Początki przez które możesz spreślić swoje życie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Początki przez które możesz spreślić swoje życie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Początki przez które możesz spreślić swoje życie

Witam moi drodzy

Dręczy mnie pewna sprawa , ponieważ nic w internecie nie znalazłam na ten temat a może za mało szukałam- nie wiem
To forum jest bardzo pomocne więc po raz kolejny zwracam sie z prośba o pomoc.

Każdy z Was z pewnością miał kiedyś dobrego kumpla który wpadł w złe towarzystwo, narkotyki, alkoholizm prosze powiedzcie mi jak z taką osoba rozmawiać , jak go odseparować od takiego towarzystwa ?

Mój kumpel jest młody ma 20 lat mam  wrażenie ze popadł w totalna depreche teraz po prostu szuka odskoczni wpadając naprawde w złe towarzystwo. Sprawa jest swieża a trwa to  3 miesiące dlatego uważam ze jeszcze jest szansa ale bardzo ciężko do niego dotrzeć, jest agresywny . arogancki , nie wiem jak z taką osobą rozmawiać jak pomoc . nie chce swoim zachowaniem pogorszyć tej sytuacji   

Jeśli macie jakieś cenne rady jak sie zachować w stosunku do takiej osoby bardzo prosze o odpowiedz
z góry bardzo dzięuje

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Początki przez które możesz spreślić swoje życie

Moim zdaniem sam nic nie zrobisz.
Albo ktoś widzi w czym jest i coś zmienia albo będzie liczył że ktoś mu będzie pomagał.
Im więcej będzie miał pomagaczy tym dłużej będzie w to brnął.
Bo oni dają mu ten grunt pod nogami, myśli że jest dobrze.
Może być też tak że będzie bronił swoich wyborów a potem nie będzie miał już  innych.

Fajnie wykazać się jakaś empatia ale to może doprowadzić do różnych dziwnych sytuacji.
A jak już są narkotyki to do takich o których nie chciałoby się wiedzieć.
Co jak co ale w przypadku narkotyków nie uważam ze postrzeganie kogoś jako ofiarę sytuacji to dobry sposób na życie.
Bo jednak w jakimś sensie jednak jesteśmy kowalami swego losu( on jest).

Duży problem jest  w tym że wydaje ci się ze rozumiesz te osobę, ale może być tak że nie rozumiesz.
Rozumiesz pozornie ale narkotyki i głód sprawiają ze zachowanie jest irracjonalne.
Albo zrobi to specjalista w sensie jakieś leczenie uzależnień albo lekarz na regularnych wizytach albo sytuacja doprowadzi go do zmian.
Nawet jakby miał jakieś zdrowe alternatywy do może być tak że nie widzi perspektyw albo nie widzi tego jako coś destrukcyjnego.
Ponieważ jest to tu i ówdzie akceptowalne.
Wiec to jest wiele problemów do rozwiązania a nie każdy może być widziany jako problem przez te osobę.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Początki przez które możesz spreślić swoje życie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024