Choroba Hashimoto - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Choroba Hashimoto

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Choroba Hashimoto

Hej wszystkim od pół roku leczę się na chorobę hashimoto. Chciałam się dowiedzieć czy komuś udało się wyleczyć z tej choroby jak przebiegała i w ogóle chciałam porozmawiać z kimś o tym. Może ktoś coś mi podpowie lub ja komuś??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Choroba Hashimoto

Mam Hashimoto. Z tego się nie wyleczysz. W zasadzie hormony do końca życia. Dobrze dobrane i jest ok

3

Choroba upierdliwa, bo trzeba brać leki i kontrolować hormony, ale bywają gorsze;)

4

Ja z Hashi żyję już od wielu lat i obawiam się że tego się nie da wyleczyć....

5

kght600 napisał/a:

Hej wszystkim od pół roku leczę się na chorobę hashimoto. Chciałam się dowiedzieć czy komuś udało się wyleczyć z tej choroby jak przebiegała i w ogóle chciałam porozmawiać z kimś o tym. Może ktoś coś mi podpowie lub ja komuś??

Poszukaj na YT filmików Wierzbickiej, może rozjaśni temat a na pewno się przydadzą

6

Witam Was

Ja również od jakiegoś czasu choruję na tą paskudną chorobę. Było ze mną naprawdę kiepsko. Jestem mamą dwójki dzieci i ogarnięcie ich oraz praca i obowiązki codzienne to był jeden wielki koszmar. Nie poddałam się i postanowiłam wbrew temu co mówili lekarze poskromić moje Hashimoto. Walka była trudna, ale patrząc z perspektywy czasu było warto. Obecnie jestem w fazie remisjii choroby, czyli wyciszenia uciążliwych objawów. Pewnego dnia wpadłam więc na pomysł pisania bloga o tematyce żywienia w chorobie Hashimoto. Eliminacja produktów jakie musiałam wykluczyć ze swojego jadłospisu, odpowiednia suplementacja doprowadziła do tego, że mogę normalnie funkcjonować. Jeżeli pisząc bloga będę mogła komuś pomóc będę bardzo szczęśliwa.

Jeżeli jesteście ciekawi mojej historii z Hashimoto - zapraszam na bloga

hashimoto-i-ja.pl

Pozdrawiam
Monika

7

Jakie macie objawy? Moja siostra niedawno przypadkiem dowiedziała się, że choruje na Hashimoto i nawet nie miała żadnych objawów... Czy to możliwe? A może to dopiero początek choroby?

8

Fatma2016 napisał/a:

Mam Hashimoto. Z tego się nie wyleczysz. W zasadzie hormony do końca życia. Dobrze dobrane i jest ok

Ręką czy noga nie odrosnie na pewno, a z wszelkimi chorobami to nigdy nie mów nigdy. Wychodze  z założenia, ze w odpowiednich warunkach organizm sam potrafi doprowadzić się do równowagi czyli zdrowia. Ludzie wychodzili nie z takich chorób. Lekarze, którzy skazywali ich na straty twierdzili, ze to cud. Żaden cud. Choroba to rzecz nabyta.
Dr. Dąbrowska ma bogata dokumentacje medyczna, gdzie ludziom cofały się nie takie zmiany.

9

Hashimoto to uszkodzona tarczyca. Ta jednak nie odrośnie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Choroba Hashimoto

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024