Krótkie pytanie: co, dziewczyny, wybieracie do spania?
Sypiacie w lekkich, frywolnych koszulkach bądź piżamkach albo przeciwnie - w całkiem zwyczajnych lub nawet zabawnych? Być może są to jednak męskie podkoszulki, sama bielizna albo śpicie zupełnie nago?
Ja generalnie uwielbiam sypiać nago. Ale że ostatnio, tj, od jakichś 4 lat sypiam z dziećmi, to sypiam w bawełnianej koszulce nocnej z bazarku, takiej szarej z wiewiórką. I drugiej różowej, ze słonikami.
Może dlatego jestem wiecznie niewyspana, bo mi żal, że moja zarąbista koszulka bordo z seksikoronką leży w szafie i się kurzy
w niczym
nie cierpię pizam i koszuli nocnych - mam wrażenie, jakbym spała w pełnym ubraniu. i jeszcze wszystko się przekreca w trakcie spania.
jedynie w zimie jak marzne, to zakładam t-shirt i skarpetki
Śpię albo w samych majtkach, albo w majtkach i mojej ukochanej wielgaśnej bluzie z Gandalfem.
Nienawidzę koszul nocnych, kojarzą mi się z babciami.
w niczym
Zależy od okazji, nastroju i pory roku.
W zasadzie to wszystkie wyżej wymienione.
Piżamy i koszule nocne mogą być "babcine", to prawda. Ale dziś jest ogromny wybór wzorów i fasonów.
Są też koszulki nocne i piżamy, które są bardzo "sexy".
W pidżamkach albo nocnych koszulach
Odkąd mogę sobie pozwolić na to, by sypiać nago, to ciężko byłoby mi wrócić do piżamy. Jakoś niewygodnie mi wtedy i za gorąco. Niemniej jednak mam kilka cienkich, zwiewnych koszul nocnych, które zabieram, gdy nocuję u kogoś.
Też na golasa i podobnie, gdy wyjeżdżam coś na siebie w nocy założyć jednak muszę. Wtedy jest mi tak dobrze, jak mumii w sarkofagu. Wyspanie mam z głowy.
10 2016-08-12 18:59:18 Ostatnio edytowany przez Nadiaaa123 (2016-08-12 19:00:21)
Ja zakładam majtki i szerszy t-shirt czy to lato czy to zima. Ogólnie zawsze w nocy jest mi gorąco, więc wszelkie piżamy i tego typu podobne rzeczy u mnie są niepraktyczne,a w koszulach też mi jakoś niewygodnie.
Śpię albo w samych majtkach, albo w majtkach i mojej ukochanej wielgaśnej bluzie z Gandalfem.
Naprawdę śpisz w bluzie ? Ja bym chyba nie mogła
A właśnie dziewczyny, od wielu koleżanek słyszałam że śpią w biustonoszach, ja to zawsze zdejmuję bo zapięcie mi przeszkadza i ogólnie mi sie wszystko przekręca podczas snu. A jak to jest u was ?
nigdy w życiu! żadnego spania w staniku.
rozumiem, że jak kobieta ma duży biust to jej wygodniej. ale ja nawet chodzić w staniku nie lubię, a co dopiero spać.
Ja zakładam majtki i szerszy t-shirt czy to lato czy to zima. Ogólnie zawsze w nocy jest mi gorąco, więc wszelkie piżamy i tego typu podobne rzeczy u mnie są niepraktyczne,a w koszulach też mi jakoś niewygodnie.
Cyngli napisał/a:Śpię albo w samych majtkach, albo w majtkach i mojej ukochanej wielgaśnej bluzie z Gandalfem.
Naprawdę śpisz w bluzie ? Ja bym chyba nie mogła
A właśnie dziewczyny, od wielu koleżanek słyszałam że śpią w biustonoszach, ja to zawsze zdejmuję bo zapięcie mi przeszkadza i ogólnie mi sie wszystko przekręca podczas snu. A jak to jest u was ?
