Cześć Dziewczyny!
Mam na imię Ela, jestem z Krakowa. Aktualnie oczekuję przyjścia na świat mojego pierwszego dziecka
Interesują mnie tematy związane z ciążą i macierzyństwem, być może czasem też będę udzielać się w innych.
Pozdrawiam
2 2016-06-10 19:30:10 Ostatnio edytowany przez Orzeshkowa (2016-06-10 19:30:59)
Cześć Elu
Mam podobnie, też jestem tu od niedawna, także z Krakowa i podobnie oczekuję pierwszego dziecka... I nie będę już oryginalna jeżeli dodam, że w pierwszej kolejności przyciągnęły mnie tu tematy związane z ciążą
Pozdrawiam i witam ciepło
Cześć Elu
Mam podobnie, też jestem tu od niedawna, także z Krakowa i podobnie oczekuję pierwszego dziecka... I nie będę już oryginalna jeżeli dodam, że w pierwszej kolejności przyciągnęły mnie tu tematy związane z ciążą
Pozdrawiam i witam ciepło
Super, a kiedy spodziewasz się swojego Maluszka i gdzie planujesz rodzić?
Końcówka października - przymierzam się do Ujastku i tak już chyba pozostanie A Ty?
Cześć dziewczyny ja także spodziewam się pierwszego dziecka i trochę się nie pokoje ponieważ jest to już 8 miesiąc a ja praktycznie nie czuje ruchów nie czuje tej ciąży mimo wszystko wiem że wszystko jest okej dzieciątko na usg się rusza, zdaje sobie sprawę że jestem kobietą dość przy kości więc myślałam że to dlatego ale teraz sama już nie wiem. Jak jest u was z ruchami Dziecka? Pozdrawiam :-)
6 2016-06-14 15:29:00 Ostatnio edytowany przez Orzeshkowa (2016-06-14 15:29:36)
zdaje sobie sprawę że jestem kobietą dość przy kości więc myślałam że to dlatego ale teraz sama już nie wiem.
Nie jestem specjalistą, ale z tego co czytałam z różnych źródeł, kobiety które mają więcej ciałka mogą odczuwać pierwsze ruchy dziecka trochę później, niż te szczuplejsze. No ale w 8 miesiącu - jeżeli jesteś pod stałą kontrolą lekarza, to zapewne wie najlepiej co z tym fantem robić. Nie umiem stwierdzić od czego to zależy, ja już od 19 tygodnia coraz wyraźniej czuje dzieciątko Gdyby jednak z czasem przestało o sobie dawać znać, na pewno będę tym zaniepokojona.
Pozdrawiam!