Czy kochanka wystarczy na świadka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy kochanka wystarczy na świadka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Czy kochanka wystarczy na świadka?

Kochani tak jak w tytule, chcę złożyć pozew rozwodowy z winy męża zdradzacza. Nie mam zdjęć. nagrań, bilingów, ale wiem kto jest kochanicą i znam jej adres. Mąż wyprowadził się z domu właśnie do niej,  chciał innego życia, lepszego według niego. Nie będę teraz opisywać całej mojej gehenny (może kiedyś wyrzucę to z siebie).
Mam synów oni też mogliby być świadkami ale chciałabym im oszczędzić tego i w związku z tym czy mam szanse jeśli jedynym świadkiem będzie ona.
Czy mógłby ktoś doradzić coś na podstawie swojego doświadczenia, będę wdzięczna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kochanka wystarczy na świadka?

A Ty wierzysz w to, że ona będzie zeznawać na Twoją korzyść? Nie ma nikogo innego kto wie o ich romansie i moglby potwierdzic to przed sadem? Jesli ma mocne nerwy to będzie przygotowana do kłamania jak z nut przed sądem.

3

To nie film amerykanski gdzie przysiegasz mowic prawde i tylko prawde... to je zycie.

Jej zeznania cie pogrążą. Bedziesz złą matką, złą żoną, złą kobietą. Idziesz na wojne więc opracuj lepszą taktykę.

4

Może macie rację ale rozmawiałam z babą, jm przedstawił jej syna, wiedziała że bierze żonatego ale chcieli wspólnego wspaniałego życia. Mieszkają razem już 3 lata. Nie wiem czy będzie kłamała czy nie, jm raczej nie,liczę na to bo nie jesteśmy w stanie wojny, sprawy majątkowe ogarnięte dogadaliśmy się w tej kwestii. Mnie ciekawi tylko jak sąd do tego podejdzie, liczę na kogoś kto ma takie doświadczenia i przeszedł rozwód z kochanką świadkiem.

5

Balsa, postaraj się jednak o jakieś dowody. Jeśli on tam mieszka, to może jakieś zdjęcia, może jakiś sąsiad zaświadczy?

6

Umiesz liczyć? Licz na siebie.

7

A czy nie ma szansy przeprowadzić spokojnego rozwodu, skoro nie macie wrogich relacji?

8

Mieszkają w innym mieście więc warowanie pod ich blokiem to kiepska sprawa a nawet jak im zrobię zdjęcie jak idą chodnikiem to słabe to trochę. Odpuściłam wiele  w tej historii, leki, psychoterapia dwa lata dochodzenia do siebie. Dzisiaj to ja już jestem w innym miejscu min. dzięki temu forum. Dzisiaj to ja dziękuję że on zrobił mi tę łaskę i uwolnił mnie od siebie. Ale zdrada to świństwo szczególnie po 20 latach razem.
Pewnie bez orzekania winy byłoby łatwiej , ale kur...two to kur...two więc chcę jego winy.

9

więc idź na wojne a nie na kawke z byłym

10

A byłaś już u prawnika? Konsultowałaś swoją sytuację? Jak wyglądają szanse z tym co jest?

11

Może łatwiejsze będzie udowodnienie, że on porzucił Ciebie i dzieci? To powinno wystarczyć do orzeczenia o jego winie.
Skonsultuj się z prawnikiem.

12

No właśnie porzucił, wyprowadził się i jasno zakomunikował gdzie tylko czy to wystarczy.
Dlatego wydaje mi się, że ta kochanka będzie dodatkowym punktem dla mnie ale czy dla sadu?

13

Wiadomo, że nie będzie zeznawać na Twoją korzyść, będzie Cię przedstawiać jako tą złą... ja też mam kochankę mojego jm na świadka, ale sprawa rozwodowa dopiero przede mną... poczytaj wątek Zoriji "Rozwód jak to przejść" może Ci to coś pomoże....

14

Pytanie, jaką ona jest osobą. Może cudem jakimś uczciwą i prawdomówną? Może ma szacunek dla sądu, dla jakichś jednak wartości? Wtedy jest szansa że powie prawdę... Kto wie? Mało prawdopodobne, ale możliwe...

15

Rozmawiałam z nią tylko dwa razy telefonicznie, jm mówił że mieszka u niej wielokrotnie, myślicie że przed sądem mogą temu zaprzeczyć.

16

A może nagrywaj rozmowy....

17

rampampam
i tu chyba trafiłaś bo ja po rozmowie z nią takie miałam wrażenie , ale chyba mogę się mylić, mogła ściemniać przez telefon przecież taka szlachetna to chyba nie jest. Nawet się dowiedziałam jakie bzdury na mój temat wygadywał jej mój jm. Gdzieś podskórnie chyba liczę na tę "szlachetność" a to może być nieprawda i w sądzie już taka miła nie będzie.
Ciagle się uczę czegoś nowego czasami dobrze zasięgnąć rady innych.

18

Oczywiście, że mogą zaprzeczyć. W takich sytuacjach kończą się sentymenty. Dlatego uważam, że jest ważne, jakim kto jest człowiekiem, czy ma kręgosłup moralny....

19

Teraz jak już mamy pozałatwiane swoje sprawy nie kontaktujemy się z jm. ani on nie szuka kontaktu ani ja. Brakuje mi tylko tej kropki nad i -rozwodu i sprawiedliwości.

