Czy po miesiączce mogłam zajść w ciąże? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy po miesiączce mogłam zajść w ciąże?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy po miesiączce mogłam zajść w ciąże?

Witam, czy 3 dni po miesiączce mogłam zajść w ciążę? ( kochaliśmy się do końca). Mój okres trwał około 4 dni , mam okres nieregularny, przeważnie dostawałam tak co 30 parę dni, zdarzyło się tak że w grudniu miałam 5 grudnia, potem w styczniu nie i dopiero dostałam 8 lutego. Raz na jakiś czas zdarzają mi się takie przerwy, ostatnio taką miałam w maju. Nie jestem więc w stanie powiedzieć ile dni trwa mój cykl. Minął ponad tydzień od tego zajścia, a boli mnie brzuch w podbrzuszu ale myślę że to może z powodu stresu , lub akurat teraz mam dni płodne... proszę o pomoc. Czy któraś z Pań miała okres nieregularny i zaszła w ciążę po miesiączce? pozdrawiam...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy po miesiączce mogłam zajść w ciąże?

Moglas miec wczesna owulacje, bo jest cos takiego:)  ale niekoniecznie.   Mozesz oczywiscie zrobic sobie badanie krwi ( beta hcg)

A na nieregularne cykle polecam niedrogie tabletki ziolowe ( bez recepty, bezpueczne polecila mi kiedys ginekolog)  CASTAGNUS, moje cykle spadly z 44 dni na 28 naprawde warto polecam tak na przyszlosc:)

3

Żebyś zaszła w ciążę 7-8 dnia cyklu to cykl musiałabyś mieć ok. 22-dniowy. U Ciebie cykle są raczej długie, więc szanse na wcześniejszą owulację niewielkie. Oczywiście wystarczy, żeby jeden, jedyny raz Twój organizm postanowił jajeczko wyprodukować wcześniej, ale szanse na to (statystycznie) masz malutkie.

4

vinnga napisał/a:

Żebyś zaszła w ciążę 7-8 dnia cyklu to cykl musiałabyś mieć ok. 22-dniowy. U Ciebie cykle są raczej długie, więc szanse na wcześniejszą owulację niewielkie. Oczywiście wystarczy, żeby jeden, jedyny raz Twój organizm postanowił jajeczko wyprodukować wcześniej, ale szanse na to (statystycznie) masz malutkie.

Szanse są małe jak powiedziałaś, ale są. Istnieje prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u ginekologa i zrobienie badania z krwi. Test ciążowy może nie pokazać pozytywnego wyniku, a test z krwi od razu wyjaśni sprawę. Zawsze jest szansa na zajście w ciąże, dlatego jeśli nie planujesz poczęcia dziecka trzeba się zabezpieczać. Trzeba wziąć wcześniej odpowiedzialność za to, co się robi. Lepiej myśleć przed niż denerwować się po fakcie. Wtedy to szkodzi Tobie, odbija się na partnerze i ewentualnym dziecku.

5

Dziękuje Wam. smile Zrobiłam test i nie wynikło z niego ciąży, zobaczymy Czy nadejdzie okres, choć jak widać u mnie, nigdy nie wiadomo kiedy się pojawi. Wydaje Mi się że teraz zaczęły się u mnie dni płodne ponieważ pojawił się śluz i bóle podbrzusza. Dzięki za wszystkie odp.

6

Ja zaszlam w ciaze po miesiaczce :-)

7

Mam długie cykle, ale jest 2 tyg po okresie i po stosunku do końca, odczuwam bóle podbrzusza promieniujące do pleców i jajników. Chyba to owulacja.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy po miesiączce mogłam zajść w ciąże?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024