Hej,
od pewnego czasu brakuje mi takiej intelektualnej strony życia. Co mam zrobić? Po skończonych studiach czuję, że staję się coraz głupsza. Przestałam czytać tyle ile czytałam, sprawy zawodowe, inne pochłaniają większość mojego czasu. Szukanie chłopaka, partnera także. A wiem, że w moim wieku - 26 lat mężczyzna szuka także dziewcyzny inteligentnej, ogarniętej itp.
A ja czuję, że od pewnego czasu się cofam intelektualnie, emocjonalnie. Nie wiem co na to poradzić. Nie wiem jak zadziałać. Czuję, że jestem coraz młodsza, głupsza. Że mi się nie chce wielu rzeczy...
Wiele osób uważa, że jestem jakaś taka dziecinna. Że w wieku 26 lat wyglądam na 23-22. Ze jestem taka nieprzepita, nie doznałam jakby bólu życia. Takie dziecko. Że zachowuję się naturalnie, wesoło.
Co zorbić aby ludzie postzregali mnie jako doroslą osobę a nie jako 'dziewczynkę'? Co zrobić aby poduczyć się dorosłości? Co zrobić abym czuła się bardziej inteligentna?
Jestem mgr inż po politechnice, artystyczne zainteresowania też mam a czasem mam wrażenie, że nie umiem odezwać się w towarzystwie. Ze jestem po prosto głupia życiowo