On chce wrócić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: On chce wrócić

Witam.
Jak sam temat wskazuje rozstaliśmy się była to wspólna decyzja (tak prawdę to on to tego się przyczynił, mówił mi że nie wie co do mnie czuł i też inne przyczynny były też tego Już nie będę rozpisywać się dlaczego gdyż myślę że  nie ma to sensu.). Ja to bardzo przeżywałam lecz nie było sensu dużej być w tym związku. 
Po kilku miesiącach żadnego kontaktu ze sobą. Jednak przyjechał On z przeprosinami w święta. Ja nie chcę być z nim bo już nic do niego nie czuję. Powiedziałam mu to lecz on tak czy inaczej swoje. Powiedziałam mu, że nie ma to sensu i musimy zerwać wszelkie kontakty - nie chcę mu robić nadziei. Przez około miesiąca miałam spokój, aż do moich imienin znowu zaczął pisać do mnie. Niestety w domu nie czuję się bezpieczna gdyż mój ojciec trzyma Jego stronę. I ciągle wypytuję o Niego. Rozmawiałam z tatą na ten temat ale jest uparty tak samo jak mój eks.
Tatę z bólem okłamuje że eks nie odpisuje mi. Natomiast jemu ja nie odpisuje. Czuję że On może przyjechać do mnie niedługo, a tata go wpuści w brew mojej woli.

Co o tym myślicie? Co mam zrobić aby przestali? 
Z góry dziękuje

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-02-17 20:42:24)

Odp: On chce wrócić

Po co ściemniasz ojcu? Wyjaśnij mu wszystko, tak jak tu to zrobiłaś - ojciec musi sie z tym pogodzić. Przecież wie, że nie wyda Cię za mąż na siłę.

3

Właśnie mu mówiłam kilka razy, a później tak na mnie patrzy jak bym robiła coś złego również jak bym mu wbijała nóż w serce. Już wole go okłamywać i myśleć że w końcu chociaż tak zrozumie. Choć tego nie chcę

Skoro Twój ojciec uważa, że Twój ex jest taaaki wspaniały, to niech sam z nim będzie wink
Dlaczego pozwalasz tacie na dość mocne ingerowanie w Twoje życie uczuciowe? Jeśli "94" to Twój rocznik, to jesteś już dużą dziewczynką i chyba sama potrafisz zdecydować, czy warto wchodzić drugi raz do tej samej rzeki.

5 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-02-17 23:02:29)

imienko94 napisał/a:

Właśnie mu mówiłam kilka razy, a później tak na mnie patrzy jak bym robiła coś złego również jak bym mu wbijała nóż w serce. Już wole go okłamywać i myśleć że w końcu chociaż tak zrozumie. Choć tego nie chcę

Kiedy wyda się, że okłamujesz ojca to stracisz na wiarygodności i on utwierdzi się w przekonaniu, że może (wspólnie z Twoim byłym) wpłynąć na Ciebie i zmienić Twoją decyzję. Na zasadzie- "ściemniała mi, to pewnie okłamuje sama siebie że nie chce być ze swoim byłym"
Byla_Narzeczona ma rację- nie masz 16 lat żeby ojciec decydował co jest dla Ciebie dobre.

6

imienko94 a jak długo nie mieliście ze sobą kontaktu po rozstaniu? Jeżeli nic do niego nie czujesz to radzę zerwać wszelki kontakt wyjaśniając wcześniej że nie macie już żadnych szans na odbudowanie tego związku....

7

Tak to mój rocznik, niestety ale mnie by najmniej w tym tak traktuje jak małą dziewczynkę. Ja myślę też że tata nie może się z tym pogodzić gdyż Oni się bardzo dobrze dogadywali nawet lepiej niż ze mną eks czy tata.

Agnieszka2323 pół roku będzie od rozstania do buki się nie zjawił. Wyjaśniłam mu i właśnie przez około miesiąca miałam spokój ale znowu zaczął pisać na tel i Fb. Nr zmienić nie mogę bo mam na umowę jedynie na Fb bym mogła go zablokować. Bym nie chciała tego robić ale coś mi się zdaję, że dla dobra mojego i Jego również bym musiał. Co o tym myślicie?

8 Ostatnio edytowany przez Byla_Narzeczona (2016-02-18 00:56:46)

Nawet jeśli się super dogadywali, to jest Twoje życie. Jeśli nie chcesz, by Twój tata nadal miał Cię za dziecko, to postępuj jak dorosła osoba i przestań go okłamywać i mów do skutku, że ten związek to już przeszłość i nie będziesz utrzymywać intymnych relacji z tym człowiekiem tylko po to, aby on (tata) miał z kim pogadać. Przecież to paranoja.
Jeśli tata dalej będzie drążyć, to się go zapytaj, czy sam chciałby spędzać (w sumie to tracić) czas, całować się i chodzić do łóżka z kimś kogo nie kocha tylko po to, by jego tata/mama miał(-a) towarzysza.

9

Powiedz mu najpierw twardo, jasno i wyraznie, że go nie kochasz i już nic z tego nigdy nie będzie i nie zyczysz sobie zadnego kontaktu z jego strony. Jeśli nie zrozumie, przejdz do blokowania na fb (na telefonach istnieje np. mozliwosc zablokowania okreslonego numeru telefonu).

10

Witam. a ja mam pytania. ile byliście razem przed zerwaniem i co na ten temat sadzi mama Twoja?? co do zerwania to wszyscy wyżej mają rację. nikt Cię nie zmusi bo bycia z tym chłopakiem.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024