nie jestem rozpoznawalna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie jestem rozpoznawalna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: nie jestem rozpoznawalna

Cześć,

jestem osobą dość ekspresyjną. Wydaje mi się, że jak na polskie realia- tak dodam to, na polskie realia jestem dość charakterystyczną dziewczyną. I nie, nie chodzi tutaj o lansowanie się na facebooku, na zakładanie maski, na farbowanie włosów- po prostu moja osobowość jest barwna, jestem optymistką.
Przyciągam wszelkich ludzi- i tych optymistów i pesymistów. W większości moimi zauroczeniami i związkami były osoby dość pesymistyczne i to ja jakby ich owtierałam na świat i to ja jakby byłam tą stroną dominującą, optymistyczną.
Jednak nie mogę sobei znaleźć miejsca na świecie, w mieście. Czuję, że nie wiem jeszcze do końca co chcę robić.
Nigdy się nie stylizowałam, zawsze byłam normalna. Nigdy nie farbowałam specjalnie włosów, nigdy nie mówiłam slangiem, nigdy nie robiłam sobie tatuaży. Kiedy wpadałam w różne środowiska- medyczne, artystyczne- ludzie dziwili się że jestem taka świeża, normalna. Automatycznie przyciągałam nawet największych graczy, babiarzy z towarzystwa- tylko po to aby oni się mną zabawili.
Zauważyłam, że im dziewczyna więcej przeszła w życiu, im ma za sobą więcej związków tym lżej podchodzi do innych następnych.
Dla mnie niewytłumaczalne jest aby np facet olewał mnie, albo odzywał sie po 3-4 tyg ciszy. A moje koleżanki 'artystki' nic sobie z tego nie robią.
To ja zawsze wychodzę na tą, która jest normalna i taka emocjonalna. Mam wiele koleżanek z mojej branży projektowej, które były - normalne, ale na fb zaczęły się stylizować, zaczęły wtapiać się w tło , być takie jak inni- szare, wylansowane, melancholijne.
I tak one przyciągają więcej uwagi niż ja - osoba optymistyczna normalna.
Jestem traktowana jak iluzja, zabawka czasem mam takie wrażenie. Ja pracuję, ja szukam zleceń, uczę się. Rodzina mnie wspiera, nie marudzę. Zawsze to ja pocieszałam.....
A i tak wydaje mi się, że ludzie nie biorą mnie na serio, uważają że jestem dziecinna.
Mam 25 lat- znajomych mam w wieku od 22 do 30. Jednostki są szczęśliwe i optymistycznie nastawione w stosunku do świata. Inni? Wszędzie widzą pesymizm, depresję. Nie wiem nawet jak to określić, ale wiekszosć moich znajomych jest bardzo negatywnie nastawiona do rzeczywistości.

Piszę to bo chciałam się po prostu wyżalić. Widzę pełno moich koleżanek wystylizowanych artystycznie, melancholijnie depresyjnych. A ja? Nie mam potrzeby stwarzać iluzji mojej osoby. Dla mnie ważne jest to co ja robię. Praca jest dla mnie ważna. Nadal studiuję a nie muszę specjalnie się stylizować , wybierać pewnego kierunku.
Czy myślicie, że już powinnam to zrobić aby być rozpoznawalną?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie jestem rozpoznawalna

Co to znaczy dla Ciebie rozpoznawalna?

3

popularna

4

to problemem jest dla Ciebie to, że ludzie nie biorą Cie na poważnie, czy to że nie jesteś rozpoznawalna? Masz 25 lat a zachowujesz się jak dzieciak! Przyciąganie uwagi nie oznacza wcale nic optymistycznego. Ludzie mogą się patrzeć na Twoje wyróżniające się pesymistyczne koleżanki z pogardą, a nie z podziwem, bo w sumie co tu jest do podziwiania? Mnie zawsze takie "oryginały" po prostu śmieszyły.
Trzymaj się z tymi optymistycznymi jednostkami, a z tych "negatywnie nastawionych do rzeczywistości" po prostu olej wink- i tak nic dobrego nie wnoszą w Twoje życie, a nie liczy się ilość tylko jakość przyjaciół. Jeżeli Twoim problemem jest to, że Twoje koleżanki mają więcej fejmu na fb od Ciebie no to....polecam psychiatre....DOBREGO!

5

Jesteś trollem prawda? Musisz nim być. A jak nie to świat już totalnie skretyniał.

6

12wo12 napisał/a:

popularna

np z jakiego powodu?

A ogólnie Ty na serio tak?

7

Może się mylę ale to chyba także wątek Twojego autorstwa prawda...??

http://www.netkobiety.pl/t93804.html

Podobieństwo wypowiedzi i skala problemu biją po oczach.

Jeśli się nie mylę to mała rada:

Następnym razem jeśli wejdziesz w kolejną taką relację (w skrócie: sypiamy ze sobą on mnie zapoznaje z potencjalnymi zleceniodawcami) to będziesz BARDZO POPULARNA zwłaszcza wśród panów... TYLKO CZY NA TAKIEJ POPULARNOŚCI POWINNO CI ZALEŻEĆ..?

8

Widocznie nie jesteś tak charakterystyczną jednostką skoro nie zyskujesz popularności. Charyzma, unikalny look- spójny z osobowością, energia ( właśnie w pozytywnym nastawieniu), szacunek do ludzi, pewność siebie i pokora...

W czym objawia się Twoja nadzwyczajnosc?  W czym konkretnie?  Dlaczego uważasz się za interesującą osobę? Nie widzę tego ani w  nastawieniu do życia, podejściu do ludzi, ani nawet w Twoim poście  ( jakis bełkot,  wybacz )

Czy to nie aby urojenia wielkościowe? Chcesz błyszczeć, ale nikt Cię nie rozpoznaje....  No bo to ludzie przecież oceniają ,  czy jesteś dla nich ciekawa i barwna, a tutaj Ty wystawiasz sobie opinię.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie jestem rozpoznawalna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024