Mąż mnie zdradził, ale chcę z nim być. Co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż mnie zdradził, ale chcę z nim być. Co robić?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 130 ]

Temat: Mąż mnie zdradził, ale chcę z nim być. Co robić?

Hej to mój pierwszy raz na forum i mam nadzieję że podniose się choć trochę i proszę o wyrozumiałość. Równe 4 mce temu mąż z dnia na dzień oświadczył mi że mnie zdradził po czym kazał wynieść się z domu. Zrobiłam tak, spakowałam siebie i córkę (2 lata)  i wyprowadzilam się do mamy. Mieszkanie jest teścia więc moja ambicja nie pozwalała mi też tam zostać iż wiem że teść wyrzucilby nas a chciałam uniknąć awantur ze względu na córkę, mieszkamy już u mamy 4 mce jest ciężko ze mną chodzę do psychologa biorę tabletki uspokajające ale z marnym skutkiem. Moje i męża relacje wyglądają następująco klocimy się praktycznie co 2 dni to na żywo to przez SMS, nigdy nie widziałam go z żadną kobieta nie mam żadnych dowodów choć nieźle weszłam. Niestety zrobiłam pdst błąd blagalam go o powrót i tak w sumie jest co jakiś czas kiedy się poklocimy, wtedy on pisze ze to koniec i że żegna a ja jak głupia gowniara wiszę na telefonie i go przepraszam bez odzewu,  po kilku dniach on pisze ze może nam się uda, że pomału coś skleimy ale nie chce żebyśmy wracaly,  córkę zabiera tylko wtedy kiedy mu pasuje, duża rolę odgrywa tu również szanowna teściowa która wspiera go w decyzjach twierdząc że możemy tak żyć bo on jest szczęśliwy,  nie wiem już co mam robić, co zrobić żeby się nawrocil, jak postępować, najgorsze jest to że jestem już mega zniszczona psychicznie często płacze co niestety widzi moja córka, czy po takim czasie uda się coś naprawić?  Co zrobić żeby zatesknil. Teraz jego życie wygląda tak mieszka sam rodzice posprzataja i ugotuja nawet dowioza, imprezki co weekend,  a córkę widzi wtedy kiedy ma na to czas. Przepraszam jeśli bez ładu i składu ale pisze na telefonie i po kolejnej kłótni i blaganiu go o powrót sad

Zobacz podobne tematy :
Odp: Mąż mnie zdradził, ale chcę z nim być. Co robić?

O nie! Po pierwsze robisz podstawowy błąd błagając go o powrót. Szczerze? Gdyby mnie mężczyzna zdradził i jeszcze wyrzucił z domu to nie chciałabym go więcej na oczy widzieć. On ma nad Tobą totalną kontrolę, a Twoje błagania tylko umacniają go na tej "wygranej" pozycji. Wiem, że jest ci ciężko. Wiem, bo sama przeżyłam dwa ciężkie rozstania, ale musisz zebrać się w sobie i walczyć o swoje życie, bo masz dla kogo - córeczki. Poza tym on będzie chciał wrócić. Zatęskni wtedy, gdy zobaczy jak sama sobie świetnie radzisz bez niego. Teraz widzi Cię jako słabą jednostkę i rozkoszuje się tym widokiem... bo Ty cierpisz, a on nie. Oczywiście nie chodzi mi tutaj o chorą rywalizację kto sobie lepiej poradził po rozstaniu, ale moim zdaniem powinnaś jak najszybciej uciąć z nim kontakt i ograniczyć się jedynie do służbowych rozmów na temat dziecka. To wszystko. W żadnym wypadku nie błagaj go więcej o powrót. I przede wszystkim zastanów się czy Ty naprawdę chcesz żeby on wrócił? Chcesz być z takim człowiekiem?

3

Dzięki za odpowiedź. Serio mam takie dni że wstaje rano i mówię dość!  Zaslugujemy na kogoś innego, a za chwilę pojawia się myśl że kocham go bardzo. Zabrał nam wszystko godność choć po części to moja wina bo to ja błagam go o powrót nawet moich i córki rzeczy nie chce oddać twierdzi że nic nie zabiorę z jego domu a ja poprostu chce nasze ciuchy.  Jest strasznie ciężko.

4

nie jestem ekspertką, ale każdy Ci to powie, że błaganie go o powrót to najgorsze co możesz teraz zrobić, nawet jeśli byś tego chciała, nawet jeśli by się tak stało to nie będziesz później szczęśliwa, facet już kompletnie straci do Ciebie szacunek. zrobił coś okropnego i powinien chyba ponieść tego konsekwencje. to on powinien zabiegać o Ciebie i prosić o wybaczenie, a wtedy Ty ewentualnie mogłabyś dać mu jeszcze jedną szansę skoro widzisz dalej związek po takich przejściach.
Bądź silna i pokaż mu na co Cię stać i nie padaj do jego stóp

No właśnie... jak to wygląda?! On Cię zdradził i wyrzucił z domu, a to Ty go błagasz o powrót. Dlaczego? Miej choć troszkę szacunku do samej siebie, bo jak Ty nie będziesz siebie szanować to on tym bardziej. Zobacz, on nie poniósł żadnych konsekwencji. Zdradził Cię, wyrzucił i dobrze się bawi (przynajmniej tak wnioskuję po tym co napisałaś).
I nie... nie kochasz go. Jesteś od niego uzależniona emocjonalnie, ewentualnie przyzwyczajona w jakimś stopniu do życia które było... ale uwierz mi to nie jest miłość. Miłość tak nie wygląda. Nikt nie zasługuje na to, żeby być zdradzonym. Możesz się już tylko cieszyć, że się od niego uwolniłaś i zacząć nowy, piękny rozdział w swoim życiu. Trzymam za Ciebie kciuki !

6

Dzięki, tak racja trochę brakuje mi tamtego życia co prawda miodu nie było ale brakuje mi również jego, nie był złym mężem poprostu coś zaczęło się walić i każde z nas miało to gdzieś, dziękuję wszystkim za odpowiedzi każda serio stawia mnie na nogi. Pozew już w sumie napisanych tylko brak odwagi żeby go założyć. Wciąż liczę że przyjdzie tu na kolanach i będzie blagal o wybaczenie ale póki co to błagam ja

7

Po pierwsze, skoro wywalił żonę i córkę na bruk-to nie blagaj-nie ma kogo
Nie chce wam oddac rzeczy? Daj mu 2 dni na to-jesli znowu powie nie-zapowiedz, ze wejdziesz po nie nawet z policją. Nie bój się go. To mięczak-ktory wywalil zone i dziecko na bruk.Szczerze-zajmij się soba i córką. Z nim juz nic nie wyjdzie...a nawet jeśli-co to za życie w strachu? Kiedy ponownie wywali was na ulicę
Co do jego zachowania-podejrzewam teściową. Moja w innej sytuacji, ale próbowała zrobic to samo...
Szczęście w nieszczęście ze moj mąż sie jej nie dal.
Uszy do góry-i szanuj siebie sama

Twojemu mężowi nigdy na Tobie nie zależało i nigdy Cię nie kochał. To typ Piotrusia Pana pomieszanego z macho. Nigdy nie dorośnie, bo ma wszystko na tacy-w końcu mamusia mu dogadza, ma wolność i robi co chce-po co ma się starać, dorosnąć, dojrzeć i być odpowiedzialnym ojcem i mężem? Macho ze względu na swoje wybujałe ego i bawienie się emocjami swojej żony-czyli Ciebie. To nie jest mężczyzna, to jest kawał <cenzura> i tą samą częścią ciała kieruje się w życiu.
Daj sobie czas na ochłonięcie. Masz dziecko, które wszystko widzi i czerpie wzorce. Szanuj się-to przede wszystkim. Załóż sprawę w sądzie o rozwód z jego winy a także o alimenty dla siebie i dziecka. Trzymaj sms jako dowody w sprawie. Przedstaw zaświadczenie od psychologa. Nie bój się, robisz to dla siebie i dziecka. Niech poczuje konsekwencje swoich poczynań.
Z czasem się pozbierasz-początki zawsze są trudne i zawsze boli najmocniej, ale bardziej będzie boleć, kiedy z czasem zobaczysz jak dziecko popełnia te same błędy co Ty i jest nieszczęśliwe, nieszanowane.
On się nie zmieni, tym bardziej, że mama mu wtóruje a teść jest wrogo nastawiony wobec Ciebie. Tutaj trzeba działać, a nie błagać o powrót.
Pamiętaj- co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.