Zdarza mi się, szczególnie, gdy jest chłodniej. Ona jest bawełniana i cienka, bardzo duża i rozciągnięta Także nie jest mi w niej zbyt gorąco i nie ogranicza moich ruchów.
Spię w pizamie, nie zasnelabym w koszuli ani nago.
w staniku zawsze bo mam duzy biust i w koszulce, oczywiście majtki normalnie bym nie wspomniała, ale czesc osob mowi ze bez spi:)
za to maz w samych majtkach nawet w zimie gdy ja musze mieć skarpety i cos z długim rękawem
nago bym nie usnela, poza tym sa dzieci obok w pokoju
Z mężem zawsze śpimy nago, jest cieplutko ;D
kiedy sama muszę się połozyć wcześniej to w koszuli.
Gdy jesteśmy gdzieś na wyjeździe ze znajomymi albo u rodziny to pizama.
Nago lub w zwiewnych koszulkach. Piżama bardzo rzadko, gdy choroba zawładnie mym łożem.
W niczym tak jest najlepiej
Przeważnie leginsy i koszulka Wcześniej zawsze piżama, ale jednak przestałam się w nich czuć dobrze.
Muszę przyznać, że u mnie to bardzo zależy często mi się to zmienia. Czasem najlepiej jest w luźnym Tshircie, ale czasem w pięknej jedwabnej koszulce i krótkich spodenkach
W niczym
W domu stanik i szorty. Na "wyjazdach" koszulki do kolan z wbudowanym stanikiem bez fiszbin. Biust mam niewielki, ale i tak mi wygodniej, jak jest przytrzymany i się nie "majta". Nie wiem, o co chodzi z tą niewygodą w staniku czy z jakimś jego "przekręcaniem", przecież dobrze dobrany biustonosz jest niewyczuwalny na ciele i nie ma prawa się ruszyć nawet jak się na głowie stanie.
1. Koszulka nocna
2. Leginsy + bawelniany t-schirt
Na luzie, czyli koszulka i krótkie spodenki
24 2016-08-30 11:42:50 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-08-30 11:55:59)
nie moge spac nago bo marzne - ramiona, dekolt, plecy mam zimne. Nie lubie sie opatulac koldra po czubek nosa, zazwyczaj okrywam sie do pasa, albo jeszcze mniej, wiec sila rzeczy musze miec jakies odzienie na grzbiecie. Zwlaszcza, ze spimy nawet zima przy otwartym oknie. Stawiam na bawelniane klasyczne luzne t-shirty za tylek,( bo najwygodniejsze) zebym, gdy wstane, nie paradowala z piczka na wierzchu, gdyz mieszka z nami syn. Bo w gaciach spac nie lubie, za goraco mi. Seksi koronki do spania nie dla mnie. To jest dobre na randke a nie do spania.
Najbardziej podziwiam te, ktore spia w majtkach i pizamie. Mnie by tylek sie ugotowal ;-)
edit: moim zdaniem spanie w staniku jest niezdrowe. Dobry stanik, ktory sie nie przekreca i dobrze przylega do ciala musi byc dosc ciasny pod biustem, a cialo noca powinno byc wolne od wszelkich uciskow, zeby nic nie zaburzalo krazenia.
Ja preferuję spanie w długim tshircie i majtkach, ewentualnie krótkie spodenki : ) W gorące dni to zupełnie na golasa i wtedy kołdra tak przyjemnie chłodzi.
Zgadzam się z koleżanką powyżej, trzeba dać odpocząć ciału od ucisków i przylegających ubrań, chodzi zarówno o krążenie jak i o nerwy i węzy chłonne.
A śpicie z uchylonem oknem czy zamkniętym? Ja mam taką naturę, że zawsze jak śpię z uchylonym, nawet jak są upały, to rano strzyka mnie w karku albo czuję, że mam przewiany bark
Latem-nago.
Zimą w bawełniano-koronkowej damskiej piżamie.
