Gołe stopy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Gołe stopy

Cześć mój poprzedni temat sie nie przyjął ale to nieważne nie bedziemy sie kłócić to nie ma sensu. Czasami zastanawia mnie pewna kwestia więc może mi odpowiecie.

Dlaczego kobiety tak lubią chodzić z gołymi stopami? Widzę często nawet w niezbyt ciepłe dni dziewczyny ubrane w ciepłą odzież od góry do dołu a na nogach klapki albo japonki. Czasami przychodziłem do koleżanki np jesienią a ona w domu siedzi na fotelu ciepło ubrana a stopy ma całkiem gołe żadnych kapci skarpetek itp

Dlaczego tak jest??? Pytanie może durne ale zastanawiało mnie to czasem

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gołe stopy

Dawno już proboszcza nie było. Powitać w tych skromnych progach!
Co  do  tematu to po pierwsze winszuję zagwozdki big_smile
Po drugie: ogrzewanie podłogowe? tongue

3

Tam nie było ogrzewania wtedy ale ogólnie nawet na zewnątrz

Wysil się bardziej następnym razem, bo nawet ja nie wiem, dlaczego lubię mieć gołe stopy big_smile
Możliwe, że wszystkie mamy zaburzenia krążenia big_smile

5

lubimy kusić bo stopy są zmysłowe smile robimy to najczęściej nieświadomie:p bawimy się klapkami machając nimi na stopach,marszczymy je i odsłaniamy coś erotycznego:d

6

Bo to wygodne i zdrowe.
Zapraszam do UK tu nawet przy temperaturze w okolicach zera zobaczysz ludzi w klapkach czy sandalach. Facetow tez.

7

Ja całe życie chodziłam boso po trawie po betonie, po posadzce, teraz jak jest zimno to już nie bo mam skłonności do stanów zapalnych stawów i mi giry wykręca, ale po domku to też nie kapciochy, a grube skarpety, nie lubie butów

8

ja oddycham stopami tak przynajmniej mowia moi domownicy zima lato uwielbiam chodzic boso podobno zdrowo

9

Kurcze, nigdy sie nad tym nie zastanawialam, ale rzeczywiscie ja zawsze chodze na boso. Nawet jako dziecko pamietam, ze mama zawsze powtarzala "zaloz kapcie, albo chociaz skarpetki" big_smile

10

ja w domu zawsze boso, cały rok, bo mi po prostu tak najwygodniej, nawet, jak zimą pomykam w kuchni po terakocie i stopy mi sie kurczą z zimna smile

11

Mnie jest po prostu wiecznie gorąco w stopy. W porze późnego lata nawet jak jest chłodniej to jak mam jakiekolwiek zabudowane buty choćby zwykłe baleriny to jak na chwile słońce zacznie grzać jak wściekłe dostaję okropnych nerwów, stąd wolę trochę zmarznąć w tych japonkach niż się grzać.

A ja np nie rozumiem wielu kobiet które widzę latem na ulicy, ukrop 40 stopni a te ubrane w krótkie spodenki (wręcz odkrywające tyłek) koszulka na ramiaczkach a na nogach skarpeciska i obuwie sportowe wiązane na sznurówki...  jak Wam nie goraco??? niech się ktoś wypowie bo jestem ciekawa poznać opinie. Ja osobiście bym w takich butach nie wytrzymała godziny w upale, gdybym ich nie zdjęła to bym padła po prostu.

12

dobra wentylacja? smile  Ja co prawda w ogóle nie chodzę w tego typu butach (poza bieganiem i siłownią) bo to nie mój styl a poza tym uważam że są brzydkie, ale moje, w których biegam, mają taką wentylację, ze czuję przeciąg między palcami big_smile

13

Bo to dobre i zdrowe.

14

rosario91 napisał/a:

A ja np nie rozumiem wielu kobiet które widzę latem na ulicy, ukrop 40 stopni a te ubrane w krótkie spodenki (wręcz odkrywające tyłek) koszulka na ramiaczkach a na nogach skarpeciska i obuwie sportowe wiązane na sznurówki...  jak Wam nie goraco??? niech się ktoś wypowie bo jestem ciekawa poznać opinie.

To się wypowiem, bo tak właśnie chodzę latem. Dlaczego? Bo szczerze nienawidzę mieć gołych stóp, jest mi niewygodnie i czuję się wtedy jakbym naga wyszła na ulicę. Owszem, jest mi trochę ciepło, ale nie na tyle by nie wytrzymywać. Dużo bardziej denerwują mnie wiecznie pocące się i ślizgające nagie stopy w sandałach/klapkach. W domu zdarza mi się chodzić boso, ale tylko latem. Przy każdej innej pogodzie niż upał mam na sobie przynajmniej skarpetki. Zimą również śpię w skarpetkach.

