EllaOne a ciąża.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: EllaOne a ciąża..

Cześć.

Dziewczyny, czy któraś z was była w podobnej sytuacji?
Przez 3 lata brałam tabletki anty. Odstawiłam je z początkiem maja, ponieważ chciałam zmienić tą metodę na spiralę, więc do czasu zabiegu mieliśmy używać prezerwatyw.
Niestety 11 czerwca dzień po owulacji pękła nam ta gumka i wytrysk najprawdopodobniej był w środku. Po 14 godzinach od stosunku wzięłam awaryjną tabletkę. Dzień po spodziewanej miesiączce - 25 czerwca - zrobiliśmy test, który wyszedł negatywny. Od tej pory czuję mocne kłucie w lewym jajniku, a okresu jak nie było tak niema, jakichkolwiek innych objawów brak, a temperatura jest niższa niż standardowo (teraz 36,3 stopnie).
Kolejki do mojego ginekologa są długie mam wizytę dopiero w poniedziałek sad
Czy możliwa jest ciąża? Ogólnie nigdy wcześniej nie czułam takiego kłucia, dlatego trochę mnie niepokoi.
Obawiam się ciąży też ze względu na to, że w między czasie byłam raz na solarium i przez skręconą kostkę musiałam wziąć ketonal x2, nie chciałabym żeby przez moją głupotę ewentualne maleństwo było chore.. :\

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: EllaOne a ciąża..

Musisz iść do ginekologa,żeby Cię dokładnie zbadał. Czasem te tabletki nie są aż tak skuteczne.
Ja kiedyś miałam sytuację,że też nam pękła gumka,w ciągu 10 h wzięłam tabletkę escallpele bo taką przepisał mi mój ginekolog biorąc pod uwagę mój cykl miesiączkowy,było już po owulacji. Zwykle po owulacji lekarze dają Escallpele,nie Ella One. Escalpelle hamuje uwalnianie komórki jajowej,a uwolnionej uniemożliwia zapłodnienie,no i zapobiega żagnieżdzeniu już zapłodnionej komórki, no a ellaone hamuje wydzielanie hormonu,który jest potrzebny do zajscia owulacji. Więc jeśli dzień po owulacji współżyliście i pękła wam prezerwatywa to komórka jajowa mogła zostać zapłodniona,a ellaone hamuje tylko hormon,nie uniemożliwia zapłodnienie. Plemniki żyją mniej więcej 3 dni,komórka jajowa tak samo,więc mogło dojść.
Jest też prawdopodobienstwo że owulacja mogła Ci się przesunąć gdy np masz nieregularne cykle/
Ale tak jak mówię,nie jestem lekarzem,najlepiej gdy zbada Cię i będziesz miała pewność

3

Po dostawieniu tabletek w maju okres przesunął mi się o 3 dni. czy to miałoby jakiś wpływ na czerwcową owulację? Wyrwę sobie wszystkie włosy do poniedziałku sad

4

przestań panikowac,eO to bomba hormonalna, odstawilas tabletki,a niedlugo potem zafundowałaś sobie w jednej dawce garść hormonów, to oczywiste, że  twój  organizm głupieje i mozesz odczuwac bol.

5

To na pewno miało wpływ,w końcu bierzesz same hormony. Osobiście po zażyciu tabletki ellaone,później też okres może Ci się spóznic lub przyspieszyć. To są hormony,z tym trzeba uważać.

6

Udało mi się załatwić wizytę u innego gina za pół godziny.
Czytałam że to klucie w boku jest jednym z objawów ciąży. Mam juz 3 letnia córkę, ale w pierwszej ciąży nie miałam takich objawów.. martwię się bo przez to euro nie żałowałam sobie piwa, dodatkowo ten ketonal i solarium sad

7

Ciąży brak.

8

No to nie było się czym martwić. A powiedział Ci skąd to kłucie w boku?

9

Prawdopodobnie owulacja była przesunięta i jednak pecherzyk nie pękł i musi się wchłonac stąd ból. W sumie lekarz kazał mi przyjść jeszcze za tydzień jeśli miesiączka się nie pojawi bo może być za wcześnie na wykrycie - moim zdaniem byłoby to już widoczne, wychodziła by końcówka 5 tc, a usg było czyste żadnego pęcherzyka.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024