20

Co do tej sprawiedliwości, rozumiem doskonale. Ja się rozwiodłam "niekorzystnie", jak mi po latach mówiono. Ale wtedy nie było wyjścia, bo potrzebowałam szybko. Mam więc taki niedosyt w kwestii tej winy, chociaż dzięki takiemu rozwodowi uniknęłam wielu ogromnych problemów. Niemniej jednak.. Myślę więc, ze w twojej sytuacji warto powoli, spokojnie przygotować się do tego przedsięwzięcia.

21

Balsa napisał/a:

Może macie rację ale rozmawiałam z babą, jm przedstawił jej syna, wiedziała że bierze żonatego ale chcieli wspólnego wspaniałego życia. Mieszkają razem już 3 lata. Nie wiem czy będzie kłamała czy nie, jm raczej nie,liczę na to bo nie jesteśmy w stanie wojny, sprawy majątkowe ogarnięte dogadaliśmy się w tej kwestii.

Od 3 lat mąż mieszka z kochanką ?

Masz na bank, że będą zeznawali, że się poznali "coś koło roku" po tym jak wyprowadził z domu.
Będzie się bronił, ze wszedł w związek z kochanką po tym jak nastąpił zupełny i trwały rozpad Waszego małżeństwa.
Za późno, na dowód tego że to jego zdrada była powodem rozpadu małżeństwa.

Pogadaj z prawnikiem i znajdź lepszą linię ataku.
Np ze porzucił rodzinę, wyprowadził się.

22

Ja myślę, że musisz sprawę skonsultować z prawnikiem. U mnie tak było. Dzięki  dobrym radom mecenasa rozwód z orzeczeniem winy męża dostałam na pierwszej rozprawie. Trzeba mieć jakichś świadków, którzy coś widzieli, słyszeli. Najwięcej widziały i słyszały dzieci. To sa dobrzy świadkowie, ale też duże przezycie dla nich, stres. Twój mąż najnormalniej w świecie opuścił  rodzinę, zamieszkał z kochanką. Skoro razem mieszkają, to tam też są pewnie zameldowani. To jest do sprawdzenia. Jeśli byłaś na terapii, to zaświadczenie o jej przebyciu też jest pomocne. Ale jak już pisałam prawnik musi to wszystko ogarnąć. A tak na marginesie- sąd to też jakiś człowiek. Codziennie prowadzą sprawy. Kłamstwo szybko wychwyci.

23

Jest dokładnie tak jak napisała Zamoszcz.
"Moja" kochanka też zeznawała przeciwko mnie - mówiła, że jestem złą żoną, że zachowywałam się skandalicznie, itd. itp.
Wystarczyło jedno pytanie mojego adwokata: "skąd pani to wszystko wie?" - no skąd? oczywiście od mojego eksa. Była głupia, bo to przyznała tongue. I już Po wszystkim.
Sędzia wie jak to zinterpretować. Wie, co jest kłamstwem, co jest grą, co jest zwyczajnie głupie i nie trzyma się kupy.
"Moja" też twierdziła, że weszła w związek z eks miesiąc po jego wyprowadzce z domu... nikt nawet tego nie drążył... ani mój adwokat, ani sędzia... przecież to oczywiste...

Tak więc ja jestem za. Powołaj ją na świadka i wcale się nie bój, że będzie kłamać, kręcić i oczerniać Ciebie. To ma zawsze krótkie nogi. A żaden sędzia nie bierze wszystkiego co słyszy zero-jedynkowo... chodzi o to, jakie to zrobi na nim wrażenie i o jego interpretację. A o to się już nie martw. Opisz swoje przeżycia, swój stan po odejściu męża, stan dzieci... Bądź spokojna ale asertywna. To wszystko - ocena - należy do sędziego... a on - uwierz mi - nie chciałby mieć na swoim sumieniu takiej pomyłki - i to go zmusi do tego, by się postarał, dostrzegł drugie dno, dostrzegł prawdę ukrytą za potokiem słów... tak to działa. Więc póki prawda jest po Twojej stronie, nie musisz kłamać, grać - masz wielkie szanse. Powodzenia.

24

Moja kuzynka brała rozwód kilka lat temu z powodu zdrady męża. Wystarczyło, że opowiedziała w sądzie o wszystkim, pokazała ich wspólne zdjęcia z czasu trwania małżeństwa. I koniec, rozwód z jego winy, do widzenia.

25

rampampam napisał/a:

Oczywiście, że mogą zaprzeczyć. W takich sytuacjach kończą się sentymenty. Dlatego uważam, że jest ważne, jakim kto jest człowiekiem, czy ma kręgosłup moralny....

Jak kochanka może mieć kręgosłup moralny? Buacha...

26

zahir2603 napisał/a:
rampampam napisał/a:

Jak kochanka może mieć kręgosłup moralny? Buacha...

W życiu różnie bywa... Z obserwacji świata wiem, że czasami kochanka jest taką samą ofiarą jak żona... Nie twierdzę, że musi tak być, albo inaczej... po prostu ludzie pakują się w różne sytuacje z różnych względów. Nie należy tak łatwo etykietkować...
W przypadku autorki jednak najlepiej na pewno poradzi prawnik...

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy kochanka wystarczy na świadka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024