Kiedy byłam nastolatką, latem (i w innych porach roku też) chodziłam w glanach wink

15

Chodzenie boso jest zdrowe i bardzo wygodne. Mnie po dniu w szpilkach tak bolą stopy, że potem cały wieczór w domu chodzę boso aby odpoczęły.

16

Może nie tyle o gołych stopach co o gołych kostkach. Czy ktoś może wytłumaczyć na czym polega ostatnia moda że głównie młodzi ludzie chodzą z podwiniętymi nogawkami spodni i mają gołe kostki zimą ?. Przecież wtedy jest najzwyczajniej w świecie zimno i jeszcze można się rozchorować. Czasem mam ochotę podejść do takiej osoby i zapytać 'Co to Tobą kieruje' ? ;-)

17

Moda?

Mnie zawsze zastanawia co kieruje kobietami ubranymi w zimie w kuse kurteczki do talii.

Kozaki skorzane do pol uda w lecie.

10-cm szpile na wyjscie po zakupy do supermarketu.

Itd.

P.s. kawalek odslonietej skory w okolicach kostki, gdzie nie ma zadnego waznego narządu, nie powoduje jakiegos nadzwyczajnego dyskomfortu i akurat moze byc bardziej zdrowe niz szczelne  opatulanie się od stóp do głow, bo pozwala się ciału odrobinę hartowac.

18

Też to zauważyłem ale nie wiem na 100%, dlaczego tak lubią bo jestem tylko mężczyzną ( i to takim, który nosi zawsze skarpety i wyłącznie zakryte buty - ciężkie motocyklowe z blachą w czubie, metalowe klimaty ).

Ale domyślam się że:
- mają delikatniejsze stopy i częściej buty je obcierają
- zwłaszcza jak kobieta ma szpilki i bolą ją nogi od obcasów
- damskie buty są raczej mniej wygodne od męskich, zwłaszcza do sukienek czy spódnic nie pasują za bardzo buty sportowe tylko niewygodne szpilki albo zjeżdżające ze stóp klapki, pasują też gołe stopy do takich strojów i może to mają te dziewczyny na myśli, mówiąc że tak najwygodniej
- kobieca biologia jest inna od męskiej i często im gorąco w nogi
- są bardziej zmysłowe i sprawia im przyjemność dotyk trawy pod stopami

Nie jestem żadnym fetyszystą - wylizywaczem damskich stóp, po prostu uważam że fajnie całość wygląda u kobiety, połączenie gołych stóp z różnymi strojami. Dochodzi pewnie też (tak jak któraś tu napisała) że lubią kusić.
Kiedyś w damsko-męskim towarzystwie byliśmy w lesie, ognisko, piwko itp. i koleżanki były boso, ubrane na czarno w klimacie typu leśne czarodziejki/strzygi/wampirzyce - czarne sukienki jak od przebrań na halloween albo długa spódnica + dopasowany crop top z gołym pępkiem, łańcuszki na kostkach. Wyglądały super. Miały jakieś odkryte szpilki, które po wyjściu za miasto zdjęły i schowały do torby. I śmiały się że nie rozumieją jak my możemy się męczyć w butach i to jeszcze zakrytych. Było około 25 stopni.

19

Użytkownik6 napisał/a:

Ale domyślam się że:
- mają delikatniejsze stopy i częściej buty je obcierają
- zwłaszcza jak kobieta ma szpilki i bolą ją nogi od obcasów
- damskie buty są raczej mniej wygodne od męskich, zwłaszcza do sukienek czy spódnic nie pasują za bardzo buty sportowe tylko niewygodne szpilki albo zjeżdżające ze stóp klapki, pasują też gołe stopy do takich strojów i może to mają te dziewczyny na myśli, mówiąc że tak najwygodniej
- kobieca biologia jest inna od męskiej i często im gorąco w nogi
- są bardziej zmysłowe i sprawia im przyjemność dotyk trawy pod stopami

Oczywiście, że do sukienek i spódnic można ubrać buty sportowe big_smile ja często chodzę w trampkach to spódnic i sukienek. Klapki dobrze dobrane nie zjeżdżają ze stóp.

I nie, kobietom nie jest często gorąco w nogi big_smile nie bardziej gorąco niż mężczyznom.

A co do tego czemu gołe stopy, bo niektóre kobiety tak lubią i już, tyle filozofii. Mam koleżankę, która nigdy nie wyjdzie z gołymi stopami, znam ją lata, a dopiero jak pojechałyśmy nad morze, to widziałam ją bez skarpetek big_smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024