie wierzę, że mężczyźni szukają w sieci kolegów do rozmów np. o ostatnim ważnym meczu piłki nożnej...

Co sądzicie na ten temat?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czego szukają ludzie w związkach na portalach towarzyskich?

Powodów dla których osoby zajęte szukają znajomych na takich portalach może być wiele.
Myślę, że jeśli ktoś szuka kochanka lub kochanki, to raczej nie pisałby w profilu, że jest zajęty, tylko kłamałby, że nie ma żony/ męża i dzieci. Z drugiej strony może są to osoby w związku otwartym. Albo szukają trzeciego/trzeciej do trójkąta wink

A może ludzie są samotni i rzeczywiście szukają przyjaciół, nowych znajomości. Nawet na tym forum jest masa postów w stylu "szukam przyjaciółki" i nie kryją się pod nimi ogłoszenia matrymonialne.

3

dla mnie portal randkowy to wyjscia tylko wtedy kiedy nie ma sie partnera, jesli sie jest w zwiazku to moim zdaniem juz forma zdrady

4

Promykslonca napisał/a:

dla mnie portal randkowy to wyjscia tylko wtedy kiedy nie ma sie partnera, jesli sie jest w zwiazku to moim zdaniem juz forma zdrady

Dlaczego samo zaistnienie na portalu to już zdrada? Moim zdaniem zdrada jest wówczas,gdy dzielimy z kimś innym wszystko to,co z partnerem.Każdy z nas wie,kiedy zdradza lub nie,czujemy,że przekraczamy granice.Samo pojawienie się na portalu i to z informacją,że jesteśmy w związku nie jest zdradą,a już na pewno nie wtedy,gdy druga strona wie o tym.Kwestia uczciwości,lojalności wobec drugiej osoby.Znajomych można mieć mnóstwo i wszędzie i nie oznacza to tego,że za każdym razem kontaktując się z kimś,zdradzamy partnera,bez przesady...

5

Pamiętajmy również o tym, że sa i tacy, którzy będąc w związku, szukają znajmości takich...powiedzmy delikatnie...bez zobowiązań.
Ja mam żonę, Ty masz męza...ale od czasu do czasu robimy sobie skok w bok.
Oczywiście nie generalizuję, ale się zdarzają i to nader często.

6

Faceci w związkach na takich portalach szukają koleżanek, z którymi bedą mogli uprawiać seks, czyli szukają zdrady.

Myślę, że jeśli ktoś szuka kochanka lub kochanki, to raczej nie pisałby w profilu, że jest zajęty, tylko kłamałby, że nie ma żony/ męża i dzieci.

Nieprawda. Żonaty facet pisze, że jest żonaty, bo szuka mężatki, który podobnie jak on chce zdradzić.

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innych powodów niż zdrada, jeśli facet rejestruje się na portalu aby poznawać nowe kobiety.

7

Gary ma rację, choć nie do końca. Na takim portalu można być, jeśli brakuje rozmów, jeśli chce się dowartościować, nie zawsze musi chodzić o seks, ale zawsze nie są to czyste intencje owych żonatych.

8

Jak to nie czyste? Pisze się "szukam przyjaciółki do rozmowy i seksu, najlepiej mężatki" i gra jest czysta. Poznasz właśnie taką... mężatkę, która szuka przyjaciela do rozmowy i seksu.

9

Zauważcie tylko jedną rzecz: badoo to nie jest portal randkowy, moim zdaniem to portal bardziej społecznościowy. OK, niektórzy też mogą tam znaleźć dziewczynę czy chłopaka, jednak jak szukałam swojego partnera w internecie, to wiedziałam, że nie będę robić tego na takim portalu, tylko na portalu, który służy właśnie poznawaniu partnerów/partnerek, stricte do tego, coś jak mydwoje, gdzie mi się właśnie udało. OK, są osoby, które i na facebooku znalazły sobie chłopaka czy dziewczynę, jednak moim zdaniem trzeba rozgraniczyć takie portale społecznościowe od portali randkowych czy matrymonialnych. Możliwe, że właśnie dlatego na badoo są osoby w związkach, bo szukają tylko nowych znajomości internetowych, nie chodzi o zdradę czy szukanie osób na skok w bok. Ale z drugiej strony, tak jak większość tutaj się wypowiedziała, też niewykluczone, że właśnie chodzi im o skok w bok, a zaznaczają opcję, że są w związku, żeby w razie czego druga strona wiedziała, że potrzebna jest dyskrecja.

