Czy mogę być w ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy mogę być w ciąży?

Witajcie
Zacznę od tego, że jestem straszną panikarą i nie nienawidzę mieć niejasnych sytuacji. Od roku biorę tabletki yasminelle, zawsze brałam je rzetelnie co do minuty. Budzik mam nastawiony na 7 rano, jak chodziłam do szkoły to ta godzina była dla mnie idealna, ale skończyłam szkołę, no i wiadomo wakacje to chce się pospać dłużej, przechodząc do sedna 27 czerwca wzięłam pierwszą tabletkę nowego opakowania, ale nie pamiętam jak brałam tabletkę z 26 czerwca ;( to znaczy, obudziłam się o godzinie 11 i nie pamiętałam, że budzik zadzwonił i wzięłam tabletkę, ale spojrzałam na opakowanie, a w opakowaniu pusto, czyli teoretycznie musiałam ją zażyć, szukałam pod łóżkiem, na łóżku nigdzie jej nie było, więc pomyślałam, że musiałam ją wziąć, tylko byłam zaspana, zrobiłam to automatycznie i poszłam spać dalej. Następnego dnia w niedziele współżyłam z moim chłopakiem i od tego momentu zaczynają się schody, po jakiś 4 dniach po stosunku boli mnie dół brzucha oraz prawy jajnik. Nie wiem czy sobie to wmawiam, czy jest możliwość, że jestem w ciąży, na test jest za wcześnie, a ja się bardzo boję. Pluję sobie w brodę, że skoro nie byłam pewna tej tabletki z soboty to powinniśmy się dodatkowo zabezpieczyć..ehh. Czy jest możliwe, że zaszłam w ciąże, czy może to skutki uboczne tabletek po roku brania, albo tylko sobie to wszystko wmawiam bo panikuję, POMOCY ;((

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę być w ciąży?

Test możesz zrobić już po kilku dniach od współżycia, także leć do apteki i działaj. smile

3

Źle jej mówisz. Test wynik wiarygodny da dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lub później.
Te kilka dni od zapłodnienia o których mowa na opakowaniu to jeśli ktoś ma bardzo krótki cykl i owulacja się przesunęła.
Rzadko dają dwie kreski jeszcze przed miesiączka.

Co do ciąży moim zdaniem nie ale..
To zbyt szybko na objawy bardziej może na owulacje skoro nie wzięłas tabletki lub po prostu reakcja na zazycie jej później niż zwykle.

4

A czy na przykład jakbym zrobiła test z krwi byłby wiarygodny po 10 dniach od stosunku?

5 Ostatnio edytowany przez Nitka88 (2016-06-07 14:02:33)

Czasami można spróbować zrobić test z apteki już ok 10 dni po owulacji, pod warunkiem, że wie się dokładnie, kiedy się ją miało. Mi test pokazał pozytyw 9 dni po owulce. Ale najpewniej tak jak mówi Ilo, poczekać do terminu miesiączki, wcześniejsze testy mogą wyjść fałszywie negatywne.

Z krwi po 10 dniach będzie już jak najbardziej wiarygodny, tak mi się wydaje.

6

Tak ten z krwi juz pokaże jak najbardziej.

7

Czekajcie dziewczyny, tu jest dużo niejasności.  Mówimy o cyklu na hormonach, a on trochę się różni. Yasminelle to tabletki, które bierze się w cyklu 21+7. 21 tabletek i 7 dni przerwy. Jeżeli 27 maja (bo czerwiec dopiero się zaczyna) był początek nowego opakowania, to skąd mowa o tabletce dzień wcześniej? Jeżeli były łączone opakowania, to bez obaw, antykoncepcja zachowana i nie ma co się stresować, ale niech autorka wyjaśni nam, jak dokładnie było. Co do testu, to 14 dni od stosunku po zapomnianej tabletce będzie dobry termin na test, ale napisz proszę dokładnie, jak to było.

8

Przepraszam rzeczywiście wszystko pomieszałam 26 mają wzięłam pierwszą tabletkę, 27 to tej tabletki nie pamiętam, ale raczej ja wzięłam, tylko po prostu zrobiłam to odruchowo, a 28 współżyłam bez dodatkowego zabezpieczenia i od jakiegoś tygodnia bardzo boli mnie prawy jajnik, po prostu nie jestem pewna tej tabletki z 27 dlatego tak panikuje, ale czy objawy ciąży pojawiają się już 10 dni po stosunku?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024