Jak odmówić przyjazdu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Jak odmówić przyjazdu

Witam
Proszę o radę jak napisać dość przekonywująco ze nie mogę przyjechać  związanego coś z pracą i brakiem czasu.
Chodzi o biznesowe sprawy 

Z góry Dziękuję i pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odmówić przyjazdu
kkarolina798 napisał/a:

Witam
Proszę o radę jak napisać dość przekonywująco ze nie mogę przyjechać  związanego coś z pracą i brakiem czasu.
Chodzi o biznesowe sprawy 

Z góry Dziękuję i pozdrawiam

Wystarczy że, rozwiniesz zdanie pogrubione ( odmowa, uzasadnienie, przeproszenie za zaistniałą sytuację ).
Powodzenia. smile

3

napisz, że masz już wcześniej ustalone zobowiązania prywatne i nie możesz z nich zrezygnować.

4 Ostatnio edytowany przez kaya798 (2016-07-28 20:31:56)

No właśnie nic mi do głowy nie przychodzi jak napisać to bardziej wiarygodnie OFICJALNIE
neutral

5

A nie możesz czy nie chcesz przyjechać? Bo to trochę zmienia postać rzeczy.
Ogólnie jednak nie musisz nadmiernie się tłumaczyć. Zresztą to zwykle nie wygląda zbyt dobrze. Grzeczna informacja połączona z przeprosinami za zaistniałą sytuację brzmi bardziej dyplomatycznie i wiarygodnie.

Moja propozycja, tak na szybko:

Szanowni Państwo
Z przykrością muszę poinformować, że zaistniały okoliczności, które niestety uniemożliwiają mi wzięcie udziału w (tu wpisz dowolne). Ze swojej strony bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, a jednocześnie ufam, że w żaden sposób nie wpłynie to na nasze dalsze relacje.
Z poważaniem,
(imię, nazwisko)

Możesz wyrzucić drugą część ostatniego zdania, ale możesz też całość nieco rozbudować, chodzi mi generalnie o to, żeby pokazać, że wystarczy poinformować i grzecznie przeprosić.

6 Ostatnio edytowany przez kaya798 (2016-07-30 09:30:42)

nie chce przyjechać

chodzi o to że muszę napisać tak że nawet jednego dnia nie znajdę czasu żeby przyjechać

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024