Nieprzyjemny zapach stóp męża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nieprzyjemny zapach stóp męża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Nieprzyjemny zapach stóp męża

Mam do Was pytanie. Jak sobie radzicie z problemem zapaszku nóżek waszych panów.
Mój mąż dba o siebie i o higienę osobistą. Niestety ma problem z którym nie może sobie chyba poradzić. Ja nie mam pojęcia jak mam mu powiedzieć żeby coś z tym zrobił. Może macie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapaszku?

poadrawiam

asia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieprzyjemny zapach stóp męża

Może to grzybica stóp, albo po prostu nosi nieprzepuszczające powietrza buty? Są specjalne spreje do stóp i do butów, można też użyć talku, który pochłania wilgoć, oczywiście warto też sprawdzić, czy to nie grzybica (wybór preparatów przeciwgrzybiczych jest szeroki). No, i może trzeba zmienić buty na takie z bardziej naturalnego tworzywa wink

3

Dzięki za info.

Zastanawiałam się nad tym, ale grzybica to chyba by powodowała swędzenie i takie tam. Talki i spraye już próbowałam ale - żeby to działało to należy o tym jeszcze pamiętać smile
Zastanawiałam się czy jest jakiś inny sposób.

dzieki za pomoc

4

Podstawą jest utrzymywanie stóp w czystości, dokładne ich mycie, odpowiednio częsta zmiana skarpetek, wietrzenie obuwia. Gdy wkładamy stopę do buta, musi być ona całkowicie osuszona, zwłaszcza między palcami. Skarpetki i buty również powinny być suche. Absolutnie zakazane jest chodzenie boso w miejscach publicznych. Jeśli stopy nadmiernie się pocą, należy używać preparatów w postaci kremów z mentolem, olejkiem z drzewa herbacianego, zieloną herbatą czy antyperspirantów. Można także stosować zasypki i talk. Wszystkie te preparaty nakłada się na czystą, suchą skórę. Warto też kupić wkładki do butów zmniejszające potliwość oraz dezodoranty przeznaczone specjalnie do obuwia.
Wytwarzanie potu zależy od:
-metabolizmu naszego ciała
-zmian hormonalnych (okres dojrzewania, ciąża, klimakterium)
-uwarunkowania psychiczne
-diety
-higieny osobistej
-warunków klimatycznych
-wysiłku
-ogólnym stanem zdrowia
Objawy ; Śmierdzące stopy!
Leczenie; Zalecana jest wizyta u dermatologa.

5

Niektórzy tak mają, że ich stopy nadmiernie się pocą. Mój brat tak ma, bo jest nerwowy.  I powiem, że od kiedy zaczął nosić buty z prawdziwej skórki, przewiewne, to problem zniknął. Plus higiena. Warto również zastosować się do tego co pisze Roxana. Ta pani zawsze profesjonalnie i z zainteresowaniem podchodzi do tematu. Oby takich ludzi więcej smile

6

Witam!

Naprawdę dobre rady Roxany (dzięki).

Trzymam się zwłaszcza tego:

Jeśli stopy nadmiernie się pocą, należy używać preparatów w postaci kremów z mentolem, olejkiem z drzewa herbacianego, zieloną herbatą czy antyperspirantów.

Ja ze swojej strony polecam dwa sprawdzone preparaty - Tarrago Fresh Spray i Talk - jestem mała inie mam prawa do umieszczania linków smile, więc osoby zainteresowane na pewno będą w stanie sobie odnaleźć

Nieśmiało polecę sklep multirenowacja.pl - wszystko co związane z pielęgnacją obuwia.

Ważne - spray warto używać profilaktycznie, tzn. od pierwszego założenia obuwia na nogi. Wtedy nie dopuścimy do rozwoju bakterii. Kiedy już się rozwiną ciężko z nimi walczyć wink

pozdrawiam

7

Jeśli to Twój mąż to chyba możesz z nim o tym porozmawiać? Nie znacie się od wczoraj.... Niech suszy stopy po wyjściu spod prysznica. Powinien chodzić w domu w klapkach z naturalnego tworzywa. Poza tym polecam wyrzucić wszystkie buty, kupić nowe i od tego momentu dbać o czystość stóp )spraye, dezodoranty z talkiem itdp.). Warto też skontrolowac u lekarza czy to nie grzybica. Ona wcale nie musi swędzieć.

8

Ja miałam ten sam problem, w pracy chodziłam w butach z tworzywa sztucznego i miałam powódz w butach bo stopy się pociły a co za tym idzie brzydki zapach. Problem znikł gdy kupiłam buty ze skóry. Może są zbyt drogie ale warto zainwestować stopa się tak nie poci, buty są wytrzymałe a przede wszystkim wygodniejsze smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nieprzyjemny zapach stóp męża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024