Brak okresu / brak objawów ciąży. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak okresu / brak objawów ciąży.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez Drings (2025-03-01 10:51:43)

Temat: Brak okresu / brak objawów ciąży.

Witam Panie,
Otóż mojej kobiecie spóźnia się okres pięć dni, podczas stosunku zawsze używaliśmy zabezpieczenia w formie prezerwatyw, spóźnia jej się okres piąty dzień, za nic na świecie nie jestem w stanie namówić jej na test ciążowy, przeraźliwie się tego boi. Nie widać u niej objawów ciąży, nie ma nudności, nie kreci jej się w głowie, nie sika co chwilę, kilka razy w tym miesiącu była przeziębiona, mówi że kiedyś jej spóźniał się okres nawet ponad 7 dni że względu na przyjmowanie anutbiotyku, miesiączki przechodzi bardzo bolesne, czy spotkałyscie się kiedyś z taką sytuacją u was? Dodam, że w dzień okresu miała tkliwie piersi, jednak nie dostała okresu.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Brak okresu / brak objawów ciąży.

To wygląda jakby facet miał okres

3

Drings napisał/a:

Witam Panie,
Otóż mojej kobiecie spóźnia się okres pięć dni, podczas stosunku zawsze używaliśmy zabezpieczenia w formie prezerwatyw, spóźnia jej się okres piąty dzień, za nic na świecie nie jestem w stanie namówić jej na test ciążowy, przeraźliwie się tego boi. Nie widać u niej objawów ciąży, nie ma nudności, nie kreci jej się w głowie, nie sika co chwilę, kilka razy w tym miesiącu była przeziębiona, mówi że kiedyś jej spóźniał się okres nawet ponad 7 dni że względu na przyjmowanie anutbiotyku, miesiączki przechodzi bardzo bolesne, czy spotkałyscie się kiedyś z taką sytuacją u was? Dodam, że w dzień okresu miała tkliwie piersi, jednak nie dostała okresu.

Za kilkanaście dni będzie wiadomo i bez testu czy jest w ciąży.
Jeżeli zabezpieczaliście się to prawdopodobieństwo, że zaszła jest bardzo małe.

4 Ostatnio edytowany przez Drings (2025-03-01 11:13:56)

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

To wygląda jakby facet miał okres

Nie wiem jak to skomentować, więc postaram się być miły. Wydaje mi się, że jej panika przechodzi na mnie.

5 Ostatnio edytowany przez Drings (2025-03-01 11:18:23)

GloriaSoul napisał/a:
Drings napisał/a:

Witam Panie,

Czy mogę wiedzieć skąd takie wnioski? Możesz rozwinąć swoją myśl? Tak, nie doszło do wytrysku wewnątrz niej, tylko w prezerwatywie.

6

Drings napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
Drings napisał/a:

Witam Panie,

Czy mogę wiedzieć skąd takie wnioski? Możesz rozwinąć swoją myśl? Tak, nie doszło do wytrysku wewnątrz niej, tylko w prezerwatywie.

1. Jeżeli nie jest w ciąży to miesiączka się pojawi. Jeśli jest to zacznie odczuwać dolegliwości ciążowe.
2. Jeżeli prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się to możliwość ciąży jest naprawdę niewielka. Co nie znaczy, że nie istnieje bo guma mogła być zleżała i mieć mikrodziurki.

7

Wahania okresu do 5 czy 7 dni to nic takiego.  Miewałam większe odchyły od normy, nawet do 3 tygodni także nie panikuj.  Jeśli prawidłowo używacie prezerwatyw to znikome jest prawdopodobieństwo wpadki.

8 Ostatnio edytowany przez madoja (2025-03-01 13:07:12)

GloriaSoul napisał/a:

mieć mikrodziurki.

Czytałam kiedyś o tych mikrodziurkach. Tak, one istnieją, ale są tak maleńkie, że plemnik nie jest w stanie się przez nie przecisnąć. To jest taki trochę "urban legend" że plemniki bojowo przedostają się przez dziurki w prezerwatywie.