9

Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi serio to buduje. Dziś groził mi ze jak nie dam mu dziecka na chwilę to wpadnie tu z policja i mi ją zabierze dziecka nie dam iż we wtorek wyszła ze szpitala po zapaleniu płuc i jest jeszcze na antybiotykach. Po czym napisał że nigdy nie wiedział że można kogoś tak nienawidzić jak on mnie, i tu strzał prosto w twarz jak można znienawidzic kogoś tak bardzo?  Przecież nic złego nie zrobiłam nie zdradzalam byłam zawsze fear i nie mam sobie nic do zarzucenia!  Napisałam mu dość ostrego SMS że to koniec że mam dość jego zachowania i żeby żył sobie jak chce i dał nam spokój!  Chcę w tym wytrwać czas na lepszy czas dla mnie i córki!  Tęsknię bardzo ale nie potrafię już chyba z nim być!  Złożę pozew,  szkoda mi tylko córki która przez nas dorosłych nie ma pełnej rodziny.

10

Przykro mi ze takie rzeczy się zdarzają. Nie wiem jak można kogoś nagle przestać kochać i zacząć nienawidzić.

11

Justyno, pomyśl, czy chciałabyś takiego życia dla córki? Pomiędzy niekochającymi się, kłócącymi się ludźmi? Czasem lepiej jest, gdy rodzice się rozstają. Twojej córce potrzebne jest poczucie bezpieczeństwa, którego przy takim ojcu mogłaby nie zaznać.
Inna rzecz, że Twoja córeczka uczy się od Ciebie jaka jest rola kobiety, jak bronić swoich praw, jak żądać należnego sobie szacunku. To może być dla Ciebie najlepszy motywator, by wytrwać w postanowieniu odcięcia się od byłego.
Pamiętaj, że on bardzo dobrze Cię zna. Wie gdzie uderzyć, aby Cię zabolało (pisanie o nienawiści do Ciebie). To gra. Nie daj się sprowokować. Jeśli będzie bolało, to krzycz, płacz w samotości, ale nie daj się wplątać w słowne przepychanki. Z nich nigdy nic dobrego nie wyjdzie. Jego nie przekonasz, a wręcz dasz mu satysfakcję, że ma nadal na Ciebie taki wpływ.
Warto Twoją sytuację obgadać z prawnikiem. Za dużo tu nie poradzę, ale jest jakaś możliwość złożenia wniosku o ustanowienie tymczasowego (do czasu ustalenia ostatecznych warunków sprawowania opieki) miejsca pobytu przy Tobie. Dobrze też jest przygotować się za w czasu do spraw rozwodowych pod względem dowodów o jego winie.
Zasługujesz na coś, kogoś dużo lepszego niż ktoś taki, jak Twój mąż.

12

Obiecałam dziś córce że ostatni raz widziała mnie jak płacze, no chyba że ze szczęścia. I wytrwam w tym choćby niewiem co!  On zabiera tylko dziecko wtedy kiedy jego matka chce ją zobaczyć sam z własnej woli nie wziął ja na spacer czy na plac zabaw nawet w szpitalu był raz i to na 10 min i wyglądało to jakby odbebnil spotkanie z nią, a ona tak strasznie tęskni najgorsze jest to że nie potrafię z nią rozmawiać kiedy pyta gdzie tato? Chcę do domu,  gdzie moje zabawki,  mój piesek to jest cholernie trudne...

13

Rozmawiaj ze swoją córeczką. Tłumacz jej co się dzieje na tyle, na ile jest w stanie zrozumieć. Dla niej to też jest niełatwy czas. Pamiętaj, że to Ty jesteś jej oparciem. Jeśli Ty będziesz pewna, że sobie poradzisz, ona będzie to czuła. I nigdy nie mów źle o jej ojcu. Dla niej zawsze to będzie bardzo ważna osoba. Jakikolwiek by on nie był.

14

Czy udało się komuś z was naprawić małżeństwo?  Chodzi o to że od 4 mcy nie mieszkam z mężem,  mąż powiedział że zdradził wyrzucił nas z domu. Długa historia.klocimy się w sumie co dzień jak nie przez SMS to na żywo kiedy odwiedza córkę, potem jest parę dni ciszy on twierdzi że uratujemy to że w to wierzy po czym tylko na słowach się kończy, stwierdził że możemy się spotykać jeździć na wycieczki ale o powrocie do domu mowy nie ma. Proponowałam terapię psychologa ale skończyło się na tym że tylko ja do niego chodzę. Dziś znów tu przyjechał córka rozplakala się że chce do domu żeby tu chociaż z nami został trzymała go za kolana kiedy wychodził lecz on powiedział tylko ze ja jestem zerem i zwykła szmata wtedy wyrzuciłam go mieszkania ponieważ nie chcę żeby moja córka to słyszała.  Po paru dniach pewnie znów się odezwę ja i znów będzie to samo on przeprosi znów napisze ze wierzy że nam się uda a za parę dni znów awantura!  Myślicie że uda się to naprawić?  Zmieni się?  Co robić?  serio czuje że cała winę wzięłam na siebie choć najwięcej on tu nawinil ale jak to się mówi wina leży na połowie!

15

Justynka3009 napisał/a:

mąż powiedział że zdradził wyrzucił nas z domu.

Dlaczego Was wyrzucił,zamiast się samemu wynieść?

Justynka3009 napisał/a:

on twierdzi że uratujemy to

A co tu ratować skoro za chwilę piszesz to:

Justynka3009 napisał/a:

o powrocie do domu mowy nie ma
on powiedział tylko ze ja jestem zerem i zwykła szmata

16

Mieszkanie jest teścia więc byłaby to chwila zanim by nas wyrzucił a chciałam uniknąć kłótni ze względu na córkę. Właśnie o to chodzi że ja głupia mu wierzę i tak w tym trwam po czym znów się rozczarowuje i cierpię. Kiedy nie odzywam się do niego on pisze że to ja zniszczyłam go psychicznie że on potrzebuje czasu dlatego nie chce żebyśmy wracaly

17 Ostatnio edytowany przez smallangel (2016-02-29 15:23:46)

Justyna, naprawdę masz ochotę naprawiać to małżeństwo?
Bo jeśli do matki swojego dziecka facet mówi takie słowa - dla mnie byłby skończony.
Masz choć odrobinę szacunku sama do siebie?

