Wygląd a powodzenie u kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wygląd a powodzenie u kobiet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Wygląd a powodzenie u kobiet

Zastanawiam się jak ważną rolę dla kobiet odgrywa wygląd mężczyzny. Niekiedy słyszy się, że nie ma czegoś takiego jak jednolity kanon piękna i wszystko zależy od preferencji kobiety. Innym razem wpada w ucho kobiecy głos twierdzący, że jednak wygląd jest kluczowy. I tu dochodzimy do sedna pytania, jaka jest prawda?

Odchodząc nieco od tego, chcę poruszyć inny bliźniaczy wątek. A mianowicie.
Jak to się dzieje, że kobieta zachwycająca się urodą sławnej postaci, adorująca typowych przystojniaków, wybiera niekoniecznie najprzystojniejszego faceta?

Powiedzcie jak to jest, że kobieta mająca w głowie obraz ideału, pragnąca związku z atrakcyjnym mężczyzną wiąże się z kimś o przeciętnym wyglądzie? Przykładowo, panna Monika oczekuje wysokiego, dobrze zbudowanego bruneta, którego twarz jest niecodziennie atrakcyjna. Pragnie atrakcyjnego fizycznie faceta, a jednak u jej boku staje mężczyzna odbiegający od jej oczekiwań.

Tego nie potrafię w żaden sposób zrozumieć. Monika ma w głowie obraz X, zamierza z takim mężczyzną się spotykać, a w jakiś sposób wybiera Z.
Przecież skoro pragnie X to jak godzi się na Z? Monika chce X nie chce Z, a jakoś ulega Z. Skoro się jej nie podoba i wie, że ją podrywa z jakiego powodu się z nim umawia?

I ostatnie pytanie.
Mówi się że jeśli podoba się nam dziewczyna należy śmiało zaproponować wyjście na kawę.
Problem w tym że możemy się nie spodobać kobiecie i skończy się to zwyczajną odmową.
A co jeśli najpierw porozmawiamy i później zaprosimy na randkę? Zwiększą się szansę, czy charakterem nie da się nadrobić tego, że jeśli nie jesteśmy w typie kobiety to odpadamy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wygląd a powodzenie u kobiet

Masz jakiś problem czy chcesz stworzyć kolejną wersję "teorii" o identycznym dla wszystkich kobiet wyborze partnera?

3

Kunartan napisał/a:

Zastanawiam się jak ważną rolę dla kobiet odgrywa wygląd mężczyzny. Niekiedy słyszy się, że nie ma czegoś takiego jak jednolity kanon piękna i wszystko zależy od preferencji kobiety. Innym razem wpada w ucho kobiecy głos twierdzący, że jednak wygląd jest kluczowy.

Jak to się dzieje, że kobieta zachwycająca się urodą sławnej postaci, adorująca typowych przystojniaków, wybiera niekoniecznie najprzystojniejszego faceta?

Powiedzcie jak to jest, że kobieta mająca w głowie obraz ideału, pragnąca związku z atrakcyjnym mężczyzną wiąże się z kimś o przeciętnym wyglądzie? Przykładowo, panna Monika oczekuje wysokiego, dobrze zbudowanego bruneta, którego twarz jest niecodziennie atrakcyjna. Pragnie atrakcyjnego fizycznie faceta, a jednak u jej boku staje mężczyzna odbiegający od jej oczekiwań.

I ostatnie pytanie.
Mówi się że jeśli podoba się nam dziewczyna należy śmiało zaproponować wyjście na kawę.
Problem w tym że możemy się nie spodobać kobiecie i skończy się to zwyczajną odmową.
A co jeśli najpierw porozmawiamy i później zaprosimy na randkę? Zwiększą się szansę, czy charakterem nie da się nadrobić tego, że jeśli nie jesteśmy w typie kobiety to odpadamy

Nie ma czegoś takiego jak kanon piękna, bo jednej kobiecie podoba się szczupły blondyn, innej krępy brunet, jeszcze innej krępy blondyn, a kolejnej zadziorny rudzielec.

