Wypadek przy "pracy". - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Wypadek przy "pracy".

Cześć dziewczyny!
Piszę, bo mam problem, z którym chodzę już od rana. Właśnie dzisiaj po przebudzeniu wzięło mnie i narzeczonego na seks i tak się unieśliśmy, że po raz pierwszy skończył we mnie. Od razu wstałam z łóżka i sperma ze mnie wyleciała. Mimo wszystko okropnie boję się ciąży.
Mój cykl trwa około 32 dni, następna miesiączka powinna się zacząć 21/22 września. Teoretycznie moje dni płodne zakończyły się w piątek/sobotę, wtedy też przestałam zauważać jakikolwiek śluz w pochwie, który kilka dni wcześniej wręcz wylewał się ze mnie.. Nie zmienia to jednak faktu, że pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją i boję się, że jego plemniki jak i moje jajeczko może być na tyle silne aby stworzyć dziecko, na które nie jestem gotowa (ślub za półtora roku, ale naprawdę nie czuję się teraz na siłach by zostać matką).
Mam kilka pytań, na które mam nadzieję, dostanę od Was odpowiedzi i wsparcie.
1. Czy miałyście podobną sytuację i mimo wszystko udało Wam się nie zaciążyć?
2. Czy któraś z Was stosowała antykoncepcję 72h po? Miałyście skutki uboczne?
Pozdrawiam Was serdecznie i uprzedzam: tak, jestem dorosła i wiem, co w takiej sytuacji poradziłabym innej kobiecie, jednak sama jestem na tyle zestresowana, że nie wiem, jak się nazywam  (stąd temat może być napisany lekko chaotycznie, za co przepraszam).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypadek przy "pracy".

Nie jesteś gotowa na dziecko - weź pigułkę i więcej nie dopuszczaj do takich sytuacji, gdzie padają Wam wszelkie hamulce.

Zdarzyło mi się wziąć pigułkę 72h po i nie działo się po niej nic niepokojącego.

3

"Wylatująca sperma" nie jest dziewczyno żadną metodą antykoncepcji. Może warto jednak o niej pomyśleć, by nie fundować sobie takich stresów? Myślałaś o tym, by się zacząć zabezpieczać?

4

nie, nie miałam takiej systuacji, bo się zabezpieczam, a jak trzeba to nawet podwójnie.

jeśli chcesz się kochać z partnerem znienacka,to zadbaj o porządne zabezpieczenie - oprócz tabletek jest naprawdę szeroki wybór możliwości.

5

Nikt z nas raczej nie może Ci zagwarantować, że nie zajdziesz w ciążę. Moja koleżanka przespała się z pewnym chłopakiem tylko jeden raz i dzisiaj mają kilkuletnie dziecko.

Na przyszłość warto pomyśleć o zabezpieczeniu, jeśli tym razem Ci się upiecze. Od siebie mogę polecić krążki NuvaRing. Bardzo fajna metoda antykoncepcji.

6

bluepearl napisał/a:

"Wylatująca sperma" nie jest dziewczyno żadną metodą antykoncepcji. Może warto jednak o niej pomyśleć, by nie fundować sobie takich stresów? Myślałaś o tym, by się zacząć zabezpieczać?

No co Ty nie powiesz? Wiem, że to nie jest metoda antykoncepcji, jak i wiem, że należy się zabezpieczać. Nie jestem w związku od miesiąca. Ten jeden raz zabrakło nam gumki, a tabletek brać nie mogę ponieważ mam komplikacje.
Wzięłam EllaOne i mam nadzieję, że pomoże, bo przed ślubem nie chcę niespodzianek.

7

brałam 2 razy tabletkę "po", skutki uboczne były, rozchwiało mi to troche gospodarkę hormnalną ale bardziej rozchwiałoby mi życie dziecko, więc nie ma się co zastanawiać. Nie chcesz dziecka to bierz co możesz żeby przeciwdziałać.

8

Tabletka wzięta 24 godziny po stosunku, kilka dni poczekałam, miesiączka przyszła, ciąży brak smile
Ale muszę przyznać, że po raz pierwszy miałam taki ból brzucha, że aż w nocy się budziłam.
Już nie dopuszczę do tak stresującej sytuacji... Nie przed ślubem.

9

Pewnie Ci bardzo ułożyło i stres odszedł:-)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024