18

smallangel napisał/a:

Justyna, naprawdę masz ochotę naprawiać to małżeństwo?
Bo jeśli do matki swojego dziecka facet mówi takie słowa - dla mnie byłby skończony.
Masz choć odrobinę szacunku sama do siebie?

Wiem i to mnie wkurza we mnie najbardziej,  gdyby ktoś z boku powiedział mi o takiej sytuacji i zachowaniu pukalabym się w głowę!  Zadzwoniłam dziś do adwokata to już chyba dobry krok.Lecz ciągle mam nadzieję że przyjdzie tu na kolanach i będzie blagał o wybaczenie

19

NIGDY nie rozważałabym powrotu do kogoś, kto wyrzucił mnie i moje dziecko z domu.

SZANUJ SIEBIE I CÓRKĘ.

20

Czytała twoją historię parę dni temu.
Ogarnij się. Zdejmij klapki z oczu!
Byłam rok temu w podobnej sytuacji.
A dziś: nie wyobrażam sobie powrotu do tego co było.
Szanuj się! Ten PAN ma cię w du...sorry, ale takie są fakty. Masz czas, przeczytaj moją historię.
Powodzenia w podejmowaniu decyzji!

21

zahir2603 napisał/a:

Szanuj się! Ten PAN ma cię w du...sorry, ale takie są fakty. Masz czas, przeczytaj moją historię.

zahir2603 Dzieki Ci dobra kobieto właśnie tego szukałam Twoja sytuacja jest identyczna jak moja z tą różnica że mąż kazał mi i dziecku sie pakować . A co do kasy to miałam wyznaczany limi dzienny smile jak długo zajęło Ci odzyskanie tego ,,spokoju'' tej siły u mnie jest tak ze w jednym momencie mówie dosc a za chwile jest tesknota za nim żal że moje dziecko nie bedzie miało pełnej rodziny itd dzieki Pozdrawiam

22

Na forum obowiązuje zasada: 1 związek=1 wątek. Połączyłam oba Twoje wątki i proszę, abyś nie zakładała kolejnych na temat swojego małżeństwa.

23

Justynka3009, Twój pożal się boże, mąż, dokopał Ci na całego.
*Zdradził - nie boli Cię to? nie przeprosił, nie wykazał skruchy tylko...
*wyrzucił Cię z dzieckiem z domu! BYDLAK!!!
*wyzywa Cię w obecności dziecka!!! DNO, DNO, DNO!
Dziewczyno, ogarnij się, nie ma o kogo walczyć. Piszesz, że ciągle się kłócicie, po co?
Po co tracisz nerwy na drania. On już zakończył Wasze małżeństwo.
"Po paru dniach pewnie znów się odezwę ja i znów będzie to samo on przeprosi znów napisze ze wierzy że nam się uda a za parę dni znów awantura!"
Puste słowa, nie pozwól, żeby to on dyktował warunki, zwłaszcza po tym, co Wam zrobił. Weź  sprawy w swoje ręce.
Nie musisz godzić się na jego wizyty w Waszym mieszkaniu. Ustal z nim kontakty z dzieckiem, niech w określone dni ją odbiera i zajmie się nią, Ty będziesz miała trochę czasu dla siebie, a przede wszystkim unikniesz spotykania się z nim i awantur.
Za te awantury też jesteś odpowiedzialna (do tego przy dziecku), co chcesz uzyskać, przecież facet sam się zdyskwalifikował.
Nie szukaj z nim kontaktu, niech sam się wysili, a wtedy rozmawiaj spokojnie i tylko o dziecku.

24 Ostatnio edytowany przez zahir2603 (2016-02-29 23:25:04)

Justynka3009 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:

zahir2603 Dzieki Ci dobra kobieto właśnie tego szukałam Twoja sytuacja jest identyczna jak moja z tą różnica że mąż kazał mi i dziecku sie pakować . A co do kasy to miałam wyznaczany limi dzienny smile jak długo zajęło Ci odzyskanie tego ,,spokoju'' tej siły u mnie jest tak ze w jednym momencie mówie dosc a za chwile jest tesknota za nim żal że moje dziecko nie bedzie miało pełnej rodziny itd dzieki Pozdrawiam

Spokój... Bezcenny:)..oj tak, te chustawki nastrojów to było najlepsze co sobie fundowałam. Brrrr..jak sobie to wspomnę. Do dziś mam " zle dni" ale są już rzadkością smile. Takie toksyczne relacje cholernie niszczą. Ja byłam kłębkiem nerwów i swoim cieniem. Oczy miałam jak po walce bokserskiej. Odbiło się to na córce ale co to tatusia obchodziło wtedy...
Nie chcę mi się tego wspominać, to już za mną.
Pierwsze: zerwij kontakt. Całkowicie. Ja ustalilam dni, w których córkę zabiera. Na godzinę podjezdza, ona wychodzi. Nie widuje go w ogóle.
Dwa: zmien nr. Ja tak zrobiłam. Do kontaktu, w razie czegoś, podalam mamy:) a co, też się pobawię w mamincórcię;)
Trzy: adwokat. Zmykaj dowiedziec się jakie masz prawa. Niech cię nie straszy tchórz więcej. W każdym powiatowym mieście są punkty darmowych porad. Poszukaj, popytaj gdzie.
A o dziecko się nie martw. Spokojna mama, spokojne dziecko:). Kontaktów jej nie broń, jego przed nią nie oczerniaj.
To na początek. Dluuuuga droga przed tobą.
Jak coś pytaj. Pamiętaj jedno: to nie miłość a rodzina tak nie wygląda! Otworzysz oczy po kilku miesiącach ale musisz je przetrwać. Będzie cholernie ciężko i tylko od ciebie zależy czy dasz radę!!!...nie raz się złamiesz,  nie raz zrobisz błąd ale najważniejsze, żebyś chciała wyjść z tej relacji.

25

Dokładnie nie daj sobą manipulować... Ile on ma wgl lat, ze takimi tekstami zwraca sie do Cb? Na Twoim miejscu pokazałabym mu co stracil... Sprobuj wyjsc gdzieś ze znajomymi. Niech widzi, ze nie "cierpisz" i tylko czekasz na jego powrot. Uwierz mi ta taktyka zawsze sie sprawdza... Tylko zastanow sie sama, czy w ogóle jest sens ratować malzenstwo, nawet ze względu na dobro dziecka, bo widzą zachowanie ojca do swojej matki watpie, aby bylo szczesliwe. Niestety kto raz zdradzil, będzie tak robil dalej. Nie wiem, czy dasz rade żyć i zastanawiać się ciągle czy juz "po następnej zdradzie".

