Praca w Niemczech. Kto chce jechać ? ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Praca w Niemczech. Kto chce jechać ? ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Aleks123 (2012-07-05 00:02:02)

Temat: Praca w Niemczech. Kto chce jechać ? ;)

Szukam osób chętnych na wyjazd do Berlina bądź Frankfurtu nad Menem. Podszkolić i nauczyć się języka, wyjazd na kilka miesięcy lub dłużej od początku września tego roku. Najlepiej z Warszawy by się najpierw spotkać i wszystko omówić. (odnośnie wynajmu mieszkania itp.) smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca w Niemczech. Kto chce jechać ? ;)

Witaj. Znalazłyby się trzy ( włącznie ze mną ) młode i gotowe na taki wyjazd osoby, ale.....
Co to za praca? Pewna czy po prostu wyjazd tam, znalezienie mieszkania i dopiero pracy? Jeśli tak,to znajomość języka obowiązkowa ( przynajmniej j.angielski ), a z tym,to ciężko podszkolić sie w tak krótkim czasie tym bardziej,że zna się tylko podstawy. Razem z przyjaciółmi poszukujemy pracy za granicą ,ale jak na razie przez agencje pracy czy osoby ( Polaków ) pośredniczące tam, które zapewniają i zakwaterowanie i pewną pracę... Zbiory, produkcja itp...

3

Dawajcie do Monachium tongue

4

loveaellie napisał/a:

Dawajcie do Monachium tongue

A co w Monachium jest ?
Jakaś agencja czy instytucja,która zapewni nam pracę i zakwaterowanie? Czy jechać na własną ręke?

5

Nie, ja jestem big_smile i potrzebuje nowych kolezanek bo umieram z nudy tongue

6

aaaaa...;);)
Uwierz mi,że z miłą chęcią bym tam pojechała żeby zostać Twoja koleżanką ;D Naprawdę .... Niestety na razie brak pracy i pieniędzy zmusza mnie do siedzenie nie dość,że w tym kraju,to jeszcze na zadupiu jakim jest moje miasto.....

7

Jaka praca? może jakieś szczegóły...

8

Nie ma to jak ogłoszenie "Jest praca, przyjeżdżajcie". Może jakieś szczegóły co to za praca, jaka firma i inne informacje, które wypadałoby zamieścić (warunki pracy, umowy, zarobki itp.)?

9

Opiekunka13 napisał/a:

Nie ma to jak ogłoszenie "Jest praca, przyjeżdżajcie". Może jakieś szczegóły co to za praca, jaka firma i inne informacje, które wypadałoby zamieścić (warunki pracy, umowy, zarobki itp.)?

Opiekunka, podejrzewam ,ze to jest właśnie tak jak pisałam - jechanie w ciemno,aż się pracę znajdzie . Wynająć wspólnie mieszkanie i szukać tam pracy ( choć nie powiem- we Frankfurcie jest jej mnóstwo !),ale do tego trzeba znać dobrze język ( choćby ten angielski,bo tam już wszyscy praktycznie po nim nawijają ). Gdybym znała go i miała pewne zakwaterowanie,to chętnie bym z oferty skorzystala,ale narazie kiepsko z językiem i poszukuję coś albo przez polskie agencje ( czy z polskimi koordynatorami ) albo coś u Polakow....)

10

W monachium sie prace znalezc DA, i z niemieckim i bez. Wiadomo, z jezykiem lepiej bo mozna byc czy kelnerka czy opiekunka do dziecka.. ale tez da sie z samym np. angielskim. Bez jezyka zadnego zawsze mozna tez do sprzatania, albo na zmywak. Ale pracy jest duzo, wystarczy poszukac tongue

11

Osoby naprawdę zainteresowane wyjazdem do Niemiec (tylko z Mazowieckiego) niech piszą na maila smile wszystko wyjaśnię smile

12

echhh...to ja jestem z Dolnego Śląska

13

No więc tak, jednak w Berlinie i Frankfurcie trochę ciężko by było z pracą więc praca może być po znajomości w Norymberdze albo w Bamburg'u smile fajnie gdyby znalazły by się max dwie osoby z Mazowieckiego, łatwiej by było z wynajmem mieszkania.
Piszcie na maila smile

14

Witam,

Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę napisać podaje moje GG 10060640 .  Pozdrawiam  smile

15

Ewela151 napisał/a:

Witam,

Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę napisać podaje moje GG 10060640 .  Pozdrawiam  smile

Zrób studia a najlepiej zawód. Dopiero myśl o wyjeździe.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Praca w Niemczech. Kto chce jechać ? ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023