Uwielbiam chodzić do fryzjera nawet nie dlatego żeby zmienić fryzurę ale dlatego że zawsze mam idealne włosy: niezniszczone, błyszczące, miękkie w dotyku itd. Jak pielęgnować włosy żeby były takie jak po wyjściu od fryzjera? W domu myje włosy szamponem, daję odżywkę i maskę z tej samej firmy a na koniec jedwab no i ..klapa.. włosy jak były zniszczone tak są. Co więc nakładają fryzjerki że mamy włosy jak nowe? Jak podpatrywałam to cudów chyba nie dają czyli szampon , odżywka.. A może sie jednak myle. Czy są na forum jakieś fryzjerki które mogły by doradzić jak prawidłowo pielęgnować swoje włosy w domu?
Bardzo dobre pytanie;) sama mam ochotę się dowiedzieć, jak robią to u fryzjera,ze włosy są MEGA. idealne.
Dobre pytanie;) od fryzjera też możesz mieć bardzo zniszczone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W dobrych salonach fryzjerskich mają dobre kosmetyki, które można dostać jedynie w sklepach fryzjerskich i hurtowniach. To też zależy jak takie kosmetyki są nakładane bo mówi się o tym że odżywki nie należy nakładać na skórę głowy tylko na długość włosów. Taki fryzjer widzi dokładnie stan naszych włosów i potrafi dobrać odpowiednią dla nas kurację. Takie fryzjerskie kosmetyki są bardziej skuteczne niż te w naszych sklepach. Najlepiej jak się będzie u fryzjera to zapytać jakich kosmetyków możemy użyć same w domu żeby nasze włoski były piękne ...
zwyczajnie wystarczy zapytać fryzjera jakie profesjonalne kosmetyki poleca dla naszych włosów i zakupić je w sklepie fryzjerskim.
Nutka- czytając twoją wypowiedź, mam wrażenie że za bardzo obciążasz włosy... odżywka, maska, jedwab? to zdecydowanie za dużo! od takiej ilości dobrego, włosy mogą się zwyczajnie łamać. musisz swoją kurację zrównoważyć- np. co drugi dzień po umyciu nakładasz odżywkę, pomiędzy tymi dniami jedwab, a raz w tygodniu robisz sobie nawet całonocną maskę.
to powinno dać poprawę.
Nutka jeśli używasz kosmetyków fryzjerskich a efekt nadal jest beznadziejny to może wina leży po prostu w tym że nakłądasz je nieumiejętnie? Tak jak napisała barbieri, twoje włosy mogą byc za bardzo obciążone. Jest jeszcze jedna rzecz. Kiedy będziesz u fryzjera zwróc uwagę jak ona myje Ci włosy, jakie wykonuje ruchy, czy robi to dwukrotnie, ile czasu trzyma odżywkę na włosach, to też jest ważne! One są tak uczone, każda włosy myje takimi samymi ruchami.
Ja też próbowałam tak jak Ty, z kosmetykami fryzjerskimi, jedwabiem itp. ale też nigdy nie było takiego efektu jak u fryzjera... A pytac, owszem można, ale fryzjerka i tak wszystkiego Ci nie powie. One nie zdradzają wszystkich nazw kosmetyków, i jak robią że włosy są takie świetne.
pewnie jak chodzisz do fryzjera to modelujesz, prostujesz, tapirujesz itp u niego włosy . jak zauważyłaś one są wtedy piękne. wystarczy ze masz zrobiona fryzure a wyglad wlosow sie poprwia ale to tylko pozory ! wlosy utrzymaja taki wyglad do nastepnego mycia glowy a pozniej znow sa matowe szorstkie itp. sama odzywka czy maseczka nic Ci nie da ! radzilabym skorzystac z sauny jest to krotki niedrogi zabieg ktory naprawde poprawia wyglad wlosa oczywiscie nie za pierwszym razem. korzystaj z sauny przez 3 mies dwa razy w miesiacua zauwazysz zmiane. wazne bardzo jest oczywiscie podcianie koncowek. i nie nawalaj odzywki na wlosy gdy one tego nie potrzebuja bo to tylko strata jej a i tak ich przez to nie ulepszysz . mam nadzieje ze troszke pomoglam powodzenia !
Witam !! Ja codziennie myje,modeluje i tapiruje wlosy,oczywiscie od lat farbuje (kiedys pasemka)teraz akcent jasnych pasemek.Aby nie miec zniszczonych wlosow stosuje raz w miesiacu (moze byc 2 razy) domowa maseczke : olejek rycynowy+ 1 zoltko+pare kropli cytryny+1 lyzeczka wodki czystej ,skladniki wymieszac na jednolita mase i nalozyc na wlosy (mozna troche zmoczyc wlosy)nakladam worek plastikowy ,zawijam glowe recznikiem aby bylo cieplo.Trzymam 30 min Potem tylko splukuje,mozna lekko przemyc szamponem.
Trzeba pamietac ze kazde wlosy nie lubia za goracej wody,najlepiej bardzo letnia wtedy luski wlosa sie zamykaja i wlos jest gladki,ja codziennie wlosy splukuje wlasnie bardzo letnia woda z octem.Wlosy cienkie(takie mam) nie lubia odzywki konsystencji kremu(nawet po splukaniu sa obciazone)tylko w piance,ja uzywam przed modelowaniem na koncowki wlosow(to jest odzywka bez splukiwania)schwarzkopf-Glisskur (suche,zniszczone wlosy),oczywiscie nie przesadzac z odzywkami.
wazne jest tez odzywianie organizmu od srodka. Pozdrawiam !!!
A jakie kosmetyki polecacie ?? Ponoć na allegro jest ich dużo, tylko nie wiem co wpisać aby je znaleźć : )
Kwestia praktyki i dobrych odżywek.
Preparaty kupują w sklepach fryzjerskich i często nie są one dostępne dla zwykłego kowalskiego.
Nie robią nic magicznego, tylko tym nas zachęcają do częstszego odwiedzania
Każdy sam oczywiście musi wybrać takie kosmetyki, które polubią się z jego włosami, na pewno w Hebe jest dostępna seria od Chantal Prosalon - https://chantal.com.pl/produkty-profesj … essional/.