"Życie" w pracy vs "życie" w domu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Życie" w pracy vs "życie" w domu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-06-30 13:12:56)

Temat: "Życie" w pracy vs "życie" w domu

Z ciekawości jak to u Was jest

Na ile się przenosi, jedno na drugie, jaki ma wpływ
Z racji czasu który często jest procentowo, znacznie większy niż te godziny "prywatne"

Mam często odczucie jakby ludzie szli do pracy odpocząć od "prywatności domowej"

z drugiej strony, coś na miarę "ubierania maski", w pracy imitacja szczęśliwości, porządku, powrót do domu, powrót do rzeczywistości, do bałaganiku prywatnego

wiadomo praca na "swoim", a praca dla firmy, dwie różne sprawy
w jakimś sensie są jeszcze wink miejsca gdzie te biura, żyją jakby swoją rzeczywistością, pomijam tematy np romansików w pracy, chodź w jakimś sensie jest to pewnego rodzaju przedłużenie nastawienia do środowiska

Jak to widzicie?? mówi się żeby pracy do domu nie "przynosić" jak i "domu" do pracy wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Życie" w pracy vs "życie" w domu

I ja się staram tej zasady trzymać - tego nie przynoszenia. Nie mówię w pracy o prywatnych sprawach, ograniczam mówienie w domu o pracy. Jak wychodzę z pracy, to odczuwam ulgę, czuję, że mogę być sobą, czuję się inaczej, jestem zupełnie innym człowiekiem. Ta osoba w pracy, to jakaś inna ja, którą nie do końca lubię. Można nawet powiedzieć, że to maska - i to niemal dosłownie. Mam na myśli makijaż. Jak gdzieś idę sama, np na zakupy, do kawiarni, czy z partnerem do kina, to często idę bez makijażu, czuję się tak swobodnie. Natomiast do pracy muszę mieć makijaż, nie wyobrażam sobie bycia bez - i to nie chodzi o to, że w pracy wymagają ładnego wyglądu, bo nie pracuję na takim stanowisku, które by tego wymagało, wręcz przeciwnie, nadmiar makijażu nie jest mile widziany.

Praca to tylko sposób zarabiania pieniędzy, prawdziwe życie jest gdzieś indziej.

3 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-06-30 13:52:14)

Na tym polega tragedia wielu związków, tego w jaki sposób sobie życie układają, że ktoś nie ma ochoty wracać do domu. Ślub daje gwarancję, że druga osoba od nas nie odejdzie jak jej zrobimy awanturę, wylejemy na głowę kubeł pomyj, jak chodzimy zaniedbani, jak nie ma seksu, jest nerwowość z byle bzdury.

Przysłowie:   "Przed ślubem ona miała nadzieję, że po ślubie on się zmieni. Nie zmienił się... sad.   Przed ślubem on miał nadzieję, że ona się po ślubie nie zmieni. Zmieniła się... sad"

4

ja też wychodząc z pracy od razu o niej zapominam, nie mam zamiaru nawet o niej wspominać, myśleć, praca to praca, tak jak napisała koleżanka ,że służy tylko do zarabiania pieniędzy. Nigdy nie wiązałam pracy życiem prywatnym, dla mnie to dwie oddzielne sfery.

5

CatLady napisał/a:

Ta osoba w pracy, to jakaś inna ja, którą nie do końca lubię. Można nawet powiedzieć, że to maska - i to niemal dosłownie. Mam na myśli makijaż. Jak gdzieś idę sama, np na zakupy, do kawiarni, czy z partnerem do kina, to często idę bez makijażu, czuję się tak swobodnie. Natomiast do pracy muszę mieć makijaż, nie wyobrażam sobie bycia bez - i to nie chodzi o to, że w pracy wymagają ładnego wyglądu

Praca to tylko sposób zarabiania pieniędzy, prawdziwe życie jest gdzieś indziej.

Jesli więc to tylko sposob na zarabianie pieniedzy, i juz go np mamy, to po co ten np makijaż
Wydaje się  naturalniejszym, wygodniejszym, pewniejszym, i chyba co najwazniejsze, mozemy sie bez tego wszystkiego czuc bardziej sobą

Czasem ta "maska" zabiera wiecej niz tez nieprawdziwy obraz jest warty

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Życie" w pracy vs "życie" w domu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024