Hej. Posiadam w domu kanapę, która ogólnie jest sprawna ale niestety nie mogę doprać zabrudzeń, które są na niej. Chciałabym zawieźć ją do tapicera ale nie wiem czy to w ogóle się opłaca i czy ktoś ma jakieś godne polecenia tkaniny, których można użyć. Najlepiej gdyby łatwo się czyściły to wtedy kanapa posłużyłaby nam jeszcze na kilka dobrych lat
Hej. Posiadam w domu kanapę, która ogólnie jest sprawna ale niestety nie mogę doprać zabrudzeń, które są na niej. Chciałabym zawieźć ją do tapicera ale nie wiem czy to w ogóle się opłaca i czy ktoś ma jakieś godne polecenia tkaniny, których można użyć. Najlepiej gdyby łatwo się czyściły to wtedy kanapa posłużyłaby nam jeszcze na kilka dobrych lat
A nie da się uszyć lub zakupić gotowego pokrowca, który można zdjąć do prania? Zawsze to taniej wychodzi niż tapicerowanie.
Są takie elastyczne, które dopasowują się do wielu rodzajów kanap.
O tkaninę, cenę usługi możesz zapytać tapicera.
Można też samemu zakupić tkaninę i dać tapicerowi do zmiany. Są sklepy internetowe, które sprzedają resztki tkanin w tzw. kuponach znacznie taniej niż gdyby kupować odcinane z belki.
Jeżeli kanapa jest w dobrym stanie technicznym to czasem warto przetapicerować bo wyjdzie taniej niż zakup nowej.
Jakoś nie pomyślałam o takim pokrowcu na gumkę. Wcześniej te plamy przykrywałam pod kocem ale ciągle się ściągał. Teraz chcemy zmienić kolor kanapy bo mieliśmy remont i mamy nowy kolor ścian i nowe meble. Nie chcieliśmy wydawać pieniędzy na nową kanapę dlatego rozglądamy się za jakimiś tkaninami
Gdzieś ostatnio widziałam takie z Magic Home fargotexu, mają specjalna powłokę, dzięki czemu łatwo się czyszczą. Na YT można znaleźć filmiki pokazowe.