Witajcie!
Ostatnio wpadł mi w oko artykuł cashback4u.pl/blog/index.php/2016/05/30/odkrywamy-amarantus-ze-straganzdrowia-pl i zastanawiam się nad wprowadzeniem do kuchni tej rośliny. Czy któraś z Was już używała amarantusa? Jaki jest jego smak? Warto próbować? Będę ogromnie wdzięczna za przepisy
Temat: Amarantus
Zobacz podobne tematy :
Odp: Amarantus
Używam mąki z nasion amarantusa
3 2016-06-01 19:12:20 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-01 19:14:08)
Odp: Amarantus
Trudno opisać, bo pewnie zależy od przyrządzenia. Ja nie soliłem. Jest neutralny, nasienny. Nie wywoła szoku Smakował mi. Jeśli masz możliwość, warto spróbować.
Ja użyłem jako danie zastępujące kaszę. Jak znajdę jakieś przepisy, to się podzielę.