Autorze, spokojnie. Jestem pewna na 100% że żadnej ciąży nie ma.
Szkoda że dziewczyna nie chce zrobić testu, bo to by ją uspokoiło.

Mi raz w życiu spóźnił się okres aż miesiąc! Podczas gdy miałam zawsze regularnie jak w zegarku. Miesiąc! Dla mnie to był szok. Ale w tym czasie i podróżowałam i chorowałam, więc pewnie to miało wpływ.Byłam pewna że ciąża, test bardzo mnie uspokoił.

9

madoja napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

mieć mikrodziurki.

Czytałam kiedyś o tych mikrodziurkach. Tak, one istnieją, ale są tak maleńkie, że plemnik nie jest w stanie się przez nie przecisnąć. To jest taki trochę "urban legend" że plemniki bojowo przedostają się przez dziurki w prezerwatywie.

Autorze, spokojnie. Jestem pewna na 100% że żadnej ciąży nie ma.
Szkoda że dziewczyna nie chce zrobić testu, bo to by ją uspokoiło.

Mi raz w życiu spóźnił się okres aż miesiąc! Podczas gdy miałam zawsze regularnie jak w zegarku. Miesiąc! Dla mnie to był szok. Ale w tym czasie i podróżowałam i chorowałam, więc pewnie to miało wpływ.Byłam pewna że ciąża, test bardzo mnie uspokoił.

Pewnie też to fikcja, ale napiszę.
Czytałam kiedyś o pani z kiosku Ruch przy dużym blokowisku, która będąc osobą bardzo religijną robiła cienką igłą niewidoczne dziurki w prezerwatywach. Nakłuwała przez opakowanie.
Było to niewidoczne.
W tej dzielnicy był znacznie większy przyrost naturalny niż w innych, w tym mieście. smile

10

Przy infekcji okres może się spóźniać,  u mnie zawsze tak było.
Test nie ma sensu po 5 dniach, może być niewiarygodny.
Jak chcesz uspokoić kobietę,  to powiedz ze świat się nie zawali jak będzie w ciąży, a  teraz niech się uspokoi, bo masz dosyć.
I tyle w temacie

11 Ostatnio edytowany przez madoja (2025-03-01 23:48:31)

GloriaSoul napisał/a:

Pewnie też to fikcja, ale napiszę.
Czytałam kiedyś o pani z kiosku Ruch przy dużym blokowisku, która będąc osobą bardzo religijną robiła cienką igłą niewidoczne dziurki w prezerwatywach. Nakłuwała przez opakowanie.
Było to niewidoczne.
W tej dzielnicy był znacznie większy przyrost naturalny niż w innych, w tym mieście. smile

To nie fikcja! Znałam taką babkę! big_smile
Lata 80-te, ona pracowała w kiosku Ruchu i przekłuwała prezerwatywy. Babcia mnie tam zabierała i czasami siedziałyśmy w kiosku i pamiętam jak ta babka rechotała i przekłuwała. Nie z powodu religijności, ale dla jaj.
Straszne.
Po latach mama mi opowiadała, że przez to było kilka wpadek, np. żonaty zapłodnił jakąś młodziutką pannę.

Czyli dużo pań kioskarek tak robiło sad

No ale to nadal nie są te mikrodziurki smile

12

Coś w tym jest.
Teraz nie ma kiosków Ruch, nie ma komu kondomów dziurawić to i przyrost naturalny w Polsce niewielki

13

GloriaSoul napisał/a:

Coś w tym jest.
Teraz nie ma kiosków Ruch, nie ma komu kondomów dziurawić to i przyrost naturalny w Polsce niewielki

big_smile

14

Polecam film "Dzieci księdza". Tam był właśnie wątek o wspomaganiu przyrostu naturalnego metodą "maszynową" big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=kd5j76bk7wE

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak okresu / brak objawów ciąży.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024