Szukam osób chętnych na wyjazd do Berlina bądź Frankfurtu nad Menem. Podszkolić i nauczyć się języka, wyjazd na kilka miesięcy lub dłużej od początku września tego roku. Najlepiej z Warszawy by się najpierw spotkać i wszystko omówić. (odnośnie wynajmu mieszkania itp.)
1 2012-07-05 00:00:14 Ostatnio edytowany przez Aleks123 (2012-07-05 00:02:02)
Witaj. Znalazłyby się trzy ( włącznie ze mną ) młode i gotowe na taki wyjazd osoby, ale.....
Co to za praca? Pewna czy po prostu wyjazd tam, znalezienie mieszkania i dopiero pracy? Jeśli tak,to znajomość języka obowiązkowa ( przynajmniej j.angielski ), a z tym,to ciężko podszkolić sie w tak krótkim czasie tym bardziej,że zna się tylko podstawy. Razem z przyjaciółmi poszukujemy pracy za granicą ,ale jak na razie przez agencje pracy czy osoby ( Polaków ) pośredniczące tam, które zapewniają i zakwaterowanie i pewną pracę... Zbiory, produkcja itp...
Dawajcie do Monachium
Dawajcie do Monachium
A co w Monachium jest ?
Jakaś agencja czy instytucja,która zapewni nam pracę i zakwaterowanie? Czy jechać na własną ręke?
Nie, ja jestem i potrzebuje nowych kolezanek bo umieram z nudy
aaaaa...;);)
Uwierz mi,że z miłą chęcią bym tam pojechała żeby zostać Twoja koleżanką ;D Naprawdę .... Niestety na razie brak pracy i pieniędzy zmusza mnie do siedzenie nie dość,że w tym kraju,to jeszcze na zadupiu jakim jest moje miasto.....
Jaka praca? może jakieś szczegóły...
Nie ma to jak ogłoszenie "Jest praca, przyjeżdżajcie". Może jakieś szczegóły co to za praca, jaka firma i inne informacje, które wypadałoby zamieścić (warunki pracy, umowy, zarobki itp.)?
Nie ma to jak ogłoszenie "Jest praca, przyjeżdżajcie". Może jakieś szczegóły co to za praca, jaka firma i inne informacje, które wypadałoby zamieścić (warunki pracy, umowy, zarobki itp.)?
Opiekunka, podejrzewam ,ze to jest właśnie tak jak pisałam - jechanie w ciemno,aż się pracę znajdzie . Wynająć wspólnie mieszkanie i szukać tam pracy ( choć nie powiem- we Frankfurcie jest jej mnóstwo !),ale do tego trzeba znać dobrze język ( choćby ten angielski,bo tam już wszyscy praktycznie po nim nawijają ). Gdybym znała go i miała pewne zakwaterowanie,to chętnie bym z oferty skorzystala,ale narazie kiepsko z językiem i poszukuję coś albo przez polskie agencje ( czy z polskimi koordynatorami ) albo coś u Polakow....)
W monachium sie prace znalezc DA, i z niemieckim i bez. Wiadomo, z jezykiem lepiej bo mozna byc czy kelnerka czy opiekunka do dziecka.. ale tez da sie z samym np. angielskim. Bez jezyka zadnego zawsze mozna tez do sprzatania, albo na zmywak. Ale pracy jest duzo, wystarczy poszukac
Osoby naprawdę zainteresowane wyjazdem do Niemiec (tylko z Mazowieckiego) niech piszą na maila wszystko wyjaśnię
echhh...to ja jestem z Dolnego Śląska
No więc tak, jednak w Berlinie i Frankfurcie trochę ciężko by było z pracą więc praca może być po znajomości w Norymberdze albo w Bamburg'u fajnie gdyby znalazły by się max dwie osoby z Mazowieckiego, łatwiej by było z wynajmem mieszkania.
Piszcie na maila
Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę napisać podaje moje GG 10060640 . Pozdrawiam
Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę napisać podaje moje GG 10060640 . Pozdrawiam
Zrób studia a najlepiej zawód. Dopiero myśl o wyjeździe.