od września chcemy się wprowadzić z chłopakiem do wynajmowanego mieszkania i nie wiem jak je urządzić i uprzytulnić żeby ciekawie się prezentowało. Macie jakieś rady albo swoje doświadczenia? coś co zmieniło by wnętrze tego mieszkania? nie ukrywam że chciałabym nie narażać się przy tym na wielkie koszty. Niestety zmiana kolorów w mieszkaniu nie wchodzi w grę ;/
2 2016-08-02 17:12:44 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2016-08-02 17:13:32)
od września chcemy się wprowadzić z chłopakiem do wynajmowanego mieszkania i nie wiem jak je urządzić i uprzytulnić żeby ciekawie się prezentowało. Macie jakieś rady albo swoje doświadczenia? coś co zmieniło by wnętrze tego mieszkania? nie ukrywam że chciałabym nie narażać się przy tym na wielkie koszty. Niestety zmiana kolorów w mieszkaniu nie wchodzi w grę ;/
Za mało napisałaś o tym mieszkaniu, co w nim jest, w jakim jest stylu, w jakim stanie itd.
Zawsze można postawić kwiaty doniczkowe, jakąś kompozycje z roślin, gałązek suszonych, powiesić plakaty, obrazki, jakieś fajne narzuty na meble tapicerowane, dywanik. Te rzeczy potem można zabrać ze sobą gdy rezygnujemy z wynajmu, nie zajmują dużo miejsca.
Klimat przytulności stworzą np. wszelkie tekstylia (ładne zasłony/firanki, jakiś bieżnik na stół, pluszowy koc, poduszki na kanapę, dywanik łazienkowy), rośliny, zdjęcia, świece i lampki (np. cotton balls, świece led), jakieś magnesy na lodówkę lub figurki z podróży - co kto lubi. To powinno odzwierciedlać Was i Wasz gust, więc trudno konkretnie doradzić. Mieszkanie nie musi wyglądać jak z katalogu, by było przytulne. Teraz niemal wszędzie mamy końcówki wyprzedaży i można upolować dużo fajnych rzeczy za niewielkie pieniądze.
Mieszkanie ma 58 m2. Składa się z trzech pokoi, dwóch mniejszych(kształt prostokąta z oknem na przeciw wejścia do pokoi) i jednego większego z balkonem na który prowadzą podwójne drzwi balkonowe. Oprócz tego większa kuchnia przedzielona na pół tzw. barkiem, w jednej części aneks kuchenny i meble, po drugiej stronie barku stół i krzesła. Meble znajdujące się w mieszkaniu są starego typu co mnie trochę irytuje, mimo to chciałabym unowocześnić i jednocześnie uprzytulnić to mieszkanie. Umowę najmu mamy na rok więc chciałabym chociaż trochę się zadomowić.
Obrazy, świeczki, ładny dywan, kolorowe poduszki, firanki i zasłony - to najlepsze sposoby na przytulność
dużo koców i poduszek