Brak okresu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez niepewna12345 (2016-07-11 23:22:57)

Temat: Brak okresu

Mam niereguralne cykle, ale tym razem dzieje się cos dziwnego.
Zawsze byłam wzdęta max jeden dzień przed okresem teraz trwa to już 3dni , na dodatek czuje się dokładnie jak bym miała okres ale go nie ma . Czy jest powód do niepokoju?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak okresu

Niepewna, tak na chłopski rozum, czy z takim pytaniem nie lepiej byłoby zwrócić się do ginekologa? I generalnie, nie lepiej porozmawiać o swoich nieregularnych cyklach z lekarzem?

3

Myślałam ze to się unormuje, nie minęły jeszcze 2lata od pierwszej miesiączki. Powinnam iść do ginekologa?

4

niepewna12345 napisał/a:

nie minęły jeszcze 2lata od pierwszej miesiączki.

Jeżeli cykl nie unormuje się w przeciągu następnego roku, a zwłaszcza jeśli odchylenia od normy będą się pogłębiać powinnaś się wybrać do ginekologa. Tymczasem możesz starać się normować cykl na własną rękę, zwracając uwagę na odpowiednią dietę, aktywność fizyczną, unikanie zbyt wielkiego stresu, nieprzepracowywanie się. To wszystko ma wpływ na gospodarkę hormonalną. Jeżeli nadal będą problemy, wtedy potrzebne mogą być hormony. Tak czy siak powinnaś pomyśleć o pierwszej wizycie u ginekologa i zrobić sobie ogólne badanie, zwłaszcza jeśli myślisz o rozpoczęciu współżycia.

niepewna12345 napisał/a:

Mam niereguralne cykle, ale tym razem dzieje się cos dziwnego.
Zawsze byłam wzdęta max jeden dzień przed okresem teraz trwa to już 3dni , na dodatek czuje się dokładnie jak bym miała okres ale go nie ma . Czy jest powód do niepokoju?

Jeżeli ta nieregularność nie odstaje od przyjętej normy, to nie sądze żeby Cię ktoś leczył.
Nie pamiętam dokładnie ale pomiędzy 23-35 jest w normie.

Wszystko ma wpływ na nasze cykle, więc odchylenia mogą się jak najbardziej pojawiać.
Boisz się czegoś szczególnego?

6 Ostatnio edytowany przez niepewna12345 (2016-07-12 13:51:02)

Pocierałam się o narządy płciowe z moim chłopakiem ale on miał bokserki, wiec to niemożliwe żebym była w ciąży:v nie boję się, tylko zastanawia mnie czemu czuje się jakbym miała okres a go nie ma :-: moje ostatnie cykle miały np. 31,46,26,27, i teraz mija 39dzień bez okresu

ćwiczę reguralnie i odżywiam się w miarę zdrowo, niestety często się stresuję nawet drobnymi rzeczami

7

Czyli jeśli do współżycia niedaleko, tym bardziej wybierz się do ginekologa. Zadbaj o antykoncepcję i niej daj się ponieść. O ile tu prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie, to generalnie zajście w ciążę w wyniku pocierania narządów płciowych niemożliwe nie jest. Błona dziewicza to nie mur nie do przejścia wink a odpowiednia ilość wilgotnego środowiska wystarczy do zapłodnienia. Czyli tak czy siak do ginekologa wkrótce się wybierz.

46 i 39 jest juz za długo.

Ile ćwiczysz? Tylko prawdę pisz.

Często przez zwiększony wysiłek okres sie zatrzymuje.
Ja kiedyś dwa miesiące nie miałam, jak zaczełam intensywniej ćwiczyć, mniej jeść, stres też miałam.

Możesz sie tak czuć bo jestes tuż przed okresem, poza tym głowa Ci pracuje cały czas.
Kobiety przy urojonych ciążach też maja objawy.

Jak masz wannę to możesz zrobić sobie gorącą kąpiel, podobno przyspiesza krwawienie.
Tylko nie przesadaj z temperaturą! smile

I SPOKOJNIE smile

9 Ostatnio edytowany przez niepewna12345 (2016-07-12 15:12:00)

Do współżycia  mimo wszystko nie jest tak blisko, chcieliśmy spróbować po prostu nowej rzeczy, aczkolwiek rozmawiałam już o tym z moim chłopakiem i wytlumaczyłam gdzie są granice. Póki co nie planuje współżycia.
Ćwiczę 3-4 razy w tygodniu na siłowni, do tego biegam, jeżdżę  rowerem 2 lub 3razy w tyg.zazwyczaj około 30minut.
Od kiedy jestem wzdęta, z pochwy wydziela się dużo przezroczystego śluzu, bolą mnie sutki(jak zawsze w czasie okresu).
Pobolewa mnie czasem lewy jajnik

Ja powiem że szanse na ciąże są małe.

Sporo ćwiczysz, nie wiem ile jesz to może mieć duży wpływ na długość cyklu.

Poczekaj jeszcz kilka dni.

Za Kilo napisze, wizyta u ginekologa w razie wątpliwości i pytań.
Zawsze może Cię dodatkowo uspokoić.

11 Ostatnio edytowany przez niepewna12345 (2016-07-12 22:35:58)

Jeśli do 20 nie dostanę okresu, zapiszę się do lekarza.
Głównie niepokoję się, ponieważ mam wrażenie,  że przechodzę miesiączkę, jednak jej nie ma ...
Jem 5-6 posiłków dziennie.

Dobrze że jesz.

Ja też miałam przez pierwsze lata nieregularne miesiączki, czasami co 21-23 dni albo 34-36 dni.

Daj znać jak tam u Ciebie smile

13 Ostatnio edytowany przez niepewna12345 (2016-07-13 09:33:11)

Tylko że dzisiaj będzie już 40dzień bez okresu ;/
Martwię się trochę.

14

Odświeżam

15

Niepewna masz nieregularne cykle, ale jesteś jeszcze w okresie dojrzewania, w którym to się dopiero normuje. Obecnie masz cykl bezowulacyjny, a to nawet w przypadku dojrzewającej nastolatki może być podstawą do niepokoju. Zwłaszcza jeśli zdarzy się częściej niż raz. Idź do lekarza i odśwież temat, jak już będziesz wiedziała coś konkretnego od ginekologa.

16

Wczoraj byłam na zakupach, przez co się strasznie odprężyłam i dzisiaj rano zobaczyłam okres:) Myślę, że to wszystko od stresu, mogłam sobie wymyślić jakieś inne objawy. Tak czy siak do ginekologa wkrótce się wybiorę. Dziękuję bardzo za rady, dzięki wam przestałam się martwić.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024