26

Miałam ten spokój od wczoraj do teraz znów przegrałam chyba to ze mną jest jakiś problem. Zapytał kiedy może zabrać córkę ja mu odpisałam że kiedy zobaczę jakąś kasę na nią bo od 4 mcy ani grosza nie zobaczyłam i nie podoba mi się to że ubliza mi przy dziecku odpisał dzięki właśnie to chciałem usłyszeć utrudniasz kontakt resztę załatwi mój adwokat.jak można być tak obojętnym nigdy nie bronie mu kontaktów z córką ale nie mogę też jej dawać wtedy kiedy ona musi wstać wcześnie do przedszkola a on odwozi ja późno i jest szarpanie się z dzieckiem w aucie bo śpi. Zaproponowałam weekendy lecz też nie bo on pracuje jego mama może ja wziąść kiedyś się zgodzilam i o 20 jechałam po nią bo on poszedł odreagować a teściowa sobie z nią nie radziła. Znów przegrałam obiecałam sobie że już nie odpisze ale znów mnie zniszczył, jakie to wszystko trudne

27 Ostatnio edytowany przez zahir2603 (2016-03-01 14:27:02)

Justynka3009 napisał/a:

Miałam ten spokój od wczoraj do teraz znów przegrałam chyba to ze mną jest jakiś problem. Zapytał kiedy może zabrać córkę ja mu odpisałam że kiedy zobaczę jakąś kasę na nią bo od 4 mcy ani grosza nie zobaczyłam i nie podoba mi się to że ubliza mi przy dziecku odpisał dzięki właśnie to chciałem usłyszeć utrudniasz kontakt resztę załatwi mój adwokat.jak można być tak obojętnym nigdy nie bronie mu kontaktów z córką ale nie mogę też jej dawać wtedy kiedy ona musi wstać wcześnie do przedszkola a on odwozi ja późno i jest szarpanie się z dzieckiem w aucie bo śpi. Zaproponowałam weekendy lecz też nie bo on pracuje jego mama może ja wziąść kiedyś się zgodzilam i o 20 jechałam po nią bo on poszedł odreagować a teściowa sobie z nią nie radziła. Znów przegrałam obiecałam sobie że już nie odpisze ale znów mnie zniszczył, jakie to wszystko trudne

manipulacja! Standard

28

zahir2603 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

Do adwokata i składaj pozew o alimenty.
I nie uzalaj się nad sobą tylko pokaz mu, że się go nie boisz!
Nie jesteś na straconej pozycji, wręcz przeciwnie!

29

Justyna, przede wszystkim ustalcie dni wizyt taty - konkretnie. Tak by dziecko miało plan, wiedziało kiedy tata przyjdzie. To ważne.
Po drugie spokój - nie daj się prowokować. Wszystko spróbuj ogarniać spokojem i opanowaniem.
Trzecie - obojętność. Nic tak nie wkurza jak bycie obojętnym wink
I złóż papiery o alimenty.

30

zahir2603 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

Jestem umówiona z adwokatem na 9 marca. A jeśli zmienię numer nie będzie to na moją niekorzyść?  Ze utrudniam mu kontakt z dzieckiem?  Zapowiedział że będzie ja brał na święta i wakacje z tym że on nawet nigdy sam jej nie wykapal o przewijaniu za czasów niemowlęcych nie wspomnę, 2 razy wziął ja sam na spacer ale na krótko bo było JEMU za gorąco a drugi raz był ON śpiący nie mylić z dzieckiem

31

Justynka3009 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:

Jestem umówiona z adwokatem na 9 marca. A jeśli zmienię numer nie będzie to na moją niekorzyść?  Ze utrudniam mu kontakt z dzieckiem?  Zapowiedział że będzie ja brał na święta i wakacje z tym że on nawet nigdy sam jej nie wykapal o przewijaniu za czasów niemowlęcych nie wspomnę, 2 razy wziął ja sam na spacer ale na krótko bo było JEMU za gorąco a drugi raz był ON śpiący nie mylić z dzieckiem

Justyna przygotuj się na to, że teraz będzie cudownym tatą wink
By inni widzieli wink

32

smallangel napisał/a:

Justyna, przede wszystkim ustalcie dni wizyt taty - konkretnie. Tak by dziecko miało plan, wiedziało kiedy tata przyjdzie. To ważne.
Po drugie spokój - nie daj się prowokować. Wszystko spróbuj ogarniać spokojem i opanowaniem.

Próbowałam ale odpowiedział że najczęściej kiedy się da, kiedy mówię mu ze w tyg ciężko bo ja pracuje a córka jest w przedszkolu wracamy do domu ok 16 i jest chwila odpoczynku zabawa bajki szykowanie się na następny dzień itd ale on tego nie rozumie on chce i koniec!  Na weekend nie zabierze bo jak ma wolny idzie na motor lub na imprezę bo musi odreagować córka wtedy śpi u teściów a że bardzo nie lubi tam spać więc później ja wysłuchuje od szanownej mamusi że zapracowanemu synusiowi dziecko zostawiam i ona musi spać u nich bo on nie ma warunków!

33

smallangel napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

By inni widzieli wink

Tak myślałam smile jaki etap jest po manipulacji? Bo niewiem na co się przygotować!

34

Justynka3009 napisał/a:
smallangel napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

By inni widzieli wink

Tak myślałam smile jaki etap jest po manipulacji? Bo niewiem na co się przygotować!

Potem będzie miał "przebudzenie". Chęci powrotu, dawanie sobie szansy... Nie daj się nabrać....będzie skrucha, żal...a potem znowu awantury i wyprowadzki. Dwa lata tak się bawilismy. Jak ja teraz żałuję tych dwóch zmarnowanych lat.
A cudownym tatą nie będzie , skoro nie był. Uwierz, to tylko chwilowy zryw- na pokaz.
W jakim wieku masz córkę? Masz wsparcie rodziny?

35

Justynka3009 napisał/a:
smallangel napisał/a:

Ja wysłuchuje od szanownej mamusi że zapracowanemu synusiowi dziecko zostawiam i ona musi spać u nich bo on nie ma warunków!

Hehe, du...k!
To ojciec ma się dostosować do dziecka, nie odwrotnie!
Ps. nagrywaj jego rozmowy z tobą i rozmowy twoje z teściową! Przydadzą ci się!

36

zahir2603 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:
smallangel napisał/a:

By inni widzieli wink

Potem będzie miał "przebudzenie". Chęci powrotu, dawanie sobie szansy... Nie daj się nabrać....będzie skrucha, żal...a potem znowu awantury i wyprowadzki. Dwa lata tak się bawilismy. Jak ja teraz żałuję tych dwóch zmarnowanych lat.
A cudownym tatą nie będzie , skoro nie był. Uwierz, to tylko chwilowy zryw- na pokaz.

Moja córka ma 2,5 roku, najgorsze są jej pytania kiedy wrócimy do domku?  Dlaczego tata krzyczy? Tata poszedł do sklepu i zaraz wróci i będzie tu spał prawda?  Masakra!  Mam wsparcie mieszkam u mamy mam wspaniałego brata który zawsze mi pomaga zostaje z córką kiedy tatuś nie może, mam wspaniałych ludzi w pracy którzy stoją za mną murem i zawsze mogę do nich zadzwonić nie jestem sama, ale mam taką myśl cały czas że on się zmieni założy z tą dziewczyną rodzinę i będzie super będzie wspaniałym ojcem i mężem takim jakim nie był dla nas

37

Justynka3009 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

Moja córka ma 2,5 roku, najgorsze są jej pytania kiedy wrócimy do domku?  Dlaczego tata krzyczy? Tata poszedł do sklepu i zaraz wróci i będzie tu spał prawda?  Masakra!  Mam wsparcie mieszkam u mamy mam wspaniałego brata który zawsze mi pomaga zostaje z córką kiedy tatuś nie może, mam wspaniałych ludzi w pracy którzy stoją za mną murem i zawsze mogę do nich zadzwonić nie jestem sama, ale mam taką myśl cały czas że on się zmieni założy z tą dziewczyną rodzinę i będzie super będzie wspaniałym ojcem i mężem takim jakim nie był dla nas

Nie doluj się! Bądź świadoma, że teraz twoje poczucie wartosci spadnie do zera ale rób wszystko, żeby je odbudować! Nie będzie dla niej inny, on się nie zmieni! A w ogóle to staraj się nie myśleć o nim. Wiem, że to trudne i mimo wszystko te myśli są ale z czasem będzie ich mniej.
Twoja corcia jest jeszcze malutka więc bez obaw. Będzie dobrze! Mów jej prawdę. Ciężko takiemu maluszkowi zrozumieć co się dzieje i dlaczego ale niech wie, że tata nie wróci.
Staraj się pomału jej to przekazywać.
Masz pomoc to super. Trzymaj się teraz tych ludzi, bo oni dodają sił.

