Czemu nie potrafię podejmować decyzji, waham się często , nie wiem co powinnam zrobić, wyolbrzymiam, a najgorsze że nie wiem czego chcę , tzn oczywiście nie to że nic nie wiem , ale nawet jesli juz wiem, boję się że to niemożliwe, rezygnuję. Ostatnio przezywam też silny kryzys, że nie nadaje się do pracy i to do żadnej, do tej pory lubiłam pracę z dziećmi, ostatnio przerasta mnie to, dzieci są okropne a ja zaczynam się bardzo denerwować, dołowac ze mam trudność by nad nimi zapanować.
2 2016-02-27 02:24:31 Ostatnio edytowany przez wikullka (2016-02-27 02:26:03)
Cześć Agnieszko!
Każdy z Nas ma gorsze dni, a nawet tygodonie czy miesiące. Spróbuj znaleźć czas dla siebie, pomyśleć pozytywnie o życiu, znaleźć drobne powody do szczęścia. Czasem wyolbrzymiamy, bo boimy się ze prawda może mieć drugie dno i fantazjujemy o tym. Jezeli natomiast masz problem z opodejmowaniem decyzji, to moze po prostu dlatego, ze nie do konca chcialabys podjac ta decyzje, ze jest jeszcze na to czas? Jest to niestety trochę gubiące, ale wyobraźnia nasza nie zna granic. Pozdrawiam
a nie myślałaś o pomocy psychoterapii? sama kiedyś korzystałam i bardzo mi to pomogło. często sami nie dostrzegamy rozwiązań, które mamy pod nosem.