toksyczna osoba? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: toksyczna osoba?

Cześć,
mam znajomą- była dobrą koleżankę, która przysysa się do ludzi. Kiedy jest w związku , jest miła sympatyczna. Jednak kiedy jest singlem musi na około siebie robić szum, tzw dramat, być drama queen. Pamiętam że 1.5 roku - 1 rok temu zapoznała mnie ze swoimi znajomymi. Miałam wrażenie, że wiedząc, że jestem atrakcyjna, fajna, oczytana jest o mnie zazdrosna i nie 'pozwala wejść' mi wyżej w hierarchię grupy niż ona. Ona zawsze pierwsza. Pierwsza na imprezy z najbardziej popularnymi, ona zawsze tu i teraz.
Pierwsza z towarzystwa poderwała faceta, jest teraz z nim już rok. Kiedy była singlem i go szukała każdy skupiał na niej uwagę. Ona musiała być w centrum . OCzywicie kiedy jest w związku jest ;cicho'.
ALe zauważyłam, że ludzie, których wykorzystywała kiedy była sama- chłopaki którym dawała nadzieję, a nic od nich nie chciała, dziewczyny które jak ja nie mogły być w hierarchii grupy wyżej niż ona- odchodzą od niej. Nie odzywają się do niej.

Widzę, że im bardziej ja i inni odsuwamy się od niej- ona do nas lgnie. Dlaczego tak jest?

Czy takie osoby nie wiedzą, nie zdają sobie sprawy, że czasem postępują toksycznie? Że czasem żerują  i wykorzystują innych do swoich celów towarzyskich a później jak sobie ułożą życie - jak gdyby nigdy nic- wracają...Ona uwielbia mówić o innych ludziach, uwielbiają wchodzić w ich życie.
A kiedy sobie ułożą życie i są stabilne, dopingują, są miłe, sympatyczne. A wcześniej tak jakby musiały na siłę się pokazać.

Nie jest to tylko moje przypuszczenie i obserwacja tej osoby. Wielu moich znajomych ma tą samą opinię co ja.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: toksyczna osoba?

Jeśli przeszkadza ci twoja koleżanka i jej zachowania, to dlaczego utrzymujesz z nią jeszcze kontakty?

3

nie utrzymuje. od pół roku. czasem suche hej hej na mieście. ale ona np nie daje o sobie zapomnieć w social media. ciągle mi 'lajkuje' rzeczy.
mam zasadę, że jak z kims nie utrzymuje kontaktu to nie utrzymuję.
a tu widzę od niej lajki jakieś komentarze.

4

skoro nie utrzymujesz kontaktu,to po jaki grzyb masz ją na fejsbuku???

5

konwalia1990 napisał/a:

nie utrzymuje. od pół roku. czasem suche hej hej na mieście. ale ona np nie daje o sobie zapomnieć w social media. ciągle mi 'lajkuje' rzeczy.
mam zasadę, że jak z kims nie utrzymuje kontaktu to nie utrzymuję.
a tu widzę od niej lajki jakieś komentarze.

Poważnie? Dla Ciebie formą towarzyskiego kontaktu są laiji na fejsbuczku?

diana-1971 napisał/a:

No Babciu, widać że się nie przestawiłaś na aktualne czasy:) Mnie setnie bawi obserwacja "randek" 20 latków - on nos w komóre, ona nos w komóre, coś tam klikają, pewnie po jakiś "fejsach", wiadomo, ale najzabawniejsze jest to że w takiej sytuacji wysyłają również do siebie wiadomości poprzez net smile Gatunek ludzki wkrótce wymrze, jak nic...

A osoba wspominana w wątku, to z opisu, klasyczny wampir energetyczny. Wystarczy trochę poczytać i znaleźć instrukcję obsługi (czy też bardziej nieobsługi)...

7

Błękitny_nosorożec napisał/a:
diana-1971 napisał/a:

No Babciu, widać że się nie przestawiłaś na aktualne czasy:) Mnie setnie bawi obserwacja "randek" 20 latków - on nos w komóre, ona nos w komóre, coś tam klikają, pewnie po jakiś "fejsach", wiadomo, ale najzabawniejsze jest to że w takiej sytuacji wysyłają również do siebie wiadomości poprzez net smile Gatunek ludzki wkrótce wymrze, jak nic...

A osoba wspominana w wątku, to z opisu, klasyczny wampir energetyczny. Wystarczy trochę poczytać i znaleźć instrukcję obsługi (czy też bardziej nieobsługi)...

Za moich czasów, życie było o niebo prostsze. big_smile Żal mi młodych że, dla Nich nie ważne co jest w realnym świecie ( autorka kontakt z wampirem zerwała ), ważne że, w netach WAMPIR jej lajkuje i komentuje. Ech, nowoczesność.

diana-1971 napisał/a:

Za moich czasów, życie było o niebo prostsze. big_smile Żal mi młodych że, dla Nich nie ważne co jest w realnym świecie ( autorka kontakt z wampirem zerwała ), ważne że, w netach WAMPIR jej lajkuje i komentuje. Ech, nowoczesność.

Postępu nie da się zatrzymać!
No tak, teraz to jeszcze w wirtualu trzeba wampira odcinać od pokarmu...

9

Błękitny_nosorożec napisał/a:
diana-1971 napisał/a:

Postępu nie da się zatrzymać!
No tak, teraz to jeszcze w wirtualu trzeba wampira odcinać od pokarmu...

Cóż za problem, użyć dwa razy myszki klikając usuń i blokuj ?
Żaden to postęp, gdy ludzie z lajków robią życiowe dramaty.

10

diana-1971 napisał/a:

No, ale to o jednego znajomego mniej, co Ty gadasz, że to nie problem... big_smile

santapietruszka napisał/a:

No, ale to o jednego znajomego mniej, co Ty gadasz, że to nie problem... big_smile

No właśnie - minus 1 do fejmu to wysoka cena, nawet za pozbycie się wampira wink

12 Ostatnio edytowany przez diana-1971 (2016-07-27 14:17:23)

santapietruszka napisał/a:
diana-1971 napisał/a:

W sumie racja, wywali i znowu będzie gorsza, bo tamta będzie miała o jednego ludzia więcej w klaserze FB. big_smile

Z utęsknieniem czekam na wątki pt. " Mój były ( Moja była) podbiera mi Pokemony, pomocy nie wiem co robić." lol

diana-1971 napisał/a:

W sumie racja, wywali i znowu będzie gorsza, bo tamta będzie miała o jednego ludzia w klaserze FB. big_smile

Z utęsknieniem czekam na wątki pt. " Mój były ( Moja była) podbiera mi Pokemony, pomocy nie wiem co robić." lol

A następna faza np: związałem/łam się z pokemonem ale on nie che mnie przytulać tylko wirtualnie. No i proponuje wirtualny seks. Co robić?

14

Kaja.ab to znowu ty?
Hahaha, niezły muszą mieć z ciebie ubaw w realu!

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024