38

zahir2603 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:
zahir2603 napisał/a:

Nie doluj się! Bądź świadoma, że teraz twoje poczucie wartosci spadnie do zera ale rób wszystko, żeby je odbudować! Nie będzie dla niej inny, on się nie zmieni! A w ogóle to staraj się nie myśleć o nim. Wiem, że to trudne i mimo wszystko te myśli są ale z czasem będzie ich mniej.
Twoja corcia jest jeszcze malutka więc bez obaw. Będzie dobrze! Mów jej prawdę. Ciężko takiemu maluszkowi zrozumieć co się dzieje i dlaczego ale niech wie, że tata nie wróci.
Staraj się pomału jej to przekazywać.
Masz pomoc to super. Trzymaj się teraz tych ludzi, bo oni dodają sił.

Dzięki kochana dzięki wszystkim za każde słowo jak mam doła wchodzę tu po wsparcie również. Mam nadzieję że dziewczyna szybko pozna się co to za człowiek i odpuści póki czas smile zapytany o kochankę twierdzi że to tylko koleżanka z pracy nic ich nie łączy!  Póki co urwe z nim wszelakie kontakty, zaproponowałam mu dni w jakie może brać dziecko nie zgodził się, płacić nie chce, ja zrobiłam już chyba wszystko, psycholog, schudłam 20 kg, błagalam, prosiłam, zdeptal mnie jak mrówke, bardzo bym chciała żeby blagał o powrót i żebym ja z takim samym uśmiechem powiedziała mu spier...

39

Jakby ci postawili dwóch facetów do wyboru i opisali to kogo byś wybrała? Męża który codziennie się kłócił, czy drugiego dobrego człowieka z którym nigdy nie miałabyś kłótni?

Wychodzenie z założenia że kłótnie są zawsze jest błędne. Myślisz sobie że nie poznasz spokojnego i dlatego pasuje ci mąż. Można poznać spokojnego, uczuciowego, rozmownego. Po prostu unikasz takich ludzi bo są dla ciebie nieinteresujący i od razu odpadają.

40

MrSpock napisał/a:

Jakby ci postawili dwóch facetów do wyboru i opisali to kogo byś wybrała? Męża który codziennie się kłócił, czy drugiego dobrego człowieka z którym i nigdy nie miałabyś kłótni?

Wychodzenie z założenia że kłótnie są zawsze jest błędne. Myślisz sobie że nie poznasz spokojnego i dlatego pasuje ci mąż. Można poznać spokojnego, uczuciowego, rozmownego. Po prostu unikasz takich ludzi bo są dla ciebie nieinteresujący i od razu odpadają.

MrSpock dzięki za wyrażenie swojego zdania doceniam to. Ale tu bardziej chyba chodzi o te wszystkie lata, córkę i ogólnie życie, żal że moje dziecko nie ma pełnej rodziny, to chyba bardziej o to chodzi że wybrał jakąś pannę zamiast dziecka i żony. Uwierz już dużo mądrzej podejdę do następnego wyboru tylko stanę na nogi smile Pozdrawiam

41 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-03-01 22:54:47)

Justynka3009 napisał/a:

Moja córka ma 2,5 roku, najgorsze są jej pytania kiedy wrócimy do domku?  Dlaczego tata krzyczy? Tata poszedł do sklepu i zaraz wróci i będzie tu spał prawda?  Masakra!  s

Justynka czy Ty naprawdę chciałabyś nadal być z kimś kto tak traktuje swoje dziecko, który wyrzucił swoje dziecko z domu, który jest obojętny na cierpienie dziecka. Kim jest człowiek który tak traktuje własne dziecko? Czy on potrafi kogokolwiek kochać? Uciekaj od niego jak najdalej i bądź szczęśliwa , to najlepsza odpłata dla niego będzie.
I nie pozwól więcej ani jemu ani teściowej poniewierać dzieckiem.

42

lilka787 napisał/a:
Justynka3009 napisał/a:

Moja córka ma 2,5 roku, najgorsze są jej pytania kiedy wrócimy do domku?  Dlaczego tata krzyczy? Tata poszedł do sklepu i zaraz wróci i będzie tu spał prawda?  Masakra!  s

Justynka czy Ty naprawdę chciałabyś nadal być z kimś kto tak traktuje swoje dziecko, który wyrzucił swoje dziecko z domu, który jest obojętny na cierpienie dziecka. Kim jest człowiek który tak traktuje własne dziecko? Czy on potrafi kogokolwiek kochać? Uciekaj od niego jak najdalej i bądź szczęśliwa , to najlepsza odpłata dla niego będzie.
I nie pozwól więcej ani jemu ani teściowej poniewierać dzieckiem.

Dziś jak groził mi swoimi adwokatami stwierdziłam że to nie ma sensu,że pora wziąść się w garść i zacząć wszystko na nowo z tym że już bez niego!  Chcę żeby ten stan trwał wiecznie ale podejrzewam że jeszcze nie raz mnie zdepta!  Teściowej num zablokowałam dość telefonów i SMS od niej jaki to jej synus jest nieszczęśliwy i chwała Bogu że sobie kogoś ma bo może się wygadac bo on taki zamknięty w sobie przecież bidulek!  Jego SMS też ignoruje, zaproponowałam kiedy może brać dziecko nie zgodził się więc jego problem!  Jeśli będzie chciał wie gdzie mieszkamy!  Zna num telefonu do mojej mamy więc nic nie utrudniam, poprostu chce się odciąć od tej toksycznej znajomości.  Dzięki serio po każdym poście mam większy power!!

43 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-03-02 11:09:45)

Justynko, wiedzę że z Tobą coraz lepiej, bo działasz.
Wszystkie działania, które podjęłaś są bardzo słuszne.
Musisz się od niego odseparować, żeby nie pociągną Cię na dno.
Ty teraz musisz być silna dla Swojej córeczki i dla siebie.
Skup całą uwagę na sprawach formalnych.
To mega ważne.
Zdradził, wyrzucił Was z domu.
Zabezpiecz dowody jeśli masz, jeśli nie musisz zdobyć.
Przygotuj się choćby do nagrania rozmów z nim.
On już szykuje się na wojnę z Tobą.
A Twoim zadaniem jest wykazać kto jest winny rozbicia rodziny i zabezpieczyć dziecku byt. Czekają Cię żłobek, przedszkole, książki, wyprawki, zajęcia dodatkowe, kurtki, buty, lekarze i leki, a potem studia. Skąd na to weźmiesz jak teraz odpuścisz. Powołał dziecko na świat więc ma obowiązek je utrzymywać. I tego się trzymaj.
Pamiętaj, że masz bezwzględnego przeciwnika.
Musisz teraz zebrać wszystkie siły w sobie i zgromadzić jak najwięcej dowodów przeciw niemu.
Nie oszczędzaj na adwokacie. Jak nie masz to pożycz, potem oddasz.
Lepiej teraz wydać na adwokata, niż potem dać się oskubać. A Ty masz dziecko do utrzymania jeszcze przez jakieś 20 lat, więc jest o co walczyć.
Nie myśl, że "miłosierny" tatuś da coś z własnej i nieprzymuszonej woli dziecku. Wiele kobiet już się na tym przewiozło, choć miały "kochających" mężów i ojców.
A co dopiero taki bezwzględny typ jak Twój jeszczemąż.
Dziewczyny napiszcie, czy przegrany płaci za całą sprawę rozwodową w sądzie?
Słuchaj dziewczyn, które przeszły przez rozwód z orzeczeniem winy.
Rób co mówią, żebyś nie musiała uczyć się na swoich błędach.
Błędy, które teraz popełnisz lub jeśli coś zaniedbasz, mogą być nieodwracalne w skutkach.
Do dziecka nie mów źle o ojcu, ona i tak już bardzo cierpi. A będzie jeszcze bardziej gdy pomyśli, że tata jej nie kocha.

