Czy w razie wymiotów i biegunki jestem chroniona przed ciążą ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy w razie wymiotów i biegunki jestem chroniona przed ciążą ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Czy w razie wymiotów i biegunki jestem chroniona przed ciążą ?

Zażywam tabletki antykoncepcyjne już od roku. Niestety od paru dni mam problemy żołądkowe - mam biegunkę i dwa razy wymiotowałam, powoli mi już przechodzi ,ale zastanawiam się czy jeżeli zdarzają się takie rzeczy np. biegunka czy wymioty to czy to może obniżać jakoś ochronę tabletek przed ciążą ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy w razie wymiotów i biegunki jestem chroniona przed ciążą ?

W ulotce na pewno pisze... Ale wymioty i biegunka powodują, że nie do końca jesteśmy zabezpieczone- więc lepiej do końca opakowania uważać i stosować jeszcze jakąś metodę ( np. prezerwatywy)

3

zastosuj lepiej dodatkowo gumki

4

Jeżeli biegunka lub wymioty wystąpiły więcej niż 4 h po od pory brania pigułek antykoncepcja jest zatrzymana smile

bo pigułka wchłania sie około 3 do 4 h smile

5

Wszystko jest w ulotce. A tabletkę można wydalić właśnie przed wchłonięciem. I zwykle każą w takiej sytuacji wziąść dodatkową tabletkę. Najlepiej stosować dodatkową antykoncepcję:)

6

Dziewczynyyyyy... Nokia... temat jest z 2008 roku... wink I to z marca

7

Delicious wiem smile ale odpowiedzi Autorka nie otrzymała iktoś kiedyś może mieć ten sam problem to będzie mógł sobie odnaleść rozwiązanie tongue

8

no wlasnie ja mam taki problem.
Wzielam tabletke o 17,a o 19 mialam biegunke.
Czy zostala obnizona skutecznosc tabletek?

9

Tableka wchlania sie do 4 h, wiec jezeli to byla biegunka, no to moglas wydalic tabletke zanim sie wchłonela
ja na Twoim miejscu wzielabym dodatkowa tabletke

10 Ostatnio edytowany przez nokia (2009-05-18 16:53:51)

Amelia* pigułki się wchałaniają do 4 h..

i ja na Twoim miejscu nie brałabym dodatkowej pigułki bo zestawienie podwójne nie jest wskazane (tzn należy takie posunięcie skonskultować ze swoim lekarzem) .
Dla świętego spokoju zabezpieczaj się 7 dni.
a jeszcze że tak zapytam..... która to była pigułka z blistra?

11

to byla 11,jestem w polowie opakowania.Ale biore juz jakis czas tabletki.
W ogole ta biegunke mam caly czas,dzisiaj jak wezme tabletke,to tez ja
napewno wydale,bo biegam co jakis czas do lazienki....ehhh.
czyli mam nadal brac tabletki,czekac az minie biegunka i
zabezpieczac sie dodatkowo przez 7 dni?
I to wystarczy,zebym nie dorobila sie malucha?:)

12

Z tabletkami tak, jak piszą dziewczyny. Mogła nie zdążyć się wchłonąć, więc dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni.
A od siebie dodam jeszcze, że na biegunkę dobre są jagody. Masz jakieś w domu? U mnie zawsze było kilka słoiczków zaprawionych. Bardzo dobrze pomaga na zatrzymanie biegunki.

13

Amelia* a może ci te pigułki zepsuły troche żoładek? i przez to masz takie kłopoty?

Najlepiej pigułki jak się ma płopoty z biegunkami brac przed snem - czyli w godzinach nocno-wieczornych smile

14

nokia napisał/a:

Amelia* a może ci te pigułki zepsuły troche żoładek? i przez to masz takie kłopoty?

