Cześć. Mam problem. Jestem w 29 tygodniu ciąży i zostawil mnie chlopak dwa dni temu. Powiedzial, ze go zdradzilam, ale to jest nie prawda, zawsze bylam mu wierna, nawet nie spotykalam sie z kolegami jak za dawnych czasow, nie pisalam SMSów z zadnym chlopakiem, bo on jest zazdrosny. Gdy poprosilam go o telefon, powiedzial, ze mi nie da, zapytalam czy cos ukrywa, on powiedzial, ze tak i ze jutro idzie sie spotkac ze swoja pierwsza miloscia. Bardzo mnie to zabolalo. Spakowalam swoje rzeczy i w nocy poszlam spac do cioci. Dowiedzialam sie, ze on jej sie zali, ze zdradzilam go z dwoma chlopakami. On nadal cos do niej czuje, aja chyba bylam przez ponad rok tylko zabawka dla niego. Stwierdzil, ze zrobi testy na ojcostwo, bo nie wierzy, ze to jego dziecko. Nie chce by moja coreczka wychowywala sie bez ojca. Prosze pomozcie mi...
Poczekaj aż dziecko się urodzi, zrób test na ojcostwo, podaj go o alimenty i nie zawracaj sobie nim głowy. Albo zmądrzeje albo nie. Nie masz na to wpływu
Zgadzam się z sugar. Ty nie potrzebujesz tak nieodpowiedzialnego faceta, a Twoje dziecko nie potrzebuje tak nieodpowiedzialnego ojca.
Facet jak chce uniknąć odpowiedzialności zwłaszcza jak jest niedojrzały to będzie wymyślał różne rzeczy żeby tylko się wymigać. Nie przejmuj się tym co mówi.
Kochana, facet zostawił mnie w ciąży prawie 4 miesiące temu. Mam tu swój wątek, jeśli Ci tylko pomoże, możesz poczytać. Urodziłam córeczkę trzy dni temu jest zdrowa, ojciec się interesuje, ale nie jesteśmy razem, on nie chce. Wiem, że to trudne, ale musisz sobie zacząć radzić. Musisz stanąć na wysokości zadania dla swojego dziecka. Uwierz mi, że nabierzesz tyle siły, że będziesz w szoku gdzie ona się mieści. Czy możesz liczyć na rodziców? Ile masz lat? Jestem pewna, że dasz sobie radę. Kobieta z dzieckiem jest niezniszczalna, zobaczysz. Musisz tylko wytrzymać, trzymam kciuki!
tak jak przedmówczynie piszą, nie ma co sobie takim typem głowy zawracać. Skoro nie wierzy, poczekaj zrób test, rzuć tymi papierami w niego i czekaj na reakcje. Kto wie, może zanim córka podrośnie tak żeby mogła orientować się w sytuacji, znajdziesz sobie kogoś wyjątkowego i stworzycie szczęśliwą rodzinę. Głowa do góry!
Poczekaj aż dziecko się urodzi, zrób test na ojcostwo, podaj go o alimenty i nie zawracaj sobie nim głowy. Albo zmądrzeje albo nie. Nie masz na to wpływu
Dokłaaaaadnie!!!!!!
też tak myśle jak reszta skoro na wstępie uciekł nie jest wart niczego ce sie przestraszyl zmądrzeje wróci i będzie cię błagal !
Zachowaj sobie jakieś rzeczy od niego jeśli masz np. maszynkę do golenia, szczoteczkę do zębów, włosy - będziesz mogła później wykorzystać do testów na ojcostwo. Różnie może być z takimi facetami albo się zgodzi na badanie i wtedy będziesz mogła je zrobić z wymazów albo nie i wtedy będziesz musiała znaleźć taką firmę, która ma doświadczenie w badaniu próbek mikrośladowych. Na szczęście teraz można już z prawie wszystkiego takie testy zrobić
aż czasami strach pomyśleć, wypluwając gumę do żucia do czego może się przydać
a nim się nie przejmuj, będziesz miała czarno na białym wynik a z wychowaniem maleństwa na pewno sobie świetnie poradzisz nawet bez niego.
Współczuję
Ale nie załamuj się! Jeżeli on jest taki to lepiej jak sama wychowasz dziecko a on będzie zmuszony płacić alimenty co miesiąc!
Wcale nie musi niczego zachowywać.. Jeśli urodzi się dziecko, to wystąpi do sądu o alimenty i wtedy z nakazu sądu, będzie musiał poddać się badaniu na ojcostwo..
Nie przejmuj się ![]()
12 2016-11-24 13:51:01 Ostatnio edytowany przez osadom (2016-11-24 13:52:53)
no ja jestem facetem mam 23lata i to mnie baba zostawiła bo nie potrafie sie zając dzieckiem małym fakt nie potrafie próbowalem i nie wychodzilo moze dlatego ze nwm co dziecko chcialo bo nie mowi jeszcze xd al kocham dzieci i chcialem tego dziecka mimo to ze mnie zostawila nadal ja kocha i widze ze ona zaczyna znowu mnie kochać o jakoś probuje sie starac być dobrym ojcem i chłopakiem moze nie wszytko stracone. a ddam jeszcze ze jezeli go nie zdradziłaś to nie masz sie co stresowac bo to zlena dziecko wplynie pozdrawiam