Jeszcze raz podkreślam, skup się Justynko na sprawach formalnych, to teraz najważniejsze.
Małżeństwa z nim już nie będzie, więc nie marnuj energii na myślenie o nim.
A jakby zdarzył się cud i pod wpływem gromu z jasnego nieba zamieniłby się z potwora w człowieka, to i po rozwodzie możecie być razem.
Teraz bądź obojętna choćby nie wiem co, nie zdradź się z żadnym Twym zamiarem, bo wykorzysta to przeciw Tobie.
Rozmowy tylko i wyłącznie o dziecku i to najlepiej nie osobiście, tylko sms lub przez mamę.
Nie daj pogrywać mu dzieckiem. Zniszczył jej dom i zabrał bezpieczeństwo, nie pozwól mu jeszcze jej szarpać.
Jak sąd zasądzi widzenia, to niech się wtedy tego trzyma.
Będą wtedy regularne, dla dziecka to ważne bo oznacza pewną stabilizację, a dla Ciebie też ważne bo przewidywalne i nie będą destabilizować  Ci życia.
Nawet jak teraz nie rozumiesz tych działań to i tak je podejmij, bo są niebywale ważne.

Adwokat, adwokat i jeszcze raz dobry adwokat. To Cię uratuje przed jego chęcią zniszczenia Ciebie, a przy okazji i dziecka.
Dobrze, że dziecko jeszcze małe, trochę mniej to odczuje niż większe. Trochę.
Trzymaj się, dasz radę tylko odpędzaj myśli o nim.
Zajmuj się swoim zdrowiem psychicznym i dziecka. Zorganizuj psychologa. Już Was zapisz, bo czeka się bardzo długo, a Ty musisz być silna.
Korzystaj ze wsparcia rodziny. Dobrze, że masz ludzi na których możesz liczyć. Trzeba sobie nawzajem pomagać.

44

Wszystko znów się pogmatwało. Przez parę dni rozmawiałam z mężem (sms) służbowo, co u córki ? krótka odp OK dzięki . w końcu on napisał sms ze życie be zemnie jest piękne i znów cios prosto w serce jak to ? nie wytrzymałam napisałam wszystko co czuje ze zniszczył dziecku dzieciństwo , ze jest nie egoista ,ze dawałam mu szanse błaźniłam się przed nim a on takie rzeczy ? i się kuźwa nakręciłam znów i żale i smutki i znów wróciłam do początku, ehh . odpisał ze dopóki nie znormalnieje to on z taka wariatka nie chce mieć kontaktu ,i znów nie wiem o co mu chodzi , co ja robię że jestem wariatka ? ze mówię co czuje ? znów mnie to dopadło a było już nawet dobrze ... tęsknie za nim strasznie mimo ze to kawał gnoja....

45

Nie dziwię się, że on tak pisze. Sama się o to prosiłaś błagając go o powrót i pisząc o uczuciach.
Zobacz :
Wyczuł,  że służbowo z nim piszesz i zaczął się zastanawiać dlaczego,więc wbił Ci szpilę, aby sprawdzić Twoją reakcję,  czy wciąż jestes emocjonalnie związana. Trzeba było odpisać, że to dobrze,  bo Tobie też jest juz lepiej i nie ma sensu żyć razem. A Ty dalej przeciągasz bagno,  które nie ma ŻADNEJ przyszłości.  Musisz uzmysłowić sobie, że nigdy on tego nie naprawi. Słuchaj rad forumowiczów!  Będzie wojna z nim, zobaczysz jego prawdziwą twarz, to dopiero namiastka.
Nie ma mowy, że ułoży sobie życie z tamtą. Nie ma takiej opcji.

46

bela4444 napisał/a:

Nie dziwię się, że on tak pisze. Sama się o to prosiłaś błagając go o powrót i pisząc o uczuciach.
Zobacz :
Wyczuł,  że służbowo z nim piszesz i zaczął się zastanawiać dlaczego,więc wbił Ci szpilę, aby sprawdzić Twoją reakcję,  czy wciąż jestes emocjonalnie związana. Trzeba było odpisać, że to dobrze,  bo Tobie też jest juz lepiej i nie ma sensu żyć razem. A Ty dalej przeciągasz bagno,  które nie ma ŻADNEJ przyszłości.  Musisz uzmysłowić sobie, że nigdy on tego nie naprawi. Słuchaj rad forumowiczów!  Będzie wojna z nim, zobaczysz jego prawdziwą twarz, to dopiero namiastka.
Nie ma mowy, że ułoży sobie życie z tamtą. Nie ma takiej opcji.

Gdybym słuchała sie kogokolwiek bela4444 już dawno byłabym po rozwodzie, ale nie przecież ja jestem najmądrzejsza kuźwa aż wsciekła na siebie jestem bo mogłam go załatwić jego bronią . To może być gorzej jeszcze ? Jprd

47 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-03-10 23:25:05)

Justynko przyjmij do wiadomości,  że To chory człowiek,  nieuleczalnie zaburzony, okrutny,  zimny i bezwzględny. Ty tego może teraz nie widzisz, bo emocje biorą górę i jesteś jakby pod jego silnym wpływem,  ale zrozum jedno, jeśli się nie odetniesz od niego teraz to pociągnie Cię na samo dno, tam skąd nie ma powrotu. Zniszczy Cię. A kto się wtedy dzieckiem zajmie? Tatuś? Przecież on Ją skrzywdzi tak jak Ciebie. Ty nie masz wyboru, musisz się od niego uwolnić, bo zgubisz siebie i dziecko. Zaniechaj wszelki kontakt z nim. Skup swoją energię na sprawach formalnych, które teraz są najważniejsze. Jak się odetniesz szybko dojdziesz do siebie,  jak tego nie zrobisz teraz potem będzie za późno i przegrasz życie swoje i córki. Nie Ty pierwsza to przerabiasz, ten schemat powtarza się wciąż od nowa, wykorzystaj doświadczenie innych, bo ucząc się na własnych błędach zapłacisz najwyższą cenę.