Kobieta zachwycająca się przystojnym aktorem wybiera zwykłego faceta, bo po pierwsze przystojny aktor nie jest dostępnym celem i głupio byłoby przez całe życie wpatrywać się w jego zdjęcia i być samej, po drugie, takich wybitnie przystojnych nie ma aż tak wielu, trzeba brać, co jest.
Do ideału się dąży. Ja np lubię kilku aktorów, podobają mi się, ale mój partner wpasowuje się w ten sam typ urody, tzn. brunet, raczej wysoki, przystojny, itp. Raczej nie miałby u mnie szans facet, który odbiega od moich oczekiwań, np blondyn - choćby nawet według mojej koleżanki ten blondyn był idealny. Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. A co do zapraszania na kawę - nie ma reguły, chyba, że planujesz zaprosić na kawę zupełnie obcą, dopiero co wypatrzoną kobietę, wtedy raczej małe szanse, ale nie jest to niemożliwe.

4

A co z kobietami, które otwarcie przyznają, że ich obecny mężczyzna się im nie podobał, ale kiedy poznali się lepiej zakochały się i zostali parą?

I właśnie takie pytanie wprost według mnie jeśli nie spodobamy się kobiecie skończy się odmową. Pytanie czy jakaś wcześniejsza rozmowa mogłaby zwiększyć szansę jeśli się nie podobamy z wyglądu? Gust o wszystkim zarządza, a może jednak nie ocierając się o typ kobiety można "gadką" przechylić szansę na swoją korzyść?

I tego nie rozumiem, że nie raz widuję pary i się zastanawiam - przecież ona jest taka ładna i z jakiego powodu wybrała obecnego?

5

Kunartan - Ty to kolego kłody sobie rzucasz pod nogi....

Facet myśli inaczej niż kobieta. Dla faceta ma być (kobieta) piękna, najwspanialsza, najlepszejsza z możliwych na jaką go stać (nie dosłownie).

Dla kobiety... Tak, wygląd ma znaczenie. Nie ma co sie oszukiwać - jak nie ma chemii cielesnej to nic nie wskórasz. Tylko dochodzi u kobiet jeszcze jeden aspekt - mózg faceta. Jak leżysz w obu płaszczyznach to... (tu miał być chamski, ironiczny tekst ale nie o to chodzi wink )

6 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-07-15 21:20:05)

Kunartan napisał/a:

Zastanawiam się jak ważną rolę dla kobiet odgrywa wygląd mężczyzny. Niekiedy słyszy się, że nie ma czegoś takiego jak jednolity kanon piękna i wszystko zależy od preferencji kobiety. Innym razem wpada w ucho kobiecy głos twierdzący, że jednak wygląd jest kluczowy. I tu dochodzimy do sedna pytania, jaka jest prawda?
(...)

Wygląd zewnętrzny jest dla kobiet tak samo ważny jak dla mężczyzn. Zamiast zadawać sobie pytania co kobiety myślą na dany temat wyobraź sobie sytuację:
1. Ty nie możesz proponować kobiecie chodzenia tylko musisz czekać aż ona Ci to zaproponuje
2. jesteś mniejszy i słabszy
3. od uprawiania sexu możesz zajść w ciążę i to się będzie za tobą wlokło już do końca życia
4. kobiety zarabiają więcej od Ciebie i nikt Cie nie będzie wytykał palcami jak się przyssiesz do takiej bogatej kobiety

No i to mniej więcej tyle. IMHO kobiety i mężczyźni są do siebie podobni na 99,5%. Wzorzec kobiety i mężczyzny jest uwarunkowany kulturowo. Jedyna różnica jest taka że reguły gry podyktowane przez społeczeństwo i naszą kulturę są dla kobiet nieco inne niż dla mężczyzn więc kobiety muszą grać trochę inaczej i pociągać za inne struny.

Czyli na jednorazowy numer to wygląd ma dużo większe znaczenie niż na długotrwały związek. W przypadku długotrwałego związku ważniejsze są inne cechy. Faceci kombinują tak samo.

Kobiety tak samo jak faceci mają zróżnicowane preferencje co do partnera. Są faceci co lubią duże blondyny no i są faceci co lubią małe brunetki. Tak samo jest z kobietami.

7

Ile razy można wałkować wkoło ten sam temat. Zamiast deliberować na temat, na który nigdy nie uzyskasz poprawnej odpowiedzi (gdyż ile osób tyle opinii), może zacznij po prostu poznawać dziewczyny. A jeszcze lepiej najpierw rozwijaj się, dbaj o wygląd jak i o charakter, prowadź życie pewnego siebie faceta, życie w którym nie przyjdzie Ci do głowy zadawanie takich infantylnych pytań. Po (liczba losowa) 30 poznanych kobietach, 10 koszach od nich, 10 Twoich, 5 obopólnych i 5 perspektywicznych znajomościach, nie będziesz już musiał pisać takich pytań na kobiecym forum.