Najlepiej pigułki jak się ma płopoty z biegunkami brac przed snem - czyli w godzinach nocno-wieczornych smile

nie mam klopotow z zoladkiem,tylko dopadla mnie infekcja.
A co do biegunki,to mialam przez cala noc,ale na szczescie
juz wracam do zdrowia;)

15

Post przeniesiony

girl90 napisał/a:

Wczoraj na obiad zjadłam w knajpie bigos, zaszkodził mi. O 20 zażyłam tabletke. A rano koło 8 zwymiotowałam (nie dużo, troche tylko). Czy to zaburzy działanie tabletki? co mam zrobic?

16

girl90 - to nie wpłynie na działanie tabletki, bo zdążyła się już dawno wchłonąć. Tabletka wchłania się ok. 4 godzin (co powinno być napisane na ulotce, doczytaj), więc jeśli zwymiotowałaś po upływie 12-tu, na pewno nie zwróciłaś pigułki.

17

Hej dziewczyny.
Biore tabletki od trzech miesiecy, wczoraj jak zawsze wzielam tabletke o 19  (nawet pare minut przed 19 ) a o godzinie okolo 22:20 troszke mnie przeczyscilo raz, nie byla to jakas bardzo ostra biegunka.
W ulotce jest oczywiscie napisane to co wiem ze czas wchlaniania to 3-4 godz a ja jestem pomiedzy tym czasem bo stalo sie to tak ponad 3 godziny po wzieciu.
Jest jeszcze napisane ze mozna wziasc dodatkowa tabletke z rezerwowego opakowania, tylko ze go nie mam hmm i nawet gdybym miala to nie wiem czy wziecie jej byloby rozsadne bo niewiem czy sie wchlonela czy nie. Niby minelo 3 godz ale to byla 7 tabletka i troszke jestem zmieszana... Moze mi ktos pomoc?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.

18

Jest szansa ze sie wchlonela, ale badz ostrozna. Moze na wszelki wypadek jak bedziesz sie kochac z chlopakiem to uzywajcie dodatkowo prezerwatyw? pare dni z wytrzymacie, a Ty bedziesz spokojniejsza smile. Nie polykaj drugiej bo faktycznie nie masz pewnosci czy sie czasami nie wchlonela, ale mysle ze calkiem mozliwe ze zdarzyla. Jednak jak mowie, badz ostrozna. Kochacie sie codziennie? jesli nie to moze to jednak nie bedzie takie uciazliwe z prezerwatywa.

19

Kochamy sie dosc czesto, tak co drugi dzien

20

Mam jeszcze nadzieje ze gdyby tak sie stalo to nie wplynie to na wczesniejsze stosunki bo podobno plemniki moga wytrzymac do 7 dni w kobiecie a my np wczoraj przed ta "biegunka" wspolrzylismy.

21

sandziax2 napisał/a:

Mam jeszcze nadzieje ze gdyby tak sie stalo to nie wplynie to na wczesniejsze stosunki bo podobno plemniki moga wytrzymac do 7 dni w kobiecie a my np wczoraj przed ta "biegunka" wspolrzylismy.

Chyba do 72 godzin ...
A co do pytania o tabletkę to myślę, że zdążyła się wchłonąć.

22

No wlasnie zastanawiamy sie z chlopakiem czy wybrac sie do apteki po prezwrwatywy czy to nie konjeczne... wink ?

23

hej kobietki wink
Biorę 10 opakowanie Artizii. W środę około 3 h 15 minut po zażyciu tabletki miałam małe wymioty Czy w czasie 3 h 15 min tabletka zdążyła się wchłonąć?

24

Jeśli wymiotujesz to w tym czasie musisz się inaczej zabezpieczyć podczas seksu, bo pigułka może nie zadziałać.

25

średnio pigulka wchłania się 4 godziny.
jak masz sensacje zołądkowe w tym przedziale, radze się zabezpieczyć dodatkowo...

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy w razie wymiotów i biegunki jestem chroniona przed ciążą ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024