48

lilka787 napisał/a:

Justynko przyjmij do wiadomości,  że To chory człowiek,  nieuleczalnie zaburzony, okrutny,  zimny i bezwzględny. Ty tego może teraz nie widzisz, bo emocje biorą górę i jesteś jakby pod jego silnym wpływem,  ale zrozum jedno, jeśli się nie odetniesz od niego teraz to pociągnie Cię na samo dno, tam skąd nie ma powrotu. Zniszczy Cię. A kto się wtedy dzieckiem zajmie? Tatuś? Przecież on Ją skrzywdzi tak jak Ciebie. Ty nie masz wyboru, musisz się od niego uwolnić, bo zgubisz siebie i dziecko. Zaniechaj wszelki kontakt z nim. Skup swoją energię na sprawach formalnych, które teraz są najważniejsze. Jak się odetniesz szybko dojdziesz do siebie,  jak tego nie zrobisz teraz potem będzie za późno i przegrasz życie swoje i córki. Nie Ty pierwsza to przerabiasz, ten schemat powtarza się wciąż od nowa, wykorzystaj doświadczenie innych, bo ucząc się na własnych błędach zapłacisz najwyższą cenę.

Dzięki kochana , jutro mam pierwsze spotkanie z adwokatem ,moj psycholog powiedział ze jestem zielona w temacie prawa w tym przypadku i on robi sobie z nami co tylko chce . Kurcze jakie to wszystko trudne ...  jeszcze raz dzieki kochana :*

49

Justynko cieszę się,  bo czuję że Z Tobą jest lepiej. Zerwanie kontaktu pozwala szybko dojść do siebie. Będzie dobrze zobaczysz. Jeszcze będziesz się cieszyć,  że uwolniłaś się od tego przemocowca. Przekuj to bolesne doświadczenie na swoją dobrą monetę. Pomyśl, że gdyby Was nie wyrzucił, nadal żyłybyście z człowiekiem bardzo zaburzonym. On nigdy by się nie zmienił, a wiesz już jaki nieludzki potrafi być. Zniszczył by Ciebie tak, że nie byłabyś w stanie nawet zwrócić się o pomoc dla siebie i córki. Pomyśl tylko jak ona by cierpiała widząc jak tata poniża mamę. A potem to samo zrobił by córce. To człowiek głęboko zaburzony, od takich się tylko ucieka, nic innego nie można zrobić.
Trzymaj się zasady minimum kontaktu, to zerwiesz ten łańcuch uzależnienia emocjonalnego na którym Cię trzyma.
Wytrwaj w tym jednym postanowieniu, a stanie się on dla Ciebie obojętny i wtedy już nic Ci nie zrobi. Wtedy będziesz wolnym człowiekiem.

Trzymaj się psychologa i adwokata,  oni wiedzą co robią. Rób co mówią,  a wygrasz swoje i córki szczęśliwe życie.
Czego Ci z całego serca życzę. :-)

50

lilka787 napisał/a:

Justynko cieszę się,  bo czuję że Z Tobą jest lepiej. Zerwanie kontaktu pozwala szybko dojść do siebie. Będzie dobrze zobaczysz. Jeszcze będziesz się cieszyć,  że uwolniłaś się od tego przemocowca. Przekuj to bolesne doświadczenie na swoją dobrą monetę. Pomyśl, że gdyby Was nie wyrzucił, nadal żyłybyście z człowiekiem bardzo zaburzonym. On nigdy by się nie zmienił, a wiesz już jaki nieludzki potrafi być. Zniszczył by Ciebie tak, że nie byłabyś w stanie nawet zwrócić się o pomoc dla siebie i córki. Pomyśl tylko jak ona by cierpiała widząc jak tata poniża mamę. A potem to samo zrobił by córce. To człowiek głęboko zaburzony, od takich się tylko ucieka, nic innego nie można zrobić.
Trzymaj się zasady minimum kontaktu, to zerwiesz ten łańcuch uzależnienia emocjonalnego na którym Cię trzyma.
Wytrwaj w tym jednym postanowieniu, a stanie się on dla Ciebie obojętny i wtedy już nic Ci nie zrobi. Wtedy będziesz wolnym człowiekiem.

Trzymaj się psychologa i adwokata,  oni wiedzą co robią. Rób co mówią,  a wygrasz swoje i córki szczęśliwe życie.
Czego Ci z całego serca życzę. :-)

Dziękujemy naprawdę z całego serca. Byłam u adwokata i naprawdę ułożyło mi gość jest na przegranej pozycji a ja nawet nie wiedząc mam takie asy w rękawie że chyba się zdziwi smile naprawdę aż mi go szkoda w pon składam o alimenty i uregulowanie widzen z dzieckiem.

51

Bardzo mi przykro czytając swoją historię... Aż słów mi brak... Mam nadzieję, że już wkrótce wszystko sie ułoży i pozbędziesz sie tego drania raz na zawsze!

52

Świetnie sobie radzisz Justynko.
I doprowadź sprawę do końca,  pamiętając,  że kto ma miękkie serce ten ma twarde cztery litery.
Jak będzie dobrze traktował dziecko,  to przecież nie będziesz mu bronić Jej kochać, ale teraz zrób wszystko żeby zabezpieczyć się na najgorszą ewentualność pamiętając że to człowiek nieobliczalny.
Trzymaj się Kochana.

53

Wow...naprawdę podjęłas takie kroki?  Brawo Justynko smile smile smile

54

bela4444 napisał/a:

Wow...naprawdę podjęłas takie kroki?  Brawo Justynko smile smile smile

Tak podjęłam, sama jestem z siebie dumna smile jeszcze tylko pozew rozwodowy sad niewiem kiedy na to siły zbiore. Wczoraj rozmawiałam z kolega meża z pracy i powiedział mi ze to nie ten sam człowiek , po awansie zrobił sie wielki Pan kierownik z nikim nie rozmawia , nikomu nawet reki nie poda, tylko nakazy, rozkazy dumny jak paw, masakra jak nie on. Kiedys jak pracował w innej firmie za najnizsza krajowa, naprawde było inaczej i pieknie. Boze co kasa robi z człowiekiem, i wszystko sie układa w całość . Kasa, młodsza panienka i rodzice którzy klepia go po plecach ze swietnie robi bo to on ma byc szczesliwy.

55

Jest jak mówisz Justynko,  niektórzy są nieodporni na kasę. Moja znajoma miała kochającego męża,  ale jak się dorwał do stołka i wielkiej kasy,  to się młodsze lale od razu znalazły,  nie obchodziło go nawet że żona ma raka. Wyszła z tego na tyle na ile można wyjść z raka,  ale z tego bagna zdrajcy nie wyszła,  mieszkają razem a on jawnie robi co chce. Umiera powoli każdego dnia znosząc codziennie upokorzenie i ból.

Uratowałaś siebie Justynko i swoją córkę,  która będzie wiedziała,  że kobieta nie może nikomu nigdy pozwolić się tak traktować. Jeśli same nie będziemy się szanować to inni też nie będą.

56

lilka787 napisał/a:

Jest jak mówisz Justynko,  niektórzy są nieodporni na kasę. Moja znajoma miała kochającego męża,  ale jak się dorwał do stołka i wielkiej kasy,  to się młodsze lale od razu znalazły,  nie obchodziło go nawet że żona ma raka. Wyszła z tego na tyle na ile można wyjść z raka,  ale z tego bagna zdrajcy nie wyszła,  mieszkają razem a on jawnie robi co chce. Umiera powoli każdego dnia znosząc codziennie upokorzenie i ból.

Uratowałaś siebie Justynko i swoją córkę,  która będzie wiedziała,  że kobieta nie może nikomu nigdy pozwolić się tak traktować. Jeśli same nie będziemy się szanować to inni też nie będą.