Natomiast co do tego, o czym pisze Opal74: moim zdaniem, jak ktoś jest w związku i zakłada sobie konto na portalu RANDKOWYM, to po to, żeby właśnie zdradzić. Może samo założenie konta nie jest zdradą, ale najlepszym krokiem do zdrady. Ale jeśli zakłada konto na portalu społecznościowym, to jest już coś innego. Po prostu chodzi o to rozróżnienie, o którym pisałam wcześniej.

10

Dziwne to jest to że wklejają zdjęcia. Bez sensu.
Ja ostatnio korzystam z jednego portalu, było ciężko ale poznałam dwóch ciekawych chłopczyków.

11

Ja sam poznalem moją dziewczynę na tym portalu co do osób które mają kogoś i dalej się tam udzielają to określiłbym to jako "szukanie wrażeń" nie wierze że osoba która jest szcześliwa w swoim zwiazku z drugą osobą chciałaby w ogóle dalej udzielać się na tym portalu,ja po poznaniu mojej dziewczyny dalem sobie z tym spokój tak samo Ona . Jeśli ktoś ma kogoś i dalej  wchodzi na badoo,fotke itp to widocznie nie jest szcześliwy w swoim zwiazku,chcę znaleźć inną osobę ewentualnie zdradzić swojego partnera/partnerke . Nie ważne czy to facet czy kobieta

12 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-06-18 20:15:05)

ja kiedyś byłam nawet już jako mężatka na portalu randkowym, i byłam tam dlatego że chciałam poznać jedną konkretną poznaną wcześniej osobę, chciałam dowiedzieć się nieco o niej, ale rozmawiałam przy okazji z innymi - żonatymi. Wszyscy szukali przygód. A czego mieliby innego szukać, no nie? Ja byłam chyba tylko jedyną nie szukającą przygód, a reszta, szkoda gadać......

13

Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek to się stanie, ale i ja swojego partnera poznałam na portalu randkowym. Dopóki mnie to nie spotkało, nie wierzyłam, że tak można ... Okazuje się, że tak.
Owszem, wszelkie tego typu miejsca są pożywką dla średnio ogarniętych, żonatych lub ludzi szukających drugiej młodości.
Nie można jednak generalizować - fajnych ludzi też można poznać.
Szukałam tylko rozmowy. Dostałam więcej smile
Nasz związek trwa już trzy lata ( we wtorek obchodziliśmy rocznicę). I cały czas jest pięknie smile

14

czego szukają ludzie w związkach.. romansu i seksu.

15

Nigdy nie rejestrowałam się, na portalach społecznościowych, randkowych itp. nie mam facebooka, ani innych pierdół tego typu.
Za to moje koleżanki ze studiów notorycznie poznawały facetów przez Badoo, nawet były w dosyć długich związkach z owymi facetami. One szukały partnera, chłopaka, szukały związku, trafiały na rożnych facetów, z różnymi oczekiwaniami. Z takich zapalonych badoowiczek ostały się dwie, obie w tym momencie sa w związkach z kimś z badoo, tylko, ze jedna nie zmieniła swojego podejścia i traktuje to jako prawdziwy związek, a ta druga spotyka się z innymi facetami poznanymi przez badoo, czyli to raczej jest taki związek bez zobowiązań.

Odpowiedź jest prosta i mało odkrywcza, ludzie w związkach przesiadują na takich portalach, bo chcą pobzykać na boku. Ewentualnie tylko piśmienniczo zdradzać. bo w związku nuda.

16

Nirvanka87 napisał/a:

Odpowiedź jest prosta i mało odkrywcza, ludzie w związkach przesiadują na takich portalach, bo chcą pobzykać na boku. Ewentualnie tylko piśmienniczo zdradzać. bo w związku nuda.

To święta racja.

Mój kolega właśnie na badoo "wyrywa" "laski" i spotyka się z nimi w jednym tylko celu. W profilu ma od razu zaznaczone czego oczekuje i nie musi nawet pisać. Same przychodzą. Często małolaty. Niesamowite, co się dzieje z tym społeczeństwem. Świat staje na głowie.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czego szukają ludzie w związkach na portalach towarzyskich?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024