Spotykałem się kobietą, która niedawno co rozstała się z byłym. Po około 3 tygodniach miłych spotkań powiedziałem jej, że ją lubię i nie jest mi obojętna. Od tego momentu ( 1,5 tygodnia ) się nie odzywa, a ja też nie chcę się narzucać. Co robić?
1 2016-08-28 20:28:54 Ostatnio edytowany przez Kris_#_ (2016-08-28 20:29:34)
Spotykałem się kobietą, która niedawno co rozstała się z byłym. Po około 3 tygodniach miłych spotkań powiedziałem jej, że ją lubię i nie jest mi obojętna. Od tego momentu ( 1,5 tygodnia ) się nie odzywa, a ja też nie chcę się narzucać. Co robić?
Skoro niedawno rozstała się z partnerem to pewnie nie jest gotowa na nowy związek. Moze się przestraszyła tej deklaracji. Może musi sobie wszystko przemysleć a moze zwyczajnie nadal kocha swojego byłego. Skoro Ci zależy zadzwoń. Umów sie na spotkanie a wszystko się wyjasni. Najlepsze są najprostsze rozwiązania. Zamiast się zastanawiać o co chodzi...zadzwoń
Przy naszej ostatniej rozmowie powiedziała, faktycznie, że nie jest gotowa i nie chce mnie skrzywdzić.
Biorę pod uwagę dwie opcje:
1. Nie odzywać się i czekać na jej ruch ( czekam już ponad tydzień.
2. Odezwać się i szczerze pogadać boję się wyjść na desperata.
Przy naszej ostatniej rozmowie powiedziała, faktycznie, że nie jest gotowa i nie chce mnie skrzywdzić.
Pchasz się pod nóż.
Biorę pod uwagę dwie opcje:1. Nie odzywać się i czekać na jej ruch ( czekam już ponad tydzień.
2. Odezwać się i szczerze pogadać boję się wyjść na desperata.
Skoro powiedziała, że nie jest na to gotowa to widocznie nie jest. Dodała, że nie chce Cię skrzywdzić..............moim zdaniem czuje jeszcze coś do byłego partnera. Dziewczyna potrzebuje czasu. Żadne uczucie nie miją z dnia na dzień. Rozumiem Twój ból ale uwierz jeśli ona nie pozamyka swoich spraw to będziesz cierpiał bardziej
No wiecie ale do mojej gafy z niewyparzonym językiem BYŁO OK!!!! Chyba ja wystraszyłem...
OK SUGAR rozumiem. Ale spotkać się z nią na kawę pogadać czy urwać kontakt i czekać jeśli będzie chciała to się odezwie.
No wiecie ale do mojej gafy z niewyparzonym językiem BYŁO OK!!!! Chyba ja wystraszyłem...
Nie było ok.
Gdyby było ok, nie byłoby obecnej sytuacji.
Wyznaniem oszczędziłeś sobie tylko późniejszych problemów. Chociaż niekoniecznie oszczędziłeś, bo dalej z uporem maniaka chcesz się pchać pod nóż.
OK SUGAR rozumiem. Ale spotkać się z nią na kawę pogadać czy urwać kontakt i czekać jeśli będzie chciała to się odezwie.
Ja zawsze stawiam na rozmowę. Myślę, że dziewczyna potrzebuje czasu żeby zamknąć stary rozdział więc daj jej czas. Porozmawiać trzeba bo głupio tak teraz to zostawić ale nie nastawiaj sie na wiele to nie będziesz rozczarowany.
Kris_#_ napisał/a:OK SUGAR rozumiem. Ale spotkać się z nią na kawę pogadać czy urwać kontakt i czekać jeśli będzie chciała to się odezwie.
Ja zawsze stawiam na rozmowę. Myślę, że dziewczyna potrzebuje czasu żeby zamknąć stary rozdział więc daj jej czas. Porozmawiać trzeba bo głupio tak teraz to zostawić ale nie nastawiaj sie na wiele to nie będziesz rozczarowany.
Rozmawiać można gdy obie osoby rozumieją co się donich mówi. Autor raczej do takich nie należy.