Materiały na obicie kanapy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Materiały na obicie kanapy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Materiały na obicie kanapy

Hej. Posiadam w domu kanapę, która ogólnie jest sprawna ale niestety nie mogę doprać zabrudzeń, które są na niej. Chciałabym zawieźć ją do tapicera ale nie wiem czy to w ogóle się opłaca i czy ktoś ma jakieś godne polecenia tkaniny, których można użyć. Najlepiej gdyby łatwo się czyściły to wtedy kanapa posłużyłaby nam jeszcze na kilka dobrych lat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Materiały na obicie kanapy
karolinaslowik napisał/a:

Hej. Posiadam w domu kanapę, która ogólnie jest sprawna ale niestety nie mogę doprać zabrudzeń, które są na niej. Chciałabym zawieźć ją do tapicera ale nie wiem czy to w ogóle się opłaca i czy ktoś ma jakieś godne polecenia tkaniny, których można użyć. Najlepiej gdyby łatwo się czyściły to wtedy kanapa posłużyłaby nam jeszcze na kilka dobrych lat

A nie da się uszyć lub zakupić gotowego pokrowca, który można zdjąć do prania? Zawsze to taniej wychodzi niż tapicerowanie.
Są takie elastyczne, które dopasowują się do wielu rodzajów kanap.
O tkaninę, cenę usługi możesz zapytać tapicera.
Można też samemu zakupić tkaninę i dać tapicerowi do zmiany. Są sklepy internetowe, które sprzedają resztki tkanin w tzw. kuponach  znacznie taniej niż gdyby kupować odcinane z belki.
Jeżeli kanapa jest w dobrym stanie technicznym to czasem warto przetapicerować bo wyjdzie taniej niż zakup nowej.

3

Jakoś nie pomyślałam o takim pokrowcu na gumkę. Wcześniej te plamy przykrywałam pod kocem ale ciągle się ściągał. Teraz chcemy  zmienić kolor kanapy bo mieliśmy remont i mamy nowy kolor ścian i nowe meble. Nie chcieliśmy wydawać pieniędzy na nową kanapę dlatego rozglądamy się za jakimiś tkaninami

4

Gdzieś ostatnio widziałam takie z Magic Home fargotexu, mają specjalna powłokę, dzięki czemu łatwo się czyszczą. Na YT można znaleźć filmiki pokazowe.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Materiały na obicie kanapy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024