Cuś takiego:
Kiedyś sypiałam nago, ale jak przestałam synka karmic piersią to zaczełam spac w koszulkach.
piżamka: krótkie szorty + t-shirt
Piżama.
Mnie najlepiej sypia się w krótkiej, najczęściej satynowej lub z jakiejś cieniutkiej mikrofibry, koszulce nocnej, koniecznie na ramiączkach. We wszystkim, co ma choćby symboliczny rękaw, jest mi już gorąco .
w t-shircie
nie podejrzewałam, ze aż tak dużo ludzi sypia nago
ja w piżamie śpię
Też nie lubię takich babcinych koszul, albo t-shirt albo jakaś krótka koszulka koronkowa. Zalezy od tego z kim…
Ja mam świetną piżamę w ptaszki z new look
Czy lato czy zima śpię w majtkach i koszulce ,nie zasnęła bym nago ,
mi jest zawsze zimno i teraz jak sa mrozy to jest mi zimno
w zyciu na krotki rękaw a za to mojej corce jest zawsze goraco
Nic specjalnego w sumie męski t-shirt i majtki. Tak najwygodniej
zima- piżamka podobna do stroju pandy
lato-nago lub w majteczkach
jesień, wiosna- koszulka nocna w panterkę
wielki t-shirt i kalesony meza <3 no kocham kalesonki ;p
U mnie to zalezy od tego z kim : P ale koronki raczej rzadko ubieram.
Już rozpędziłam żeby napisać, że w niczym ale przypomniałam sobie, ze od pewnego czasu śpię w staniku - bawełnianym bez szwów, by wspomóc biust. Poza tym jednak absolutnie nic.
Ja najlepiej czuję się luźnej piżamie. Czasem jak mnie coś najdzie to założę coś sexy żeby mój partner nie zapomniał że ma u boku kobietę ;-)
uwielbiam piżamy typu krótkie spodenki i bluzka na suwak z kapturem - przywiozłam sobie takich parę z Japonii i przebieranie się w nie nieodmiennie mnie cieszy:P
jak nie zrobię prania to po prostu zakładam jakiś duży t-shirt po którymś z moich byłych, heh.
Nago nie zwykłam sypiać, zwłaszcza, że do łóżka pakuje się pies, więc jakoś tak niefajnie by mi z tym było =.='
Ja śpię w tym w czym jest mi wygodnie i nie obchodzi mnie czy jest to sexy ;-). Najczęściej w wielkim t-shircie a jak jest chłodniej to zakładam jeszcze do tego cieńsze spodnie albo grubsze dresy.
Przeważnie śpię w duzym tiszercie i gatkach
w takim stylu
http://www.morganti.pl/babella-3041,id19378.html
48 2020-04-28 15:18:58 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-04-28 15:21:36)
a ja uwielbiam wszelkiego rodzaju piżamy
od tych cienutkich po grube polarowe
kiedyś też za nimi nie przepadałam, ale trafiłam na fajny sklep spam, ogromny wybór za małe pieniądze i już tak zostało
Piżamka:)
Głównie luźne koszule. Ale bywają dni że klasyczna dwuczęściowa piżamka.
Latem w majtkach (tylko).
Zimnymi nocami koszula nocna (ale nie taka szpitalna, mężowi musi się podobać )
przeważnie w miękkich legginsach i t-shircie
T-shirt i gatki, a zimą długie spodnie od piżamy. Nienawidzę koszul nocnych, zawsze kończę z całą zwiniętą pod brodą :D Nie mogę nago, od zawsze mieszkam ze współlokatorkami i czasem kot mi wywala drzwi na oścież
Zwykle spałam nago, acz mam piżamy na długi rękaw z tezenis i na krótki z house, i jestem zadowolona z obu W zimie czasem warto założyć piżamę jak się nie ma dobrze ocieplonej kołdry, obie moje piżamki to Disney
https://www.domy-ogrody.com/cechy-ideal … y-damskiej
Ciekawy artykuł jest na tej stronie.