8 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-07-15 21:19:16)

mrbart napisał/a:

Ile razy można wałkować wkoło ten sam temat. Zamiast deliberować na temat, na który nigdy nie uzyskasz poprawnej odpowiedzi (gdyż ile osób tyle opinii), może zacznij po prostu poznawać dziewczyny. A jeszcze lepiej najpierw rozwijaj się, dbaj o wygląd jak i o charakter, prowadź życie pewnego siebie faceta, życie w którym nie przyjdzie Ci do głowy zadawanie takich infantylnych pytań. Po (liczba losowa) 30 poznanych kobietach, 10 koszach od nich, 10 Twoich, 5 obopólnych i 5 perspektywicznych znajomościach, nie będziesz już musiał pisać takich pytań na kobiecym forum.

IMHO takie dyskusje są dobre bo nas wzbogacają. Każdy z nas ma tam jakieś swoje doświadczenia i przemyślenia. Wymieniając się nimi stajemy się mądrzejsi. Więc nie koniecznie trzeba od razu zniechęcać naszego autora. Czasem warto jest to samo pytanie zadać sobie nawet i 100 razy.

9

Dobrze że ma wymarzony jakiś ideał, warto mieć marzenia dla tego rozdźwięk między tym z kim jest a tym o kim marzy, co to za marzenia które są bliskie i łatwe do sięgnięcia. Tracą magie.
Co do wyglądu hehe to nawet ciekawe, zawsze dziwią mnie goście takie meczące jęczące typki że oni brzydcy i żadna takiego nie zechce, no pewnie bo brzydki i jeszcze głupi :]
Męski facet nie powinien onanizować się swoją ślicznością.
Ktoś kto ma upośledzone poczucie wartości to brzydotę ma wyrytą na swojej brzydkiej gębie, bo uroda to stan umysłu i stan ducha przekonanie o swojej atrakcyjności czy tez jej braku wpływa na mimikę twarzy, postawę, nawet rysy twarzy, barwę głosu, umiejętność prowadzenia rozmowy,wywoływanie pierwszego jakże ważnego wrażenia i pewność siebie w kontaktach z innymi, czyli ogólnie atrakcyjność. Może dla tego ładna laska jest z obiektywnie brzydkim gościem. Przy czym facet postrzegany jako konkurent, rywal, zawsze będzie wydawał się nam brzydszy, niż innym nie uprzedzonym do jego osoby.
Pałlo Koejlo
Pozdrawiam

10

A nie słyszałeś o " tym czymś"? Powiem Ci tak, jak masz to coś, to dasz sobie radę stary!
Twoje zdrowie Kunartan! Na pohybel przystojniakom! smile

Ej, a może pan A jest gołodupcem, a pan Z jest prezesem? Co z tego , że brzydal! wink

11 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-07-15 21:50:54)

zabpth napisał/a:

(...)

Przestarzałe uwarunkowanie kulturowe z czasów kiedy kobiety nie miały nic do powiedzenia odnośnie wyboru swojego partnera.

zabpth napisał/a:

(...)Może dla tego ładna laska jest z obiektywnie brzydkim gościem.(...)

Ludzie dobierają się pod względem atrakcyjności zewnętrznej. To jest potwierdzone przez badania no i moje obserwacje. Oczywiście to podlega jakiemuś rozkładowi gaussa i są outliners ale wygląd zewnętrzny jest ważnym kryterium doboru partnera. Tak samo ważnym dla kobiet jak i dla mężczyzn. Czyli jak jest para to jest ładna ona i ładny on. Pary brzydka ona i brzydki on też są popularne ale już pary ładna ona brzydki on i na odwrót brzydka ona i ładny on choć nie niemożliwe należą do rzadkości.

12

Tu nie ma nic skomplikowanego, to działa podobnie jak u nas - facetów.

Wiadomo wygląd ważny, jak Cię kobieta nie podnieca seksualnie, to raczej nici z tego.

Jak kobieta nam się średnio podoba, ale poznawszy ją zaczyna nam się bardziej podobać poprzez swój charakter, podejście do życia itp, to można się zakochać, można czuć pożądanie.

U kobiet działa to analogicznie, tyle że na nie działać mogą inne czynniki np: pewność siebie, pozycja społeczna, zaradność itp.

