antykoncepcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: antykoncepcja

Witam, mam pytanie zaczęłam brać tabletki Lesiplus i podczas brania tabletek placebo (białych a została mi jeszcze jedna) pojawił się okres i co mam teraz zrobić czy ją zostawić i rozpocząć nowe opakowanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: antykoncepcja

Podczas brania tabletek krwawienie jest jest okresem. Nie należy przerywać ich brania i trzeba, aby były skuteczne zachować pełny cykl. Jesli zmieniałas tabletki to przez pierwsze trzy miesiące organizm może róznie na nie reagować. Dopiero po tym czasie wyrównuje sie gospodarka hormonalna. Nie denerwuj się tym i bierz dalej tabletki zgodnie z infrukcja przyjmowania. Nie rozmawiałas z ginekologiem o tym jak je przyjmować i co może się dziać w tym czasie?

3

aniiar napisał/a:

Witam, mam pytanie zaczęłam brać tabletki Lesiplus i podczas brania tabletek placebo (białych a została mi jeszcze jedna) pojawił się okres i co mam teraz zrobić czy ją zostawić i rozpocząć nowe opakowanie?

O mamusiu... Przecież to krwawienie ma sie pojawić właśnie teraz. Tabletki placebo są odpowiednikiem 7-dniowej przerwy w tabletkach bez placebo. I to jest właśnie czas na pojawienie sie krwawienia z odstawienia.

4

Dzien dobry . biore pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne nazywaja sie nariwa plus . i mam teraz takie pytanie bo wzielam 24 rozowych tabletek i nie wiedzialam ze mam wziasc 4 biale zeby miesiaczke dostac . i bralam z nowej paczki 12 rozowych tabletek . i dzwonilam do ginekologa powiedzial mi ze mam wziasc biale wiec dzis wzielam 2 tabletke i miesiaczki nie mam . czy mam wziasc 2 biale tabletki do konca i zaczac nowe opakowanie ?

5

Dzien dobry . biore pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne nazywaja sie nariwa plus . i mam teraz takie pytanie bo wzielam 24 rozowych tabletek i nie wiedzialam ze mam wziasc 4 biale zeby miesiaczke dostac . i bralam z nowej paczki 12 rozowych tabletek . i dzwonilam do ginekologa powiedzial mi ze mam wziasc biale wiec dzis wzielam 2 tabletke i miesiaczki nie mam . czy mam wziasc 2 biale tabletki do konca i zaczac nowe opakowanie ?

6

Mam wrażenie, ze to nie lekarz Ci polecił tak wziąć tylko to była Twoja decyzja, prawda? Jak już nie wziełas tych białych placebo, to powinnaś dokończyć branie rózowych i dopiero normalnie wziąć białe. Na Twoim miejscu teraz prerwałabym antykoncepcję, bo i tak nie jest ona obecnie takim zabezpieczeniem jakim być powinna. Wstrzymaj się do pierwszego dnia okresu i zacznij raz jeszcze przyjmować tabletki tylko teraz już tak jak powinnaś. Jesli o krwawienie chodzi przy pierwszych trzech miesiącach przyjmowania tabletek organizm różnie reaguje i tego krwawienia może nie być lub może być skąpe, albo może trwać dłużej niż te Twoje 4 dni białych tabletek. Jeśli nie odczuwasz jakiś nieprawidłowości innych to powinnaś tabletki brac zgodnie z zaleneniem i nie przejmować się przez ten okres tym.

7

Izkadawid.1993 napisał/a:

Strasznie namieszałaś. Ja bym chyba przerwała i poczekała do pierwszego dnia miesiączki z nowym opakowaniem, bo te białe tabletki to placebo, więc w sumie wszystko jedno czy je bierzesz, czy nic nie bierzesz. Jeśli chodzi o miesiączkę, to ja przy Vibinie dostaję drugiego lub trzeciego dnia brania placebo i trwa ok 3-4 dni. Wcześniej miesiączki miałam nieregularne i trwały ok 7 dni, więc to duża dla mnie zmiana na plus

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024