To fakt czasem człowiek nie docenia co ma z jednej strony mam zdrowa córkę,  ja jestem zdrowa, mam gdzie mieszkać,co jeść, mam przyjaciół a przejmuje się jakimś dupkiem, a z drugiej strony tęsknię cholernie i kiedy powiedział mi kiedyś że ślub ze mną to pomyłka i będzie jej żałował do końca życia porostu te słowa dobily mnie totalnie jakby ktoś wyrwał mi serce!  Masakra co dzieje się po tylu latach małżeństwa, jak szybko można zmienić uczucie szok.

57

Justynka3009 napisał/a:

To fakt czasem człowiek nie docenia co ma z jednej strony mam zdrowa córkę,  ja jestem zdrowa, mam gdzie mieszkać,co jeść, mam przyjaciół a przejmuje się jakimś dupkiem, a z drugiej strony tęsknię cholernie i kiedy powiedział mi kiedyś że ślub ze mną to pomyłka i będzie jej żałował do końca życia porostu te słowa dobily mnie totalnie jakby ktoś wyrwał mi serce!  Masakra co dzieje się po tylu latach małżeństwa, jak szybko można zmienić uczucie szok.

Justyna, przekuj te słowa na swoją korzyść.
Jakim trzeba byś skończonym chamem, żeby coś takiego powiedzieć żonie (zdradzanej) i matce swojego dziecka.
Przecież ten typ kiedyś o Ciebie zabiegał, starał się, oświadczył, stworzyliście rodzinę, macie dziecko, a teraz nagle doznał olśnienia???
Kochał Cie kiedyś, tylko nie chce o tym pamiętać, jego problem.
To co on teraz do Ciebie mówi jest nieprawdą, natomiast prawdą jest, że okazał się człowiekiem słabym, bez zasad, zapatrzonym w siebie.
Niech biorą go te dziunie, które kręcą się wokół niego, ich problem.
Nie rób sobie wyrzutów z tego powodu, że prosiłaś o szansę i jego powrót. Walczyłaś o rodzinę.
Teraz jesteś Ty i i Twoja córeczka, więc zadbaj o Was, być może jej popaprany tatuś nigdy nie zrozumie jaka krzywdę wyrządził własnemu dziecku, bo o Tobie pewnie i tak nie myśli.
Potraktuj go tak jak na to zasługuje, wykop dziada ze swojego życia, lepiej teraz niż za np. 10 lat.
Spuść go niczym wodę w klozecie i trzymaj się dzielnie, będzie dobrze.

58

Ja osobiście nie wierzę,że facet wyrzucił z domu żonę z malutką córeczką.Nie ma opcji.

59

On cię nie szanuje i sobie na to pozwalasz.

Miej honor i nie proś go już o nic.

60

ExtremeHobby napisał/a:

Ja osobiście nie wierzę,że facet wyrzucił z domu żonę z malutką córeczką.Nie ma opcji.

A jednak tak było, mało tego przy zabieraniu rzeczy jego ojciec czyli dziadek córki (dodam że męża wtedy nie było pojechał do matki,) pakowal do auta rzeczy własnej wnuczki tzn.,, pomagał " żeby było szybciej, serce matki pękło uwierz kiedy jej ciuchy zabawki i całe jej życie było wyrzucane jak intruza.

61

GabrielaKlym napisał/a:

Już o ratowanie rodziny czy terapię czy żeby chociaż spotkał się z nami nie proszę, teraz proszę go o kontakt z córką żeby ją gdzieś zabrał zadzwonił czasem do niej czy wogole się nią zainteresował bo traci najlepsze lata jej życia. Ale po wczorajszym już przegiol, dziś wstałam z myślą że lecę zmienić numer tel. A oczywiście on go nie dostanie przynajmniej nie będzie wypisywal jaka to ja zła i niedobre bo mu jeszcze warunki stawiam. Do kontaktu z córką ma num mojej mamy ewentualnie wie gdzie mieszka.

62

Justynka3009 napisał/a:
GabrielaKlym napisał/a:

Już o ratowanie rodziny czy terapię czy żeby chociaż spotkał się z nami nie proszę, teraz proszę go o kontakt z córką żeby ją gdzieś zabrał zadzwonił czasem do niej czy wogole się nią zainteresował bo traci najlepsze lata jej życia. Ale po wczorajszym już przegiol, dziś wstałam z myślą że lecę zmienić numer tel. A oczywiście on go nie dostanie przynajmniej nie będzie wypisywal jaka to ja zła i niedobre bo mu jeszcze warunki stawiam. Do kontaktu z córką ma num mojej mamy ewentualnie wie gdzie mieszka.

Nie proś go o kontakty z córką! Nie zmusisz go do tego - będzie takim ojcem, jakim potrafi. Z Twojego opisu wynika, że za wiele w tej kwestii jednak nie potrafi.
Wiem, że strasznie trudno tłumaczy się tak małemu dziecku kretyńskie zachowania nibytatusia (ba, dorosły też niewiele z tego pojmie...), ale spójrz na to z innej strony. Twoja córka jest bardzo mała. Jeśli uregulujesz wszestkie sprawy z nibytatusiem w ciągu najbliższych miesięcy - dla niej w następnych latach tak będzie wyglądał normalny świat. Ona nie będzie pamiętała, że kiedyś mieszkaliście razem. Dla niej to będzie naturalne, że widzi ojca raz w tygodniu i że nigdy nie dzwoni. I nie będzie tego przeżywać. Uwierz - gdyby ona miała 7-10 lat - wtedy naprawdę miałabyś problem z dzieckiem. A tak? Owszem, boli jak cholera, ale ten problem może pozostać bez większych konsekwencji dla jej rozwoju.

I coś, o czym teraz na pewno nie myślisz, ale jest dość praktyczne smile Pokazując swe prawdziwe oblicze tak wcześnie nibymąż zrobił Ci przysługę. Teraz cierpisz, ale za rok czy dwa będziesz wiodła normalne, spokojne życie. I masz szansę to życie ułożyć sobie z kimś innym.

63

Nie ma co bronić tego frajerka ale gdyby wiedział,że żona z dzieckiem nie ma gdzie pójść to by wynosić się nie kazał.To apropos wpisów o wyrzuceniu żony z dzieckiem na przysłowiowy bruk.Dlatego wcześniej napisałem,że nie wierzę by ktoś mógł być tak podły by to zrobić i wykopać Bóg wie gdzie kobietę i swoją malutką córeczkę.

64

ExtremeHobby napisał/a:

Nie ma co bronić tego frajerka ale gdyby wiedział,że żona z dzieckiem nie ma gdzie pójść to by wynosić się nie kazał.To apropos wpisów o wyrzuceniu żony z dzieckiem na przysłowiowy bruk.Dlatego wcześniej napisałem,że nie wierzę by ktoś mógł być tak podły by to zrobić i wykopać Bóg wie gdzie kobietę i swoją malutką córeczkę.

nie ten gnoj jeszcze zostanie wzorem cnót, dobry tata i mąż
tescie tez cudowni

65 Ostatnio edytowany przez ExtremeHobby (2016-03-19 10:45:29)

Nie zostanie bo jest frajerem ale nie ma co z niego robić bydlaka co wyrzucił żonę z małym dzieckiem nie wiadomo gdzie.Mi się to w głowie nie mieści by jakikolwiek facet mógł coś takiego zrobić.Wiedział że żona pójdzie do swojej mamy.

Posty [ 1 do 65 z 130 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż mnie zdradził, ale chcę z nim być. Co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024