13

To polecam autorowi np. http://www.netkobiety.pl/t83093.html - 4 strony, http://www.netkobiety.pl/t77081.html - 1 strona, http://www.netkobiety.pl/t88878.html - 15 (!) stron - i założę się, że jest tego znaaaacznie więcej na forum.
A geneza większości tego typu pytań to niepewny siebie facet, który chciałby usłyszeć, że kobiety uwielbiają dobre serduszko i taki sam charakter, jeśli tylko będzie takie miał, to wtedy wkradnie się do serca, duszy i... innych organów nimfy smile A ona rzecz jasna stwierdzi, że wprawdzie brzydki jest jak ogr, tak brzydki że nawet nie poleciłaby go swojej największej rywalce, ale jednak przymiotami wnętrza niweluje ten szkaradny 'look'.
Wychodzę z założenia, że taką wiedzę zdobywa się w boju, a nie podczas lektury. Ostatnio czytałem materiały o silnikach rakiety Saturn V, a mimo to nadal nie jestem w stanie złożyć do kupy nawet silnika od kosiarki hmm Moje bojowe doświadczenia są takie, że w czasach gdy poznawałem bardzo dużo kobiet, istniała pewnego rodzaju niewidzialna linia ich atrakcyjności, ponad którą nie było mi dane się wznieść wink

14

Tomek4811 napisał/a:
zabpth napisał/a:

(...)

Przestarzałe uwarunkowanie kulturowe z czasów kiedy kobiety nie miały nic do powiedzenia odnośnie wyboru swojego partnera.
?

zabpth napisał/a:

(...)Może dla tego ładna laska jest z obiektywnie brzydkim gościem.(...)

Ludzie dobierają się pod względem atrakcyjności zewnętrznej. To jest potwierdzone przez badania no i moje obserwacje. Oczywiście to podlega jakiemuś rozkładowi gaussa i są outliners ale wygląd zewnętrzny jest ważnym kryterium doboru partnera. Tak samo ważnym dla kobiet jak i dla mężczyzn. Czyli jak jest para to jest ładna ona i ładny on. Pary brzydka ona i brzydki on też są popularne ale już pary ładna ona brzydki on i na odwrót brzydka ona i ładny on choć nie niemożliwe należą do rzadkości.

No cóż jeżeli spłycasz atrakcyjność zewnętrzną tylko do wyglądu to twoja sprawa, dla mnie atrakcyjność zewnętrzna to kilka różnych czynników, jeżeli występują wszystkie, również dodatnio oddziaływają na wygląd. Pisałem o tym wyżej ale wyrwałeś z kontekstu odpowiednie do twojej tezy skrawki wypowiedzi.
Dalej uważam że silne poczucie wartości czyli również  poczucie atrakcyjności zbudowane na wielu płaszczyznach , nie tylko w odniesieniu do wyglądu, sprawia że emanujemy pewną formą energii, przyciąganiem, jakkolwiek to opisać, nie mniej jak najbardziej znaczący wpływ na zewnętrzne postrzeganie naszej osoby.
Jest to jednak mój pogląd i opinia.
Uważam inaczej niż TY, co wcale nie oznacza że nie masz racji. Grunt to wyrobić sobie jakiś pogląd, który zacznie funkcjonować. U każdego odmienny ale równie prawdziwy co nasz własny. Nie ma jedynej prawdziwej odpowiedzi, u każdego z powodzeniem funkcjonują inne wartości.
Pozdrawiam

15 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-07-15 22:08:23)

mrbart napisał/a:

(...)
A geneza większości tego typu pytań to niepewny siebie facet, który chciałby usłyszeć, że kobiety uwielbiają dobre serduszko i taki sam charakter, jeśli tylko będzie takie miał, to wtedy wkradnie się do serca, duszy i... innych organów nimfy smile A ona rzecz jasna stwierdzi, że wprawdzie brzydki jest jak ogr, tak brzydki że nawet nie poleciłaby go swojej największej rywalce, ale jednak przymiotami wnętrza niweluje ten szkaradny 'look'. (...)

Zbytnia pewność siebie też jest zabójcza. Zadawanie pytań nie jest oznaką słabości czy braku pewności siebie tylko ciekawości i chęci zrozumienia świata. Ja też sobie często zadaję pytania czy to ja oszalałem czy ten świat jest szalony. Jeszcze raz. Nie ma nic złego w tym, że autor zadał to pytanie. Nawet po raz n-ty.

16

Tomek4811 napisał/a:

Zbytnia pewność siebie też jest zabójcza

Zbytnia pewność siebie to nie pewność siebie, tylko poczucie własnej wyższości oraz przewartościowanie własnej osoby.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wygląd a powodzenie u kobiet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024