Jest tu ktoś, kto uczył się w szkole policealnej na tym kierunku?
Polecacie którąś szkołę albo odradzacie?
Moje znajome chodziły do żaka i cosinusa i obydwie okazały się klapą.
Dobre rozwiązanie w przypadku gdy nie stać cie na studia a musisz pracować. Zawsze lepiej mieć chociażby studium niż nie mieć nic. Szkoła kończy się egzaminem i trzeba go zdać, w przeciwnym razie papiery ukończenia szkoły są nic niewarte bo nie uzyskujesz kwalifikacji zawodowych.
Czemu te szkoły okazały się klapą?
Cosinus klapą? W jakim mieście?
Hej!
a patrzyłaś w szkole Delta Edukacja we Wrocławiu? Moja koleżanka chodzi tu na rachunkowość i jest zadowolona, a ja jestem na techniku usług kosmetycznych i też sobie bardzo chwalę.
Zajrzyj do ich oferty, albo przejdź się do sekretariatu. Są tam bardzo miłe Panie to na pewno Ci coś doradzą. i szkoła jest całkowicie bezpłatna, a to też ważne, bo ja jak szukałam dla siebie szkoły to były jakieś kary za niechodzenie, rezygnację itd. a tu nie ma czegoś takiego, więc w razie czego nie ma się co stresować
Ja jestem absolwentką szkoły Omega właśnie rachunkowości, ogólne wrażenia z cyklu nauczania ok
Jeśli troszkę przyłożysz się do nauki i będziesz systematycznie chodziła na zajęcia na pewno zdasz bez problemu.
Atmosfera bardzo fajna. Szczerze polecam
Ja chodziłam na technik rachunkowości do centrum edukacji nova. Niestety po roku ze względu na pracę musiałam zrezygnować, ale szkołę i tak polecam bardzo bardzo bardzo:) Sporo nauki, ale nauczyciele potrafią wszystko wytłumaczyć i była na prawdę fajna atmosfera w grupie:)
Nie napisałaś,z jakiego miasta jesteś, więc odpowiem o Warszawie
Najpierw próbowałam w Cosinusie i niby nie było źle (zajęcia były w technikum na Stawki i z nauczycielami z tego technikum), ale miałam wrażenie, że szkoła nie traktuje tego poważnie. Nie byłaś na zajęciach? Podpisz listę w sekretariacie. Taka trochę ściema. Dużo osób było zapisanych tylko dla ubezpieczenia. Przestałam chodzić i potem poszłam do publicznej szkoły policealnej na Ogrodowej, też przy technikum. Jest ok, nauczycielki są naprawdę w porządku. Ale to i tak dużo pracy własnej, gdybym chciała podejść do egzaminu, bo jednak w weekendy dwa w miesiącu się wszystkiego nie nauczysz.
8 2019-11-30 21:07:31 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-12-02 08:48:19)
Cześć
Jeśli miałabym doradzić co do wyboru szkoły, która jest:
1. całkowicie bezpłatna,
2. nauka na przyszłościowych kierunkach,
3. wysoko wykfalifikowana kadra pedagogiczna,
to polecam spam! Ja chodzę i nie narzekam, ponieważ poszłam tam zamiarem przyswojenia jak najwięcej wiedzy i tak też mi szkoła ta oferuje, a przede wszystkim kadra nauczycieli. Sekretariat również działa prężnie. Nasze zajęcia są bardzo dobrze przygotowywane, ciekawie z nowinkami. A także sami się przygotowujemy np. prezentacje, testy z przerobionego materiału, z praktycznych zajęć. Uczymy się i teorii oraz praktyki w szkole. Kto pragnie wynieść ze szkoły jak najwięcej to czerpie.
A naprawdę wiedzy w szkole nie brakuje.
Bezpłatna Szkoła spam jest adresowana dla każdej osoby dorosłej, która ukończyła szkołę średnią (także bez matury) oraz tych osób, które nie ukończyły szkoły średniej, a są absolwentami szkoły podstawowej, gimnazjum lub zasadniczej szkoły zawodowej.
Polecam i zachęcam, bo naprawdę warto jeśli jeszcze szkoła jest BEZPŁATNA tak jak spam
Pozdrawiam, AngelikaGro
9 2020-09-24 13:33:52 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-09-25 19:28:22)
Skończyłam szkołe spam i jest ona darmowa oraz w weekendy. Każdy jest pomocny, a grupa się łatwo integruje.
10 2021-02-17 15:05:54 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-02-18 20:04:24)
Ja chodziłam do pitu pitu w Krakowie na inny kierunek (masażysta) i byłam bardzo zadowolona. Może to zależy od kierunku, może od miasta. Ale ja osobiście nie narzekałam