Karmienie piersia w ciazy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Karmienie piersia w ciazy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Karmienie piersia w ciazy

Czesc:)))) no wiec chcemy starac sir o dziecko, postanowione:) ma byc ono nasxym ostatnim, trzecim potomkiem. Zastanawia mnie jedna tylko rzecz - jednoczesne bycie w ciazy i karmienie piersia synka, dziecka nr 2, ktory ma 6mc obecnie. Przeczytalam mnostwo artykulow mowiacych o tym, ze jest to absolutnie naturalne. Poradnia laktacyjna rowniez jest tak. Jednak - "okolo 20 t.c. zmienia sie sklad mleka, a hotmony matki maja wplyw na zmiane smaku mleka, stad wiele dzieci przestaje ssac". Czy macie takie doswiadczenia? Prosze mamy ktore maja dzieci w krotkim odstepie czasu o porady i wskazowki w tej kwestii. Moze jest cos, o czym nie pomyslalam, a jest megauciazliwe? Dzieki z gory

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Karmienie piersia w ciazy

Mojej siostry dziecko nie miało problemów ze smakiem, tak samo piło mleko smile

3

Droga weroniko.
W pażdzierniku 2014 urodziłam córeczkę. Karmiłam ją przez cały czas piersią. Końcem sierpnia 2015 zaszłam w ciążę. We wrześniu  dałam moją Olę do żłobka. W tym właśnie czasie moja córeczka przestała "chcieć" jeść moje mleko. Na 100% nie wiem jaka była przyczyna ale wydaje mi się że moje mleko zmieniło smak. Też przeczytałam wiele na temat karmienia w trakcie ciąży. Zdania są podzielone. Ja bardzo chciałam karmić. Niestety.
Nie wiem do końca jak było. Piszę o tym żłobku bo jest jeszcze taki fat że jak była w domu to kładłam duży naciska na Nr 1 cyc a potem inne jedzenie. A w żłobku wiadomo dostawała różne jedzenie do tej godziny 14-tej kiedy ją odbierałam . Początkowo karmiłam ją przed żłobkiem i zaraz jak ją odebrałam. Pewnie miało też znaczenie że tam się najadała i aż tak bardzo ją do mojego mleka nie ciągło. Ale w końcu pewnego dnia odrzuciła całkowicie mojego cyca.

4

fabiolka napisał/a:

Mojej siostry dziecko nie miało problemów ze smakiem, tak samo piło mleko smile

Jak dobrze slyszec:) czyli karmila az do porodu, a potem karmila oba? Ile miesiecy jest miedzy dziecmi?

5

GORKA napisał/a:

Droga weroniko.
W pażdzierniku 2014 urodziłam córeczkę. Karmiłam ją przez cały czas piersią. Końcem sierpnia 2015 zaszłam w ciążę. We wrześniu  dałam moją Olę do żłobka. W tym właśnie czasie moja córeczka przestała "chcieć" jeść moje mleko. Na 100% nie wiem jaka była przyczyna ale wydaje mi się że moje mleko zmieniło smak. Też przeczytałam wiele na temat karmienia w trakcie ciąży. Zdania są podzielone. Ja bardzo chciałam karmić. Niestety.
Nie wiem do końca jak było. Piszę o tym żłobku bo jest jeszcze taki fat że jak była w domu to kładłam duży naciska na Nr 1 cyc a potem inne jedzenie. A w żłobku wiadomo dostawała różne jedzenie do tej godziny 14-tej kiedy ją odbierałam . Początkowo karmiłam ją przed żłobkiem i zaraz jak ją odebrałam. Pewnie miało też znaczenie że tam się najadała i aż tak bardzo ją do mojego mleka nie ciągło. Ale w końcu pewnego dnia odrzuciła całkowicie mojego cyca.

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Faktycznie nue do konca wiadomo, dlaczego odrzucila. Moze ciaza, moze zlobek, a moze tez wiek:) pierwsze dziecko karmilam "calym sercem" i zamierzalam karmic jak najdluzej, a ina sama odrzucila cyca w wieku 1,2 roku jak tylko zaczela sama spac w pokiju i przesypiac noce. My jednak zakladamy ze roznica miedzy 2 i 3 bedzie duzo mniejdza nix u Was i boje sie zakonczyc karmienie przed ukoncxinym roczkiem synka. Tylko tp mnie jeszcze blokuje przed rozpoczeciem starania o trzecie:) zbieram info gdzie tylko moge☺

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Karmienie piersia w ciazy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024