To forum podbudowuje moje zadowolenie z życia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » To forum podbudowuje moje zadowolenie z życia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: To forum podbudowuje moje zadowolenie z życia

Wpadłam na to forum, bo miałam/mam (jeszcze nie wiem, czy już po) drobny problem w związku.

Ale teraz jak tak czytam te posty, to stwierdzam, że moje życie jest idealne i żadnych problemów nie mam ;D
Tak czy siak, fajnie tutaj poczytać, daje trochę dystansu. Długo nie byłam na żadnym innym forum i chyba mi tego trochę brakowało (na poprzednim byłam ok. 10 lat...). Chciałam tutaj poruszyć jakiś inny mój problem, ale jak go napisałam, to stwierdziłam, że wiem, co bym sobie poradziła. Zapomniałam, że już napisanie swojego problemu jest możliwością zdystansowania się do niego.

W każdym razie dziękuję wam i myślę, że trochę tutaj jeszcze pobędę smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: To forum podbudowuje moje zadowolenie z życia

Moje tez bardzo podbudowuje jak widzę jęczących tu facetów smile A kiedyś wydawało mi się że jestem nieśmiały...

3

melonka napisał/a:

Wpadłam na to forum, bo miałam/mam (jeszcze nie wiem, czy już po) drobny problem w związku.

Ale teraz jak tak czytam te posty, to stwierdzam, że moje życie jest idealne i żadnych problemów nie mam ;D
Tak czy siak, fajnie tutaj poczytać, daje trochę dystansu. Długo nie byłam na żadnym innym forum i chyba mi tego trochę brakowało (na poprzednim byłam ok. 10 lat...). Chciałam tutaj poruszyć jakiś inny mój problem, ale jak go napisałam, to stwierdziłam, że wiem, co bym sobie poradziła. Zapomniałam, że już napisanie swojego problemu jest możliwością zdystansowania się do niego.

W każdym razie dziękuję wam i myślę, że trochę tutaj jeszcze pobędę smile

No proszę smile
Po przeczytaniu tytułu juz pomyślałem: o, znalazł sie ktoś, komu poprawia humor czytanie o cudzych nieszczęściach... A tu proszę - nie smile
Owszem, to zagadnienie było tu wielokroć "wałkowane" - pisanie, udzielanie odpowiedzi nam samym pomaga ...wyartykułować to, co w nas drzemie i nazwanie po imieniu niektórych odczuć i refleksji... A tym samym - biorąc powyższe - dokonujemy swoistej "autoterapii". I fakt - czasami potrafimy w czyjejś historii zobaczyć samych siebie i dopiero wtedy "wiemy" jak sami powinnismy postąpić.
I najważniejsze - sama to napisałaś - widząc te tragedie, problemy i stresy innych piszących ...dostrzegamy niejednokrotnie marność i infantylizm naszych własnych trosk. Zaczynamy dostrzegać pozytywy i dotychczasowe problemy zaczynają być drobiazgami do rozwiązania dziś/jutro czy za miesiąc ...ale zawsze.

4

ale to czytanie o cudzych nieszczęściach (a raczej głupocie i biadoleniu) poprawia mi też humor ;D

5

melonka napisał/a:

Czuję dokładnie tak samo! Zwłaszcza w związku - jak czytam wypowiedzi niektórych użytkowniczek, to widzę, że mój facet jest niemal ideałem - i że tak niewiele trzeba, by facet nim był.

6

melonka napisał/a:

ale to czytanie o cudzych nieszczęściach (a raczej głupocie i biadoleniu) poprawia mi też humor ;D

Na razie.
Po jakimś czasie zacznie Cię denerwować,jak zobaczysz skale infantylizmu,czy wyimaginowanych "problemów".

7

ależ ja widzę je już teraz i jak mi się znudzi, to będę je omijać.

Ale trochę humoru by się tu przydało ;D

8

a mnie załamuje - jeszcze nie przeczytałem tematu, w którym osoba zwracająca się o pomoc nie została zjechana od góry do dołu przymiotnikami typu "nieudacznik", "dno" itp.

9

dymitr napisał/a:

a mnie załamuje - jeszcze nie przeczytałem tematu, w którym osoba zwracająca się o pomoc nie została zjechana od góry do dołu przymiotnikami typu "nieudacznik", "dno" itp.

Za mało przeczytałeś, jak widać.Są takie tematy.

10

melonka napisał/a:

jak tak czytam te posty, to stwierdzam, że moje życie jest idealne i żadnych problemów nie mam ;D

Ja mam. Problemy znaczy. Ale czytam od jakiegoś tygodnia i widzę, że inni mają większe, i da się, więc nie będę tu płakać, jak miałam zamiar na początku, a niechcący sama się zabrałam za porady w temacie, który akurat jest mi bliski :D

11

dymitr napisał/a:

Jak jeszcze takiego nie znalazłeś to widocznie nieudacznik z Ciebie :-D

12

Jacenty89 napisał/a:
dymitr napisał/a:

Jak jeszcze takiego nie znalazłeś to widocznie nieudacznik z Ciebie big_smile

Oj, Jacenty, Jacenty smile
Ale fakt - "coś" jest na rzeczy, bo ja takie wątki (a dokładniej posty z tym "zjechaniem, nieudacznikami, dnem" itd) mógłbym policzyć na palcach jednej ręki (a ilość palców mam standardową). Może Dymitr pomylił fora?

A może faktycznie Dymitr jest ... smile

13

chcąc, nie chcąc, w ten sposób przyznaliście mi racje smile

14

Zdecydowanie chcąc. Chwytasz ironię w lot! Tak trzymać, a już nikt nie stwierdzi, że jesteś... tongue

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » To forum podbudowuje moje zadowolenie z życia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024