Mam pewien problem. Strasznie się boję czy nie zaszłam w ciążę /. Podczas uprawiania seksu z moim chłopakiem wszystko było dobrze prezerwatywa nam nie pękła i się nie zsunęła. Ale wytrysk nastąpił po wszystkim, jak już wyjął członka z mojej pochwy i zdjął prezerwatywę, no i wytrysk został na moim brzuchu oraz częściach intymnych, ale na zewnątrz, nie w środku. Boję się czy mogę tak zajść w ciążę ??? Proszę o szybką odpowiedź.
By doszło do zapłodnienia plemniki muszą zostać wprowadzone do Twoich dróg rodnych. Jeżeli zostały "na zewnątrz" ryzyko zajścia w ciążę jest bardzo mało prawdopodobne choć nie wykluczone.
Nie dostały się do dróg rodnych. Oczywiście szybko zareagowałam i wytarłam wszystko. No i wieczorem kąpiel. Mimo to i tak się boję
Zrób test i będziesz wszystko wiedziała;]
Spokojnie nie popadaj w paranoję . Żeby zajść w ciążę plemniki musiały by się dostać do twoich dróg płodnych no i to spora ilość ,żeby doszło do zapłodnienia. A wytrysk nie nastąpił w drogach płodnych tylko na zewnątrz twoich miejsc intymnych. Jeżeli od razu wytarłaś to miejsce to znaczy ,że zabiłaś plemniki no i woda i mydło również je zabijają
.Więc nie masz czym się martwić