Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy.

Moja niunia kończy 7 miesięcy za dwa dni. I nie umie raczkowac ani samodzielnie siedzieć.  Samodzielnie mam ba myśli z pozycji leżącej się podnosi do siadania. Czytam na necie i pisze ze nie wolno popierać poduchami sądząc na kolanach ani opierać o siebie. Jak to mam rozumieć? ??? Dziecko np siada w 8 miesiącu i do tej pory nie wolno w pozycji siedzącej trzymać na kolanach albo oparta o mnie???. Moja niunia od 4miesiacu drzwigala z pozycji pół leżącej do siadania nie pozwalałam ale od 5 juz nie miałam wyjścia bo był w krzyk. Nie popieram poduchami ale trzymałam na kolanach.  Dla niej jeść w pozycji pół leżącej było nie do przyjęcia tylko zaraz drzwigala do siadania. Czy to przeze mnie teraz nie siedzi. Jak to jest z tym siadaniem

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy.

Moje dziecko za 10 dni kończy 7 miesięcy. też jeszcze nie raczkuje (choć jest blisko), nie siedzi i tym bardziej nie siada. Chyba przesadzasz z oczekiwaniami wobec dziecka.

Dzieci zazwyczaj siadaja z pozycji czworaczej. Nie obkladam dziecka poduszkami, bo bardzo nienaturalne mi się to wydaje, ale siedzi w leżaczku w pozycji pół leżącej/siedzącej, siedzi na moim kolanach powtrzymywania tak, żeby zabezpieczyć kręgosłup., czesto tez opieea się łokciami na moim brzuchu i sobie siada na bok.

Rehabilinantka mojego pierwszego dziecka mówiła,  że takim polroczniakom trzeba podnosic stopniowo oparcia, żeby nie hamować rozwoju poznawczego i pokazywać do czego mają dążyć. Oczywiscie trzeba to robić z glową i dostosowywać wsxystko do możliwości dziecka.

Podsumowując myślę,  że nie masz czym się  martwić.  Spędzajcie jak najwięcej czasu na podłodze i czekaj cierpliwie

3

Odp: Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy.

To może ja powiem jak to było z moją córeczką. Ma teraz 15 miesięcy. jak miała dwa miesiące napinała się mocno i darła główkę do góry. Widać że była silna. Po szczepieniu na wzwb, dtp, hib w wieku dwóch miesięcy nagle na drugi dzien opadła. Nie podnosiła główki. Widac że napięcie  mięśniowe prawie zerowe. Poszłam do neurologa diagnoza obniżone napięcie mięśniowe. Żaden lekarz nie chciał uznać ze to po szczepieniu. Mówiili że to zbieg okoliczności albo ja nie zauważyłam. Ale jestem matką i najlepiej znam swoje dziecko. W każdym razie zaczęła siadać w wieku 9 miesięcy sama...okładałam ją poduszkami żeby mogła siedzieć  bo płakała jak leżała...dopiero miesiąc temu zaczęła pełzać a teraz już raczkuje...ale do chodzenia jeszcze daleko bo ma słabe nóżki. Wybieram się do fizjoterapeuty żeby ćwiczyć...w każdym razie byłam u trzech neurologów i każdy powiedział że nie jest dobrze jak dziecko szybko zaczyna chodzić...nie wolno uczyć dziecka chodzenia biorąc pod pachy żeby chodziło. Dziecko samo ma usiąść...samo zacząć raczkować..i samo zacząć chodzić....my mamy je tylko ubezpieczać...a pozycja półleżąca w wozku jest dobra..tak samo na kolanach..ważne żeby kręgosłup cały był podparty

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Siadanie siedzenie u 7 miesięcznego dziecka pomocy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024