Jak sobie poradzić z tą obsesją? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak sobie poradzić z tą obsesją?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak sobie poradzić z tą obsesją?

Hej..

Pisze do Was prosząc o radę..

Zdecydowalam sie na terapie u psychologa,natomiast po 2wizytach stwierdzam,ze to bedzie dlugotrwaly proces..

Chodzi o to,ze jestem chorobliwie zazdrosna o faceta,inne kobiety..

I przez 10msc zwiazku jeszcze sie nie rozstalismy z tego powodu, natomiast teraz jest taka sytuacja,ze moj chlopak potrzebuje kasy,bo ma dlugi i postanowil poza etatem podjac prace na weekendy w duzym centrum logistycznym..

Sek w tym,ze ja kiedys tam pracowalam, zle sie tam czulam,pelno ludzi..laski prowokowaly facetow,faceci zaczepiali laski..

On mi mowi,ze robi to dla nas, ze nie chce tego,ale musi..Jak dla mnie to po prostu chce splacic te dlugi i raczej nie zostanie mu nic wiecej...

W czym problem?

W tym,ze znajac jego maniery,zachowania - gotuje sie we mnie na mysl o tym,ze tam bedzie pelno dziewczyn,ze bedzie sie na nie gapil,moze fantazjowal,moze ktoras go zagada,moze on zagada,chociaz twuerdzi ze jest aspoleczny i on w pracy mysli o pracy..

Ale tam jest taka praca,ze ludzie caly czas maja ze soba kontakt..

Myslalam o tym,zeby tez podjac jakas prace na weekendy,z tym ze w mojej mam godziny ni w zab ni w oko,nie ucze sie a zazwyczaj szukaja studentow na weekendy.wiec nie jest to akie proste..

Po prostu nie chcialabym siedxiec w chacie i myslec o nim,o tym co tam sie dzieje...

Jak myslicie, jak molabym wyluzowac?

Dodam,ze on nadszarpnal moje zaufanie kilka razy stad jego brak.

WIem,ze prawdopobonie nie zdradzilby m nie,bo nie ma na to jaj,natomiast ja sie nie moge pogodzic z tym,ze tam bedzie duzo dziewczyn i on o nich bedzie myslal...:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak sobie poradzić z tą obsesją?

Wyluzować możesz podnosząc swoją samoocenę. Bo to jest przyczyna Twojej zazdrości.
Powinnaś swoje myślenie doprowadzić do poziomu "jeśli mnie zdradzi, jego strata, bo jestem tak wspaniała i wartościowa".
Pewnie boisz się np. że nie znalazłabyś nikogo, gdyby on Cię zostawił.
Sposobów na podniesienie swojej samooceny jest wiele. Od aspektów czysto wizualnych (musisz mieć pewność, że jesteś atrakcyjna i podobasz się facetom), po takie że jesteś samowystarczalna finansowo. Prawdopodobnie pod jakimś z tych względów jesteś niepewna siebie - może uważasz się za brzydką, może za nudną, może nie pracujesz, może nie jesteś samodzielna.

Odp: Jak sobie poradzić z tą obsesją?

Dobrze, że poszłaś do psychologa. Oczywiście, że to potrwa, bo to jest ciężka i długa praca. Nikt nie da Ci od razu złotego środka, machnie różdżką o będzie cudownie.

Pracuj nad sobą, nad swoją wartością własnej osoby i dbaj o siebie najlepiej jak potrafisz!

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak sobie poradzić z tą obsesją?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024