Witam
Proszę o radę jak napisać dość przekonywująco ze nie mogę przyjechać związanego coś z pracą i brakiem czasu.
Chodzi o biznesowe sprawy
Z góry Dziękuję i pozdrawiam
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Jak odmówić przyjazdu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Proszę o radę jak napisać dość przekonywująco ze nie mogę przyjechać związanego coś z pracą i brakiem czasu.
Chodzi o biznesowe sprawy
Z góry Dziękuję i pozdrawiam
Witam
Chodzi o biznesowe sprawyZ góry Dziękuję i pozdrawiam
Wystarczy że, rozwiniesz zdanie pogrubione ( odmowa, uzasadnienie, przeproszenie za zaistniałą sytuację ).
Powodzenia.
napisz, że masz już wcześniej ustalone zobowiązania prywatne i nie możesz z nich zrezygnować.
No właśnie nic mi do głowy nie przychodzi jak napisać to bardziej wiarygodnie OFICJALNIE
A nie możesz czy nie chcesz przyjechać? Bo to trochę zmienia postać rzeczy.
Ogólnie jednak nie musisz nadmiernie się tłumaczyć. Zresztą to zwykle nie wygląda zbyt dobrze. Grzeczna informacja połączona z przeprosinami za zaistniałą sytuację brzmi bardziej dyplomatycznie i wiarygodnie.
Moja propozycja, tak na szybko:
Szanowni Państwo
Z przykrością muszę poinformować, że zaistniały okoliczności, które niestety uniemożliwiają mi wzięcie udziału w (tu wpisz dowolne). Ze swojej strony bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, a jednocześnie ufam, że w żaden sposób nie wpłynie to na nasze dalsze relacje.
Z poważaniem,
(imię, nazwisko)
Możesz wyrzucić drugą część ostatniego zdania, ale możesz też całość nieco rozbudować, chodzi mi generalnie o to, żeby pokazać, że wystarczy poinformować i grzecznie przeprosić.
nie chce przyjechać
chodzi o to że muszę napisać tak że nawet jednego dnia nie znajdę czasu żeby przyjechać
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Jak odmówić przyjazdu
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024