Też to zauważyłem ale nie wiem na 100%, dlaczego tak lubią bo jestem tylko mężczyzną ( i to takim, który nosi zawsze skarpety i wyłącznie zakryte buty - ciężkie motocyklowe z blachą w czubie, metalowe klimaty ).
Ale domyślam się że:
- mają delikatniejsze stopy i częściej buty je obcierają
- zwłaszcza jak kobieta ma szpilki i bolą ją nogi od obcasów
- damskie buty są raczej mniej wygodne od męskich, zwłaszcza do sukienek czy spódnic nie pasują za bardzo buty sportowe tylko niewygodne szpilki albo zjeżdżające ze stóp klapki, pasują też gołe stopy do takich strojów i może to mają te dziewczyny na myśli, mówiąc że tak najwygodniej
- kobieca biologia jest inna od męskiej i często im gorąco w nogi
- są bardziej zmysłowe i sprawia im przyjemność dotyk trawy pod stopami
Nie jestem żadnym fetyszystą - wylizywaczem damskich stóp, po prostu uważam że fajnie całość wygląda u kobiety, połączenie gołych stóp z różnymi strojami. Dochodzi pewnie też (tak jak któraś tu napisała) że lubią kusić.
Kiedyś w damsko-męskim towarzystwie byliśmy w lesie, ognisko, piwko itp. i koleżanki były boso, ubrane na czarno w klimacie typu leśne czarodziejki/strzygi/wampirzyce - czarne sukienki jak od przebrań na halloween albo długa spódnica + dopasowany crop top z gołym pępkiem, łańcuszki na kostkach. Wyglądały super. Miały jakieś odkryte szpilki, które po wyjściu za miasto zdjęły i schowały do torby. I śmiały się że nie rozumieją jak my możemy się męczyć w butach i to jeszcze zakrytych. Było około 25 stopni.